Dodaj do ulubionych

cc w Bielańskim

03.01.06, 13:46
Proszę o jakiekolwiek informacje od dziewczyn, które miały cc w tym szpitalu.
Dzisiaj okazało się, że będę tam miała cc, na Starynkiewicza nie ma miejsc...
I jeszcze coś na temat sal poporodowych, jak wyglądają i ile to kosztuje.

Z góry dziękuję
Beata
Obserwuj wątek
    • anita.anita80 Re: cc w Bielańskim 03.01.06, 14:25
      ja miałam cc w 2004 jak cię interesuje cos wiencej to się odezwij drugą mam
      miec stycz\luty
      • robea3 Re: cc w Bielańskim 04.01.06, 14:16
        dzisiaj dzwoniłam, jest sala jednoosobowa - 200 zł za dobę.
        Nic więcej nie udało mi się dowiedzieć, ale jutro rano już tam będę i
        przypuszczalnie jutro albo pojutrze będę miała cc, więc kiedy wrócę do domu to
        postaram się opisać wrażenia. Trzymajcie kciuki i dzięki za informacje.

Beata.
    • kornik221 Re: cc w Bielańskim 03.01.06, 15:30
      Cesarki nie miałam, ale niedawno leżałam w bielańskim. Oddział jest super, bo po
      remoncie. Dziewczyny, które miały cc (a leżały do drugiej) były zadowolone. I
      generalnie panuje zasada, że jak jest ok to po 3 dniach wypisują. Jeśli chodzi o
      szczegóły w kwestii cen to najlepie zadzwonić na izbę przyjęć i tam się
      wszytskiego dowiesz - nr 569 02 79. Jak będziesz znała szczegóły to podziel się
      informacjami, bo mnie to też niebawm będzie interesować.
      • anita.anita80 Re: cc w Bielańskim 04.01.06, 14:25
        jak jutro idziesz do szpitala to pojutrze będzie cc mnie czeka to za 3\4 tyg.
        jak będziesz w stanie już po to opisz mam jak było życzę ci wszystkiego
        dobrego ,szczęśliwego rozwiązania trzymaj się (ja miałam piersze cc w
        bielanskim w 2004 nie planowane w znieczuleniu ogólnym niedługo drugie
        planowane w znieczuleniu pp)pozdrawiam
        • agular Re: cc w Bielańskim 07.01.06, 21:48

--Czesc,
          miałam cc w Bielańskim w sierpniu...ja akurat miałam robione ponieważ poród
          trwał już 3 dobę a ja już padałam z wycieńczenia ponieważ przez ten cały czas
          nie spałam...koszmar!!!!...(ale chce mieć i tak drugie dziecko) ...ogólnie cc
          to nic strasznego...szybko i sprawnie wykonane a w 3 dobie wypisuja do
          domu..tylko jedyny minus to to ze dziecko do karmienia dostajesz dopiero po
          24h a w tym czasie jest mu podawane mleczko butelka i smoczek do uspokojenia sad
          ale coż zawsze jest jakis minus...ogolnie jestem zadowolona...tylko nie polecam
          dr .Zaki Hallak ..rodziłam ze Świderską
          Trzymajcie się smile

Agnieszka
    • robea3 Re: cc w Bielańskim 04.01.06, 14:37
      Pierwsze cc miałam w 2003 r. na Starynkiewicza. Z tego co udało mi się jeszcze
      dowiedzieć obecnie nigdzie nie wykonują cc w znieczuleniu ogólnym (chyba, że
      jest nagła konieczność).
      Dzięki za ciepłe słowa, do napisania po...
      Beata.
      • rysia_mama_wiktorka Re: cc w Bielańskim 07.01.06, 21:54
        moja koleżanka miała cc w grudniu. Cc jest robione w znieczuleniu
        podpajęczykowym/ czy jakoś tak/, potem na parę godzin lezały na czymś takim
        pooperacyjna ale tego dokładnie nie wiem, bo koleżanka potem miała wynajętą
        położną, która opiekowała się tylko nią. Taka przyjmeność kosztuje 200 zł.
        Dziecko nie jest przynoszone nawet do karmienia. Po 24 h od operacji przenoszą
        Cię na zwykłą salę i tam jesteś już razem z dzieckiem.
        Ogólnie koleżanka była b.zadowolona z samej cc i opieki po, ale pielęgniarki od
        noworodków i lekarze neonantolodzy podobno żenada. Jeżeli ta załoga się nie
        zmieniła od 2001 to potwierdzam, bo też miałam z nimi do czynienia.
        W 3 dobie po cc wyjazd do domu.

pozdrawiam
        • agular Re: cc w Bielańskim 08.01.06, 11:47

--Opieka dzieckiem i mamusią jest SUUUPER przychodza na każde zawołanie ,
          pielegniarka laktacyjna przychodzi co jakis czas ( kilka razy dziennie ) i pyta
          czy moze komus jakos pomoc smile w nocy pielegniarki przychodza i pomagaja przy
          dziecku...wszystko doradzaja i kilka razy dziennie odwiedzaja zapytac jak idzie
          z dzieckiemsmile naprawde nie mozna narzekac no chyba ze ktos mysli ze bedą tylko
          nim sie zajmowac z calego oddzialu to faktycznie nie ma co tam szukac...ale ja
          osobiscie polecam w 100% smile
          Agnieszka
    • sabana Re: cc w Bielańskim 09.01.06, 11:36
      Rodziłam tam w sierpniu, jestem bardzo zadowolona. PO remonciem czyściutko,
      miły personel, ładne funkcjonalne sale porodowe, łazienka przy każdej sali już
      po porodzie. Też nie polecam lekarza zaki Hallak'a, wydzierał się na położne a
      dla mnie był oschły. Pytaj o Doktora Jurija Radźko - jest rewelacyjny, lub o
      Rogiewicza, z położnych polecam Iwonkę Dąbrowską i p. Basię Aleksandrowicz.
    • wanda731 Co zabrać na cc w Bielańskim? 09.01.06, 12:10

Witam serdecznie.
      Chciałabym dowiedzieć się od mam , mających cc w szpitalu bielańskim co trzeba
      zabrać do szpitala, tzn czego wymaga szpital? Miałam cc 6, 5 roku temu na
      inflackiej, wieć bielańskiego nie znam.
      Czekam na wieści, pozdrawiam, Kasia.
      Nasza Dzidziulka
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;47/st/20060412/k/437a/preg.png
      • noshadow Re: Co zabrać na cc w Bielańskim? 10.01.06, 20:57
        mialam cc w czerwcu - najgorsze bylo to, ze nawal rodzacych byl tak duzy, ze po
        operacji zawieziono mnie pietro wyzej na patologie ciazy i swojego dziecka na
        oczy nie widzialam 1,5 doby. Ponadto, warto wczesniej umowic sie z jakas
        pielegniarka noworodkowa z oddzialu, zeby w nocy byla z toba i podawala ci
        dziecko do karmienia bo sama sie nie zwleczesz z lozka a dzidzia trzeba sie
        zajmowac. W dzien moze byc z toba rodzina, ale w nocy zostajesz sama z
        dzieckiem. W czerwcu ta przyjemnosc kosztowala 200 zl. dodatkowo warto podjac
        decyzje czym szczepic dziecko na WZW B - koreanska bezplatna czy egerixem. Na
        engerix trzeba wziac recepte, kupic szczepionke, zaniesc na odzial polozniczy
        do poloznych zeby schowaly do lodowki i zapisaly, ze dziecko ma platna
        szczepionke - bo szczepienia sa poza obecnoscia matki. Wiecej pytan - piszcie
        na mojego maila - jak synek pozwoli to odpisze
        • sorbetta Re: Co zabrać na cc w Bielańskim? 12.01.06, 12:41
          Nie wiem, czy ja w końcu też nie będę mieć cesarki przypadkiem ze względu na
          dużą wadę wzroku. Do dziewczyn, które miały cesarkę w Bielańskim - czy
          umawiałyście się z konkretnym lekarzem, czy robił wam cesarkę lekarz, który
          akurat był tego dnia. Nie wiem, jak to jest. Chodzę do lekarza z tego szpitala,
          ale nie wiem, jak to jest. I czy od razu po cesarce albo w trakcie można
          zobaczyć swoje dziecko? Bo nie ma chyba znieczulenia ogólnego, tylko takie, że
          jest się przytomnym. Mam mieszane uczucia. Sama nie wiem, co robić.
          • anita.anita80 Re: Co zabrać na cc w Bielańskim? 12.01.06, 13:06
            ja też prawdopodobnie będę miała cc w przyszłym tygodniu ale jeszcze nic
            pewnego jak tak to będzie mi robił mój lekarz do ,którego chodzę prywatnie jak
            cc jest planowane to robią znieczulenie pp chyba ,że nie zadziała to ogólne , a
            dziecko podobno pokazują ale dosłownie tylko na sekundę czasami na chwilkę
            przyniosą na salę pooperacyjną ja miałam cc nieplanowane w znieczuleniu ogólnym
            w 2004
            tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png
    • zebra_70 Re: cc w Bielańskim 14.01.06, 15:53
      Dzieczyny, Czy mozecie napisac u kogo rodzilyscie? Jakiego lekarza polecacie w
      Bielanskim? Jaka polozna? Czy ktoras miala doczynienia z dr Monika Gorbacka?
      • anita.anita80 Re: cc w Bielańskim 14.01.06, 21:56
        witaj ! ja rodziłam w 2004 z GRAŻYNĄ ŚWIDERSKĄ (godna polecenia ) mój lekarz
        prowadzący z bielanskiego to A. NOWAKOWSKI jestem jego pacjętką od 4 lat
        prowadzi już 2 -gą moją ciążę nie mam żadnych zastrzezen co do niego polecam
        rodzę w lutym w bielanskim z B. ALEKSANDROWICZ (a co do dr. M . GROBACKIEJ to
        powiem tyle miałam z nią doczynienia ze 3 razy na izbie przyjęc i raz na
        patologi wrażenie co do niej średnie a co do jej umiejętności zawodowych to nie
        mam pojęcia kojarzy mi się zawsze z przetłuszczonymi włosami ,taka nie zadbana
        jak na lekarkę )
        • kola62 Re: cc w Bielańskim 15.01.06, 16:30
          Niestety słyszałam od znajomych, że p. Świderska jest zakażona wirusowym
          zapaleniem wątroby - tym przenoszonym przez krew, czy śluzówki narządów
          rodnych. W związku z tym zastanawiam się czy powinna pracować na sali
          porodowej, gdzie każda kobieta broczy się krwią!!! uważajcie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka