halina25 14.12.04, 22:06 Jakie macie doświadczenia z tą panią? Chodził ktoś do niej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabbik Re: KRAKÓW-dr DREWNIAK z PROCHOWEJ???? 15.12.04, 00:19 Do Panie dr Drwniak się ni dostałam, ale chodziłyśmy na prochową z moją małą chyba 1,5 roku. To było jak światło w mroku. Po okropnych doświadczeniach z rehabilitacją i pataologią noworodka w szpitalu na Strzeleckiej wreszcie ktoś się normalnie zajął moim dzieckiem, wreszcie ktoś mi coś wytłumaczył, wreszcie ktoś miał dla nas czas, i przestałam się czuć że komuś przeszkadzamy, wreszcie ktoś spokojnie tłumaczył co robić. Ośrodek na Prochowej polecam jak najbardziej, tak jak ktoś kiedyś gorąco mi go polecił. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbik Re: KRAKÓW-dr DREWNIAK z PROCHOWEJ???? 15.12.04, 00:24 Oj zapomniałam dodać, że wszystkie opóźnienia rozwojowe które stwierdzono u mojej córeczki szybciutko ustąpiły. Nie wiem czy tak właśnie miało naturalnie być czy też były to efekty rehabilitacji zaleconej właśnie na Prochowej. Na prochowej znajdziesz nie tylko pediatrę specjalizujacego się w diagnostyce rozwojowej, ale i rehabilitantów, i neurologa, i psychologa, i przede wszystkim bardzo pozytywne nastawienie do małych pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: O BOŻE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.12.04, 17:40 Absolutnie nie polecam nikomu tej baby. Byłam u niej z 10 miesięcznym wówczas synkiem, ponieważ pediatra stwierdziła, że jest trochę opóżniony w rozwoju ruchowym. Weszłam do gabinetu, pyta z jakiego powodu przyszłam. Więc zgodnie z prawdą mówię, że synek jeszcze nie siada, ale poza tym jest wszystko w porządku, moim zdaniem. Wymieniłam co już potrafi robić, bo wiem, że wywiad jest ważnym elementem do postawienia diagnozy. Ona na to że po co do niej przyszłam w takim razie. Odpowiedziałam, że po to aby się upewnić że wszystko jest w porządku. Od tego momentu zaczęło się udawadnianie, że nic nie jest w porządku. Stwierdziła: - nie siada - nie patrzy - nie reaguje - nie mówi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - całkowity niedorozwój intelektualny - rozwój psychiczny na poziomie jednego miesiąca - zez neurogenny Mówię, że byłam u okulisty, ktory stwierdził, że zez jest sprawą mięśni, do korygacji w odpowiednim wieku, podłoże neurologiczne wykluczone. Pani ,, doktor" na to mówi- okulista nie jest neurologiem i się nie zna!!! (dosłownie) - ona też nie jest jak chodzi o ścisłość... Powiedziała, że dziecko ma uszkodzony mózg, stąd zez i niedorozwój. W ogóle była tak miła, że wyszłam z płaczem z gabinetu. Pewnie bym się załamała tą diagnozą gdyby nie to, że po pierwsze jestem pielęgniarką, po drugie mam trójkę starszych dzieci i wydawało mi się nieprawdopodobne, abym nie zwróciła uwagi na to, że mam w domu kompletnie niedorozwinięte dziecko. Poprosiłam o skierowanie do innego neurologa, Który stwierdził, że dziecko jest w porządku. Powiedziała mi również: ,,Dziewczyno nie chodż na Prochową, bo stamtąd już niejedna matka przyszła z płaczem. Oni u każdego dziecka widzą autyzm lub porażenie mózgowe i niby je leczą, a naprawde chorych dzieci nie wyleczą." Myślę, że mogła mieć rację, bo gdybym nie wyszła wku.... z gabinetu dr Drewniak, pewnie została by zlecona rehabilitacja i nie wiadomo co i stwierdziliby, że dzięki temu dziecko jest zdrowe. Dzisiaj synek ma 22 miesiące. Chodzi, biega, skacze, mówi, wszystko rozumie, w ogóle jest bardzo mądry. Nie twierdzę, że zapowiada się na geniusza, ale na pewno nie na roślinę. Byłam u dwóch okulistów, obaj potwierdzili pierwszą diagnozę... Dodam, że na żadne wizyty, rehabilitacje z dzieckiem nie chodziłam. Gwoli sprawiedliwości dodam, że na Prochowej nie same idiotki są, byłam (6 lat temu) u neurolog, która była normalna, Jest tam również dobra pani psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
tyldak Re: O BOŻE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.12.04, 23:22 Popieram!!!!!! Na prochowa trafilam bo mala nie tryzmala glowki Sama wzbralam ten osrodek bo wiele dobrego trafilam a do drewniakowej trafima przypadkiem bo miala akurat yastepstwo. Dowiedzialam sie ze moje dziecko ma cech autyzmu ze za malo czasu mu posiwecam itp Zebz mnie jeszcze dobic pani dr zawolala mnie jeszcze zebz zobaczyla 7 tyg dziecko kt ise usmiechalo, a tosia jest wczesniakiem i faktzcynie sporo spala przez pierwszy miesiac na poczatku tez bzlam zalamana i zaryczana ale ze ja skolei jestem pedagogiem tez dosylam do wniosku ze to glupota Do tego tez 2 pediatrow powiedzalo nam ze od tej dr wiekszosc mam wzchodzi z placzem. jakies to dziwne... nadal chodzimz na procha, malutka jest trod'szeczke do tzlu, ale teraz do dr tos i jest zupelnie inaczej do tego odnosze wrazenie ze i rehabulitankta i ta druga lekarka tez krzywo patrya na jej diagnozy Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: O BOŻE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.12.04, 23:37 Podciągam, bo może ktoś się jeszcze wpisze ku przestrodze... Odpowiedz Link Zgłoś
aga0804 Re: O BOŻE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.05.05, 17:50 ja niestey tez odradzam dr Drewniak, po prostu katastrofa, zamisat pomóc dziecku i rodzicom to ona "dołuje", jak byłam u niej w gabinecie to skoncentrowała się na tym jak jest moje dziecko ubrane i powiedziała, ze powinno być w zwykłych śpioszkach a nie w sukieneczce!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga333 Re: KRAKÓW-dr DREWNIAK z PROCHOWEJ???? 23.05.05, 14:15 Drewniak jest tragiczna!!!! Niestey ale ona nie tylko nie pomaga ale jeszcze przeszkadza w wychowaniu i leczeniu dziecka. Prochowa to według mnie spora ilość "lekarzy" nastawionych na to aby dostać odpowiednią kase w łapę - przepraszam jeśli uraziłam jakąś osobę która faktycznie patrzy na dobro dziecka pani psycholog z Prochowej Marta chyba Pietrzyk też uwielbia pieniążki! a dzieciątko z problamami na drugim planie ((( Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Re: KRAKÓW-dr DREWNIAK z PROCHOWEJ???? 23.05.05, 16:50 No ja akurat o pani psycholog mam jak najlepsze zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
pecja Re: KRAKÓW-dr DREWNIAK z PROCHOWEJ???? 24.05.05, 16:30 Nie chodziłam do Niej tylko do dr Nowaczek (neurolog) i dr Toś (od rehabilitacji). Wrażenia mam pozytywne, szczególnie dr Nowaczek zorbiła na mnie wrażenie fachowej lekarki, przy tym jest miła. Rehabilitację u nas przyniosła dobre efekty. Szymuś miał b. silną asymetrię. Do 7 miesiąca ruchowo niewiele się rozwinął. Dopiero kiedy zaczęła nam znikać asymetria w ciągu miesiąca nauczył się obracać na boki, raczkować, siadać i stawać Odpowiedz Link Zgłoś