Dodaj do ulubionych

położna Ujastek

18.07.05, 13:00
Choć do porodu mam jeszcze sporo czasu, właściwie zdecydowałam się na
Ujastek. Czy któraś z Was może polecić mi położną, która fachowo przyjmie
poród i za "dodatkową" opłatą zajmie się nami do czasu wypisania? Zależy mi
na położnej tam właśnie pracującej. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • haras2 Re: położna Ujastek 19.07.05, 21:39
      Hej, polecam p. Jole Laszczyk (przez L z kreska),rodzilam u niej 3 lata temu i
      byc moze powtorze to niedlugo. Mozna sie z nia umowic prywatnie. Namierzyc ja
      najlepiej w Ujastku, zadzwonic i zapytac kiedy ma dyzur, a potem juz z nia o
      konkretach. Pozdr. , Magda
      • ewulka30 Re: położna Ujastek 20.07.05, 22:43
        Polecam Pania Anne Mierzwę!!!
        • fasolmama Re: położna Ujastek 21.07.05, 11:41
          Bardzo dziękuję za odpwiedzi smile
      • fiszmak5 Re: położna Ujastek 23.07.05, 13:31
        Ja rodziłam przy położnej p.Małgosi było super,ogólnie personel jest fachowy i
        miły.Do porodu byłam z nią umówiona ,była ze mną od początku do końca ,pierwszy
        poród też mi odbierała ,ale wtedy była na dyżurze a teraz umówiłam się z nią
        prywatnie i też było ok.Polecam.
        • kokons Re: położna Ujastek / koszt 26.07.05, 12:37
          Moje drogie a jaka kwate powinno sie podarowac poloznej, zeby moc na nia
          liczyc. Moze one same cos proponuja?
          Osobiscie wolalabym odwdzieczyc sie za pomoc np. Ksiazka ale wiem, ze moj
          malzonek nauczony doswiadczeniem .....
          Czy konieczne jest placenie poloznej jesli na Ujastek mam swojego lekarza do
          ktorego chodze na wizyty. Czy lekarzowi tez trzeba zaplacic by byl przy mnie w
          danym dniu?!
          Pozdrawiam
          • pacific13 Re: położna Ujastek / koszt 26.07.05, 16:51
            Jeśli się umawiasz z położną wcześniej, że będzie przy Twoim porodzie to wierz
            mi, że książka nie wystarczysmile) Z różnych źródeł wiem, ze to koszt ok.500-
            600zł. Co do lekarza to sama się zastanawiam, bo też chodzę do lekarza z
            Ujastka. Nie mam zamiaru się umawiać z panią doktor, żeby była przy porodzie,
            po prostu jak będzie to bedzie, jak nie to trudno. Jakbyś się chciała umawiać z
            lekarzem, żeby był przy porodzie to myslę, że na 100% musiałabyś mu zapłacić i
            to chyba więcej niż położnej... Ale zastanawiam się czy jak przed samym porodem
            będę tam biegać na KTG to czy będę jej musiała płacić...?
    • reality55 Re: położna Ujastek 24.07.05, 00:26
      polecam p.Lidkę szczególnie do porodu w wodzie.SUPER!!!UWAGA -nie wszystkie
      ołożne przyjmuja porody w wodzie!muszą mieć certyfikat.Poczytaj na starszych
      postach .Warto .
      • e.kadziela Re: położna Ujastek 24.07.05, 10:16
        cześć,
        czy to znaczy, że jeżeli nie umówię się z żadną położną, a zamierzam rodzić w
        wodzie i akurat na dyżurze nie będzie takiej Pani, to z porodu w wodzie nici?
        Czy Ty może rodziłaś w ten sposób? Mogę napisać na priva?
        pozdrawiam

Ewa z Mają
        tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20050903/dt/7/k/89cd/preg.png
        • mama007 Re: położna Ujastek 24.07.05, 13:08
          hej,
          to prawda, że nie każda położna przyjmie poród do wody. Ja w końcu na Ujastek przyszłam "z ulicy", bez załatwionego kogokolwiek, trafiłam na p. Lidkę i było po prostu świetne smile poród nie był łatwy ani krótki, ale urodziłam do wody tak jak chciałam, a właśnie p. Lidka mną fenomenalnie pokierowała, być może to właśnie jej zawdzięczam zdrowie Joasi smile nie była opłacona, widziała nas pierwszy raz w życiu, jak wychodziliśmy dostała czekoladki zamiast koperty z forsą i naprawdę nie odczuwaliśmy żadnej różnicy między nami, a tymi co płacili za "opiekę"
          mogę ją z czystym sumieniem polecić smile
          co prawda rodziłam 2 lata temu, ale jak chcesz pogadać to śmiało smile moje gg 7836106
    • magaol Re: położna Ujastek 26.07.05, 19:45
      Witam!!!
      Ja rodziłam na Ujastek 2 lata temu.Moj lekarz prowadzacy ciaze byl wlasnie z
      Ujastek ale ani z nim ani z położną się nie umawiałam.Pojechałam i zarowno
      lekarz dyżurny jak i dyżurne położne zajęły się mną bardzo troskliwie.Urodziłam
      dopiero następnego dnia,pomogłaa nam w tym pani Kasia Olszowy-położna,bardzo
      dobra,miła,troskliwa.Zajęła się nami SUPER.Pan doktor który był przy porodzie
      też był w porządku.Jestem bardzo zadowolona....nie kosztowało mnie to nic,poza
      słodkościami i kwiatam na koniec,ale to juz tylko nasza własna chęć.
      Pozdrawimsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka