Dodaj do ulubionych

Przedszkole na Ochocie

02.03.07, 11:23
Mam wielką prośbę o pomoc w wyborze przedszkola dla mojego synka. Zastanawiam
się i rozpatruję trzy. Są to Przedszkole nr 61 na ul. Lelechowskiej, nr 225
ul. Bobrowskiego oraz nr 176 na ul. Trzech Budrysów. Bardzo proszę o jakieś
informacje bo w tym momencie mam tylko mętlik w głowie a czas na wybór jest
nie za długi.
Obserwuj wątek
    • bramborek11 Re: Przedszkole na Ochocie 02.03.07, 21:51
      cześć
      na Trzech Budrysów nie polecam-podejście jak za czasów kryzysu i socjalizmu sad
      Lelechowska słyszałam ze jest całkiem niezłe i maja duży plac zabaw, ciekawa
      jestem opini innych rodziców np o Bobrowskiego??
      piszcie proszę
      • mjedruszczak Re: Przedszkole na Ochocie 05.03.07, 13:49
        Ostatnio byłam w przedszkolu na Trzech Budrysów i okazało się, że nie można
        wejść do przedszkola, ponieważ są tylko wyznaczone terminy i godziny kiedy mogą
        przychodzić osoby z zewnątrz. Bardzo zdziwiła mnie ta sytuacja, ponieważ wiele
        słyszałam, że jak są takie sytuacje to w czasie wyznaczonych spotkań zajęcia są
        specjalnie przygotowywane i wyglądają zupełnie inaczej niż te tylko dla dzieci
        już uczęszczających (co ciekawe obejrzałam już parę i w żadnym nie było takiego
        problemu - wręcz przeciwnie z chęciąbyłam przyjmowana i oprowadzana nawet po
        grupach). Nie podobało mi się również, że maluchy, które szły z Panią na jakieś
        zajęcia były musztrowane i jeden z Panów (chyba sprzątaczy) wykrzykiwał nad
        nimi. Jeśli ktoś ma dziecko w którymś z ochockich przedszkoli bardzo proszę o
        informację i jakieś wskazówki mogące mi pomóc w wyborze.
        • my-cha na Trzech Budrysów 05.03.07, 14:23
          że nie można
          > wejść do przedszkola, ponieważ są tylko wyznaczone terminy i godziny kiedy mogą
          >
          > przychodzić osoby z zewnątrz.

Wiesz, w sumie to cieszę się, że moje dziecko nie jest oglądane przez ileś tam
          osób, które chcą zobaczyć przedszkole.

>w czasie wyznaczonych spotkań zajęcia są
          > specjalnie przygotowywane i wyglądają zupełnie inaczej niż te tylko dla dzieci
          > już uczęszczających
          Jest jeszcze gorzej: w czasie wyznaczonych spotkań nie zobaczysz zajęć z dziećmi
          już uczęszczającymi. Możesz porozglądać sie po sali maluchów, zobaczyć szatnię,
          porozmawiać z panią nauczycielką, która będzie miała zajęcia z maluchami i z
          panią dyrektor. I to tyle. No i zobaczysz jeszcze tego pokrzykującego pana z szatni.
    • olawka Re: Przedszkole na Ochocie 05.03.07, 14:22
      Moja córeczka chodzi na Lelechowską - jest b. fajnie. Zwłaszcza że przedszkole
      realizuje program - 3 mies. w roku - "przedszkole bez zabawek". dzieciaki same
      robią zabawki - wycinają kleją itp.
      Poza tym ogród jest cudny 3,5 tys m, sympatyczne panie, kameralny budynek,
      daleko od ulicy. Mankament - duże grupy. Ale polecam
      Sprawdź też 100 na ul. Częstochowskiej. Bardzo sympatycznie, miła p. Dyrektor,
      maluszki (przyjmują też 2,5 roczne dzieci) mają olbrzymie, jak na przedszkole,
      pomieszczenia - osobne do spania, osobne do jedzenia, oosobne do zabawy. I
      bardzo nowoczesne zabawki
      • bramborek11 Proszę o opinie-Siewierska, Borowskiego, Częstocho 05.03.07, 15:26
        Słyszałam, że na Częstochowskiej tak jest, ale ciekawe jakie jest podejście do
        dzieci, atmosfera...
        Proszę Mamy o opinie smile
        Trudny wybór, zwłaszcza bardzo lakoniczne widomości o Bobrowskiego-sama
        lokalizacja mi pasuje, ale chyba się nie wyróżnia niczym to przedszole?

Trzech Budrysów jest kiepskie-podejście do dzieci -w stosunku do
        konkurencji-brak słów sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka