Dodaj do ulubionych

CZMP - Łódź - który blok porodowy??

31.07.06, 14:03
Mój gin. prowadzący pracuje na 2 bloku porodowym - jednak okazało się, że od
11 sierpnia rozpoczyna się tam remont a gin idzie na urlop sad - co za pechsad
Ja mam termin na 19. Słyszałam że mam jakiś wpływ na to na jaki blok mnie
skierują przy rejestracji. Który mi polecacie??? Proszę o opinie o lekarzach
również - bo mojego nie będziesad
Obserwuj wątek
    • clio_1 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 31.07.06, 14:48
      Nie żartuj, naprawdę będzie remont? O kurczę...
      Ja mam termin na 09.09, wiem, że będę skierowana na I oddział, niestety nie wiem
      jak to wygląda na bloku, ale 4 tyg. temu leżałam w CZMP na I oddziale na 3
      (chyba) piętrze (ordynatorem tego oddziału jest dr Krasomski) i było w porządku
      (fakt, byłam tylko na obserwacji), pielęgniarki i lekarze rutynowi, ale sympatyczni.
      Możesz chyba poprosić swojego lekarza na konkretny oddział, a z tego co wiem, to
      faktycznie jeżeli powiesz w izbie przyjęć, że chcesz być na konretnym oddziale,
      to Cię tam skierują.
      Poszukaj jeszcze na forum "szpitale" i na forum województwa łódzkiego, tam
      dziewczyny wymieniały sie opiniami na temat II oddziału, z tego co pamiętam, to
      opinie były pozytywne.
      • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 31.07.06, 14:58
        Nie wiem czy dobrze się wyraziłam - na 2 bloku czyli na 2 oddziale będzie
        remont. Bo w CZMP są 3 oddziały. A mój lekarz idzie na urlop przed moim
        terminem. Ale dzięki za radę gdzie szukac opini - zaraz tam wejdę.
        A powiedz jak się czujesz - bo ja mam już wszystkiego dosyć - nieprzespane noce
        (duszno, zgaga, bóle przepowiadające) i chciałabym bardzo juz urodzić.
        • clio_1 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 31.07.06, 15:02
          No tak, II blok porodowy, a potem idziesz na II oddział.
          Ja mimo że mam jeszcze 5,5 tyg do terminu też czuję się licho, nie mogę spać,
          mam niskie ciśnienie i zgagę i też chcę już urodzić.
          Pozdrawiam, trzymaj się.
          • dasia_p Re: 1 oddział CZMP 31.07.06, 20:24
            25 czerwca 2006 urodziłam córcię na 1 oddziale. 2 dni leżałam na 3 piętrze na
            patologi bo byłam po terminie, poród na 1 bloku, połóg na bloku 1 na 4 piętrze.
            Co moge powiedzieć...Na 3 piętrze rutyna, ale personel raczej miły. Z 1 bloku
            porodowego jestem zadowolona, ale to zasługa położnej, no i męża smile A połóg na
            4 piętrze - hmmm zero opieki i zainteresowania po porodzie. Trzeba radzić sobie
            samemu. Jakieś pytanka????
            • kropka1005 Re: 1 oddział CZMP 31.07.06, 21:54
              wybierając 3 musisz liczyć się z tym, że dziecko nie będzie z Tobą, na
              perinatologii do maleństw trzeba chodzić na karmienie, a całą reszte wykonują
              położne.Na 1 i 2 dzieci sa przy mamusiach.J rodziłam na 2 i chwalę sobie
              ogromnie...szkoda, że remont..
              • gratia5 Re: 1 oddział CZMP 01.08.06, 09:44
                śliczna córunia Kropeczko ........ chciałabym już swoją widzieć ......
            • gratia5 Re: 1 oddział CZMP 01.08.06, 09:38
              dzięki za odp. - a co z porodem?? Pielęgnacji dzieciątka sie nie obawiam -
              chodziłam do szkoły rodzenia a poza tym moja mama na pewno mi pomoże. Obawiam
              się natomiast porodu z "obcym" lekarzem. Boje się, że zacznie sie poród a ja
              zostane bez opieki (urlop mojego gina) i że sie "przeterminuje" i co wtedy??
              Skąd skierowanie do szpitala???
              Jestem w połowie 38 tyg. i zaczynam panikowac sad
            • clio_1 Pytania do Dasi :-))) 01.08.06, 09:39
              Co to znaczy zero opieki i zainteresowania? Jak szybko wyszłaś do domu? Czy
              można mieć piżamę a nie koszulę nocną (nie cierpię koszul) albo chociaż dłuższy
              T-shirt i majtki? Może to głupie pytanie, ale co z jedzeniem w szpitalu - tzn.
              szpitalne jest okropne, a jak się karmi, to wiadomo, pewnych rzeczy jeść nie
              można, więc właściwie co mąż może przywieźć? Rodziłaś sama czy na sali ogólnej,
              jak to w ogóle wygląda? Aha i jak się nazywała położna, z której byłaś zadowolona?
              Przepraszam, że tyle pytań, ale trochę się boję i nie mam kogo spytać, koleżanki
              rodziły albo w innych szpitalach, albo na II.
              • gratia5 Re: Pytania do Dasi :-))) 01.08.06, 09:43
                Hej - nie można mieć piżamy - ale jeśli nie chcesz rodzić w koszuli szpitalnej
                można miec swój obszerny T-shirt - ale po porodzie jest do wyrzucenia. O
                majtkach zapomnij.
                • slonko81 ciesz się,że będzie remont na II 01.08.06, 13:40
                  Rodziłam tam ponad 2 tygodnie temu i będzie to w moich wspomnieniach na zawsze
                  koszmarem.nigdy nie usłyszałam tyle chamskich tekstów co podczas porodu od
                  położnej takiej wrednej blondyny.lekarz szył mnie bez znieczulenia,mimo,że
                  twierdził,że mnie znieczulił.Od położnej usłyszałam miedzy innymi tekst: za
                  chwilę przyjemności teraz sobie cierp.Byłam traktowana jak jakaś
                  gimnazjalistka.Dodam,że rodziłam z mężem.Aaaa i jeszcze jedno.jak się położnej
                  nie spodobasz,to zapomnij o ZZO.Podpisywałam na to zgodę i podczas porodu
                  błagalam o znieczulenie,ale położna nic sobie z moich próśb nie robiła.Zarówno
                  połozne jak i lakarz mieli zdjęte plakietki z nazwiskami,więc nawet nie wiem
                  kto mnie tak potraktował.Życzę milszych wspomnień.
                  • gratia5 Re: ciesz się,że będzie remont na II 01.08.06, 14:10
                    jak przeczytałam to co napisałaś aż ciarki mi przeszły. Myślałam ze takie
                    historie to juz przeszłość sad(( Bardzo szkoda że nie wiesz z kim miałaś do
                    czynienia sad Ja bym tego tak nie zostawiła......
                  • gratia5 Re: ciesz się,że będzie remont na II 01.08.06, 14:11
                    a co z Twoim lekarzem ??? Nie miałaś z nim kontaktu??
                • dasia_p Re: cleo napisałam na priv 01.08.06, 13:47

• gratia5 Re: cleo napisałam na priv 01.08.06, 14:14
                    Dasiu - napisz mi jak Ty przeżyłaś poród. Ja mam termin za ok. 2 tyg. i jestem
                    przerażona. Szczególnie że ide "na żywca" - bez swojego lekarza i położnej :
                    (((((i bez kasy
                  • gratia5 Re: cleo napisałam na priv 02.08.06, 10:33
                    Dasiu napisałaś do mnie - gratia5.
                    Odpisałam Ci smile
                    Pozdrawiam smile Ania
                    • clio_1 Re: cleo napisałam na priv 02.08.06, 10:45
                      Gratia, to jeżeli możesz to przekaż mi te informacje smile))
                      • gratia5 Re: cleo napisałam na priv 02.08.06, 11:37
                        wysłałam na poczte
                        • clio_1 Re: cleo napisałam na priv 02.08.06, 11:48
                          Dzięki, doszło smile))
                • dasia_p Re:przepraszam cilo nie cleo :-)))) 01.08.06, 13:48

• clio_1 Re:przepraszam cilo nie cleo :-)))) 01.08.06, 14:27
                    Chyba będę musiała poprosić Cię o jeszcze jednego maila, bo nic nie doszło sad
    • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 01.08.06, 14:44
      dziewczyny podaje Wam mój nr gg 3881467 i proszę o jakieś info na temat samego
      porodu i lekarzach w CZMP, bo zaczynam panikować sad
      • slonko81 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 01.08.06, 15:50
        No cóz,mój lekarz pracuje w CZMP ale nioe na porodówce,więc raczej nie mógł mi
        pomóc.Poza tym to wszystko się działo podczas porodu,więc byłam w stanie myslec
        tylko o bólu sad Na szczęscie mam to juz za sobą.Pozostanie na długo uraz do
        porodu naturalnego.mam nadzieję,że byłam wyjątkiem.Może to
        dlatego,że "osmieliłam się" urodzić w niedzile,a w weekend to połozne i lakarze
        wolą,żeby porodów nie było.sama nie wiem.Poza tym wszyscy mi tego dnia
        wmawiali,że na pewno nie urodzę(40t6d,więc podwazyłam autorytety kilku osób tam
        pracujących.jedna położna,której skarzyłam się na bóle porodowe,powiedziała,że
        to co czuje to moje subiektywne odczucia i nie maja nic wspólnego z porodem,a
        kilka godzin później mój synek byl na świecie.
        • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 01.08.06, 16:14
          My z mężem bierzemy malutki cyfrowy aparat na porodówke więc jeśl Twoja
          historia sie powtórzy będę miała zdjęcie tej chamskiej parki - z drugiej strony
          mam nadzieję że trafie na kogoś milszego ....
          • kropka1005 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 01.08.06, 19:07
            współczuję...ja bylam na 2 i tak miło wszystko wspominam, że mogłabym już
            znów.Współczuję szczerze, oby jak najmniej takicgh wspomnień
            • dasia_p Re: Dziewczyny napisałam na priv, ale... 02.08.06, 21:48
              dajcie znać gdyby znowu nie doszło. Sorki, ze tak póżno, ale Córcia wypełnia mi
              cały wolny czas.
    • honojata Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 03.08.06, 16:59
      ja rodzilam 26 maja na 1 bloku porodowym - bardzo polecam - polozna super
      bardzo mi pomagala probowalam chyba wszystkich pozycji do porodu choc i tak
      ostatecznie mialam cesarskie ciecie bo malemu spadalo tetno, znieczulenie bez
      problemu,
      dwie dziewczyny ktore byly pozniej ze mana w pokoju tez byly bardzo zadowolone
      (a nie mialy w czmp swojego lekaza prowadzacego)
      rodzilam z mezem i tez bardzo polecam - duze oparcie
      jesli chodzi o pobyt na 4 pietrze to juz nieco gorzej - dziecko caly czas z
      toba a ty musisz sobie radzic sama - ja najgorzej wspominam 1 noc po cieciu
      kiedy nie moglam sie podniesc z lozka a maly plakal
      • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 03.08.06, 18:14
        dzięki smile każda pozytywna opinia to dla mnie naprawde dużo ....
        • karola24 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 04.08.06, 10:21
          Ja jestem w podobnej sytuacji, też miałam rodzić na drugim bloku, z tego bloku
          jest również mój lekarz prowadzący. Mam termin na 19 sierpnia. Mam do ciebie
          pytanie, czy twój lekarz przekazuje cię pod opiekę innemu, jak będzie na
          urlopie? Na którym bloku będziesz rodziła 1 czy 3. Ja się obawiam 3, bo dziecko
          nie jest tam razem z tobą i trzeba do niego dochodzić, a przecież po porodzie
          to bardzo trudne.
          • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 04.08.06, 14:00
            Byłam wczoraj na wizycie i mój gin. powiedział ze prawdopodobnie urodzę jednak
            w przyszłym tyg, mam się wstawić jeszcze u niego w niedz. Natomisat jeśli
            jednak nie urodze wcześniej nie przekaże mnie nikomu ale sam mi polecił ze mam
            mówić na rejestracji że chce rodzić na 1 i dał mi juz skierowanie jeśli np bym
            sie "przeterminowała" i chciałabym iść do szpitala na badanie. Ale coś czuje że
            ur. wcześniej - szczególnie po tych jego bolesnych badanach.......
          • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 04.08.06, 14:05
            dodam jescze, ze brzuch mi twardnieje dzisiaj co ok. 10 min (nic już nie moge
            robić) i mam bóle "miesiączkowe" co ok. 1 godz. - ale słabe.
            Jest nadzieja, że urodze wcześniej naturalnie jeszcze na 2 bloku.
            Chociaz rozwarcie "0"
            • karola24 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 04.08.06, 15:26
              Ja też mam się stawić w niedzielę na badanie do szpitala. Natomiast mnie się
              wydaje, że raczej wcześniej nie urodzę. Nic mnie na razie nie boli. Wydaje mi
              się że mamy tego samego lekarza - Michał Krekora, czy tak?
              • gratia5 Re: CZMP - Łódź - który blok porodowy?? 04.08.06, 15:57
                napisze do Ciebie na prv
                • dasia_p Re: Gratia5 05.08.06, 16:42
                  Widzę, ze poród już niedługo, zbliża się wielkimi krokami...zatem życzę
                  lekkiego i szybkiego porodu smile)) Trzymam kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka