Dodaj do ulubionych

LODZ-Szpital Madurowicza

18.05.06, 23:35
Co sadzicie o szpitalu Madurowicza w Lodzi?Jakie mialyscie doswiadczenia?Czy
warto sie zdecydowac na porod wlasnie w nim?Ewentualnie jaki mozecie mi
polecic.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ehp-l Re: LODZ-Szpital Madurowicza 01.06.06, 16:42
      Polecam serdecznie Kopernika. Sama tam rodziłam. Warunki nie rozpieszczają (bez
      luksusów), ale jest czysto, a położne i lekarze mądrze i przede wszystkim
      spokojnie prowadzą przez poród. Oddział jest bardzo mały i to jego zaleta, bo
      ogląda Cię stosunkowo mało ludzi, a nie całe tabuny, w tym liczni studenci i
      praktykanci. Cisza, spokój. Bardzo fachowe i troskliwe położne, kompetentni
      lekarze i mądry ordynator.
      Rodziłam pierwszy raz i z przygodami, ale gdybym robiła powtórkę, to tylko tam.
    • ehp-l Re: LODZ-Szpital Madurowicza 01.06.06, 16:50
      Zapomniałam dodać, że w Koperniku absolutnie wszystko jest za darmo.
      Obecności męża nikt się nie czepia - wręcz przeciwnie.
      W czasie porodu można skorzystać z piłki, spacerować itd.
      Dziecko też ma wspaniałą opiekę - jeśli jesteś zmęczona chętnie zabierają na
      całą noc, jeśli chcesz z nim być, to zabierają tylko do kąpieli i na badania.
      Decyzję o sposobie karmienia itp. zostawiają Tobie.
      Odpowiedzą też na każde pytanie dotyczące opieki nad maleństwem.
      • justin301 Re: LODZ-Szpital Madurowicza 01.06.06, 16:55
        W Koperniku zapewne nie ma zzo za darmo smile.

z Madurowicza mogę polecić ci lekarza Dr Sosnowskiego - przyjumje tam w
        poradni, pracuje w szpitalu, pracuje też w Salve.
        • patipomoz Re: LODZ-Szpital Madurowicza 01.06.06, 17:35
          jesli chodzi o Kopernika to skorzystajcie z wyszukiwarki, krążą koszmarne
          opinie brr.... o Madurowiczu dużo jest na stronie RODZIĆ PO LUDZKU. Wyborcza
          pisała, że oddziały gin-położ. z Madurowicza mają być przeniesione do Matki
          Polki, która stani się szpitalem uniwersyteckim.
          ja polecam Rydygiera, tylko mają tam spore przeludnienie, po zamknięciu
          Madurowicza nie wiem co będzie!
          • kropka1005 Re: LODZ-Szpital Madurowicza 01.06.06, 18:17
            a ja polecam Matke Polke smile
    • joannamc Re: LODZ-Szpital Madurowicza 16.06.06, 21:19
      w Koperniku nie ma ZZO bo nie mają anestezjologa. A piłki itd dostępne są tylko
      w 1 pokoju.
      Madurowicz jest OK, natomiast ja gorąco polecam CZMP. Najlepsi lekarze,
      najlepszy sprzęt.
    • marki0 Re: LODZ-Szpital Madurowicza 18.06.06, 22:56
      rodziłam syna lata temu w Madurowiczu a córcię niedawno w Matce Polce. Osobiscie
      atmosfera Madurowicza bardziej mi sie podobała, ale ze względu na kompikacje w
      drugiej ciązy zdecydowałam się na Matkę POolkę i tam znalazłam sobie
      przesympatycznego pana doktora który poprowadził mi doość skomplikowaną ciążę i
      wszystko skończyło się dobrze.Mata Polka góruje nad Madurowiczem ze wzglkedu na
      sprzęt, ale jest tam taki przerób pacjentek że szkoda gadać."To jest fabryka
      dzieciaków!!!" Jednak krzywdy nie zrobiono mi ani tu ani tu.Opieka była dobra
      /chodziłam prywatnie do lekarzy w obu przypadkach/. Jedynie narzekałam na
      kontakt z pediatrrą i popzumienie z pilegniarkami na oddziale noworodków.Jedna
      zmiana była koszmarna-na oddziale na którym rodziłam w MP niwe lezy się z
      dziecmi i to mnie bardzo bolało bo po pierwszym porodzie berbecia miałam ze
      soba. Miałam dwukrotnie ciecia zrobione przez lekarzy którzy mnie prowadzili i
      nie umawiałam sie na żadne łapówki.Podziękowałam kwiatami,koniakiem czy koszem
      słodkości. Natomiast kolezanka rodziła w Koperniku-pracuje tam jej tesciowa i
      byłą zadowolona, ale mi jako odwiedzajecej bardzo sie tam nie podobało.Smród,
      bród, duchota ,ciasnota - jak dla mnie.Ja bym tam nie rodziła, zresztą nie ma on
      zbyd dobrej opini.Madurowicz jak najbardziejh na tak.Teraz rodziłą znajoma, była
      kompletnie z ulicy a zajęli się nia jak królowa! W madurowiczu mozna wykupić
      sobie pielęgniarkę na noc jesli jest taka potrzeba np po cieciu i strużuje przy
      tobie cała noc.Jest na kazde twoje skinienie.Ja skorzystałam kosztowało to zł
      -jest normalnie cennik na pokoju pielegniarek-no, chyba że się coś
      zmieniło.Natomiast na noworodkach mąż kupił kawę i latały bardzo.Narzekać nie
      mogłam.W MP jest mniejsza prywatnośc to taki kombinat ogromny i wszyscy sa sobie
      bardzo obcy.Ja miałam swojego doktora na oddizle na codzień wiec aż tak tego nie
      odczułam, ale tak tam jest.Wybór należy do Ciebie.
      • marki0 Re: LODZ-Szpital Madurowicza 18.06.06, 22:58
        Zatem jesli bezproblemowa ciąża to Madurowicz, a jesli jakiś przedwczesny poród
        grozi czy inne komplikacje to tylko i wyłacznie MP-gdyż w razie czego dzieciaka
        masz blisko a nie w drugim końcu Łodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka