Dodaj do ulubionych

SZPTAL W GDYNI

03.08.04, 16:28
Cześć dziewczyny! Zdecydowana większość z Trójmiasta pisze na temat szpitali
w Gdańsku. A macie jakieś wiadomości na temat Gdyni? Będę wdzięczna za
wszystkie informacje. Termin mam dopiero na 14 lutego, ale wolę wcześniej się
zorientować dla własnego i Maluszka komfortu smile
Obserwuj wątek
    • gosia_arma Re: SZPTAL W GDYNI 03.08.04, 21:03
      Witam
      zdecydownie polecam w Miejskim. Mam trójkę maluchów, dwójkę rodziłam w
      Redłowie, trzecie w Miejskim i nie ma porównania. W tym samym mniej więcej
      czasie co ja rodziłam w Miejskim dwie moje koleżankli rodziły w Redłowie, i
      bardzo, bardzo żałowały.
      W Miejskim zarówno opieka jak i warunki w trakcie porodu jak i po porodzie są
      dużo lepsze niż w Redłowie (mam porównanie, rodziłam co dwa lata).
      Zdecydowanie polecam Szpital Miejski, zresztą najlepiej przejedź sie do obu
      szpitali i zobacz jak wyglądają sale porodowe i jakie są warunki na
      położnictwie.
      Życze powodzenia i szczęśliwego rozwiązania
      Gosia
      • gosiaaa Re: SZPTAL W GDYNI 17.08.04, 11:19
        gosia_arma napisała:

> Witam
        > zdecydownie polecam w Miejskim. Mam trójkę maluchów, dwójkę rodziłam w
        > Redłowie, trzecie w Miejskim i nie ma porównania. W tym samym mniej więcej
        > czasie co ja rodziłam w Miejskim dwie moje koleżankli rodziły w Redłowie, i
        > bardzo, bardzo żałowały.
        > W Miejskim zarówno opieka jak i warunki w trakcie porodu jak i po porodzie są
        > dużo lepsze niż w Redłowie (mam porównanie, rodziłam co dwa lata).
        > Zdecydowanie polecam Szpital Miejski, zresztą najlepiej przejedź sie do obu
        > szpitali i zobacz jak wyglądają sale porodowe i jakie są warunki na
        > położnictwie.
        > Życze powodzenia i szczęśliwego rozwiązania
        > Gosia
        A jak jest z położna w Miejskim (ile sie płacie), i jak jest z porodem
        rodzinnym
        pozdrawiam Gosia i 31 tc. maluszek
        • nalle1 Re: SZPTAL W GDYNI 17.08.04, 12:03
          Dziewczyny, od wczoraj wiem, że od 01.10.2004 NIE BĘDZIE położnictwa w
          Miejskim!!!! Wszystko przenoszą do Redłowa - oczywiście bez lekarzy...
          Sama jestem w szoku i nie wiem co będzie dalej... Wczoraj mój gin. pracujący na
          co dzień w Miejskim "uświadomił mnie"....
          Pozdrawiam
          nalle (23tc)
          • monisia Re: SZPTAL W GDYNI 17.08.04, 21:06
            tez mnie tak uswiadomił mój lekarz.
            Nie podoba mi sie ten pomysl bo bardzo jestem zadowolona z mojego lekarza a
            termin mam na 20 pażdziernika.
            liczę na to, że cos im sie przesunie...
    • asiek255 Re: SZPTAL W GDYNI 19.08.04, 10:30
      Tak więc wynika z tego, że w Gdyni zostaje tylko Redłowo? Kurcze, trochę
      kiepsko. Wiecie może jak jest tam z porodem w wodzie? Ja się raczej na taki
      nastawiam, wiem, że w Pucku jest super, ale to chyba trochę dlaeko, tym
      bardziej, że to będzie zima.
      • fasolka31 Re: SZPTAL W GDYNI 19.08.04, 12:05
        Pozostaje nam Redłowo, ale dobrze byłoby sie zabezpieczyć. Znacie jakiegoś
        dobrego lekarza ze szpitala w Pucku?????
        • asiek255 Re: SZPTAL W GDYNI 19.08.04, 12:27
          Niestety nie znam żadnego lekarza z tamtego szpitala. Ale jak zobaczyłam ich
          stronę, to coraz bardziej mnie do sibie przekonują smile www.rodzic.puck.pl
          • magdyb Re: SZPTAL W GDYNI 22.08.04, 19:19
            Szłyszałam o super lekarzu z Pucka dr A.Przyboś chyba jest ordynatorem...
            Ja też się zastanawiam nad porodem w wodzie i też myślałam o Pucku
            pozdrawiam
    • magdyb Re: SZPTAL W GDYNI 22.08.04, 20:07
      dr Przyboś przyjmuje na I Armii WP 23 w pon. i czw. 16.00-19.00. Tel.: 6731522.
      Bierze 60 zł z usg.
      • asiek255 Re: SZPTAL W GDYNI 23.08.04, 13:23
        No to chyba warto się do niego wybrać. Ja już chyba na 100% zdecyduję się na
        Puck. Jeszcze jedno pytanko odnośnie Redłowa: czy tam można bez problemu rodzić
        z mężem, bo słyszałam coś o jakiś kwalifikacjach, że nie każdy może???
    • fasolka31 Re: SZPTAL W GDYNI 23.08.04, 14:18
      A czy Przyboś przyjmuje w Gdyni czy w Pucku na Armii WP???
      Ja rodziłam pierwsze dziecko w Redłowie, przeszłam pozytywnie kwalifikację do
      porodu rodzinnego, bo mój lekarz tam pracował, ale już niestety nie pracuje,
      więc nie wiadomo co robić.
      Sama opieka dobra, ale boję się że jak na całą gdynię bedzie jeden szpital, to
      mogą nas nie przyjąć lub będę zmuszona rodzić na sali ogólnej, a nie daj boże
      bez męża - to ucieknę z tamtąd!!!
      • asiek255 Re: SZPTAL W GDYNI 23.08.04, 14:34
        Niestety, według książki telefonicznej w Pucku. Myslicie, że konieczne są
        wizyty u lekarza z danego szpitala? Wiem, że dla własnego komfortu psychicznego
        w czasie porodu tak, ale nie wiem, czy dla mnie będzie to korzystne (dojazd na
        wizytę + opłata), trochę się tego uzbiera.
        • magdyb Re: SZPTAL W GDYNI 23.08.04, 19:35
          Jesli chodzi o Redlowo to slyszalam nieciekawe opinie i zrobie wszystko zeby
          tam nie rodzic. Zastanawiam sie nad porodem w wodzie i mysle o Pucku lub
          Wojewodzkim. Mieszkam w Gdyni i u tez chodze do gina do przychodni,a jak juz
          sie zdecyduje na konkretny szpital to zalatwie sobie jedna czy dwie wizyty
          prywatnie z ginem z tego szpitala,pozdrawiam
          • kolmi Re: SZPTAL W GDYNI 23.08.04, 22:04
            Hej dziewczyny!!
            A dlaczego macie takie złe opinie o Redłowie? JA zamierzam tam rodzić, leżałam
            w lipcu na patologii i naprawde opieka jest super. Lekarze są bardzo dobrzy, a
            pielegniarki wydają sie kompetente. Połoznictwo jest świeżo wyremontowane i
            wyglada bardzo ładnie. Z kwalifikacjami do porodu rodzinnego chodzi o to że
            sprawdzają wielkość dziecka w stosunku do obwodu miednicy - czy mozliwy jest
            naturalny poród. Ale z tego co wiem to mozna to obejść.
            Ja mam termin na 20 września ale raczej będę rodzić wcześniej (maleństwo się
            pcha na ten śwat wink)
            Dajcie znac jeśli macie jakieś konkretne zastrzeżenia do REdłowa, chętnie
            poczytam.
            Pozdrawiam Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka