Dodaj do ulubionych

POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15.01.06, 13:24
czesc dziewczyny slyszalam o kilku poloznych na solcu i mam dylemat ktora
wybrac ???
mam tel. do Teresy Cybulskiej Niedziałek nie wiem co to za kobieta poradzcie
mi jaka polozna jest tam najlepsza .
bardzo prosze odpiszcie mam zagrozona ciaze i musze sie szybko decydowac moge
urodzic w lutym
dziekuje z gory za rady
pozdrawiam buzka Aga
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.06, 13:32
      Musisz z nią pogadać spotkać się omówić swoją wizję porodu, porównać z jej poglądami i będziesz wiedziała czy to ta.
      Na forum były osiagalne kontakty do K. Komosy i I. Oksiędzkiej, ale osobiście zadnej nie znam.
      To która będzie dobra dla ciebie zależy od Twoich proodowych poglądów po prostu- jeśłi trafi ci się osoba o takich samych zapatrywaniach to trafiłąś na swego smile)
      Spróbuj zadzwonić na SOlec albo przejść się tamże, pogadasz z aktualnie dyzurującymi położnymi- mnie w ten sposób dwie w przedbiegach odpadły.
      • vogue22 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.06, 17:45
        dzieki za rade pewnie w tym tygdniu pojade na solec i zobacze kto jest i jakie
        zrobi wrazenie na mnie polozna ale dzieki smile
        • ktargonska Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.06, 18:38
          jeśli preferujesz poród naturalny i aktywny (choć nie wiem, czy przy zagrożonej
          ciąży to możliwe), pewnie najlepsza byłaby p. Krystyna Komosa - wg opinii samych
          pań z Solca to jedyna z nich, która dopuszcza np. brak nacięcia u pierwiastki i
          pozycje inne niż na fotelu w II fazie porodu. Iwona Oksiędzka na razie chyba
          odpada, jak dowiedzieliśmy się wczoraj, wkrótce sama urodzi dziecko smile

pozdrowienia i powodzenia!
          katka
          • vogue22 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.06, 19:30
            dzieki za rade
            • metis1 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 12:39
              Jestem wlasnie przykladem "pierwiastki", ktora urodzila bez naciecia (i bez
              pekniecia), w pozycji pionowej (na stojaco) wlasnie z Krystyna Komosa. Porod
              trwal niecale 4 godz. i wspominam go naprawde bardzo milo. Zajrzyj na
              www.rodzimy.pl, tam masz podany tel do Komosy. Indywidualna opieka poloznicza
              na Solcu to wydatek 600 zl, ale jak dla mnie to najlepeij wydane pieniadze w
              zyciu! smile
    • emilia_g1 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 19:25
      Ja rodzilam z Pania Teresa na Solcu i jestem bardzo zadowolona. Nie placilam za
      opieke poloznej, poprostu miala wtedy dyzur. Jest ciepla osoba, podtrzymuje na
      duchu, pomaga ,a u mnie sprawa byla ciezka bo porod byl dlugi i bolalo
      okropniascie. U Krystyny Komosy chodzilam do szkoly rodzenia. To napewno
      profesjonalistka ale raczej nie jest typem cieplej osoby, po prostu trzeba
      zrobic swoje i juz. ALe rzeczywiscie duzo slyszlama ze bardzo pomaga przy
      porodzie. Problem z nia jest taki ze niestety nie masz pewnosci ze nawet jak
      sie z nia umowisz to przyjedzie. Ja sama zamierzalam sie z nia umowic ale jak
      zadzwonilam to potraktowala mnie zlewczo i sie wkurzylam.
      • vogue22 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.06, 20:43
        dzieki dziewczyny za takie opinie bede na solcu i mam nadzieje spotkac tam
        pania Krystyne a z pania Teresa umowie sie telefonicznie i zobacze ktora
        przypadnie mi do gustu smile jaki bedzie moj wybor napisze smile
        pozdrawiam smile
        • metis1 Re: POŁOŻNA NA SOLCU PORADZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.06, 11:11
          Przede wszystkim musisz sobie odpowiedziec na pytanie, jaki chcialabys miec
          porod - mi bardzo zalezalo na tym, zeby byl jak najbardziej naturalny, bez
          zadnych lekow i znieczulenia (w miare mozliwosci, oczywiscie). Nie chcialam dac
          sie polozyc na lozko, chcialam rodzic w wodzie albo w pozycji wertykalnej. Taki
          porod moglam miec na Solcu tylko z Komosa i rzeczywiscie tak bylo. I faza w
          wodzie, II na pilce, worku sako i final na stojaco.
          Slyszalam, ze moze byc czasami nieprzyjemna, ale ja tego nie moge potwierdzic.
          Lubie osoby konkretne, a od niej oczekiwalam wlasnie tego: zeby podejmowala
          trafne, szybkie decyzje, ulatwiajace mi porod. Tez chodzilam do jej szkoly
          rodzenia, dzieki temu lepiej poznalam jej "filozofie" i moglam sie przekonac,
          ze szukam wlasnie takiej poloznej.
          Z tego, co wiem, wszelkie inne pozycje niz "lozkowa" w II fazie i duze
          prawdopodobienstwo ochrony krocza mozliwe sa na Solcu tylko z Komosa. Inne
          polozne sie nie fatyguja/nie maja takiego doswiadczenia (K. pracuje na Solcu
          jako polozna juz prawie 30 lat!). Poszukaj na innych watkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka