Dodaj do ulubionych

Oddział patologii Ciąży Warszawa

25.07.05, 19:00
Dziwczyny bardzo prosze o wasze opinie, jakby sie cos działo to do którego
szpitala w warszawie gnac na patologię?
Bródnowski narazie odpada bo jest remontsad a mialabym najblizej....
Oby nigdy nie bylo mi trzeba ale bede bardzo wdzieczna za opinie i Wasze
odczucia!
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • laminja Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 25.07.05, 20:04
      najpierw najlepiej podzwonić, bo może się okazać, że brakuje wolnych miejsc.
      Myślę, że najlepiej jest jechac na Karową. To największy szpital, mają świetny
      sprzęt i dobrych specjalistów. O patologii też jest sporo pozytywnych opinii.
      • mamaanieli Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 25.07.05, 21:38
        Trzy razy leżałam na patologii na Solcu - bardzo mili, fachowi lekarze i
        pięlęgniarki, w miarę czysto, w miarę przyzwoite posiłki (obiady konkretnie).
        No i spokojnie. bez jakiegoś zwariowanego tłoku. PA
        • katrem Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 25.07.05, 23:09
          A ja polecam Praski.
          To tutaj odsyłają tzw. trudne przypadki z Karowej, Żelaznej czy św.Zofii.
          Leżałam i jestem zachwyconasmile
          Rodzić też tam zamierzam.
          • laminja Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 25.07.05, 23:23
            nie trudne przypadki tylko te dla których w tych szpitalach już nie było
            miejsca. Czasem "trudne" czasem łatwe. Że Żelazna odsyła to normalne ma
            przecież niższy stopień referencyjności niż Praski i jest permanentnie
            przeładowana (żeby przyjmować trudne przypadki trzeba miec miejsce na
            zabezpieczenie im odpowiednich warunków i sprzętu. Jesli np. wszystkie
            inkubatory są zajęte to nie można przyjąć pacentki z zagrażającym porodem
            wcześniaczym, bo przecież innego dziecka się inkubatora nie pozbawi, dlatego
            szuka się miejsca w szpitalach, które mają odpowiednie warunki). Karowa
            podobnie.
            • justakoko do laminja 26.07.05, 09:32
              a ktore szpitale warszawskie maja najwyzszy stopien referencyjnosci? praski
              i...?
              • laminja Re: do laminja 26.07.05, 10:15
                Karowa, IMID, Praski, Starynkiewicza i Czerniakowska - te mają III czyli
                najwyższy stopień referencyjności neonatologicznej. Mogą przyjmować porody u
                kobiet przed 32tc. II stopień ma Żelazna (jest szpitalem miejskim a nie
                klinicznym) przyjmuje porody od 32tc i masy urodzeniowej noworodka od 1200g.
                Reszta ma chyba I stopień referencyjności. Można posprawdzać na stronie
                Fundacji Rodzić po Ludzku. Oczywiście moja wiedza jest orientacyjna smile Mogło
                sięoststnio cos pozmieniać.
                • justakoko Re: do laminja 26.07.05, 10:23
                  dzieki za info.
                • katrem Re: do laminja 27.07.05, 15:07
                  strona "Rodzić po ludzku" przedstawia obraz szpitali z 2000 roku, a przez pięć
                  lat duuużo się zmieniło - zwłaszcza w Praskim w ostatnim roku (na PLUS).
                  • laminja Re: do laminja 27.07.05, 15:59
                    tak, ale stopnie referencyjnosci raczej się nie zmieniają. Chyba że któryś
                    szpital otrzymuje wyższy. Jednak potencjalnych kandydatów nie jest zbyt wielu,
                    więc w tej kwestii chyba można polegac na stronach fundacji.
                • breeya Re: do laminja 02.08.05, 12:17
                  Nie jestem przekonana, że te wszystkie szpitale maja III stopien
                  referencyjnosci.
                  Lekarka (pediatra neonatolog) mojej córki (urodzonej w 25 tyg w IMiD) twierdzi,
                  ze w przypadku porodów (i problemów) przed 32 tc wybierac tylko Instytut i
                  Karową, po 32 tc mozna brac pod uwage Starynkiewicza i Czerniakowska.

Dodam, ze pani doktor jest dośc dobrze zorientowana w temacie, bo jest
                  neonatologiem, a jej maz prof. ginegologii.

• laminja Re: do laminja 02.08.05, 13:45
                    bardzo możliwe, kiedyś dostałam takie informacjie, ale zaznaczyłam że nie mam
                    100% pewności. Skoro jednak wg Fundacji Rodzić po Ludzku MSWiA na III stopień
                    referencyjności (baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowka/?
                    qt=q&start:int=0&wojewodztwo=Mazowieckie&haslo=&miejscowosc=Warszawa&placowka=sz
                    pital&tekst=&) a szpital Praski ma I stopień referencyjości
                    (baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowka/?
                    qt=q&start:int=13&wojewodztwo=Mazowieckie&haslo=&miejscowosc=Warszawa&placowka=s
                    zpital&tekst=&) to coś w tym musi być... Nie jest oczywiście powiedziane, że
                    wszystkie placówki z najwyższym stopniem referencyjności (wg to jest III, ale
                    wg Fundacji I - mniejsza o to) są równie dobrze przygotowane. Nie ma
                    wątpliwości, że Karowa i IMiD nie mają sobie równych.
                    • minkapinka Re: do laminja 03.08.05, 11:35
                      Z tego co kiedyś słyszłam Karowa i ImiD maja stopien ref. III+
      • matmama Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 27.07.05, 20:57
        A ja rodziłam na Starynkiewicza. Koleżanka, która miała praktyki w róznych
        szpitalach poradziła mi właśnie ten. I bylam jej niesamowicie wdzięczna.Fachowa
        opieka, wspaniali lekarze, położne. polecam
    • ikaes Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 26.07.05, 10:48
      Najlepszy szpital ginekologiczno-położniczy to obecnie Karowa. Ale słyszałam,
      że na Starynkiewicza na patologii ciąży też jest bardzo dobra opieka -
      dziewczyny, które mi to mówiły leżały tam i były bardzo zadowolone
      • anita53 Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 27.07.05, 11:51
        Leżałam miesiąc na patologii II na Karowej i jestem zachwycona -szczególnie
        opieką pań położnych- są rewelacyjne, sympatyczne i cierpliwe. Warunki jak w
        hotelu *** ale bez atrakcji. Polecam.
    • anzielinska Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 27.07.05, 21:19
      A ja leżałam na Żelaznej i polecam z całego serca!!!!
      • kl98 Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 28.07.05, 10:58
        Leżałam na Czerniakowskiej. I cieszę się, że wybrałam ten szpital - byłam
        zadowolona i z opieki lekarzy (dr Roszkowski - ordynator, dwa razy dziennie
        obchód, dokładnie sprawdzał, rozmawial, starał się pomóc), położne - bardzo
        pomocne i fachowe, dobre jedzenie i dobre warunki.
        • katrem Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 28.07.05, 21:34
          dobrze, że jednak jest w w-wie kilka sprawdzonych szpitalismile
          dobrze, że większość z nas ma dobre odczuciasmile
          byłam w praskim - byłam zachwycona obsługą, nie byłam w innych więc nie
          oceniam...
    • iw1978 Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 29.07.05, 11:47
      A ja polecam Inflancką, z tym, że do połowy sierpnia
      szpital jest zamknięty z powodu remontu. Sama spędziłam
      tam na patologii trochę czasu i nie narzekam. Dobra opieka
      i miła atmosfera.
      • kwb4 Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 29.07.05, 18:15
        Ja polecam Żelazną, super opieka i po remoncie naprawdę jest ok
        • agi4 Re: Oddział patologii Ciąży Warszawa 31.07.05, 18:50
          Dziewuszki dziekuje Wam za opinie!
          Obym z patologii nigdy nie musiała skorzystac!
          Pozdrawiam ciepło
          Agi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka