Dodaj do ulubionych

Przedszkole we Wrocławiu za darmo

09.12.08, 17:44
Witam... mimo powszechnie panującej opinii, że nie ma przedszkoli we Wrocławiu
ja takiego problemu nie widzę. Założyliśmy z żoną przedszkole językowe i jak
na razie odzew jest mały może pięciu rodziców. Staraliśmy się stworzyć
niepowtarzalny klimat i podeszliśmy do tematu bardzo poważnie. Możliwe, że
słabo się reklamujemy lub jest zły czas na zapisywanie dzieci. Tak czy inaczej
w ramach promocji naszego przedszkola postanowiliśmy przyjmować do końca
grudnia wszystkich rodziców i ich dzieci za darmo. Wtedy rodzice będą mogli
sprawdzić jak dzieci będą się u nas czuły. Mam nadzieję że po tym okresie
będziemy mogli się pochwalić jakimiś opiniami rodziców...

Pozdrawiamy rodziców

www.tomciopaluch.pl
Obserwuj wątek
    • d0oti Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 22:41
      Zły czas na zapisywanie dzieci? Coś w tym jest. Mamy kryzys i ludzie oszczędzają
      na wszystkim a wasze czesne... cóż.. raczej do niskich nie należy. Poza tym we
      Wrocławiu jest już baaaardzo dużo miejsc dla dzieci od 2,5 - 3 latek w wzwyż a
      dla tych do 2,5 ciężko coś znaleźć. Dzieci, na które liczycie już mają miejsca
      albo w państwowych placówkach albo w prywatnych (gdzie jest taniej zresztą).
      Dochodzi też to, że lokalizacja raczej kiepska... To już koniec miasta
      właściwie, jeśli ktoś mieszka w pobliżu to OK, ale już dla mieszkańców innych
      dzielnic może być problem z dojazdem bo Wrocław cały rozkopany i w sumie w
      tamtej okolicy jest już całkiem sporo prywantych przedszkoli i klubików, więc
      czemu akurat tam? Mnie się wydaje, że nawet jak ktoś ma tam blisko oddał już
      dziecko gdzie indziej, do miejsca, które już jakis czas istnieje i ma
      doświadczenie w takiej działalności. chyba wybraliście sobie zły moment na
      start, ale życzę powodzenia!
      • tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 23:29
        cena to wynik jakości jaką chcemy zaproponować... to sposób na życie a nie
        biznes. Tyle kosztuje profesjonalna opieka nad dziećmi. Przedszkola, które
        oferują coś za 500-600zł to jest oszczędzanie na wszystkim. Wiem bo robiłem
        szereg wyliczeń. Jak orientowałem się jakie są ceny w niektorych przedszkolach w
        Warszawie (być może lepszych niż nasze trudno powiedzieć) ale to jest 1,5tys zł
        wzwyż. Te koszty skądś się biorą...
        • tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 23:35
          A ten zły czas... przecież dzieci się rodzą ciągle... Nie rozumiem czemu wiosną
          jest sezon na zapisywanie dzieci do przedszkola. Jedni rodzice, którzy do nas
          przyszli powiedzieli tak: "Mała nam dzisiaj nieźle dała w kość... chyba
          przyszedł czas żeby poszła do przedszkola" tak więc wydaje mi się, że na każde
          dziecko przychodzi czas i nie ważne czy ma 2,5 roku czy 4.

Pozdrawiam rodziców

<a href="www.tomciopaluch.pl" title="Przedszkole Wrocław"> Przedszkole
          Wrocław </a>
        • freepolyanna Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 23:42
          > cena to wynik jakości jaką chcemy zaproponować... to sposób na
          >życie a nie biznes. Tyle kosztuje profesjonalna opieka nad dziećmi.
          >Przedszkola, które oferują coś za 500-600zł to jest oszczędzanie na
          >wszystkim

Skąd możesz to wiedzieć? Przecież dopiero zaczynacie.

> Wiem bo robiłem szereg wyliczeń.

Teoretycznych jak rozumiem smile

>Jak orientowałem się jakie są ceny w niektorych przedszkolach
          > w Warszawie (być może lepszych niż nasze trudno powiedzieć) ale to
          >jest 1,5tys zł wzwyż.

Masz niepełną wiedzę o cenach warszawskich przedszkoli
          niepublicznych. 1500 zł i więcej płaci się w DROGIM warszawskim
          przedszkolu.

• asia06 Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 27.01.09, 22:52
          Moze i to jest konieczna oplata na zagwarantowanie opieki, ale dla mnie
          (nauczycielka ze stazem 10 lat) jest to bez mala pol pensji. Jesli mialabym
          placic za przedszkole tyle, to wolalabym sie z pracy zwolnic i zajac dzieckiem sama.
    • freepolyanna Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 23:34
      >Założyliśmy z żoną przedszkole językowe i jak
      > na razie odzew jest mały może pięciu rodziców. Staraliśmy się
      >stworzyć niepowtarzalny klimat i podeszliśmy do tematu bardzo
      >poważnie.

Piszecie o sobie "przedszkole". Jako kadrę pedagogiczną podajecie
      (na stronie internetowej) absolwentkę pedagogiki opiekuńczo-
      wychowawczej (czyli opiekunkę dziecięcą) i absolwentkę studium
      nauczania języków obcych. Obie wyglądają świetnie. Ale macie tam
      może jakąś nauczycielkę przedszkola? smile

• tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 23:40
        Oczywiście, ale z różnych przyczyn będzie mogła z nami współpracować dopiero od
        początku lutego ponieważ wraca z macieżyńskiego. Osoby podane w dziale Kadra są
        w trakcie robienia drugiego fakultetu wychowanie przedszkolne i wczesnoszkolne.
        Moja żona też jest pedagogiem ale chwilowo sami oczekujemy na dziecko i sama też
        jest wyłączona na jakiś czas z udzielania się w przedszkolu.

----------------------------------
        www.tomciopaluch.pl
        • freepolyanna Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 09.12.08, 23:46
          >Osoby podane w dziale Kadra są w trakcie robienia drugiego
          >fakultetu wychowanie przedszkolne i wczesnoszkolne.

W takim razie dobrze byłoby podać taką informacje na stronie.
          A jak kuratorium podeszło do tematu? O ile wiem, wymaga przy
          rejestracji przedszkola niepublicznego wykazu FACHOWEJ kadry, która
          będzie w nim zatrudniona?
          • tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 00:17
            czekamy na wpis do ewidencji... to jest punkt przedszkolny a nie przedszkole, to
            z założenia ma być małe kameralne przedszkole.
            • ib_k SPAM 10.12.08, 08:54
              drogi tomciu wykup sobie miejsce reklamowe a nie spamuj tworząc wydumane posty.

• coronella Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 09:04
              ja co prawda nie jestem z Wrocławia, ale u mnie masz juz WIEEELKI minus, GIGANTYCZNY!!
              wiesz za co?
              za nazywanie punktu przedszkolnego przedszkolem.
              To jest oszustwo, wprowadznie w błąd rodziców!
              Przedszkole musi spełniac duzo surowsze wymogi, punkty-prawie żadnych. Nie kazdy o tym wie, ale każdy chciałby jak najlepiej zadbac o swoje dziecko. I powinien miec prawo wyboru na podstawie rzetelnych i zgodnych z prawem informacji.
              • tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 10:17
                Jak Pani słyszy w mediach "raty zero procent" to też Pani się tak złości? Cieszę
                się, że Pani wie co to jest punkt przedszkolny, ale czy na pewno? Czy prawna
                nazwa mówi wszystko o placówce (to co jest ode mnie wymagane nijak się ma do
                tego co chcę zaoferować, podpisuję z rodzicami umowę świadczenia usług)? Jeżeli
                zdecydowałem się założyć punkt przedszkolny to mam się zgodzić z opinią jaką
                Pani ma na temat punktów przedszkolnych?

Planuję w przyszłości założyć sieć przedszkoli niepublicznych a jakość i
                wizerunek kreować na najwyższym poziomie. Choćby cena jest jednym z nich - nie
                zamierzam konkurować z większością punktów przedszkolnych. Proszę mnie nie
                wrzucać do szuflady razem z przedsiębiorczymi mamami, które w prywatnym
                mieszkaniu opiekują się dziećmi. GIGANTYCZNY MINUS proszę mi przyznać po
                odwiedzeniu naszego przedszkola. Porównanie przez wzgląd na nazwę prawną jest
                niesprawiedliwe. Reklamuję się jednocześnie jako przedszkole, klub przedszkolny,
                punkt przedszkolny, szkoła językowa dla dzieci, przedszkole językowe. Nie ma to
                nic wspólnego z jakością, programem edukacyjnym itp.

Zapraszam Panią do nas choćby na rozmowę, chętnie posłucham uwag co i w jakim
                wymiarze możemy polepszyć. Pozdrawiam
                • d0oti Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 12:05
                  A ja wolałabym taką przedsiębiorczą mamusię niż taki punkt przedszkolny.
                  Przynajmniej nie nazywa się wielkim słowem "przedszkole" nawet jak opiekuje się
                  kilkorgiem dzieci u siebie w domu a doświadczenie w opiece nad dziećmi ma
                  większe niż wy. A piszą o złym czasie nie miałam na myśli kwietnia, maja czy
                  stycznia, ale czas kryzysu gospodarczego i wybacz, ale jeśli ludzie liczą każdy
                  grosz to te ponad 800 złotych to dużo. A co to za argument, że w Warszawie jest
                  drożej? Nie mówimy o Warszawie a o wrocławiu, do Warszawy miałabym raczej daleko
                  do przedszkola. jako wasza potencjalna klientka, bo mama 2 letniego dziecka i
                  osoba mieszkająca niedaleko i tak nie zdecydowałabym się na wasz punkt
                  przedszkolny. Moje dziecko tez daje mi w kość, ale wole posiedzieć z nią w domu
                  jeszcze rok i oddać do państwowego przedszkola za 300-400 złotych a nie za
                  800!!!! Poza tym powtarzam: dla dzieci w wieku 3lata i więcej jest już mnóstwo
                  miejsc a najczęściej są one w państwowych przedszkolach, dla mniejszych ciężko
                  znaleźć miejsce. I uczepie się lokalizacji, trafiliście z nią jak kulą w płot. A
                  i trochę mnie rozbawiła na waszej stronie zakładka "o nas". Ja osobiście
                  wolałabym przeczytać tam takie informacje jak, jak długo działacie, jakie jest
                  doświadczenie opiekunek, że macie już zadowolonych bardziej lub mniej klientów a
                  nie, że spodziewacie się dziecka i jesteście młoduym małżeństwem. Tak czy
                  inaczej życzę powodzenia, walka o przetrwanie dosyć ciężka przed wami!
                • d0oti Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 12:38
                  A co masz przeciwko przedsiębiorczym mamusiom? A Ty jesteś kto? Może nie
                  mamusia, ale przedsiębiorczy tatuś smile Sądząc po adresie i znając nieco okolicę
                  wnioskuję, że wasz punkt przedszkolny również mieści się w prywatnym mieszkaniu,
                  więc nie widzę żadnej różnicy. One też mają pomysł na życie, tak jak wy. Nie
                  znaczy, że wszyscy mają od razu przyklasnąć czy im czy wam i płacić za opiekę
                  nad ich pociechą.
                • freepolyanna Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 18:20
                  > Reklamuję się jednocześnie jako przedszkole, klub przedszkolny
                  > punkt przedszkolny, szkoła językowa dla dzieci, przedszkole
                  >językowe.

Tomciu Paluchu.
                  W takim razie wprowadzasz klientów świadomie w błąd. Prawo do
                  nazwy "przedszkole", "punkt przedszkolny", "przedszkole językowe"
                  mają jedynie placówki JUŻ wpisane do ewidencji niepublicznych
                  placówek oświatowych.

Nie podważam jakości, którą chcesz zaproponować. Nie znam jej. Piszę
                  tylko, że używanie przez Ciebie nazwy "przedszkole" jest wobec
                  rodziców nieuczciwe, ponieważ sugeruje, że nad Twoją pracą sprawuje
                  nadzór np. kuratorium. A tak nie jest...

• tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 19:58
                    Oczywiście nie mam nic przedsiębiorczym mamom ale widziałem w jakich warunkach
                    tam się opiekują dziećmi. Zaś moja droga rozmówczyni stawia posty nie na
                    podstawie obserwacji ale swoich wizji.
                    Cena przedszkola państwowego wynosi w granicach 400PLN tylko dlatego, że jest
                    dofinansowane. W innym przypadku była by to taka sama kwota lub wyższa, więc nie
                    ma za bardzo o czym dyskutować.
                    Najłatwiej stwierdzić, że ktoś ma złe intencje... dziękuję bardzo.
                    • d0oti Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 20:36
                      Nie bardzo wiem o jakie obserwacje czy wizje chodzi... Oczywiście wiem, że
                      przedszkola państwowe sa dofinansowywane, ale jeśli Wy jestescie, czy też
                      bedziecie placówką placówką niepubliczną, wpisaną do ewidencji i pod nadzorem
                      kuratorium, to z tego co wiem również możecie ubiegać się o dofinansowanie z
                      gminy w wysokości (nie chę skałamać) chyba 200 pln na dfziecko. Ostatnio również
                      głośno było o Domowych Przedszkolach, również dofinansowywanych przez gminę i z
                      tego, co piszesz spełniacie warunki, aby się starać o dotacje z Unii. Radzę
                      poczytać o tym. Nie mówię, że macie złe czy dobre intencje, jest mi to prawdę
                      mówiąc obojętne. Podjęty został temat, wypowiedziałm się, każdy może mieć swoje
                      zdanie. jednak jest ta 5 rodziców, którzy dali Wam kredyt zaufania, więc tak źle
                      z wami nie może być. Ja pisałam za siebie. Nie odpowiadacie mi finansowo, dla
                      mnie to za dużo.
                    • d0oti Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 20:52
                      > Cena przedszkola państwowego wynosi w granicach 400PLN tylko dlatego, że jest
                      > dofinansowane. W innym przypadku była by to taka sama kwota lub wyższa, więc ni
                      > e
                      > ma za bardzo o czym dyskutować.

To prawda, nie ma. Jednakże jesli mogę wybrać opcję tańszą, to prawdę mówiąc nie
                      zastanawiam się czy przedszkole ma dofinansowanie, czy nie. Byłaby taka sama
                      kwota, ale nie jest. I z tym nie ma co dyskutować.

Ale to tylko moje zdanie. Wydaje mi się jednak, że jest sporo rodziców gotowych
                      zapłacić takie czesne.
                    • freepolyanna Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 10.12.08, 22:14
                      > Najłatwiej stwierdzić, że ktoś ma złe intencje... dziękuję bardzo.

Jeśli ktoś produkuje wyrób czekoladopodobny, a pisze na
                      etykiecie "czekolada", jeśli ktoś bez uprawnień mieni
                      się "lekarzem", "prawnikiem", jeśli ktoś organizuje miejsce opieki
                      nad dziećmi/klubik dziecięcy, a informuje rodziców, że
                      prowadzi "przedszkole" to jak można określić jego intencje?

Chyba nie rozumiesz, że rodzice nie maja nic przeciwko
                      klubikom/akademiom (jeśli sa dobrze prowadzone). Chcą tylko WIEDZIEĆ
                      na co się decydują. PO CO ich oszukiwać? Dla podniesienia prestiżu
                      swojej placówki?

Nie prościej, zamiast wprowadzać rodziców w błąd, powiedzieć
                      otwarcie, że to klubik, ale staracie się o wpis do ewidencji
                      placówek niepublicznych? TY chciałbyś, żeby ktoś oszukał Cię w tak
                      istotnej sprawie, jak kontrola zewnętrzna (lub jej brak) nad tym, co
                      ktoś robi z Twoim dzieckiem?

Sam zobacz: napisałbyś na forum "Otwieram z żoną sympatyczny, nowy
                      Klubik Malucha. Serdecznie Was zapraszam". Pewnie zapytano by Cię na
                      forum o szczegóły. A pisząc: "przedszkole" wywołałeś nieprzychylne
                      komentarze. I po co Ci to było?

Ale nie martw się: odrobina otwartości/uczciwości, przeczekanie
                      okresu świątecznego i dzieci się pojawią.

Tylko dbaj o nie i nie oszukuj już rodziców smile

Pozdrawiam

• blekitnykoralik Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 11.12.08, 11:50
                        Nie chcę szufladkować, ale jednak tu się to sprawdziło. Mężczyźni
                        mają kłopot z inteligencją emocjonalną. Pan widać jest nastawiony na
                        cel, jak większość mężczyzn w biznesach i zupełnie nie pomyślał Pan,
                        do kogo Pana przekaz ma trafić. Proszę się poradzić żony lub innej
                        kobiety/mamy w takich sprawach, a zobaczy Pan, że się opłaci wink I
                        obym miała racje, bo wyczuwam, ze nie są to złe intencje. Pozdrawiam
                        i życzę powodzenia.
                  • joanna_poz Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 11.12.08, 14:31
                    az strach pomyśleć, w czym jeszcze "przedszkole" Tomcio Palucha
                    będzie wprowadzało klientów w błąd, skoro na dzień dobry w tak
                    prostej kwestii, jak charakter placówki, nie podaje rzetelnej
                    informacji.
    • beatrycze123 Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 11.12.08, 16:04
      dlaczego nazywsz przedszkolem językowym placówkę, gdzie jest raptem 3x w
      tygodniu, zapewne po 30 minut, angielski?

Koszmarna stylistyka tekstów na tej stronie-" teraz jemy zupkę i myjemy rączki",
      bleee
      • cafe_tee Re: Odgazowywania niemowlaka 15.12.08, 15:42
        deminutiwum którego nie znoszę. "to pieniążki za mieszkanie", "proszę usiąść na
        krzesełeczku" itd.

Wracając do punktu przedszkolnego - jako, że miałam już "styczność" z takimi
        placówkami ,zauważyłam kilka poważnych błędów. Po pierwsze - gniazdka. Są za
        nisko i niezabezpieczone. Potrzebna dosłowni chwila aby doszło do tragedii - a
        dzieci jak ogólnie wiadomo - mają spryt i pomysły nie z tej ziemi. Gniazdka
        które spotykałam w takich "placówkach", były umieszczone wysoko - poza zasięgiem
        ręki dziecka. Zanim wgramoliło się na stołeczek -przedszkolanka zdążyła
        zareagować. Co będzie kiedy zajmie się płaczącym maluchem - a inny maluch
        postanowi "skorzystać" z dziurek w gniazdku?
        Drugi błąd- karygodny - to łazienka. Kto wpadł na pomysł tych relingów w
        szafkach? bo chyba nie osoba mająca kontakt z grupą dzieci. O taki reling nie
        trudno się dziecku uderzyć albo zaczepić ubrankiem. A co będzie, jeśli jedno
        dziecko popchnie drugie - przecież tym "kantem" można wybić oko. A w łazience
        nie trudno o wypadek. Tym bardziej, że dzieci mogą nachlapać i wystarczy by
        dziecko poślizgnęło się i upadło na tą wystającą, ostrą rączkę. Rączki w
        szafkach, w takim miejscu, powinny być "zamknięte". Takie jak w szafce na której
        stoi projektor. Relingi muszą być bezpieczne - a nie ozdobne.
        Poza tym spłuczka przy sedesie jest za wysoko.Umywalka również.Chyba, że
        nastawiacie się tylko na wysokie dzieci.Poza tym - jeden sedes ? przy dwójce
        dzieci zdarza się czasem "katastrofa" - a przy kilku?hmm...ale ok - może się
        udasmile)
        Nie ma zabezpieczenia przy płycie ceramicznej.Przy piekarniku również. Drzwi do
        kuchni również nie widać, ani żadnej bramki.Gratuluję pomysłu. Nie widać również
        zabezpieczeń przy szafkach i szufladach...
        Kwiaty w donicach na podłodze - ileż ja znam przypadków, kiedy mama gotowała
        obiad, albo poszła odebrać telefon - a dziecko jadło w tym czasie ziemię z
        donicy. A w takiej grupce dzieci??
        etc, etc...
        ...kolorowe rysunki to nie wszystko.Pomyślcie o bezpieczeństwie.Chyba, że
        liczycie na dzieci, które chodzą w kółeczku śpiewając piosenki i grzecznie
        siedzą, słuchając kilka godzin bajek - a takowych nie ma.

• cafe_tee błedny tytuł postu 15.12.08, 15:45
          tytuł postu przeniósł się - z poprzedniego wątku. Nie wiem jakim cudem, gdyż
          tylko tamten wątek czytałam. Może przy logowaniu? nie wiem. Ale jak widać,
          dorośli popełniają błędy nawet przy komputerze - a co mówić - przy dzieciach..
    • pia_ Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 16.12.08, 08:49
      Co do lokalizacji, to jest to jedyna rzecz, do której bym się nie
      przyczepiła, bo jest świetna. Być może Ci którym Partynice kojarzą
      się z torem konnym nie mają pojęcia jakie ogromne osiedla tam
      powstały i ile jest tam małych dzieci.
      Cena 800 zł nie jest mała, ale niestety realna, jeśli chce się
      zapewnić dziecku dobre wyżywienie. Niedawno znajoma zamieniła swój
      klub dziecięcy (działający od kilku lat) w przedszkole i nieźle się
      nagłowiła czy lepiej jest taniej z kiepskiej jakości cateringiem,
      czy drożej z wysokiej jakości cateringiem.
      Natomiast posłuchałabym uwag poprzedniczek dotyczących
      bezpieczeństwa, widać, że jeszcze nie wiecie jak pomysłowe moze być
      małe dziecko. Co do nazwy przedszole nie upierałabym się tak przy
      tym, bo prestiżu więcej to nie daje, a jednak wprowadza w błąd, bo
      to de facto przedszkole nie jest.
      Wszelakie informacje bardziej szczegółowe o kadrze byłyby wskazane.
      • tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 21.12.08, 09:55
        pia_ Dziękuję za treściwy post. Pewnie to i racja, że nie korzystniej dla mnie
        byłoby nie mieszać nazw przedszkole, punkt przedszkolny. Uf nie wiedziałem, że
        mężczyzna nie może być managerem przedszkola, o mały włos nie padły słowa, że
        mężczyzna nie rodzi dzieci więc się na tym nie zna. I w ogóle mężczyźni na marsa
        smileOpowiem w takim razie dlaczego tak się stało i jakie przynosi to rezultaty.
        Jeżeli uda nam się pozyskać uznanie wśród rodziców zamierzamy otworzyć duże
        przedszkole niepubliczne, wtedy nie będzie trzeba zmieniać wizerunku. To są
        plany na przyszłość ale wracamy do teraźniejszości... po pierwsze cieszę się, z
        zainteresowania naszą placówką. Słowo przedszkole używane przeze mnie w postach
        ma jeden podstawowy cel... pozycjonowanie strony internetowej. W tym przypadku
        każda wypowiedź czy to pochlebna czy nie przynosi korzyści dla frazy
        przedszkole. Jednak cieszę się, że niektórzy są wnikliwi i zaobserwowali np
        niezabezpieczone gniazdka (odbieram to jako słuszną uwagę, uwagę mającą sens,
        bezstronną). Proszę zauważyć że zdjęcia to jedynie pogląd na całą sytuację i z
        każdym dniem jak przybywa wyposażenia stają się coraz bardziej nieaktualne. Dziś
        mamy nie tylko zabezpieczenia, gaśnice, apteczki, blokadę przejścia do kuchni
        itd itd ale i mnóstwo nowych pomocy dydaktycznych. Nie mam natury oszusta,
        jeżeli ktoś uważa że zmęczył się jednym kliknięciem na stronę i się zawiódł to
        przepraszam. Na umowie, którą będę sporządzał z rodzicami, oczywiście będzie
        widniała nazwa punkt przedszkolny. Inaczej być nie może, a jakość usług to
        zupełnie inna sprawa. Pamiętam wczasy w Egipcie w hotelu ***, jak się okazało
        był pretendentem do **** hotelu a komfortem nie odbiegał *****. Staramy się być
        najlepsi jak to możliwe i nazwa nie ma nic do rzeczy (być może moje myśle nie
        jest błędne ale rodzice, którzy jak na razie nas odwiedzili byli bardzo
        zadowoleni). Teraz kiedy próbujemy się reklamować, rodzice statystycznie różnie
        reagują na reklamę. Jedna mama się ucieszyła że będzie język... inna że będą
        kamery internetowe w środku tak więc ciężko wyczuć co człowieka popchnie do
        przyjścia i przekonania się na własnej skórze co możemy zaoferować.

Jednakże dziękuję za wszystkie posty, krytyka jest bardzo potrzebna. Proszę
        tylko nie stawać po jednej lub po drugiej stronie. Ponieważ z z tej dyskusji
        wynika, że najlepiej byłoby mi napisać, że wszystko jest super. Napisałem, że w
        pierwszym miesiącu zajęcia będą się odbywały 3x w tyg i od razu ktoś się
        przyczepił 3x.... No przecież to przedszkole językowe... Drodzy Państwo,
        wszystkim niestety się nie da dogodzić, w dobre intencje należy uwierzyć...
        innej rady chyba nie ma. Każdego dnia staram się zrobić coś lepiej, mam
        nadzieję, że z pomocą rodziców szybko uda się stworzyć idealną dla dzieci
        atmosferę... czego sobie i klientom punktu przedszkolnego życzę.

tomciopaluch.pl
        • freepolyanna Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 21.12.08, 11:35
          > Słowo przedszkole używane przeze mnie w postach
          > ma jeden podstawowy cel... pozycjonowanie strony internetowej.
          > Na umowie, którą będę sporządzał z rodzicami, oczywiście będzie
          > widniała nazwa punkt przedszkolny.

Jeśli chcesz korzystać z dobrych rad (bo tak naprawdę tylko takie tu
          dostałeś, jeśli dobrze się przyjrzysz) to przyjmij jeszcze jedną:
          - ponieważ podstawą zadowolenia rodziców jest przekazywanie im
          PRAWDZIWYCH informacji nie powinieneś przed wpisaniem do ewidencji
          placówek niepublicznych używać w umowach nie tylko
          słowa "przedszkole", ale także "punkt przedszkolny". "Punkt
          przedszkolny" to jedna z alternatywnych form wychowania
          przedszkolnego wprowadzona w czerwcu rozporządzeniem MEN. A więc
          także placówka oświatowa "punt przedszkolny" podlega nadzorowi m.in.
          kuratorium.
          www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/men;o;alternatywnych;formach;wychowania;przedszkolnego,177,0,312241.html

To rozporządzenie znacznie ułatwia rejestrację placówki (obniża
          wymagania sanepid i p/poż, przy zachowaniu wymagań dotyczących
          wykształcenia nauczycieli), więc może także dla Ciebie to łatwiejsza
          droga do osiągnięcia celu.

Jeśli w umowie użyjesz, przed wpisaniem do ewidencji niepublicznych
          placówek oświatowych, określenia "punkt przedszkolny" umowa będzie
          poprostu nieważna.

• ewkajk Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 21.12.08, 11:44
          Tomcio Paluchu! Nie jestem Twoją klientką i pewnie nie będę bo mam
          dziecko gdzie indziej i jest ok. Pragnę jednak uraczyć Cie miłym
          słowem bo to co tu przeczytałam zwaliło mnie z nóg. Myślę, że
          pisząc tu szukałeś wsparcia , a te wszystkie czepialskie posty są
          wstrętne. Wychodzisz z inicjatywą( bo nie ich sprawa czy z tego
          żyjesz czy nie!) i zostajesz "OPLUTY" przez te wszystkie... Módl się
          oby autorzy tych postów trzymali się z dala od Twojego klubu bo Cie
          zniszczą, zabiorą ci wiarę w słuszność Twojego celu.
          Skąd się biorą tak upierdliwe kobiety, które zamiast docenić
          niszczą . Nie jesteś pierwsym taki miejscem , o którym będą tak
          pisać, a znam to z postów o przedszkolu mojego dziecka. Smarują , a
          nic nie wiedzą byle komuś szpilę wbić. Mój mąż czytał (pierwszy raz)
          ze mną te posty(musiałam to pokazać) i nie był w stanie tego
          skomentować,. ..jak można tak drugiemu bruździć w życiu. Pozdrawiam
          i liczę, że los będzie Ci sprzyjał. E.J
          • tomciopaluch.pl Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 21.12.08, 19:38
            ufff smile miło mi, to prawda że kłopoty na każdym kroku, pozdrawiam
            • jablonkabiala Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 27.12.08, 15:04
              Ok, wszystko pieknie, ale nikt nie zwrocil uwagi na jeszcze jeden
              problem, a mianowicie uznanie, ze placem zabaw dla dzieci bedzie
              plac osiedlowy! To jakis koszmar...Wokol bloki, do ktorych niektorzy
              ludzie przeprowadzili sie, by wreszcie nie mieszkac w centrum miasta
              i nie slyszec nieustannego gwaru, a tu im planujecie wyprowadzac
              dzieci pod same okna.. Zycze cierpliwych sasiadow!
              • ania.gr Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 03.02.09, 03:58
                wydaje mi się, że plac zabaw nie jest zbytnim problemem.
                Mam znajomych na Kawalerzystów, czasami odwiedzam. Po pierwsze nie
                są to faktyczne bloki, widać, że raczej nie znasz okolicy.

Po drugie: ci ludzie nie wyprowadzili się tam, żeby być daleko od
                centrum (wielu tę odległość przeklina), a dlatego, że wówczas tam
                się budowało. Okolica jest w miarę przyjemna, ale do wiejsko-
                sielskiej jej daleko (dotąd mieszkali przy permanentnym placu
                budowy).

Po trzecie najważnejsze: przeciętne godziny funkcjonowania
                przedszkola, to 8 -17, czyli pora kiedy ok. 90 procent mieszkańców
                jest w pracy, względnie w korku do / z niej. Bezrobotni i emeryci
                mieszkań tam raczej nie kupowali.

Ogólnie na mnie przedszkole zrobiło bardzo dobre wrażenie. Też mnie
                trochę zszokował atak na tomcia. Na pocieszenie pozostaje myśl, że
                jak się, niebyło czego przyczepić w przedszkolu jako takim, to
                znalazło się coś w nazwie.

Chyba jedyne sensowne uwagi to odnośnie do bezpieczeństwa, widać, że
                Tomcio nie ma jeszcze swoich dzieci, bo rzeczywiście jest sporo do
                zrobienia.
    • babsee Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 28.12.08, 23:27
      Moja znajoma otworzyla prywatne przedszkole w tym roku we wrzesniu.
      Okolica niedaleka Twojej.
      I co?nie ma miejsc!dziala dopiero od wrzesnia i przyznaje ze sama
      jestem w szoku ze to tak pieknie działa.
      Jest to przedszkole a nie punkt przedszkolny-koszt 1000 zl
      miesięcznie.
      Moze wiec cos nie tak z waszą placowka?
      zresztą,osobiscie uwazam pomysl miniprzedszkoli-czy tez punktow
      przedszkolnych-za chybiony.I to mocno.Za droga impreza za miejsc do
      zabaw.takie to niewiadomo co.Ni to przedszkole ,ni "berek".
      • bea19771 Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 30.12.08, 18:19
        babsee
        możesz podac namiary na to przedszkole, bo jestem zainteresowana.
        pozdrawiam
    • kolteta Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 04.01.09, 19:20
      Pewnie i ja zostanę uznana za czepialską mamusię, ale... gdzie w tym waszym
      przedszkolu, punkcie przedszkolnym czy jak sobie to nazwaliście macie jadalnię??
      ?? ?? Szukam właśnie przedszkola dla córeczki w tamtej okolicy i odwiedzam
      masowo strony internetowe takowych. Weszłam na waszą, wszystko pięknie, ale nie
      zauważyłam tam jadalni... Lokal ma 80m, z moich obserwacji wynika, że to są 3
      pokoje, nie wiem ile planujecie przyjąć dzieci, ale jak macie zamiar je karmić??
      Chyba, że przy tych dwóch stolikach i na 3 krzesełkach, ale wtedy chyba będą
      musiały czekać w kolejce żeby zjeść obiad... Co do placu zabaw, ktoś wspominał,
      że jest to plac zabaw wspólnoty mieszkaniowej i chyba, żeby z niego korzystać
      musicie mieć ich zgodę, bo inaczej to chyba jest bezprawne... A bezpieczeństwo
      faktycznie u Was kuleje, a jeśli zabezpieczyliście i kuchnię i te nieszczęsne,
      bezsensowne szafki powinniście raczej umieścić nowe zdjęcia w galerii na
      stronie, żeby sie was nikt o to nie czepiał...
      • pia_ Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 06.01.09, 19:33
        He, he, tą jadalnią to mnie rozbawiłaś. Gdzie u licha widziałaś w
        przedszkolach jadalnie? W przedszkolach dzieci jadają przy tych
        samych stolikach przy których rysują, kleją i lepią. Nie ma osobnych
        sal tylko do spożywania posiłków.
        • ib_k Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 06.01.09, 19:38
          dziwne, moje dzieci chodziły w sumie do 5 przedszkoli, 2 prywatne, 3 państwowe, w każdym była jadalnia, a jeżeli chodzi o pana tomcia to niech już się nie ośmiesza swoją ofertą.
          • pia_ Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 07.01.09, 09:45
            No to może nasze przedszkola są nietypowe, córka chodziła do 2
            państwowych: dużego i małego. Nie było w nich kącika jadalnego,
            tylko stoły robocze przy których dzieciaki się bawiły, na czas
            posiłku stawały się stołami do jedzenia. Popytałam takze znajomych,
            którzy mają dzieci w innych przedszkolach prywatnych i państwowych i
            w żadnym nie było specjalnej sali ani kącia przeznaczonego tylko do
            spożywania posiłków.
        • kolteta pia... 06.01.09, 21:36
          Ja też z tego co pamiętam w przedszkolach, które odwiedziłam jadalnia była...
          Może jadalnia do duże słowo, ale kącik, gdzie dzieci jadły. A tutaj... tam są
          tylko 2 stoliki, największy pokój ma pewnie z 30m, gdzie więc zamierzają wstawić
          te stoliki, przy których dzieci będę jadły, kleiły i rysowały?? Jak wstawią tam
          coś jeszcze ich zabawa będzie polegała na bieganiu między stolikami...
          • pia_ Re: pia... 07.01.09, 09:48
            Czy przy tym kąciku dzieci tylko jadły, a stoliki do zabawy/robótek
            miały jeszcze inne?
            • kolteta Re: pia... 07.01.09, 17:00
              w niektórych były to osobne wydzielone jadalnie a w niektórych tak jak napisałaś
              stoliki "do wszystkiego". Bardziej chodziło mi o to, że tam nie ma miejsca nawet
              na te stoliki "od wszystkiego". Tam w ogóle mało miejsca jest... (wiem bo
              myślałam o tym przedszkolu i dałam sobie spokój). Na 20 dzieci to, moim zdaniem
              lokal za mały. I nie wzięli pod uwage takich właśnie problemów jak: lepienie,
              rysowanie czy jedzenie. Wstawienie choćby jeszcze jednego do tego salonu
              spowoduje, że miejsca tam już nie będzie na nic.
              • tomciopaluch.pl Re: pia... 27.01.09, 17:56
                Śledzę dyskusję i widzę że jestem winien wyjaśnienia. Faktycznie część obaw
                rodziców jest zasadna, dlatego opowiem o zmianach jakie nastąpiły.

1. Zrezygnowaliśmy z zamiaru używania osiedlowego placu zabaw, wiosną ustanowimy
                swój na przestronnym ogrodzonym tarasie.
                2. Co do planu organizacji pracy w przedszkolu. Mamy już pierwsze dzieciaki i
                wszystko funkcjonuje znakomicie. Faktycznie planujemy ograniczenie max liczby
                dzieciaków do 18 (3grupy 6 osobowe) wynikało to z obserwacji i sugestii
                kompetentnych osób, oraz patronatu Wydziału Higieny Dzieci i Młodzieży(zalecenia
                dz. ustaw z czerwca ubiegłego roku)
                3. Jeśli chodzi o spożywanie posiłków to wszystko jest zgodne ze standardami
                HCCP. Całość jest pod nadzorem sanepidu i on kontroluje ile ma być toalet, ile
                m2 na jedno dziecko określonej powierzchni a nawet to w jakiej komorze zlewu
                kuchennego można umyć jakiego typu naczynia. Także zapewniam że każdy szczegół
                jest dopracowany. Polskie normy dopuszczają spożywanie posiłków przy tych samych
                stolikach przy których realizuje się zajęcia manualne. Jeśli chodzi o kubaturę
                budynku to zapraszamy do obejrzenia jesteśmy otwarci na odwiedziny. Zdjęcia na
                stronie są już nieaktualne - strona jest przygotowana do tłumaczenia więc zmiany
                już niebawem.

Proszę uwierzyć że wszystko co robimy dla dzieci robimy z myślą o ich dobrym
                samopoczuciu. Punkty przedszkolne to nowe alternatywne formy edukacyjne, lecz
                proszę nie posądzać nas o niedopełnianie obowiązków ze strony bezpieczeństwa
                opieki nad dziećmi. Funkcjonujemy po to by pomagać rodzicom w wychowywaniu
                dzieci i będziemy starać się robić to profesjonalnie. Zapraszamy do odwiedzenia
                naszej placówki i wyrażeniu opinii.

• danusia20004 Re: pia... 30.01.09, 21:20
                  Tomcio, chicałabym zwrócić Ci uwagę jeszcze na jedną sprawę - jak
                  reklamujesz na swojej stronie placówkę:
                  "To jedyne takie miejsce w doskonałej lokalizacji na południu
                  Wrocławia, które da Ci pewność że Twoje dziecko będzie pod dobrą
                  opieką a czas który tam spędzi będzie w 100% pożytecznie spędzony."

Jest to bardzo nierzetelne z Twojej strony, ponieważ w okolicy (a
                  mieszkam tutaj) jest co najmniej 9 takich placówek, które działają o
                  wiele dłużej od Twojej. A w czym inne placówki są gorsze od Twojej,
                  skoro dopiero zaczynasz i nie wiadomo jak zostaniesz oceniony przez
                  dzieci i rodziców? Tym bardziej, że kadra nie ma wykształcenia
                  kierunkowego!!! Radzę trochę więcej skromności, ponieważ dopiero
                  zaczynasz!!!!
                  Danusia
                • kolteta Re: pia... 31.01.09, 22:12
                  Jakoś nie bardzo to widzę.... 18 dzieci, w trzech pokojach... Znaczy po jednym
                  pokoju na grupę? Chyba trochę mało macie tam miejsca. Ten ogródek tez duży nie
                  jest (widziałam go) i nie wiem zamierzacie ustawić tam plac zabaw i wypuścić 18
                  dzieci, żeby się tam bawiły. Raczej będę na siebie ciągle wpadać. Co do sanepidu
                  i spełnianych wymogów mam takie pytanie: jak spełniliście te wymogi?? Z tego co
                  czytałam sanepid wymaga specjalnych pojemników do przechowywania próbek
                  żywności, lodówek, nawet te zlewy. Czy tych umywalek i toalet nie jest za mało?
                  Moim zdaniem Wasze podejście jest dobre, pomysł też, ale Panie Tomciu Paluchu
                  podejście do klienta.... Mimo to myślę, że rodzice to kupią, takie miejsca mają
                  wzięcie, sporo rodziców nie podchodzi do wyboru przedzskola dla malucha ze
                  zdrowym rozsądkiem, ale jak zobaczy, że jest językowe, to w ciemno będzie
                  chciało zapisać.
    • marty_chce_do_dzungli Re: Przedszkole we Wrocławiu za darmo 01.02.09, 12:55
      Przesadzacie.
      Na zdjęciach widać ładne, ze smakiem urządzone, przestronne, czyste i schludne
      pomieszczenie. Z placem zabaw.

Swego czasu szukałam dla dziecka, jakiegoś prywatnego przedszkola i gdybym
      mieszkała w Poznaniu pokusiłabym się o wizytę i "ryzyko wink" zapisania tam
      dziecka. Pewnie, że prywatne placówki pod względem metrażu, zaopatrzenia jadalni
      i kuchni, ogrodu, rzadko kiedy mogą konkurować z państwową placówką, dlatego
      postawiłabym na coś innego niż państwowe przedszkola : przyjmowanie 2,5 latków,
      dłuższe godziny pracy, współpracę z logopedą...

O wiele lepsze wrażenie sprawia Tomcio Paluch niż taka np wychwalana tu tęczowa
      chatka ( na mamy krytykujące w/w polały się pomyje).

Do autora wątku, zbliża się sezon zapisów, może wykupienie linka na forum
      zapewniłoby sukces?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka