Dodaj do ulubionych

Niepołomice

18.10.06, 16:22
Czy jest na forum ktos kto rodzil tam sn? I u jakiego lekarza?
Bo ciagle tylko o porodach przez cc slysze.
Bardzo prosze o opinie, wrazenia i opis jak wyglada tam opieka w czasie i po
porodzie, jakie sa warunki, czy pomagaja przy opiece nad dzieckiem.
Za wszystkie informacje bede bardzo wdzieczna
Obserwuj wątek
    • mamusia100 Re: Niepołomice 18.10.06, 18:32
      niestety nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie, ale niedawno pisalam na
      temat jednego z lekarzy ktory tam przyjmuje - dr Libera (post o tresco Poradnia
      Planowania Rodziny Life). Odnosnie tego lekarza ja mam ogromne watpliwosci! Ale
      dr Kostyk wynajmuje tam sale porodowa dla swoich pacjentek i jego moge polecic.
      Z uwaga bede sledzic wypowiedzi do Twojego postu. Pozdrawiam!
    • motyl771 Re: Niepołomice 18.10.06, 23:31
      Zerknij na wątek "dr M.Kostyk". Jeżeli ominęłam jakieś interesujące szczegóły
      to uzupełnię smile
      • ynah Re: Niepołomice 19.10.06, 09:15
        Przeczytalam i bardzo, bardzo dziekuje za opinie. To pierwsza taka szczeolowa
        jaka przeczytalam. Napisz tylko jeszcze czy zaczelas rodzic w terminie i
        przyjechalas do kliniki jak mialas juz skurcze czy mialas umowiony termin i
        porod byl wywolywany?
        Tez jestem pacjentka dr Kostyka, bardzo zadowolona zreszta wink i chcialabym tam
        rodzic. Jasne ze jak sie sn nie uda to nie bede rozpaczala ze cc ale chcialabym
        sprobowac.
        Czy przy cc moze byc maz?
        • motyl771 Re: Niepołomice 20.10.06, 22:04
          Myślę, że jeżeli zdecydujesz się rodzić w Niepołomicach to dr Kostyk wszystko
          Ci wytłumaczy. Nie wiem w którym jesteś tc ale pod koniec wizyty są coraz
          częstsze i razem z zapisem ktg trwają nawet 2 godziny. Dr wszystko kontroluje i
          raczej małe szanse, że poród zacznie się nieoczekiwanie. To jest duży plus -
          nie musisz się o nic martwić ani nic załatwiać.
          Przy cc maż czeka na zewnątrz, ale to wszystko trwa jakieś 30-40min, a dziecko
          wynoszą już pewnie gdzieś po 10.min Więc mąż może sprawdzać co się dzieje z
          dzieckiem i robić zdjęcia na pamiątkę. Ja po godzinie od rozpoczęcia operacji-
          z dzieckiem na ręku- pisałam smsy do znajomychsmile
          Nie chcę idealizować kliniki, bo idealnych miejsc nie ma. Każdy ma swoje
          indywidualne oczekiwania, a poród wiąże się z ogromnymi emocjami, stresem,
          burzą hormonów itp. ale wiem że porodu w klinice nie da się nawet porównywać z
          porodem w zwyczajnym szpitalu. Mój synek kilka dni temu skończył pół roczku a
          mnie się już marzy drugie dziecko i w odróżnieniu od wielu moich koleżanek
          wizja kolejnego porodu wcale mnie nie przeraża. Oczywiście porodu z tym samym
          lekarzem bo z innymi to mnie jednak przeraża...
          Napisz co zdecydowałaś i jak już będziesz po to koniecznie daj znać jak było i
          czy coś się przez ten czas zmieniło. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka