madzik.ol 18.09.07, 11:18 Witam w przedszkolu dziecka organizowana jest calodniowa wycieczka do Torunia,nie ukrywam ze mam watpliwosci czy puscic mala.Co o tym sadzicie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 11:27 Moje dzieci jeździły. Syn w maluszkach był na wycieczce od 8 do 16. Wrócił zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
wasil_ka Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 11:33 Oczywiście że puścić - chyba że to wycieczka do Ojca Dyrektora - to ja bym się wahała Wycieczki są super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 11:35 5 latek to już dorosły przedszkolak oczywiście niech jedzie. W naszym przedszkolu na całodzienne wycieczki jadą nawet debiutanci i to już w październiku jak tylko minie pierwsza fala płaczu. Oczywiście jedą tylko te dzieci, których rodzice wyrażają na to zgodę. Reszta musi w tym dniu zorganizować sobie opiekę poza przedszkolem. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Justi 18.09.07, 11:56 Fajnie, że żyjesz. Wszystko ok? Mały zdrowy? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: mallard 18.09.07, 12:05 Tak żyję, żyję. Wszystko OK. A czy ja Ci pisałam, że mały chory bo już nie pamiętam komu pisałam a komu nie? Posiedziałam sobie na zwolnieniu lekarskim dwa dni, spacery po naszym ulubionym parku robiłam (wiesz którym), wiewiórki karmiłam, kasztany, żołędzie i kolorowe liście zbierałam. Ale mi się, oj nie chciało, nie chciało do pracy wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: mallard 18.09.07, 12:12 justi54 napisała: > Tak żyję, żyję. Wszystko OK. A czy ja Ci pisałam, że mały chory bo > już nie pamiętam komu pisałam a komu nie? Mnie nie pisałaś, ale skoro znikłaś na trochę to najpewniej z tego powodu. > wiewiórki karmiłam, To tam u Was jeszcze są wiewiórki?! Musi mutanty jakieś... P.S.Zdecydowanie poporawiłaś interpunkcję. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: mallard 18.09.07, 12:23 Jasne wiewiórek ci u nas dostatek są rude (ulubione małego bo piękne jak mama) i czarne (moje ulubione bo takie niezwykłe). P.S. Z tą interpunkcją to zwyczajny przypadek. Wiesz, że ja do tego do ortografii nie przywiązuje znaczenia. Są wążniejsze problemy tego świata niż nasza pisownia. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: mallard 18.09.07, 13:13 justi54 napisała: > Jasne wiewiórek ci u nas dostatek są rude (ulubione małego bo > piękne jak mama) W sposób naturalny? i czarne (moje ulubione bo takie niezwykłe). Czarne pamiętam z pobytu w Karkonoszach, rzeczywiście ciekawe > P.S. Z tą interpunkcją to zwyczajny przypadek. Wiesz, że ja do > tego do ortografii nie przywiązuje znaczenia. Są ważniejsze > problemy tego świata niż nasza pisownia. Jasne, że są! Są nawet ważniejsze, niż jedzenie z talerza, a jednak talerzy używamy... Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: mallard 18.09.07, 13:32 Rudość sztuczna, ale od dzieciństwa marzyłam o włosach Ani z Zielonego Wzgórza. P.S. Jedzenie bez talerzy nie jest praktykowane natomiast ortografia to kolejna polska zmora a zmory to ja olewam. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: mallard 18.09.07, 13:50 justi54 napisała: > ortografia to kolejna polska zmora a zmory to ja olewam. chyba nie tak bardzo jednak, bo byków nie sadzisz, z tego co pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 11:35 Pewnie, ze puscic. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik.ol Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 12:29 Dzieki za rady.Troche sie uspokoilam.Ale wycieczka jest od 8 do 21. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: to fajnie, super przedszkole 18.09.07, 12:44 jak podejmują takie wyzwania. Wy rodzice poproście jedynie o dokładny plan podróży, zapytajcie o jedzenie i napoje, ilość opiekunek. Zaopatrzcie dzieci w odpowiedni strój, nawet na zmianę (wystarczy do jednego wielkiego wora wrzucić podpisane reklamówki z zapasowymi ubrankami dzieci)przyda się w razie jakiejś wpadki. No i rzecz najważniejsza dyrekcja powinna wezwać policję w celu sprawdzenia sprawności autokaru (dobrze by przy tym byli także przedstawiciele rodziców)- my tak zawsze robimy. Miłej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua37 Re: to fajnie, super przedszkole 19.09.07, 20:02 Warto tez pamietac przed wycieczka o tym, by dzieciom ktore zle znosza jazde autokarem podac jakis specyfik ... niestety rodzice bardzo czesto o tym zapominaja i niektore dzieci przez to maja wycieczke schrzaniona jesli sa to dzieci "nowe" trudno , by nauczycielki przewidzialy taka sytuacje odnosnie danego dziecka. A wycieczki sa fajne w przedszkolach - duzo radosci daje juz sama frajda wyjazdu autokarem, bo w "dzisiejszych czasach" dzieciom nieczesto sie to zdarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 14:42 puszczać puszczać i się wypuścić gdzieś w tym czasie ))) zaraz jadę po starszego do przedszkola, chyba się zacznę domagać wycieczek Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 15:13 Mój był na wyjeździe z kucykami, ogniskiem, pieczeniem chleba... był zachwycony, miał 4,6. A co będą robili w tym Toruniu? pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madzik.ol Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 18.09.07, 23:41 Witam,maja zwiedzac fabryke piernikow i planetarium.Wiecej informacji poznam jutro na zebraniu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: rewelacyjny program dużo by stracił 19.09.07, 08:36 gdyby nie pojechał. Wiesz u nas rodzice, którzy nie puszczaja dzieci na grupowe wyjazdy (motywacja nieistotna) mówią że to samo mogą zobaczyć na indywidualnych wyjazdach rodzinnych. Dla mnie to jednak nie to samo co wyjazd w grupie rówieśników, nauka samodzielności przy okazji, no i wielka frajda, że ulubiony kolega tez jedzie. Poza tym niektóre atrakcje są dostępne tylko dla grup zorganizowanych i wyjazd w gronie rodzinnym jest niemożliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 19.09.07, 18:43 To uważam, że program jest durnie ustalony dla takich maluchów.... No, ale moze sami będą malowali te pierniki, czy coś.. jakby nie było - warto, żeby pojechał. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 19.09.07, 08:36 U nas na wczorajszym zebraniu ustalono 3 dniowy wyjazd szesciolatkow. I weź tu odmów młodemu, jak się juz od kilku miesiecy szykuje na 'zielone przedszkole'. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: pieciolatek a calodniowa wycieczka z przedszk 19.09.07, 20:44 Ja pierwszy raz pojechałam na kolonie (3 tyg!) jak miałam 6 lat... Odpowiedz Link Zgłoś