Dodaj do ulubionych

Który szpital w Gdansku?

25.11.04, 12:48
Mam termin na 16tego stycznia i zastanawiam sie nad wyborem szpitala. Właściwie byłam zdecydowana na wojewódzki, ale słyszałam, ze jak nie ma miejsc to trzeba jechac gdzie indziej. I co wtedy wybraC?
Jakie maice doswiadczenia w trójmiejskich szpitalach?
Kaja&Grzesio 33tc
Obserwuj wątek
    • sandraw Re: Który szpital w Gdansku? 25.11.04, 13:30
      oj będziesz miała problem, hihi ja mam na luty termin i stoję przed tym samym
      dylematem co ty- jak nie wojewódzki to gdzie?

i mimo moich oporów chyba kliniczne- bo moja lekarka tam pracuje, a do tego
      wiele dobrych pinii słyszałam o klinicznej w ostatnim czasie,.

Rodziłąm tam 4 lata temu i to był koszmar- ale teraz ponoć naprawdę wieeeele
      się zmieniło.
      • kajka271 Re: Który szpital w Gdansku? 26.11.04, 08:23
        Coś mały odzew na moje pytanie, chyba gdanszczanki nie siedzą w internecie, szkoda..
        Ide w poniedziałek z moją szkołą rodzenia "zwiedzać" wojawódzki, może wtedy się czegoś dowiem...
        I pozostaje tylko trzymac kciuki, zeby w wojew. bylo akurat miejsce...
        Kaja
        • mariola31 Re: Który szpital w Gdansku? 26.11.04, 10:15
          witam,
          Nie jestem z Gdańska tylko z Pucka, ale też zauważyłam, że mało jest mam z tych
          okolic.Niestety nie znam szpitali w Gdańsku. Jedna z koleżanek rodziła 4 lata
          temu na Zaspie i bardzo sobie chwaliła opiekę. Ja mam termin na maj, ale rodzić
          na pewno będę w Pucku, tak jak pierwszą córeczkę. Czytałam na innych postach,
          że niektóre dziewczyny z Trójmiasta decydują się na Wejherowo a nawet
          zastanawiają się nad Puckiem. Myślę że dokonasz dobrego wyboru, pozdrawiam i
          życzę udanego porodu i zdrowego dzidziusia

Mariola

ps: może wiesz gdzie w Trójmieście można zrobić USG trójwymiarowe?
          • balbina16 Re: Do marioli31 26.11.04, 15:12
            Wrzuć w wyszukiwarkę hasło Doering i tam znajdziesz wszelkie namiary na USG 3D w
            Trójmieście.
            Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego,
            Gosia
    • balbina16 Re: Który szpital w Gdansku? 26.11.04, 15:10
      Ja z całego serca polecam Ci Szpital Wojewódzki. Rodziłam tam w tym roku, w
      marcu i było naprawdę rewelacyjnie. Nie miałam "swojej" opłaconej położnej
      (choć trafiłam przypadkiem na położną ze szkoły rodzenia, do której chodziłam) i
      byłam bardzo zadowolona z opieki, zarówno na porodówce, jak na oddziale położniczym.
      Z miejscem nie było kłopotu(w tym miesiącu rodziło się w tym szpitalu dużo
      dzieci-mój poród był 173), jak przyjechałam były dwie wolne sale, nawet ta z
      wanną-niestetynie skorzystałam z niej, bo mój maluch bardzo się do nas spieszył
      i nie zdążyliby mi napuścić wodysmile Ale jeśli by były kłopoty z miejscem, to
      chyba najlepiej udać się na Zaspę.
      Pozdrawiam, życzę udanego rozwiązania i jakbyś miała jakieś pytania, to pisz na
      priva,
      Gosia
      • dora3385 Re: Który szpital w Gdansku? 26.11.04, 15:13
        z tymi gdanszczankami to prawda jakby nie bylo ich w necie!ja mam termin na
        9/12 i wybralam juz ZAspe, umowilam sie polozna, zobaczymy, widzialam sale
        wyglada na ok.
    • toska212 Re: Który szpital w Gdansku? 26.11.04, 18:56
      6 tygodni temu rodziłam przez cesarskie cięcie na Klinicznej. Nie mogę nic
      złego powiedzieć o tym szpitalu. Jedynie czego mi brakowało to dodatkowej
      poduszki na której mogłabym się oprzeć w czasie karmienia. Jedna uwaga,
      poradzono mi aby jak najszybciej jak to tylko możliwe uciekać z dzidziusiem do
      domu - aby dziecko nie chwyciło szpitalnych bakterii
      • natkare Do Toska 01.12.04, 19:15
        Mam do Ciebie pytanko,czy to pyla planowana cc?
        Ja mam miec 3 cc i szukam szpitalasad
        Ile ciebie tam trzymali, czy mialas wplyw na znieczulenie?
        Czy wiesz moze czy gdy masz skierowanie na cc, to czekaja na skurcze?
        Pozdrawiam mama Maciusia 1999, Dominisi 2003 i Fasolki(?26.03.2005)
        • toska212 Re: Do Toska 08.12.04, 16:14
          Cc było planowane. Wyznaczonego dnia z samego rana miałam się zgłosić do
          szpitala. Po godzinie byłam już mamą. Co do rodzaju znieczulenia nie
          dopytywałam się. Rodziłam we wtorek a w sobotę byłyśmy już w domu.
          Pozdrawiam
    • kornelcia75 Re: Który szpital w Gdansku?i do balbinki 27.11.04, 20:53
      hej,ja tez polecam szpital Wojewódzki,super warunki,fachowa opieka.
      Jestem bardzo zadowolona.
      Balbinko ja tez chodziłam do szkoły rodzenia i trafiłam na dyzur własnie
      połoznej prowadzącej tam szkołe.Na P.Ewę i trafic lepiej nie mogłam.
      Dziewczyny rodzic polecam w Wojewódzkim a jakby nie było miejsc to Zaspa.
      Równiez o Pucku słyszałam same dobre rzeczy,szkoda ze daleko no ale mozna
      zdązyc.
      Pozdrawiam i zycze szybkich bezbolesnych porodów
      • madeyowa Re: Który szpital w Gdansku?i do balbinki 30.11.04, 15:29
        Ja też polecam Wojewódzki.
        • kajka271 Re: Który szpital w Gdansku?i do balbinki 30.11.04, 16:39
          Dzieki za odpowiedzi.
          Byłam wczoraj na wizytacji Wojewódzkiego razem ze szkołą rodzenia i wyglądał
          ok. Jedno co mnie zasmuciło, to to, że po porodzie, jak juz będziemy na
          oddziale położniczym, to tatuś nie ma dostępu do dziecka, może je oglądać tylko
          tak jak wzyscy inni goście, przez szybkę. Czy we wszystkich szpitalach tak jest?
          • qwer1234 wojewodzki- szkola rodzenia 30.11.04, 17:47
            Czesc Dziewczyny,
            czy mozecie mi podac namiary na Szkole Rodzenia z którą można zwiedzić oddział
            położniczy w Wojewódzkim?
            Przy okazji, czy orientujecie sie może czy w Wojewódzkim przeprowadzają coś
            takiego jak "kwalifikacja do porodu rodzinnego"?
            Pytam się, bo wiem, że Redłowo wymaga czegoś takiego.
            • balbina16 Re: wojewodzki- szkola rodzenia i do kornelci 01.12.04, 10:39
              Hej!
              Przepraszam za ewentualne błęðy, bo piszę razem z Matikiemsmile
              Ja polecam szkołę rodzenia "Dobry Początek", namiary są następujące:
              Pani Dorota Kawiak tel. 602 46 15 73
              Pani Ewa Lisius tel . 605 60 18 55
              Obydwie wspaniałe położne, takie prawdziwe z powołania. Super!
              Porodówki nie musisz "zwiedzać" ze szkołą rodzenia, możesz umówić się sama z
              położną i obejrzeć sama. Żadnych kwalifikacji porodowych nie ma.
              I jeszcze słówko o odwiedzinach na położniczym, ja osobiście uważam, że to
              bardzo dobry pomysł, że wszyscy odwiedzający moga oglądać maluchy tylko przez
              szybkę. Uwierzcie mi do szpitala przychodzą ludzie w tak różnym stanie (katar,
              przeziębienia), że aż szkoda by było żeby takie maluszki coś od tych
              nieodpowiedzialnych ludzi załapały.
              Pozdrawiam i życzę udanego rozwiązania,
              Gosia
              P.S. Kornelciu, mam nadzieję, że spotkamy się już niedługo w realu na imprezce
              ze szkoły rodzenia(podobno sa organizowane też zimowe spotkaniasmile). Pozdrowienia
              dla Maksia(a nawiasem mówiąc fajny z niego gośćsmile)
            • kajka271 Re: wojewodzki- szkola rodzenia 01.12.04, 12:56
              Ja byłąm tam razem ze szkołą rodzenia z przychodni na morenie, nie wiem czy ma
              ona jakas nazwe. Tylko, że pani Marta (położna) organizuje taka wycieczkę raz w
              każdym kursie, i jak juz teraz byłyśmy to następną dopiero w styczniu. Do kursu
              można sie dołączyć zawsze i poprostu początek zrobic potem z nastepnym. Tzn
              cala teoria leci w kolko i kiedy wejdziesz to zawsze mozesz zrobic calosc, a na
              cwiczenia przychodzisz kiedy chcesz i ile chcesz. Dodam, ze ta szkola jest
              bezplatna (placa tylko tatusiowie 10zl), sponsorowana przez prazydenta miasta.
              Jest sympatycznie, ale troszke duzo mam, niestety smile ale miło.
    • hanyszka Re: Który szpital w Gdansku? 01.12.04, 15:28
      Zwiedzalam wczoraj Wojewodzki - cicho, kameralnie, przytulnie i b. czysto. Od
      poczatku nastawialam sie na porod tam, tym bardziej, ze moj lekarz jest
      stamtad, chodzilam do szkoly rodzenia prowadzonej przez polozne z Wojowdzkiego,
      no i zzo mozna bez wiekszych problemow otrzymac.
      • kamila99 Re: Który szpital w Gdansku? 02.12.04, 20:08
        A ja będę rodzić na Klinicznej. Leżałam tam w czasie ciąży i uważam ,że
        personel jest sympatyczny. A poza tym mój lekarz pracuje na Klinicznej i
        dlatego tam gdzie on tam i ja. Najważniejsze żeby czuć się bezpieczni. A nie ma
        to jak przy swoim lekarzu.
      • flara1 Re: Który szpital w Gdansku? 10.12.04, 07:54
        hej, też mam zamiar rodzić w wojewódzkim, termin na 28 marca. Do której szkoły
        rodzenia chodzisz??
        Flara 24 tc
    • ladylu Re: Który szpital w Gdansku? 03.12.04, 10:11
      Witajcie,
      ja jestem tu po raz pierwszy. jestem z Gdańska, ale od niedawna, i wiem tylko,
      że super jest szpital na Zaspie. Czy szpital na zaspie to szpital wojewódzki???
      Mój ginekolog tam pracuje i pewnie tam będę chciała rodzić. Niestety nie
      zdecydowałam się jeszcze na szkołę rodzenia... Nie wiem za bardzo gdzie takowe
      są w Gdańsku i ile kosztują sad
      Pozdrawiam cieplutko! (za oknem prawdziwe słońce sie pokazało!)
      • balbina16 Re: do ladylu 03.12.04, 18:03
        Cześć!
        Szpital na Zaspie i Szpital Wojewódzki to dwa różne szpitale.
        Jeśli zdecydowałaś się już na Zaspę, to radzę chodzić do szkoły rodzenia przy
        tamtejszym szpitalu-dzięki temu będziesz maiła możliwość poznania choć części
        personelu z oddziału położniczego i porodówki.
        Pozdrawiam i życzę udanego rozwiązania,
        Gosia
    • rybalon1 Re: Który szpital w Gdansku? 08.12.04, 13:33
      Witam, rodziłam 5 listopada tego roku na Zaspie , gorąco polecam nie mam
      zastrzeżen , personel miły i życzliwy , czysto . Dzieci i mamy można odwiedzac
      do pózna w specjalnym pokoju w zasadzie bez ograniczen - super sprawa. Mam
      namiary na położną z tego szpitala - jest cudowna i rzeczowa - jeśli ktos chce
      mogę dać namiary, prosze pisac na GG mój numer 1446698, pozdrawiam
    • zuzek4 Re: Który szpital w Gdansku? 08.12.04, 19:01
      Hej!!!
      Na początek serdecznie pozdrawiam big_grin koleżankę z Gdańska.Też chodziłam z mężem
      na szkołę rodzenia pani Marty (super kobieta jej wiele rad było bezcennych)z
      przychodni Morena. Ja poród mam już za sobą i to już bez mała 10 m-cy temu.
      Rodziłam na Zaspie i było super. Zarówno sam poród - zajęto się mną bardzo
      troskliwie. Usmiechnięte położne robiące wszystko by zmniejszyc moje
      cierpienie, fajny i dowcipny (w dobrym tego słowa pojęciu) lekarz. Czyściutko
      jak w domu. Super opieka po porodzie. Panie polożne na oddziale zawsze pomocne,
      doradca laktacyjny pani Agnieszka na każde wezwanie służy pomocą, nawet salowe
      milutkie!!!! Z czystym sumieniem moge polecic (kilka moich koleżanek ma podobne
      odczucia)!!!
      Pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego!!!
      • kamila99 Re: Który szpital w Gdansku? 09.12.04, 17:59
        A może któraś z Was wypowie się na temat szpitala klinicznego, tam ma rodzić i
        chciałabym coś więcej się dowiedzieć?
        • julia733 Re: Który szpital w Gdansku? 10.12.04, 17:20
          Mam termin na przyszły piątek 17.12 i zamierzam rodzić na Klinicznej, ponieważ
          mój lekarz prowadzący (dr Preis) jest właśnie z tego szpitala, polecił mi też
          położną, z którą rodziła także moja kuzynka. Spotkałam się z tą panią, jest
          przesympatyczną i b. kompetentną położną od czasu tego spotkania (przed
          miesiącem) jestem spokojna o mój poród. Zwiedziłam również porodówkę, która
          wygląda imponująco i jest najładniejszą obecnie porodówką w 3-mieście. To
          oczywiście moje zdanie, zwiedzałam także Zaspę i Wojewódzki, dlatego tak piszę.
          To tyle przed porodem, jestem natomiast bardzo ciekawa opinii dziewczyn, które
          w ostatnim czasie rodziły na Klinicznej, pozdrawiam.
          • bzysia Re: Który szpital w Gdansku? 11.12.04, 19:20
            Julia, mam prosbe, czy po porodzie moglabys sie pojawic na forum i opisac swoje
            wrazenia z pobytu w szpitalu? Wprawdaie mmam termin na marzec, ale duze
            zagrozenie porodem przedwczesnym, wiec moge urodzic w kazdej chwili.
            • julia733 Re: Który szpital w Gdansku? 11.12.04, 23:15
              jasne pojawię się jak tylko powrócę do siłsmile pozdrawiam trzymajcie kciuki
    • linka555 Re: Który szpital w Gdansku? 14.12.04, 19:27
      Mieszkamy co prawda w warszawie, ale rodziłam w wodzie w Wojewódzkim, w Gdańsku,
      i jeśli będzie mi dane rodzić jeszcze raz, to również wybiorę ten szpital i
      wanne do porodu. Było rewelacyjnie, czysto ładnie, fachowo, sprawnie (polecam
      panią położną Halinkę Czerny) i sympatycznie.
      Pozdrawiam, linka
      • curly2 Re: Który szpital w Gdansku? 09.02.05, 22:08
        Ja też wszystkim gorąco polecam Zaspę. Rodziłam tam w licu ubiegłego roku.
        Obsługa bardzo miła - zarówno na porodówce, jak i na oddziale położniczym. Nie
        miałam tam żadnej opłaconej opieki, a wszyscy byli naprawdę bardzo pomocni i
        życzliwi.
        Właściwie prawie od początku wiedziałam, że będę tam rodzić - zwłaszcza, że
        mają też szkołę rodzenia (ze skierowaniem bezpłatną!!!!). Dzięki zajęciom w tej
        szkole dowiedziałam się wiele o panujących w szpitalu zwyczajach i na pewno
        pomogło mi to podczas pobytu (a byłam tam na oddzile położniczym do 8 doby
        życia mojej córci).
        Ogólem mogę powiedzieć jedno - zarówno poród, jak i pobyt w szpitalu wspominam
        bardzo miło (wcale nie dlatego, że minęło już sporo czasu, bo było tak od
        początku).
        Pozdrawiam i życzę wszystkim przyszłym mamom szczęśliwego rozwiązania - Kinga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka