Dodaj do ulubionych

Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta

08.03.09, 16:44
Będę bardzo wdzięczna za informacje jak wygląda nowy Klubu Malucha w
Ursusie ^Mali Europejczycy^. Dostałam ulotkę o tym miejscu. Czy ktoś
był już to obejrzeć? Jak znajdę chwilę z pewnością podjadę. Strony
internetowej jeszcze nie mają, więc informacji jak wygląda Klub
brak.
Obserwuj wątek
    • momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 08.03.09, 20:01
      Co to jest ?
      Przedszkole Niepubliczne ,Żłobek czy kolejna "ochronka"
      i skąd masz te informacje ?
      Obserwując forum zauważam jakiś masowy wysyp na Gołąbkach.
      • maaartika Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 09.03.09, 17:38
        Mieszkam w Ursusie i rzeczywiście niedobór przedszkoli jest wielki.
        Sama mam problem ze znalezieniem dobrego miejsca bo jak nie jest to
        kiepskie miejsce to czeka juz lista rezerwowa. Byłam w paru
        miejscach i mogę stwierdzić że dla mnie nie ma znaczenia
        (szczególnie teraz gdy Paulinka ma 2,5 roku) czy to będzie
        przedszkole czy klub malucha, byle opieka była dobra. Widziałam parę
        klubów maluszka w Piasecznie i szczerze mówiąc to standardem
        przewyższaja o dwie długości niejedno przedszkole niepubliczne nie
        mówiąc o publicznym, które ktoś zainstalował w barakach czy szkole -
        ruderze. Jak spełnił wymogi MEN tego się można jedynie domyślać. Co
        do Gołąbek, to jeśli ktoś zna Ursus wie, że to fajne miejsce
        szczególnie tam gdzie sa domy jednorodzinne, a ze Starego Ursusa
        gdzie mieszkam jest to 5 minut drogi, więc chętnie bym zobaczyła co
        to za nowy punkt, tylko ja akurat ulotki reklamowej nie dostałam.
        Niech ktoś się wypowie na ten tenmat, bo dziecko mam, ale miejsca
        pewnego od września dla córki nie.
        • momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 09.03.09, 18:00
          To chyba jakaś ściema , nie ma na tej ulicy nic co by wskazywało że
          powstaje przedszkole, nie licząc pięknego Rodzinnego Domu Dziecka.
          Mam wrażenie ,że to było podpuszczanie.
          Nie lepiej wykupić reklamę ?
          Żle to wróży...
          • maaartika Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 16.03.09, 14:36
            Byłam wczoraj na Zygmunta Augusta i jak się okazuje w zyciu sąsiedzi
            wiedzą najlepiej smile Wystarczyło przejść sie i troche popytać. Jeśli
            co nieco wiedzą przynajmniej 2 osoby to i tak jest dużo. Więc
            rzeczywiście będzie to na tej ulicy, nowoczesny budynek jest w
            trakcie przygotowania, więc jak powiedział pracownik ma to być
            jakieś centrum europejskie czy coś takiego, ale wiadomo o co chodzi
            i że ruszy końcem kwietnia bo roboty trwają. Nr to 11A i widać, że
            się tam robi, a znajduje się na przeciw tego kolorowego domu. Dom
            jest bardzo duży i ładny, nowy z zewnątrz więc wydaje się ze będzie
            tu bardzo przyjemnie. Tylko reklamy nie ma. Z resztą cieżko sie
            mówi, gdy czegos nie widzi od środka. Ale przygotowania widać.
            • papa-razzi007 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 16.03.09, 22:30
              Byłem dziś w tym miejscu i zabrałem ulotkę. Dla informacji jest to
              dokładnie przy ul. Zygmunta Augusta 11A, tel. kom. 503616333.
              Dokładnie nazywa się to Centrum Przedszkolaka "Mali Europejczycy". Z
              innych informacji to: intensywna nauka jęz. angielskiego przez
              zabawę, codzinne zajęcia sportowe (salka gimnastyczna), godz.
              otwarcia 6.45-19.00. Dom jest faktycznie duży i nowoczesny, w dobrym
              otoczeniu, jest spokojnie, wszystko pachnie nowością. Jednym
              zdaniem - odpukać - zapowiada się (jeśli personel będzie na
              identycznym poziomie co reszta) wspaniałe miejsce dla naszych
              pociech. Myslę, że warto to obejrzeć, bo takiej staranności do
              przyjęcia dzieci nie widuje się na co dzień. Osobiście jestem bardzo
              mile zaskoczony, widząc to, jak to wyglada na zewnątrz i co jest
              napisane w ulotce. Czyzby szykował się "cukiereczek" w Ursusie???
              • momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 07:58
                Nazwa wskazuje ,że nie będzie to Przedszkole Niepubliczne.
                Szkoda...od przyszłego roku (2010)będzie obowiązek przedszkolny dla
                5-cio latków.
                • klaudyna78 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 09:34
                  A czy wiadomo już od kiedy ruszy przedszkole? od jakiego wieku będą przyjmować
                  maluszki? i jaki będą koszty?
                • papa-razzi007 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 10:31
                  Rozmawaiłem z dyr. tego centrum i jak sie okazało pomieszczenia na
                  parterze mają wysokość 2,97 m, a schody zamiast 115 cm szerokości. 3
                  cm róznicy w wysokości i 5 cm w szerokości schodów zdecydowały o
                  tym, że nie będzie to Przedszkole Niepubliczne. Dla mnie to lekka
                  paranoja z tymi przepisami, bo z zapewnień dyr. wynika, że wszystko
                  jest nowe, kuchnia podzielona na przygotowanie posiłków i ich
                  wydawanie, łazienki nawet z 7 umywalkami i wc. Spelnione surowe
                  przepisy bhp i ppoż, ale parę cm zmienia dla urzędników
                  rzeczywistość. Ja i tak poslę tam dziecko, bo mnie te pare cm nie
                  zbawi, a maluch będzie mógł przebywać w nowiutkim przedszkolu,
                  cokolwiek to znaczy. I to jest dla mnie najwazniejsze. Oczywiście,
                  jeśli ktoś ma dzieciaczka w wieku 5 lat może to być w jakims stopniu
                  dla niego ważne, ale moje ma 3 latka wiec jest jak najbardziej ok.
                  • momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 14:17
                    Oj coś mi się wydaje ,że pod tym nickiem kryje się właściciel tego
                    przedsięwzięcia.Jaka szczegółowa wiedza...
                    Jeżeli jest jednak inaczej to przepraszam.
                    Jeśli Twoje dziecko ma teraz 3 latka to i tak zrobi się problem i to
                    już niedługo.
                    Polecam uważną lekturę zmian w edukacji.
                    • papa-razzi007 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 15:05
                      Właściciel zaprosił mnie na spotkanie i jak każdy rodzic dbający o
                      dziecko pytałem o to i tamto. Pewne rzeczy wydają się istotne, a
                      jeśli ktos sam o tym mówi, że brak mu paru centymetrów to chyba
                      dobrze. Dzielę sie tym co zapamiętałem ze spotkania. Mam nadzieję,
                      że ktoś doruci do tego ogródka inne interesujące nas wszystkich
                      informacje.
                      • kasinekg Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 18:21
                        Ha,ha, zdaje się, że właścicielem przedszkola jest pan pod nickiem
                        polonicus, który dał się poznać z, nie najlepszej niestety, strony
                        przy okazji dyskusji o przedszkolu na Rakietników. Mnie nie
                        przekonał do powierzenia mu dziecka.
                        • momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 18:48
                          Mam te same obawy.
                          Ale podziwiam ten niesamowity "ciąg" do przedszkola.
                          Widocznie to magia pieniądza...
                        • forumprofi Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 17.03.09, 23:18
                          Po przeczytaniu całego wątku dotyczącego Centrum Przedszkolaka "Mali
                          Europejczycy" postanowiłem sprawdzić wszystkie informacje. Jesli
                          prawdą jest, że wlaścicielem przedszkola jest osoba która nie
                          zdecydowała się wynajmować pomieszczenia po poprzednim przedszkolu,
                          to dobrze o niej świadczy."Uprzejmie informuję, iż mając na uwadzę -
                          tylko i wyłącznie - dobro dzieci, zdecydowałem się wycofac w
                          ostatniej chwili z umowy najmu lokalu po byłym przedszkolu "Wesołe
                          Przedszkolaki". Lepiej późno zauważyc pewne problemy niż... wcale.
                          Przedszkole zostanie otwarte, nie mniej jednak w innym budynku
                          dającym pewność w każdym aspekcie, tym bardziej, że dotyczy to
                          dzieci, a ich komfort jest w tym wszystkim najważniejszy. Nowemu,
                          ewentualnemu najemcy życzę powodzenia." Zastanawia mnie co w tym
                          złego??? Trudno poza tym mi zrozumieć na jakiej podstawie jedną
                          osobę przypisuje się innej. Idąc tokiem rozumowania kasinekg, pytam:
                          Czy prawdą jest, że przestała Pani - /kasinekg?????/ (Kasia - była
                          nauczycielka przedszkola) znęcać się nad dziećmi, o czym huczy całe
                          forum... Pozostawię to bez komentarza. Chciałabym Panią
                          poinformować, ze my rodzice szukamy dla dziecka najlepszego miejsca
                          z mozliwych, a prowadzenie przedszkola nie jest niczym złym, raczej
                          pożądanym, szczególnie u nas w Ursusie. Wiadomo, też że każda
                          działalnośc oprócz zamiłowania prowadzi się nie non-profit. Resztę
                          pozostawiam do przemyslenia innym mamom. Prosze wnosic na tym forum
                          coś konstruktywnego szanowne Panie momo0 i kasinekg. To jest forum,
                          a nie kabaret.
                          • momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 18.03.09, 08:25
                            Zgadzam się , lecz ważna jest kolejność zamiłowanie i pieniądze lub
                            odwrotnie.
                            Ma być konkretnie to proszę .
                            Budynek na Zygmunta Augusta nadaje się pod przedszkole niepubliczne
                            trzeba tylko bardziej się postarać . Mogę to udowodnić na priva.
                            Tylko po co się trudzić , "durny lud wszystko kupi".
                            I jeszcze raz powtarzam . Niepubliczne w czasie reformy wypełnia
                            wszystkie zalecenia nadzoru pedagogicznego, prywatne nie i nigdy
                            rodzic nie będzie miał instrumentów by to sprawdzić.
                            Oczywiście kto chce może oddać dziecko do takiego przedszkola ,
                            krzywdy mu tam nie zrobią.
                            Teraz osobiście do forumprofi.
                            Cenię sobie grupy wsparcia do każdego projektu , pod wszakże jednym
                            warunkiem , musi ona być autentyczna.
                            Czytając takie posty "szycie na okrętkę" aż bije w oczy.
                            Poza tym życzę powodzenia w realizacji projektu.
                            • agniesia679 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 18.03.09, 09:26
                              Byłam wczoraj pod wskazanym adresem i rzeczywiście miejsce jest
                              świetne, to znaczy przedszkole będzie chyba super, bo wygląda
                              naprawdę porządnie. Czy ktoś się orientuje kiedy będzie otwarcie???
                              • misiaodrysia27 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 18.03.09, 10:47
                                Od dziś czyli 18-ego do 31-ego marca są zapisy do tego przedszkola.
                                Czesne miesięczne 1050 zł z wyżywieniem i wszystkimi zajęciami plus
                                wpisowe jednorazowe w wysokosci 1 miesiąca. Fajne jest to, że
                                otwierane będzie przedszkole o 6.45, bo jest szansa zdążyć normalnie
                                na 8.00 do pracy w centrum. Chyba musi byc trochę chętnych jeśli
                                zapisy sa tylko przez 2 tygodnie. Moja Misia jest na liście
                                rezerwowej 2 przedszkoli, ale nie będę czekac na zwolnienie tam
                                miejsca, bo tu powinno byc ok. Otwarcie ma byc w kwietniu.
                                • madame111 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 18.03.09, 12:45
                                  Zainteresował mnie ten Klub Przedszkolaka, gdyż w jednym z wywiadów,
                                  bardzo znana prezenterka-dziennikarka z Radio Zet powiedziała w
                                  nawiązaniu do tematów gospodarczych, że otwiera ośrodek edukacji
                                  przedszkolnej w Ursusie. Nie będę ujawniać danych Pani o którą
                                  chodzi, bo jest ustawa o ochronie danych osobowych, ale fakt jest
                                  faktem. I tak większość osób pewnie domyśli sie o kogo chodzi.
                                  • maaartika Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 18.03.09, 21:50
                                    Ciekawe kogo miałaś na myśli madame... wink Choc to i tak nie ma
                                    wiekszego znaczenia. Mnie przekonuje to ze jest szansa że może byc
                                    to najlepszy klub przedszkolaka w Ursusie. Pytanie czy będzie. Mam
                                    nadzieje że tak, zapowiada się niezwykle interesująco. Byłam juz w
                                    paru przedszkolach i nie zawsze wyglada to kolorowo. Tu wszystko
                                    będzie nowe i to chyba bardzo dobrze. Chce zapisać dzieciaka w
                                    poniedziałek. Szukam innych zdecydowanych na to miejsce mam.
                                    • matkadzieciom2 Może starczy? 18.03.09, 22:36
                                      Mnie juz bardzo męczy ta autoreklama jeszcze nie istniejącego
                                      przedszkola w tym wątku. Nie wierzę w takie zachwycanie się czymś,
                                      czego jeszcze praktycznie nie ma. I te spontaniczne okrzyki że to
                                      będzie najwspanialsze przedszkole, itd.
                                      Nie ma jak dobry marketing - skoro zakłada to dziennikarka, to ma
                                      widać doświadczenie, jak napędzać klientów. Mnie to brzydzi i nawet
                                      nie pójdę oglądać. Oczywiście będę zaraz zakrzyczana, ale wiem swoje.
                                      • misiaodrysia27 Re: Może trzeba pojechać i zobaczyć? 19.03.09, 02:46
                                        A mnie brzydzi zohydzanie wszystkiego przez takie osoby co to nie
                                        widziały, a wiedzą najlepiej. Ja nie czuje sie jak to Pani
                                        napisała "napędzona". To mój świadomy wybór. Rozumiem, ze zawiść to
                                        domena takich osób jak Pani, a może licha konkurencja sie odezwała
                                        co to dzieci w pokojach 6 m2 trzyma..? Jeśli jest tak, że Panią
                                        męczy czytanie tego wątku to dlaczego go Pani jednak czyta? Poziom
                                        dyskusji jaki Pani preprezentuje jest wprost proporcjonalny do
                                        poziomu przedszkoli publicznych znajdujących się w Ursusie. Jeśli
                                        Pani nie odróżnia przypuszczeń, pytań, tez od kategorycznych
                                        stwierdzeń proponuję edukację, niekoniecznie przedszkolną... P.S.
                                        Zakrzyczeć można kogoś osobiście, przez fora jedynie skomentować
                                        zdarzenie.
                                        • momo0 Re: Może trzeba pojechać i zobaczyć? 19.03.09, 12:25
                                          Gratuluję , jeśli to świadomy wybór.
                                          Pojechać i zobaczyć - tylko co ?
                                          Porozmawiać , owszem tylko z kim ?
                                          Stron internetowych brak , na razie mamy tylko posty zamieszczane
                                          przez osoby "dobrze poinformowane".
                                          Cieszy mnie że sformował się swoisty Fan Klub.
                                          Oznacza to że jest ogromna potrzeba utworzenia takiej placówki na
                                          Gołąbkach.
                                          Życzę właścicielowi sukcesu , tyle że wypuszczanie balonów próbnych
                                          nie jest właściwą formą reklamowania przedsięwzięcia.
                                          Może lepiej wprost.
                                          • kisiuniama Re: Cała prawda o "Małych Europejczykach"... 19.03.09, 14:07
                                            Centrum Przedszkolaka "Mali Europejczycy" jest w trakcie aranżacji,
                                            tzn. budynek jest wykańczany. Widziałam go w środku. Nie wiem po co
                                            sie napinać, ale wystarczy wziąć telefon i zadzwonić pod podany na
                                            forum nr telefonu 503 616 333 by sie czegoś dowiedzieć. Strony www
                                            nie ma, ale po co mi to, gdy moge pojechać na miejsce i obejrzeć jak
                                            cos wyglada. Ja umówiłam się na miejscu z osobą która pokazuje
                                            budynek. Dom w środku jest na ukończeniu, więc moge sie wypowiedzieć
                                            na ten temat. Człowiek oprowadził mnie po domu pokazał gdzie co i
                                            jak i jesli są watpliwości to czy zdąży oddac go do uzytkowania do
                                            połowy czy do końca kwietnia. Chodziłam po przedszkolach bo mam 2
                                            bobasów i mam prawo porównać to co widziałam. Nie jest standardem,
                                            ze łazienka ma 20 m2 i mieści sie w niej 7 umywalek, 5 wc itd itp. I
                                            tak w tej jak i 2 pozostałych łazienkach. Kuchnia podzielona na
                                            przygotowanie i wydawanie posiłków, wielkie panoramiczne okna w sali
                                            głównej na parterze. Mnóstwo przeszkleń w salach po 20-25 m2
                                            (doświetlone swietnie pomieszczenia), przy wejściu projektowane
                                            miejsce odpoczynku przeznaczone specjalnie dla rodziców z duzym
                                            okrągłym oknem (cudo!)Pomijam inne rzeczy, ale zapewniam, ze takiego
                                            czegoś trudno uświadczyć w Wilanowie czy Mokotowie. Nie wiem czego
                                            sie tu czepiać. Takie warunki nie sa standardem, chyba że we
                                            Francji. Czy ktoś dzwonił i rozmawiał z włascicielem czy osobą
                                            pokazującą dom? Dziwie się tym opiniom i mam wrażenie że wypowiadaja
                                            sie tu często osoby którym zalezy na "podkładaniu nogi". Prosze sie
                                            najpierw umówic, obejrzeć, a potem komentować. A to, że wlascicielka
                                            jest prawdopodobnie znzna osobą z Radia Zet to chociaż świadczy o
                                            tym, że będzie jej zależało na bardzo dobrej opinii i zrobi pewnie
                                            wszystko by ten klub był w rzeczywoiście na europejskim poziomie.
                                            • babyboom2000 Re: Może trzeba pojechać i zobaczyć? 22.03.09, 18:28
                                              Byłam wczoraj tam z włascicielem i wszystko wydaje się sensowne. Był
                                              bardzo miły. Mnie najbardziej odpowiada wczesna godzina otwarcia, bo
                                              z tym zawsze jest kłopot jadąc do pracy. Myśle, że może warto
                                              zwrócic uwagę na Małych Europejczyków.
                                              • anka-2009 Re: Może trzeba pojechać i zobaczyć? 25.03.09, 11:17
                                                Co to pan polonicus sie w forumprofi zamienil? podobny styl...
                                                Zastanawia tylko tyle pochlebnych komentarzy o czyms co jeszcze nie
                                                funkcjonuje. Ostatnio wyszlo na jaw ze firmy wynajmuja ludzi do
                                                pisania pochlebnych komentarzy i siedzi mi to w glowie, tym bardziej
                                                po calej masie komplementow jakie tu czytam. Jesli chodzi o dzieci
                                                to jestesmy wybredni. A tu jak nie pochlebnie to juz wrog. Poprostu
                                                mi to pachnie reklama.
                                                • momo0 Re: Może trzeba pojechać i zobaczyć? 25.03.09, 12:22
                                                  Bo to jest reklama, ale już niedługo życie zweryfikuje to
                                                  przedsięwzięcie.
                                                  • misiaodrysia27 Wyglada ok 27.03.09, 20:54
                                                    Zapisałam dziecko do Malych Europejczyków bo uważam że w Ursusie
                                                    długo nie będzie takiego drugiego miejsca choc ogródek mógłby byc
                                                    trochę większy. Myslę ze w niedługim czasie inni rodzice będą
                                                    chcieli posłac tu swojego malucha. Koszt 1050 nie jest wygórowany, a
                                                    szatnia dla dzieci jest duża jak w wielu przedszkolach sale zabaw.
                                                    Szkoda że nie ma strony internetowej, ale to sprawiło by zobaczyc
                                                    przedszkole na własne oczy. Jest remont i z dnia na dzień wyglada to
                                                    coraz lepiej. Będe tam jutro na spacerku z dzieckiem na przeciwko
                                                    jest fajny kolorowy dom i wygląda to bardzo ładnie.
                                                  • agniesia679 Re: Wyglada ok 28.03.09, 00:02
                                                    Mnie też się podoba. A jak wykończą to jest szansa że wtedy będzie
                                                    bardzo dobrze wygladać.
                                                  • edulander Re: Wyglada ok 28.03.09, 21:23
                                                    Chyba zdecydujemy z żoną zapisać córunię do Małych Europejczyków.
                                                    Mieszkamy na Gołąbkach i odwiedzilismy pare przedszkoli i mają
                                                    podobny standard. 3 dni temu dowiedzieliśmy sie o tym przedszkolu i
                                                    byliśmy tam dziś z dyrektorem. W sumie to nie ma się do czego
                                                    przyczepić, wyglada na to że wszystko jest przygotowywane ze
                                                    szczegółami i z dbałościa o maluchów i rodziców. Nam sie podoba i
                                                    jeśli nie będziemy miec zastrzeżeń to myślimy by młodszy syn też tam
                                                    poszedł, ale to dopiero w przyszłym roku.
                                                  • anka-2009 Re: Wyglada ok 31.03.09, 12:55
                                                    Czy ktos orientuje się jak będzie wygladac plac zabaw w tym
                                                    przedszkolu - jest bardzo malo miejsca na dzialce! Czy beda tam
                                                    jakies atrakcje? drabinki czy zjezdzalnie ? A może przedszkole
                                                    będzie korzystac z innego placu zabaw?
    • dorota.oz Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 31.03.09, 14:10

Właścicielu Małych Europejczyków opamiętaj się. Zadałam sobie trud i
      sprawdziłam autorów najbardziej pochlebnych postów: papa-razzi007,
      maaartina, misiaodrysia27, kisiuniama, edulander. Nigdy nie
      wypowiadali się na żadnym gazetowym forum z wyjątkiem tego wątku. Ja
      rozumiem potrzebę reklamy, ale bez przesady. Czy właściela tak
      wspaniałej placówki nie stać na płatną reklamę? Jeśli zaczynacie do
      oszustwa, nawet drobnego, to jest to bardzo nieeleganckie. I nie
      gorączkujcie się tak, jak ktoś Wam to wypomina.
      Pozdrawiam i życzę sukcesu mimo wszystko. Jak miejsce będzie w
      porządku, rodzice zadowoleni, to z czasem sami będą Was reklamować.
      • agniesia679 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 02.04.09, 14:31
        Mają byc normalnie zjeżdżalnie, huśtawka, piaskownica i zabawki
        ogrodowe dla dzieci. Może ogród mógłby być większy, choć myślę że
        rzeczywiście to wystarczy. Naprzeciw jest kawał ogrodu i własciciel
        stwierdził, że gdy będzie 30 dzieci to jakby było mało to sie po
        sąsiedzku wykorzysta. Przy tej ilości dzieci co teraz to jeszcze nie
        ma takiej potrzeby. Ja uważam że najważniejsze jest wnętrze a sale
        są duże i sala dolna ogromna.
        • dorota.oz Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 02.04.09, 15:43

I kolejny jedorazowy nick do zachwalania przedszkola. Nieładnie sad
          • agniesia679 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 02.04.09, 17:58
            Nie mam zamiaru robic z tego posta prywatnego forum, ale dla Pani
            informacji Pani Doroto moje dziecko zapisałam do tego przedszkola.
            Nie wiem czy jest Pani jakąś zazdrosną konkurencją czy mamą dziecka.
            Jeśli to pierwsze to się nie dziwię "przyczepianiu", bo to dla mnie
            najlepsze miejsce na Gołąbkach i konkurencja powinna nie spac
            spokojnie, a jesli to drugie, to prosze jak ja zapisać dziecko do
            Małych Europejczyków i wtedy pisać co jest w nim nie tak. Nie mam
            interesu w tym by bronić tego przedszkola ale mam kontakt z 5tka
            innych mam i jakoś żadna nie ma zastrzeżeń, a Pani ma. Czyż to nie
            dziwne ??? wink Jeśli dziecko ma niespełna 2,5 latka to nie mam
            obowiązku wypowiadania się na forum od roku czy pół. Pozdrawiam
            wiosennie smile
            • dorota.oz Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 02.04.09, 20:06
              Ależ ja nie mam zastrzeżeń do Małych Europejczyków. Nigdzie tego nie
              napisałam. Wręcz przeciwnie, życzę temu miejscu powodzenia. Nie
              podoba mi się tylko podszywanie się pod zadowolone mamy osób
              związanych z przedszkolem. Trochę to dziwne, że w jednym wątku jest
              tyle jednorazowych nicków, które nigdy wcześniej się nie wypowiadały
              na żadnycm forum, a zachwalają teraz Europejczyków pod niebiosa.
              Uważam po prostu, że to nie w porządku. I tyle.
              • agniesia679 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 10.04.09, 23:47
                W końcu pojawiła się jakaś informacja w internecie: www.mali-
                europejczycy.pl, tyle że za dużo to się z tej strony nie dowiemy.
                Więc w dalszym ciągu pozostaje telefon.
                • anka-2009 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 14.04.09, 09:11
                  A czy placowka ta bedzie miala status przedszkola ? Bo dowiedzialam
                  sie ze od przyszlego roku bodajze bedzie obowiazek posylania 5
                  latkow do przedszkoli ? Czy w takim wypadku 5 latek w tej placowce
                  bedzie mial spelniony obowiazek edukacyjny ? Chcialabym to wiedziec
                  zanim sie zdecyduje bo zabieranie potem dziecka na rok do innego
                  przedszola, by potem znow za rok przenosic go gdzie indziej nie jest
                  komfortowa sytuacja ani dla mnie ani dla dziecka.

• momo0 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 14.04.09, 10:27
                    Tak jak dziśiaj nie można uznać odbycia zerówki w placówce
                    opiekuńczo-wychowawczej nie posiadającej wpisu do ewidencji placówek
                    niepublicznych , tak nie będzie można odbyć obowięzku przedszkolnego
                    przez 5-cio latka w takiej placówce.
                    To oficjalne stanowisko kuratorium.
                    Ponadto , prawo do używania nazwy Przedszkole mają tylko te placówki
                    które spełniają wymogi przedszkoli niepublicznych i posiadają wpis
                    do ewidencji.
                    Reszta jest milczeniem...
                    • misiaodrysia27 Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 16.04.09, 00:25
                      Moja Miska bedzie chodzić do grupy najmłodszej, więc nie ma to dla
                      mnie na przyklad znaczenia. Z tego co wiem, to i tak najwięcej
                      dzieci jest 3-4 letnich pozapisywanych. Nawet gdyby moja Misia miała
                      teraz już 4 lata, to wolę by pochodziła do porządnego "przedszkola"
                      przez rok niż do tego co obecnie jeszcze przez misiąc. Oby do
                      września smile
    • maaartika Re: Mali Europejczycy - URSUS/Zygmunta Augusta 18.04.09, 13:13
      Wczoraj dowiedziałam sie ze umowy sa podpisane przez wszystkich
      rodziców od wrzesnia i ze przedszkole bedzie otwarte nie od maja ale
      własnie od wrzesnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka