dorcik10 05.01.06, 19:48 Zastanawiam się gdzie rodzić, mam lekarza z Inflanckiej, ale nic nie wiem o tym szpitalu... Lekarz nazywa się Maj i jest swietny, ale nie wiem jak szpital? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krossa1 Re: Inflacka - proszę o opinię 06.01.06, 09:58 witam!!! mam na imię Kasia i jestem mamą 10 miesięcznego Tomka. Tomek urodził się 27.02.2005 w szpitalu na Inflanckiej. Ponieważ dostałam przedwczesnych skurczy zatrzymali mnie w szpitalu i spędziłam tam przed porodem 3 dni i po 5 ponieważ miałam cesarkę. przed porodem szpital wydawał się super i nadal by tak było gdyby nie to że po porodzie nie miałam żadnej informacji o dziecku tzn. byłam po cesarce w znieczuleniu ogólnym i leżałam na sali pooperacyjnej gdzie dzieci nie można wnosić więc małego dostałam dopiero na 2 dzień. Gdyby nie mąż który pokazywał mi małego przez drzwi, nie wiem jak bym przetrwała tą noc.Oczywiście pojawiła się Pani pediatra po 3 godzinach od porodu i mnie poinformowała o stanie zdrowia dziecka.Po 3 godzinach!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potem gdy leżeliśmy już razem na sali wszystkiego musiałam się dopytywać łącznie z tym jaka temp.wody do kąpieli. Niestety pół ciąży musiałam leżeć i nie mogłam uczestniczyć w szklole rodzenia, co całemu personelowi wyraźnie nie pasowało!!! jeszcze jedna rzecz trzeciego dnia po porodzie bardzo bolał mnie brzuch, więc poprosiłam o coś przeciwbólowego - dostałam pyralgine która jest zakazana u kobiet karmiących!!! Są też dobre strony tego szpitala: bardzo dobra opieka medyczna!!! jeżeli u dziecka podejrzewają jakąś wadę robią wszystkie badania na miejscu nawet usg mózgu. czysto!!! a i jeszcze jeden minus te cholerne łóżka jak na nie już wsadzisz pupę, to się zapadasz, a zejść z niego kilka razy do dziecka graniczy z cudem!Ale łóżka to chyba specjalność naszych szpitali!!! nie wiem dlaczego mnie tak olewczo traktowali, może dlatego że mały urodził się w niedzielę po południu!!! Jeżeli postraszyłam Cię to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Szczerze mówiąc mimo tych wszystkich utrudnień, drugie dziecko też chyba tam urodzę, nie będę już musiała się dopytywać przecież będę już doświadczoną mamą!!! o decyzji mojej zadecydowała bardzo dobra opieka medyczna,bo to przecież w szpitalu najważniejsze!!! jeżeli masz jakieś pytania to mój mail krossa@interia.pl lub nr gg6259743. pozdrawiamy!!! życzymy powodzenia!!! kasia i Tomek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajo145 Re: Inflacka - proszę o opinię 06.01.06, 16:59 wyjaśniam sala pooperacyjna po cięciach cesarskich jest na 2 piętrze dziecko z matka p [rzebywa tam praktycznie non stop za wyjatkiem 2 godzin bezpośrednio po cięciu i godzin nocnych 22-6 rano byc moze trafiła pani na 1 pietro z braku miejsc na górze a to sala pooperacyjna ginekologiczna gdzie nie ma warunków dla noworodka lekarz po 3 godzionach informuje o dziecku -w przypadku złego stanu zdrowia dziecka informacja jest natychmiast na pewno należy jednak wziąć pod uwage ze pediatra na dyżurze jest jeden a musi byc obecny przy innych porodach, na oddziale w porywach jest 34 dzieci +porody rodzinne dwa piętra niżej pyralgina nie jest lekiem zakazanym przy karmieniu piersia jak w s z y s t k i e leki musi być stosowana z rozsądkiem do 4 razy na dobę wszystkie leki w trakcie karmienia sa "zakazane"- mają być na zlecenie lekarza nawet paracetamol dopytywanie o wszystko - nie wiemy co pacjent wie a co nie nie wiemy co go (ją) przeraża i niepokoi czekamy na pytania bo "kto pyta nie błądzi" Odpowiedz Link Zgłoś
krossa1 Re: Inflacka - proszę o opinię 06.01.06, 19:04 no niestety tomek urodził się o godz.17 a dostałam go dopiero o 7 rano następnego dnia i leżałam na górze. Co do informacji o stanie zdrowia dziecka, skąd miałam wiedzieć że jeżeli jest zdrowy to mnie o tym nie poinformują od razu.pytałam pielęgniarki która była przy mnie na sali co z dzieckiem, a ona odburkęła tylko że ona jest tu ode mnie a nie od dziecka po czym kazała mi się uspokoić bo jak stwierdziła cytuję "zaraz będzie ze mną źle". tak jak napisałam wcześniej jestem bardzo zadowolona z opieki medycznej, ale niestety żeby się coś dowiedzieć trzeba było kilkakrotnie pytać i nie zawsze uzyskiwało się wyczerpującą odpowiedź. to są tylko moje odczucia nikomu nie narzucam swojego zdania. i tak jak już napisałam drugie dziecko też bym chciała tam rodzić, bo zdrowie dziecka jest dla mnie najważniejsze!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik10 Re: Inflacka - proszę o opinię 07.01.06, 16:16 Bardzo dziękuję za informacje A jaka jest cena za poród rodzinny? Odpowiedz Link Zgłoś
kajo145 Re: Inflacka - proszę o opinię 07.01.06, 16:55 poród w warunkach ponadstandartowych -jak nazywa sie poród rodzinny w tym szpitalu kosztuje 500 zł znieczulenie zz-o 500 zł sala pojedyncza na połoznictwie z prysznicem(bez toalety) 200 zł za dobę Odpowiedz Link Zgłoś