Dodaj do ulubionych

Do dzieczat z Legniy

11.01.06, 10:45
mam pytanko do kobiet ktore rodzily w legnicy.Czy jest przy tym szpitalu
jakas szkola rodzenia?? Jakie sa tam warunki czy polozne sa mile i czy mozna
rodzic w roznych pozycjach czy oni na wstepie ci mowia jak masz rodzic?? W
prawdzie jestem dopiero w 15 tygodniu ale na wstepie chcialabym wiedziec czy
jest tam dobra opieka czy lepiej sie polozyc do innego szpitala?? Z gory
dzieki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • dziumdziarumdzia Re: Do dzieczat z Legniy 11.01.06, 11:39
      No! dzieczeta z Legniy!!! Odpowiadać! Podbijam watkesmile
      • neptunka Re: Do dzieczat z Legniy 11.01.06, 12:26
        tak, w szpitalu jest szkoła rodzenia, zadzwoń na oddział choćby patologii
        ciąży, to się wszystkiego dowiesz
    • zielonka15 Re: Do dzieczat z Legniy 11.01.06, 11:43
      Hej jestem z Lubina i chodze do szkoły rodzenia w Feminie a w Legnicy nie
      słyszałam o szkole.
    • ewelina266 Re: Do dzieczat z Legniy 11.01.06, 14:19
      Jestem z Legnicy ale pierwsze dziecko rodziłam w Lubinie w Feminie.Teraz
      planuję drugiego bobaska i wiem,że znowu będę rodziła w Feminie.Nie myślałaś o
      tym?Szczerze polecam!Mam koleżanki które rodziły w Legnicy i wiem,że tam
      lekarze podchodzą do Ciebie "machinalnie"-rodzisz,następna proszę.Napewno są
      dziewczyny zadowolone z naszego szpitala,ale ja mimo wszystko wolę jechać do
      Feminy.Tam wiem co mnie czeka.Pozdrawiam
      • slonko-89 Re: Do dzieczat z Legniy 13.01.06, 22:27
        Moja mama mnie tam rodzila tylko jest jeden problem bo jak bede musiala sie
        wczesniej polozyc to nie ma tam patologii ciazy jak jakas cesarka lub cos to
        mimo wszystko przeworza cie do legnicy.Nie wiem nie chcialabym rodzic w tej
        zakichanej legnicy ale znowu do lubina to ciezko z dojazdem co bede rodzila w
        busiesmile
        • zielonka15 Re: Do dzieczat z Legniy 14.01.06, 15:36
          Jeśli przed porodem podejrzewają patologie to odrazu kierują do Legnicy a
          jeżeli w trakcie porodu to czy to jest szpital Femina czy na Bema w Lubinie to
          też dzidzie wiozą do Legnicy a mama zostaje wszpitalu. Ja jestem z Lubina więc
          wybór padł na Femine. Nastawiam się na to że dzidziuś będzie zdrowysmile
          Pozdrawiam
          Ps Jeśli będziesz miała cesarke to termin przyjścia do szpitala w Feminie
          ustalasz wcześniej
    • moniqe10 Re: Do dzieczat z Legniy 14.01.06, 18:30
      Hej. Szkoła rodzenia w Legnicy jest przy szpitalu (Iwaszkiewicza 5 pokój nr 70,
      tel. 076 856-02-85 po godzinie 20 lub 076 721-18-45 od 8 do 10) i na ulicy
      Chojnowskiej (tel. 0 609 571 842 lub 076 850-23-23). Zajęcia w szpitalu odbywają
      się 2 razy w tygodniu po 2 godziny. W szpitalu są pokoje jednoosobowe (za
      opłatą), można rodzić w immersji wodnej ale konieczny jest wcześniejszy kontakt
      na oddziale. Czy położne są miłe? Pewnie różnie bywa - sama się zastanawiam.
      Zależy na kogo trafisz. Co do Feminy to wydaje mi się, że jak podczas porodu
      wynikną jakieś komplikacje i konieczne będzie przewiezienie dziecka, to chyba
      lepsze jest rodzenie od razu w Legnicy. Nie życzę ale po co ryzykować.Pozdrawiam
    • almamag Re: Do dzieczat z Legnicy 18.01.06, 22:47
      hej
      jeżeli masz wybor to nie legnica - to był mój największy bład w zyciu, porod w
      tym szpitalu to ruletka - ja do dzisiaj nie moge dojść do siebie a minał juz
      ponad rok, pisałam juz o moim porodzie w opisie szpitali (jest pomyłka w dacie
      porodu);
      Brutalność przy badaniu, zwracanie sie na ty - i to wcale nie z sympatii,
      próby wyciskania dziecka na siłę i krzyki pani doktor, że pre tak jakbym
      chciala zabic swoje dziecko i zrzucanie winy za powiklania na matkę - to chyba
      wystarczy
      Poza tym ja sama wiem o 4 przypadkach zwlekania z cesarka do ostatniej chwili
      (zielone wody płodowe, ryzyko peknięcia macicy itp.) bo lekarz bał sie ją
      zrobic - zawsze to ten sam lekarz

nie chce straszyc po prostu jest jeszcze pora zeby zadbać o bezpieczeństwo
      swojego malucha

pozdrawiam i szczęśliwego rozwiazania

ps. dziewczyna ktora nie zdązyla pojechać do Lubina - urodziła 15 min po
      przyjeździe do szpitala polcala na przyszłość lubińską Feminę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka