nulka1003 29.01.07, 19:25 Witam. Co sądzicie o tym przedszkolu, warto zapisać tam dziecko? Jak oceniacie współpracę z kadrą i podejście opiekunek do dzieci? Proszę rodziców o opinie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: Akademia Maluchów- Tarchomin 29.01.07, 21:57 Moi chłpcy rozpoczęli edukację w Akademii już w zeszłym roku. Początkowo w ramach Miniprzedszkola a od września jako pełnoetatowi bywalcy. Adaptacaj rewelacyjna bez problemów i scen. Teraz też OK (pomijając częste choroby). Zarówno opiekunki jak i właścicelki bardzo otwarte na kontakt z rodziacami, do podejścia do dzieci tez nie mam zastrzeżeń. Moje dzieci dobrze się tam czują i ja również nie czuję się intruzem. Jdynym minusem jest kipska droga dojazdowa, ale za rok powinno być lepiej. Ja zdecydowanie polecam a jestem z tych czepialkich szczególnie jeśli chodzi o moje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marzanna1 Re: Akademia Maluchów- Tarchomin 30.01.07, 08:00 A do której grupy chodzą Twoje dzieci, ile jest dzieci w grupie i ile jest opiekunek. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Akademia Maluchów- Tarchomin 30.01.07, 17:58 Moi chłopcy są w 3-latkach. Regulaminowo są w sumie 3 Panie, wychowawczyni 8-16 oraz dwie asystentki 7-15 i 11-20 czy jakoś tak . czyli w porze zupy, spania i obiadu są 3 opiekunki równocześnie. Po 17 tej grupy są łączone (2 i 3 latki) i znowu są dwie opiekunki po jednej z każdej grupy. Dzieci zapisanych jest 22, na razie maksymalnie widziałam 18 ale to ze dwa razy, średnio jest 12-15. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów- Tarchomin 30.01.07, 10:05 Polecam. Moja córka też tam chodzi od września do 3-latków. Adaptację miała wyjatkowo trudną i udało się przez to wszystko przejśc tylko dzięki wielkiemu zaangażowaniu i profesjonalnemu podejściu wychowawców, psychologa i dyrektora. Z tego co wiem, w tym roku nie będzie startowała nowa grupa 3-latków, więc jeśli taka Ciebie interesuje to najpierw skontaktuj się z przedszkolem czy jest w ogóle o czym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
verdesca Re: Akademia Maluchów- Tarchomin 01.02.07, 08:25 A ja zapisałam tam synka do grupy żłobkowej od września tego roku. Przedszkole robi dobre wrażenie właścicielka miła poszerzyli w zeszłum roku plac zabaw i cały budynek. Obecnie jest tam około 120 dzieci (informacja od właścicielki) budynek sprawia miłe wrazenie w środku też jak dla mnie jest ok. Nam to przedszkole polecono i na Nowodworach panuje o nim dobra opinia no i ten podgląd niby taki bajer za który płace ale to daje pewne poczucie bezpieczeństwa. Najwiekszym mankamentem jest brak drogi dojazjdowej Odpowiedz Link Zgłoś