Dodaj do ulubionych

prywatne kliniki w Warszawie

23.02.05, 21:46
dziewczyny...mam dwa dni do terminu porodu...chyba chcę rodzić w prywatnej
klinice..czy znacie jakieś w Warszawie oprócz kliniki Damina...pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • nona_n Re: prywatne kliniki w Warszawie 23.02.05, 22:06
      Rodzilam w Iatrosie na Zaciszu. Rewelacja. Naprawdę polecam.
      Informacje masz na stronce www.iatros.pl, tam też jest kontakt do właściciela.
      POza tym sporo bylo już tu wątków na ten temat - wrzuć w wyszukiwarkę,
      pozdrawiam
      • black_currant Re: prywatne kliniki w Warszawie 23.02.05, 22:37
        Rodziłam, czyli juz jesteś po? smile)))
        Moje najserdeczniejsze gratulacje smile)))

Odezwij się do mnie koniecznie na maila smile Niestety reinstalowałam system i nie
        mam Twojego adresu 'niegazetowego'.

Pozdrawiam cieplutko

---------------------------------------
        Ania - podwójna mama październikowa smile
        Emilka (1.10.2001)
        Grześ (18.10.2004)
      • emei2 Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 08:53
        nona_n dziękuję serdecznie...przejrzałam już wszystko..łącznie z wizyta
        kontrolną w iatrosie...sprawa prywatnej kliniki wyszła u nas w domu wczoraj..do
        tej pory miałam rodzić w IMiDZ...juz załatwiona położna, oglądanie sal i takie
        tam...okazało się że i tu trzeba za wszystko zapłacić...a i tak nie wiesz do
        końca czy będziesz mogła rodzic z mężem - bo np. sala zajęta, jakiego lekarza
        opłacić..i czy mąż na czas zapłaci za znieczulenie - jeżeli będziesz
        potrzebowała - bo dopiero z kwitkiem zapłaty to znieczulenie Ci podają...mój
        mężulek wkurzył się ostatecznie..i noca pojechaliśmy do iatrosa...rozmawiałam
        też z dr Ostaszewskim...troche jestem rozbita...bo o ile dr wydał mi się osoba
        kompetentną i rzeczową o tyle pani położna pełniąca wczoraj dyzur wcale
        nie...czy to prawda, że tam odbiera poród lekarz połoznik ?...jeszcze raz
        dzięki za wszystko..
        • nona_n Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 13:38
          Ja mialam cesarskie cięcie, robił je prof. Leibschang, pod wrazeniem którego
          jestem do teraz, zarówno jego profesjonalizmu, jak i osobowości. Świetny
          czlowiek... Do tego byla połozna, anestezjolog i pediatra.. ... Porody z tego
          co wiem to odbierają tam ginekolodzy o specjalizacji położnik, ale to chyba tak
          jak wszędzie? Jeśli chodzi o iatrosowe połózne, to przypadły mi do gustu
          wszystkie (lezałam tam 4 dni więc chyba "zaliczyłam" wszystkie) oprócz takiej
          jednej w okularach, ale nie taka starsza (ta byla fajna) tylko mlodsza.
          Najmilej wspominam siostrę Monikę i Iwonę.
          Ja masz jeszcze jakieś pytania - pisz.
          Pozdrawiam
          • emei2 do nona_a...dzięki..dzięki... 24.02.05, 16:51
            Nona..moją całą ciążę prowadził profesor Leibschang i podzielam Twój zachwyt
            nad człowiekiem...na mnie również zrobił niesamowite wrażenie...jest naprawdę
            susuper...nie mam wskazań do cesarki...więc bedziemy rodzić naturalnie,ale
            twoja opinia o klinice bardzo mi pomogła w podjęciu decyzji: rodzę w
            iatrosie...poród odbierac będzie pani doktor Tramś Sujaka i wiesz co wreszcie
            sie uspokoiłam...musi być dobrze...dzięki ogromne...mam nadzieję ,że możemy
            zostać w kontakcie...jutro idę na ktg do pani Ani...a dzisiaj chyba odszedł mi
            czop...więc to pewnie lada moment...dzięki jeszcze raz
            • nona_n do emei2 24.02.05, 19:35
              Będzie dobrze, zobaczysz, poradzisz sobie, poza tym wybrałaś naprawdę dobre
              miejsce do przyjścia na swiat Twojego Maleństwa..
              Trzymam kciuki, koniecznie odezwij się jak już wrócicie do domku...
    • mama-in-spe Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 14:05
      emei2 napisała:

> dziewczyny...mam dwa dni do terminu porodu...chyba chcę rodzić w prywatnej
      > klinice..czy znacie jakieś w Warszawie oprócz kliniki Damina...pomóżcie...

Eee, DWA DNI przed porodem nie wybrałaś, gdzie chcesz rodzić????? Przecież
      takie miejsce trzeba obejrzeć, poznac personel...
      A tak ad rem, to ja wole rodzic w szpitalu, jakoś nie mam zaufania do
      prywatnych kkinik, chocby w zakresie opieki neonatalnej.
      • emei2 Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 16:45
        a tak się składa, że przyjmują...i naprawdę zostałomi dwa dni do
        terminu...jeszcze do wczoraj miałam rodzić w Instytucie...(wszystko obejrzałam,
        uzgodniłam z położną i cała reszta), wczoraj dowiedziałam się ,że nawet to ,że
        zapłacę za niektore rzeczy nie gwarantuje mi np. oddzielnej sali porodowej - z
        mężem, czy np. znieczulenia podanego na czas...i tak za wszystko muszę
        płacić...rozmawiałam już z prywatna kliniką i bez problemu mnie przyjmą...
        • lolalilu Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 18:00
          bo IMID wprowadził opłaty - a nie jest moim zdaniem przygotowany na świadczenie
          usług na poziomie wystarczającym do uzasadnienia tak wysokich stawek...
          Najlepiej przygotowana do tego jest Żelazna i tam pewnie by Ci bez problemu
          zagwarantowali wszystkie usługi ponadstandardowe zgodnie z potrzebami. Ale
          oczywiście klinika prywatna też jest rozwiązaniem - tam nigdy nie ma zbyt wielu
          chętnych (w stosunku do miejsc jakimi dysponują) wydaje mi się, że jedynym
          problemem może być dla nich skompletowanie równocześnie dwóch pełnych zespołów
          (jak wiadomo większość lekarzy pracuje na etacie w szpitalach publicznych - i
          mają tam zobowiązania). Ale jeśli się udało to super smile A kiedy się zgłosisz -
          jeśli dasz im chwilę na zebranie zespołu nie powinno mieć większego znaczenia...
          • emei2 Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 18:19
            Loalilu, zgaadzam się z Tobą...mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze...stawki
            w IMIDZ są naprawdę wysokie...poród w prywatnej klinice nie wychodzi wcale tak
            dużo drożej...a mam nadzieję,że zapewni mi to chociaz spokój...a nie galimatias
            związany z dokonywaniem opłat wczasie aktywnego porodu..
            • lolalilu Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 19:53
              tego Ci życzę smile))
    • black-cat Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 14:54
      Z tego co wiem w żadnej prywatnej klinice nie przyjmują po prostu tak z ulicy.
      Trzeba wcześniej się z nimi umówić, poznać lekarza ginekologa, anestezjologa,
      położną, przedstawić im swoje badania itd.
      • merrlin Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 18:49
        Polecam Iatrosa.
        Rodziłam tam swoje drugie dziecko -córeczkę -mniej więcej wtedy kiedy nona smile
        Polecamteż wyszukiwarkę -duuuuużo na temat tej kliniki było + watek na
        forum "luty 2005" i f. "cesarskie cięcie". No i tu oczywiscie.

Co do opieki neonatologicznej -moim szkrabem opiekowała sie dr Jezierska -
        jeden z najlepszych neonatologów w wawie - przynajmniej z takim swteirdzeniem
        spotkałąm się u pediatry, położnej srod. z rejonu.

Mój poród był troche ryzykowny, mała urodziłą się jak na donoszonego noworodka
        (38) z dosć niską masą ciała -pierwszą dobę spędziłą w inkubatorku wyjmowana
        tylko na karmienie, miałą hipoglikemię i jakoś sobie poradzili bez problemówsmile

Starszego synka rodziłam w Damianie i nie byłam zachwycona ani warunkami ani
        opieką (położne,pielęgniarki). Natomiast uważam że maja tam bardzo dobrych
        lekarzy (nie tylko położników ale i cała pozostałą ekipę, dobry sprzęt i
        zaplecze.
        Już zreszta o tym pisałam -jak mówię -polecam wyszukiwarę smile

• nona_n Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 19:32
          a jak tam Merrlin Twoja córeczka? Na pewno przybiera na wadze i ma się już
          dobrze..
          Jak Twoja blizna, samopoczucie, itp? Ja już dawno zapomnialam że mialam
          cesarkę, pozostała tylko cienka czerwona linia smile (ma się chyba wkrótce zrobić
          biala? smile)
          Pozdrawiam Cię, ucaluj córeczkę
          • pelegrino Re: prywatne kliniki w Warszawie 24.02.05, 20:06
            Merrlin, czy możesz napisac coś więcej, dlaczego nie byłaś zadowolona z opieki w Damianie?
    • merrlin Do pelegrino 25.02.05, 08:29
      Tu piszę co i jak. Ogólnie -trafiłam do dusznego, klaustrofobicznego pokoiku,
      gdzie nie mozna było sie obrócić. Połóżne dokarmiały mi synka mimo wyraźnych
      póś, a potem i gróźb hehehe z mojej strony, zagladały do mnie jak zadzwoniłam,
      same z siebie nie były za wyrywne a wszystko okrasił remmont (ale tu nie
      można mieć pretensji do kliniki) i warczace wciąż maszyny od rana do
      wieczora...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=18014862&a=20319129
      • kl98 Re: Do pelegrino 08.03.05, 15:06
        Dziewczyny, które rodziły w Iatrosie - czy ciąża była prowadzona przez lekarza
        tej kliniki, czy jest różnica w stosunku do pacjentki, jeżeli prowadził ją
        lekarz z innego szpitala?
        Będę wdzięczna za odpowiedź
        • honda1998 Re: Do kl98 08.03.05, 16:11
          Moja ciążę prowadził lekarz z innego szpitala ale poród odbył się z lekarzem z
          IATROs'a (Aneta Tramś Sójka). Całym sercem polecam te klinikę. Ja miałam
          cesarkę choć planowany był poród siłami. Ze względu na konflikt pępowinowy
          musiało być cc

pozdrawiam
          • mc_gee Re: do Honda 1998 08.03.05, 21:35
            Honda,

czy możesz proszę napisać coś więcej o porodzie z dr Sujką? Wygląda na to, że
            będę rodzić w Iatrosie właśnie z nią. Będę baaardzo wdzięczna smile
            • honda1998 Re: do Honda 1998 10.03.05, 08:54
              Ja miałam cesarkę , więc nie wiem czy mogę cokolwiek napisać. Ale Pani dr
              bardzo miła, rzeczowa i odpowiedzialna. Wytłumaczyła nam co możemy zrobić w
              Naszym przypadku tj. okręcona szyja pępowiną. Pokazała wszystkie za i przeciw
              porodu naturalnego przy naszym zagrożeniu. Zdecydowaliśmy we trojkę (ja, mąz i
              dr) na poród przez cc.

pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka