m.agnieszka3 01.06.06, 14:15 Czy jest jakaś szansa na dostanie się na Karową bez umówionej położnej(dużo kosztuje)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monicx Re: Karowa w Warszawie 01.06.06, 14:22 Też jestem ciekawa. Zadzwoniłam tam kilka dni wczesniej z pytaniem czy można zapisać się do poradni ginekologiczno-położniczej i owszem można zapisy najwcześniej na Marzec 2007!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obga Re: Karowa w Warszawie 01.06.06, 19:22 jesli bardzo Ci zalezy na tym szpitalu nie zostawialabym tego losowi bo odsylaja na potege. nie wiem dokladnie ile teraz kosztuje porod z polozna, ale chyba ok 800 zl. i na Twoim miejscu wykopalabym te pieniadze spod ziemi, bo oprocz tego, ze masz gwarancje przyjecia to komfort przy porodzie wart kazdych pieniedzy. polecam ele jakubowska - rodzily u niej dwie moje kolezanki i bardzo im pomogla. ja mialam cc wiec nie skorzystalam Odpowiedz Link Zgłoś
gumik1 Re: Karowa w Warszawie 01.06.06, 20:04 Ja mam termin na 17 czerwca i już sobie umówiłam tam położną (1000 zł przy przyjęciu). Do tego 400 za rodzinny i 400 za zzo. Mam nadzieję, że mnie przyjmą. Lekarza prowadzącego tam nie mam. Ale mam świadomość, że jeśli naprawdę wszystkie sale będą zajęte, to mnie nie przyjmą. Awaryjnie w takiej sytuacji obstawiam jeszcze IMiD. Gdy już się zacznie, po prostu zadzwonię do położnej i ona już dalej dowie się czy zostanę przyjeta czy nie, tak bym w najgorszej sytuacji nie błąkała się między szpitalami, tylko jechała prosto na porodówke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Karowa w Warszawie 01.06.06, 22:38 Położna gwarancji nie daje( wszystko zalezy od dnia- jak rodzilam pierwsze dziecko poprostu pojechalam na IP i przyjęli mnie bez problemu (poród był rodzinny bez lekarza opłaconego i bez opłaconej połoznej), koleżanke pomimo, że była z położną umówiona odesłali... teraz jest ciężko z przyjęciami, bo jest znowu remont i częśc sal porodowych jest zajęta np. na pokój dla anastezjologów... pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
m.agnieszka3 Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 13:10 Jak zaawansowany był poród, że przyjęli Cię bez umówionej położnej, czy lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 16:33 spokojnie mogłabym dojechac gdzie indziej) oni nie odsyłają "nie swoich" z premedytacją) jesli jest miejsce przyjmują) po mnie przyjeli jeszcze dwie dziewczyny, które specjalnie z Garwolina przyjechały) i tez nie miały opłaconej połoznej i lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
amadeus11 Re: Karowa w Warszawie 01.06.06, 23:07 Potwierdzam - polozna kosztuje 1000 zł - niestety umówienie nie daje żadnej gwarancji przyjęcia. Po przyjeździe na Karową pielęgniarka przyjmująca już miała nas odesłać, ale córka już wychodziła na świat więc nie było takiej możliwości. Podobno jedyna pewna droga to konsultacje prywatne u ordynatora. Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 11:29 Ja rodziłam na Karowej w 2000r w styczniu i w 2005 tez w styczniu. Nie miałam problemów z dostaniem sie , choc przede mną odesłali kilka pacjentek. Ja mam tam lekarza prowadzącego który przy pierwszym porodzie był ordynatorem położnictwa a teraz jak rodziłam młodszego syna to był ordynatorem ginekologii. miałam również położną Agnieszke Muchę , którą goraco polecam. Moja dwie koleżanki miałay tam tylko położną i dostały się bez problemu. Ale nie wiem czy tobyła kwestia szczęścia. Wiem jedno że wysoko postawiony lekarz gwarantuje przyjęcie do szpitala. Przekonałam sie o tym na właśnej skórz kilka razy ponieważ oprócz porodów leżłałm w tym szpitalu 2 razy z innych powodów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.agnieszka3 Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 12:58 Czy to był Twój lekarz prowadzący ciążę? Chodziłaś do niego prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 14:41 Tak to był mój lekarz prowadzacy ciaze i chodziłam i nadal chodze do niego prywatnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mary78 Re: Karowa w Warszawie 06.06.06, 00:23 majka995 napisała: Wiem jedno że wysoko postawiony lekarz gwarantuje > przyjęcie do szpitala. a jak to jest powiedzcie, jak sie chodzi do lekarza prywatnie to w jaki sposób gwarantuje on przyjęcie do szpitala? Umawiasz się z nim na wizytach, że gdzieś Cie na pewno przyjmą, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
m.agnieszka3 Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 13:16 Dziękuję za odpowiedzi. Ja też rodziłam na Karowej, ale tylko dlatego, że umówiona byłam z położną. Myślałam jednak, że istnieje jakiś sposób, żeby dostać się tam bez tego dodatkowego tysiąca złotych (znieczulenie i rodzinny to drugi tysiąc). Pytam w imieniu mojej koleżanki, która niestety nie ma już czasu na wizyty u ordynatora-termin porodu tuż, tuż. Warunki na Karowej są naprawdę rewelacyjne. Pewnie w wielu innych warszawskich szpitalach również. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Karowa w Warszawie 02.06.06, 13:46 Rodziłam tam trzy lata temu i bez umówionej położnej i lekarza, akurat miałam szczęście, był wieczór niedziela, jeszcze tylko jeden poród w nocy. Teraz przy drugim też bym tam chciała, prawdopodobnie czeka mnie wcześniej patologia i wywoływanie porodu więc może się uda, choć z przyjęciami na patologię też problem - pocieszam się że mam tam swojego lekarza. A Odpowiedz Link Zgłoś
0306a do agamamaoli 02.06.06, 15:04 Cześć, Mam pytanie odnośnie lekarza z Karowej. Ja nie jestem jeszcze w ciąży-w planach, ale chciałam również, żeby ciążę prowadził lekarz z Karowej, aby nie było później problemów z dostaniem się do szpitala. Możesz kogoś polecić. Dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: do agamamaoli 02.06.06, 15:42 Polecam prof.Smolarczyka. Jest swietnym fachowcem, bardzo go cenie. To jego strona www.rsmolarczyk.com.A to moje gg 6027741 jakbys chciała o cos zapytac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0306a do majka995 02.06.06, 16:22 Witaj, Czytałam dużo dobrego o prof. Smolarczyku. Mam pytanie, prof. jest ordynatorem ginekologii na Karowej, czy w takie sytuacji na położniczy można dostać się bez problemów. Wybiorę się do Pana prof. w sierpniu, aha jaki jest koszt wizyty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: do majka995 02.06.06, 20:09 prof.jest ordynatorem ginekologi operacyjnej. Ja nie miałam kłopotu żeby dostac się do szpitala. jest naprawdę dobry w tym co robi a do tego jest bardzo ludzki i taki iekrepujący co jest wazne jesli chodzi o ginekologa. Koszt wizyty to 150zł. Ale myslę że warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: do majka995 02.06.06, 20:11 Jak chcesz to podaje numer gg 6027741. napisz to pogadamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mary78 Re: do majka995 05.06.06, 14:46 150 zł prywatnie, w gabinecie tak? A jak to jest z usg i innymi badaniami, jak sie chodzi do gina prywatnie - idzie sie ze skierowaniem do przychodni?? Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Karowa w Warszawie 03.06.06, 14:36 Rodziłam na Karowej trzy tygodnie temu. Nie zostałam odesłana tylko z tego powodu, że to był mój piąty poród i przyjechałam z rozwarciem na luźne dwa palce. Urodziłam w dwie godziny po wejściu na izbę przyjęć. Nie miałam umówionej położnej, nie brałam znieczulenia, nie był to poród rodzinny. Całkiem przez przypadek rodziłam ze swoim lekarzem. Po porodzie przez 16 godzin leżałam na porodówce bo na położnictwie nie było miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
northcape Re: Karowa w Warszawie 04.06.06, 15:18 nie polecam wogóle... pomimo tego, że byłam tam pod szczególną opieką i kontrolą, po prawidłowym przebiegu ciąży w trakcie porodu tak długo zwlekano z cesarką, że mój syn urodził się z zamartwicą i do dzisiaj ma problemy neurologiczne ( na szczęście niezbyt poważne, ale widoczne)- miejcie przy sobie dużo kasy i niech wasz facet pilnuje lekarzy i połozne na każdym kroku, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
urge Re: Karowa w Warszawie 22.06.06, 16:00 Ja tam rodziłam dwa razy -bez nikogo znajomego w szpitalu, bez opłaconej położnej, lekarza itd., ciąże miałam bez powikłań a porody naturalne -po prostu, było miejsce więc mnie przyjęli. W styczniu znów się spodziewam dzidziunia i na pewno zacznę od Karowej -byłam bardzo zadowolona! Na 10 moich znajomych które tam pojechały (też z bezproblemowymi ciążami i "z ulicy") dwie zostały odesłane więc szansa na dostanie się jest spora Odpowiedz Link Zgłoś