fiona_sz 25.04.05, 07:26 Czy wiecie coś o tym specjaliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 07:29 fiona_sz napisała: > Czy wiecie coś o tym specjaliście? konsultowalam z nim wyniki swojego kariotypu. przemily, kompetentny, cierpliwy, gfachowiec. polecila mi go tekla12. Odpowiedz Link Zgłoś
basia741 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 09:26 dr Dudarewicz ma opinię bardzo dobrego fachowca, a przy tym jest bardzo sympatyczny i podczas badania wszystko cierpliwie tłumaczy, pokazuje. Ja byłam u niego na USG już trzy razy, po USG genetycznym w 15 tc bardzo mnie uspokoiły wyniki i nabrałam zafuania do lekarza więc na kolejne USG też szłam do niego (w 22 tc i 32 tc), jeśli będzie potrzeba wykonania kolejnego USG to na pewno też pójdę do dr Dudarewicza. Ceny też ma przystępne: USG genetyczne 150 zł, zwykłe 80 zł, a opis badania który daje jest na pewno znacznie szerszy niż opisy, które widziaam u swoich koleżanek. Poza tym gratis robi zdjęcia i nagrywa płytę CD, może też nagrać na kasecie video, ale trzeba przynieść ją ze sobą. Zachęca też żeby przychodzić razem z mężem. pozdrawiam, basia Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro Re: dr Dudarewicz z Łodzi 26.04.05, 11:12 czy możesz podać mi chociaż osiedle na którym ten dr przyjmuje? też chciałabym się do niego wybrać na USG połówkowe, a nie jestem z Łodzi...Jak tam najlepiej dojechać z dworca PKP? W Łodzi są chyba 2 dworce: Kaliska i Główna? na tej stronie internetowej w cenniku jest USG genetyczne 150 zł, a zwykłe 80 zł. To znaczy, że gdybym jako połówkowe wybrała to zwykłe to wystarczy? czy to genetyczne to jakieś bardziej inwazyjne? Bardzo chciałabym upewnić się, że ciąża przebiega w dobrym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 26.04.05, 21:49 jedziesz na dworzec Łódź Fabryczna. Stamtąd jest dośc blisko, można przejśc praktycznie na pieszo w ciągu ok. 20 min. ale lepiej wziąc taksówkę - to nie będzie kosztować więcej jak 15-16 zł, a jak nie znasz Łodzi to nie mma się co kręcić po ulicy, zwłaszcza w ciązy. Z taksówkarzami trzeba uważać jak w każdym mieście, żeby Cię nie obwieźli po całej Łodzi. Ul. Kamińskiego na której jest gabinet dochodzi do ul. Uniwerysteckiej a zaraz obok jest Jaracza, ul. Jaracza z kolei to tył Teatru Wielkiego, a Teatr Wielki jest blisko dworca Fabrycznego. Jako połowkowe nie wybieraj zwykłego USG tylko genetyczne. Dr Dudarewicz sprawdza dokladnie czy wszystko jest ok - od palców aż po wszystkie narządy. USG genetyczne robi się gdzieś od 18-22 tyg. i jest na tyle szczegółowe że wyklucza wszelkie wady rozowjowo-genetyczne, nie jest to absolutnie USG inwazyjne tylko po porstu jest do tego rodzaju USG inny program komputeroewy, który na podstawie danych dot. narządów płodu wylicza ew. ryzyko zaburzeń czy wad wrodzonych. Im wczesniej sie je wykryje tym latwiej potem po porodzie je leczyć. Polecam USG genetyczne jako prawie 100% metoda diagnostyki płodu, jesli ponadto nie robiłaś testów z krwi PPAP (albo podwójne, potrójne) (10-12 tc.) to praktycznie to USG da Ci odpowiedź czy wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 09:35 bardzo duzo osob duzo o nim wie, i mnostwo z nich wiele mu zawdziecza. Niektórzy nawet zycie swojego dziecka. Jesli zastanawiasz się, czy iść do niego na USG, to lepszego specjalisty chyba nie znajdziesz Zobacz tu www.genetyka.hg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 18:31 Dziś do niego dzwonilam, rzeczywiście bardzo mily czlowiek. A będę u niego za 2,5 tygodnia, to będzie początek 21 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_sz Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 20:59 A ja się umówiłam na 6 maja na usg genetyczne. Mam nadzieję, że rozwieje moje wszystkie wątpliwośći. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 26.04.05, 10:52 Pomyliłam się. Jestem umówiona na 6 maja, a to przecież za niecałe 2 tygodnie. I chyba odpuszczę sobie wtedy wizytę u mojego gina, ktorą mam na 5 maja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julka.28 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 28.04.05, 21:57 Dziewczyny, ja też słyszał już sporo dobrych rzeczy o dr Dudarewiczu. Ale mam do was zupełne inne pytanie - nie związane z badaniami prenatalnymi czy USG. Ponieważ dr D jest ginekologiem-położnikiem, i z tego co wiem pracuje w CZMP (choć nie wiem na jakim oddziale?), to czy któraś w ogóle decydowała się na to, aby on właśnie prowdził jej ciążę??? Co w ogóle o tym myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 08:34 Trudne pytanie... z tego co wiem to dr nie prowadzi ciązy... skłądaja sie na to 2 fakty: po pierwsze w jego gabinecie na Kaminskiego nie ma łóżka gin. tylko aparatura do USG. druga sprawa jest taka, że on w CZMP pracuje w zakładzie genetyki... czyli wszystko to co jest związane z badaniami nad płodem. Kazdy gin. specjalizje sie tak na prawde w czym innym, kazdy ma w swoim tyt. gin lub gin-poł, ale niektórzy wybierają własnie diagnostyke, genetyke i inne bardziej szczegółowe specjalizacje. Obawiam sie ze w CZMP ani nigdzie indziej dr nie bedzie badał cie ginekologicznie... tylko poprzez USG ale mozesz np. pojsc do rejestracji w przychodni w CZMP i zapytać czy taki a taki lekarz prowadzi ciąże - albo zapytac bezposrednio samego doktora. Powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
julka.28 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 13:08 Dzięki bemark, tak właśnie myślałam. Myślę, że przyjdzie mi jednak poszukać innego dobrego specjalisty z CZMP. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 13:29 julka, jak znajdziesz, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
julka.28 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 13:39 alfa36 napisała: > julka, jak znajdziesz, to daj znać. hehe, obiecuję Ale to może potrwać bo ja jeszcze nawet w ciąży nie jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś