ata_11 04.03.05, 10:21 ile dni zakladajac ze dziecko jest zdrowe i mama zostaje sie w szpitalu po porodzie?slyszalam ze 3 doby ale sa i takie szpitale ktore wypuszczaja po dobie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 11:07 właściwie to różnie. ja rodziłam w praski i siedziałam tam 4 doby, przy wyjściu zdjęli mi szwy i już miałam spokój, koleżankę z bródnowskiego po cesarce wypuścili też po 4 dobach (tutaj przegięli) Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 12:10 W moim 72 godziny po naturalnym porodzie (czyli 3 dni), po cc 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 13:28 Jak mają duży tłok i mało łóżek, to potrafią "wyganiać" wcześniej. Oczywiście każda dobrze się czująca mama, ma ochotę szybko wrócić do domu. Ale lepiej zostać min 3 doby, bo w 3 dobie nasila się u dziecka żółtaczka fizjologiczna i może sie okazać konieczne naświetlanie czy kroplówka. A będąc w domu primo- można to przeoczyć, bo młodzi rodzice mało się na tym znają, secundo - jak stan jest poważny to dziecko musi jechać do szpitala, ale nie przyjmą go już na oddział noworodkowy tylko oddział zakaźny w szpitalu dziecięcym, a tam nie jest tak miło jak na porodówce. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 16:53 Ja rodziłam 30.X.04 w Msw i wypisali mie po 2 dobach Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 22:15 Noworodka z zoltaczka fizjologiczna??? Na oddzial zakazny??? Chyba Ci sie zoltaczki pomylily. Nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
olek73 Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 18:41 Ja po 1cc wyszłam w 4 dobie,po 2 cc w 5,a dziwczyny po naturalnymporodzie z nacięciem wychodziły po 3 dniach.Była jednak kobieta ,która urodziła"z marszu" bez naciecia i wyszła ze szpitala na drugi dzień,po zgodzie uzyskanej od lekarza pediatry na wypis dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 19:19 W trzeciej dobie po porodzie (robią wtedy badania przesiewowe) Można poprosić i wyjść wcześniej, ale wtedy trzeba przyjechać zrobić te badania. A w ogóle to lepiej sie nastawić, że się poleży kilka dni bo nigdy nic nie wiadomo. Ja nie mówię o poważnych powikłaniach, ale np. o tak banalnej sprawie jak żółtaczka - nieraz dziecko tydzień się naświetla i z wyjścia w trzeciej dobie nici. Odpowiedz Link Zgłoś
daafne Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 04.03.05, 21:34 A moj lekarz (medycyna chinska) powiedzial ze naswietlanie to bzdura i nie mam zamiaru nasweitlac dziecka. Mam do tego lekzra 100% zaufanie, wielokrotnie mi pomogl, zawsze mowiac odwrotnie niz normalni lekarze (zreszta on tez konczyl "nrmalna medycyne". Ja jak bylam mala tez mialam zoltaczke, zadnego naswietlania wtedy nie bylo, i jakos wyzdrowialam, takze ja uciekam ze szpitala jak najszybciej bede mogla (wyjatek:jak mnie potna). ten sam lekarz twierdzi ze szpital to wylegarnia chorob i mam uciekac szybko z maluszkiem do bezpiecznego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
julkowamama Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 05.03.05, 01:00 opuscilismy szpital dokładnie 36 godzin po porodzie. ale na obchodzie sam dyrekror szpitala chcial nas wypisac po 8 godzinach od porodu. myslalam ze zartuje... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: ILE W SZPITALU PO PORODZIE????????????? 05.03.05, 01:30 Miałam cc we wtorek w nocy o 2.50, a wyszłam na własna prośbę (po dokładnym zbadaniu mnie i córeczki) w czwartek po południu. W piątek poszłam jak co dzień po gazety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś