agaglo 28.11.05, 16:54 Chciałabym rodzićw wodzie w szpitalu Żeromskiego. Czy ktoś ma namiary na że tak powiem "przeszkoloną w porodach w wodzie" położną. Trochę boję się trafićna kogos przypadkowego. Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pecja Re: PORÓD W WODZIE - POŁOŻNA Z ŻEROMSKIEGO 29.11.05, 17:36 też szukam położnej z Żeromskiego. Jakiś czas temu zadawałam tu pytnie na ten temat, ale nikt nie odpowiedział Takie plotki słyszałam że nie można opłacić sobie położnej z Żeromskiego, ale nie wiem ile w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy.25 Re: PORÓD W WODZIE - POŁOŻNA Z ŻEROMSKIEGO 30.11.05, 19:51 Witam! Do kazdego porodu - a szczegolnie tego w wodzie - polecam goraco mgr Anne Pulczynska (pisane przez "l" i "n" z kreseczka - nie posiadam mozliwosci pisania polskich znakow). Jest to osoba kompetentna, bardzo taktowna, delikatna i niezwykle sympatyczna. Wiem to nie z opowiadan moich kolezanek, ale z wlasnego doswiadczenia. A gdyby stalo sie tak, ze porod w wodzie nie bedzie mozliwy - mozesz byc pewna, ze rodzic z mrg Pulczynska bedziesz w najbardziej dogodny dla Ciebie sposob. Naprawde z reka na sercu goraco polecam ta wlasnie polozna. Ale zeby byc sprawiedliwa musze dodac, ze zdecydowana wiekszosc poloznych ze szpitala im. Zeromskiego to osoby godne polecenia i gdybym ja sama miala wybierac bylby to bardzo ciezki wybor. Pozdrawiam Cie serdecznie Kathy P.S. A co do warunkow w szpitalu - bardzo, bardzo dobre. Sala porodowa po niedawnym, calkowitym remoncie, z pojedynczymi pokojami do rodzenia - pelen komfort dla Ciebie i osoby Ci towarzyszacej przy porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agaglo Re: PORÓD W WODZIE - POŁOŻNA Z ŻEROMSKIEGO 02.12.05, 14:28 Wielkie dzięki, a jak się z nią skontaktować? Tylko czy można się umówic z konkretną połozną? A lekarza też jakiegoś fajnego miałaś stamtąd? Odpowiedz Link Zgłoś
kathy.25 Re: PORÓD W WODZIE - POŁOŻNA Z ŻEROMSKIEGO 07.12.05, 15:02 Witam! To jest telefon bezposrednio na sale porodowa szpitala im. Zeromskiego: 644-01-44 wew. 592. Dzwoniac tam popros mgr Pulczynska do telefonu (ona prowadzi tam rowniez szkole rodzenia) i wypytaj sie o wszystko co Cie interesuje. Co do lekarzy to polecalabym dr Dorote Nowak. Przyjmuje w szpitalu na miejscu w poradni fizjologii i patologii ciazy oraz ma swoj prywatny gabinet na osiedlu Centrum B, ale niestety nie pamietam dokladnego adresu. Polecam Ci rowniez stronke www.bocianowka.pl - tak nazywa sie trakt porodowy w tym szpitalu. Mozesz tam sobie obejrzec jak wyglada wanna do porodow i kilka innych rzeczy i poczytac interesujace informacje. Pozdrawiam Ciebie i Dzidzie Kathy Odpowiedz Link Zgłoś
anna782 Re: PORÓD W WODZIE - POŁOŻNA Z ŻEROMSKIEGO 27.12.05, 15:22 witam rodziłasm w żeromskimw październiu i jestem bardzo zadowolona, moja ciążę prowadziła dr Nowak. Wiem że wszystkie położne są przeszkolone z porodów w wodzie i nie można mieć tam swojej położnej wiem to na 100% pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaleoo Re: PORÓD W WODZIE - POŁOŻNA Z ŻEROMSKIEGO 27.12.05, 16:56 skoro nie mozna mieć swojej połoznej, a z tego co wiem standardowo są 2 połozne, to poród w wodzie to kwestia szczęścia popniewaz podobno przy porodzie w wodzie połozna musi byc przy tobie cały czas, a jesli sa dwie i żadna z nich nie bedzie mogła siedziec przy tobie, to ty nie bedziesz mogła siedzić w wodzie,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
phi.phi Ktoś - coś więcej? Nic się nie zmieniło? 28.01.06, 14:34 Nadal tylko 2 położne na dyżurze? Odpowiedz Link Zgłoś
jbasko Re: Ktoś - coś więcej? Nic się nie zmieniło? 30.01.06, 16:39 nadal 2 położne na dyzurze, u mnie była P. Anna POtaczek, profesjonalistka, jestem zadowolona, choć strasznie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
jbasko Re: Ktoś - coś więcej? Nic się nie zmieniło? 30.01.06, 16:40 nie Anna tylko Danuta Odpowiedz Link Zgłoś
anulka772 Re: Ktoś - coś więcej? Nic się nie zmieniło? 01.02.06, 20:59 Ponoć dwie są na dyżurze i jak któraś może sie tobą zająć to można rodzić w wodzie. Większa szansa na taki poród, jak są stażystki pomiędzy 7-14. Dowiadywaliśmy się o wybranie położnej i nie ma takiej możliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś