Dodaj do ulubionych

szpital praski polecam

04.02.11, 21:46
Witam!
Chciałam podzielić się z Wami moimi doświadczeniami z pobytu w szpitalu praskim podczas porodu! Spokój, cisza i bardzo miła atmosfera - tak jest w szpitalu praskim! Rodziłam tam w listopadzie 2010r. Wszyscy - od Pań salowych po lekarzy - bardzo mili. Owszem - nie ma tam super warunków, nowoczesnych sal, pięknego wystroju o wyżywieniu nie wspomnę ale nie o to chyba chodzi! Ważne jest podejscie do rodzącej a potem do pacjentki z maleństwem! A to akurat w praskim jest bez zastrzeżen! Polecam położną Panią Mariolę - bardzo miła, profesjonalne podejscie!
I co jest ważne! Z praskiego nie odeślą rodzącej! Z pewnością przyjmą i pomogą przejść ten trudny ale jakże cudowny etap przyszłej mamysmile)
Jeszcze raz polecam! Nie omijajcie praskiego!
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • t_justyna1979 Re: szpital praski polecam 05.02.11, 15:53
      Mam podobne odczucia po porodzie w grudniu 2010 (opisałam to tu: forum.gazeta.pl/forum/w,588,118688099,121245852,Re_Czy_ktoras_ostatnio_rodzila_w_Szpitalu_Praski.html )
      Pozdrawiam
    • wiki11110 Re: szpital praski polecam 07.02.11, 12:45
      Super, że przed ponad dwa lata nic się nie zmieniło (no może wystrój mógłby się zmienić)!!! Ja tez rodziłam pierwszy raz z panią Mariolą i tylko dzięki mojemu i jej uporowi urodziłam naturalnie a nie przez CC. Teraz idę w czwartek rodzić po raz drugi i mam nadzieje, że tez się nie zawiodę wink.
      • marcinowa-zona Re: szpital praski polecam 07.02.11, 14:15
        A jak wygląda sprawa znieczulenia?
        • t_justyna1979 Re: szpital praski polecam 07.02.11, 18:31
          Znieczulenie bezpłatne. Podobnie jak poród rodzinny
          • carol1977 Re: szpital praski polecam 10.02.11, 15:39
            ja w praskim urodziłam dwójkę dzieci w 2007 i 2009. Pierwszy poród zakończył sie cc a drugi sn. Również rodziłam z Mariolą. Fajna kobieta.
            A szpital również polecam. Zgadzam się, że wizualnie słabo, łóżka stare a jedzenie fatalne smile Ale reszta i to ta ważniejsza czyli personel na ogromny +
            A ta cisza i spokój na oddziale - bezcenne!
            • wiki11110 Re: szpital praski polecam 16.02.11, 12:45
              Ja urodziłam w Praskim 13.10.2008. i teraz 10.02.2011. Oba porody prowadziła p. Mariola. Co prawda liczyłam, że tym razem pójdę na ogólna porodówke, że akcja sama się rozkręci przed terminem, ale okazało się, że na tydzień przed mały waży ponad 4200g. Byłam przerażona i załamana wagą dziecka. Córkę ledwo urodziła a ważyła 3630g a co dopiero takiego pokaźnego brzdąca. Po rozmowie z lekarzem prowadzącym stanęło na tym, że umówiłam się na 10 lutego z p. Mariolą na asystę przy porodzie indukowanym. Trafiłam do szpitala z ponad 2cm rozwarciem ale bez skurczy (przynajmniej ja nie czułam). o 16ej podłączyła mi oxytocynę a o 19.50 było po wszystkim. II faza trwała zaledwie 10min. W trakcie porodu korzystałam z prysznica, chodziłam, kołysałam biodrami, siedziałam na piłce (generalnie łóżko tylko podczas badania i jak byłam zmęczona). Skurcze parte na łóżku w pozycji półsiedzącej. Jestem bardzo zadowolona. Co do łóżek i jedzenia to prawda, nie są najwyższej jakości. Generalnie z jedzeniem trzeba liczyć na rodzinę bo porcje są 'głodowe' i mało smaczne a i czas podawania odległy: śniadanie po 8ej, obiad ok. 13.30 a kolacja o 17ej. I wytrwaj matko karmiąca od 17ej do 8ej o samej wodzie! Ale cóż taki mają budżet. Generalnie personel jest super. Jest tylko jedna pani pediatra, która zarówno za pierwszym jak i drugim razem napsuła mi krwi, dosyć oschła, bezczelna i ogólnie apodyktyczna zwolenniczka naturalnego karmienia. A ja w obu przypadkach miałam w 3ej dobie kryzys laktacyjny. Dzieciaki całą noc i dzień przy piersi i wrzask i złość bo nie leci. A od jednej z położnych oddziałowych (przesympatyczna kobieta) usłyszałam, że pielęgniarki od noworodków mają obowiązek dokarmić malucha na życzenie matki. Mały dostał sztuczne mleko i wypił prawie 100ml. Potem wszystko wróciło do normy. Od niedzieli jesteśmy w domku a mleczka jest tyle żeby się najadł a głodomor z niego niezły big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka