Dodaj do ulubionych

Lekarze i szpitale z Gdanska

IP: *.* 08.08.01, 14:28
Czesc mam 25 lat i jestem w 21 tygodniu ciazy. Potrzebuje informacji na temat lekarzy i szpitali w Gdansku i Gdynii (szczegolni Gdynii) Np co sadzicie o szpitalu W Gdynii Redłowo , Chetnie tez pokoresponduje z mamami (przyszlymi i obecnymi ) z terenu Trojmiasta.Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Aania Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 08.08.01, 14:37
      Cześć !Jestem w 35 tyg ciąży i chodzę do doktora Maciejewskiego - wizyty prywatne, koszt 80 zł ale za każdym razem badanie usg w cenie. Jestem naprawdę zadowolona bo jest to fachowiec (pracuje w szpitalu Miejskim) i zna się na tym co robi.O Redłowie słyszałam dobre i złe rzeczy - jeśli chodzi o poród, ale ogólnie wszyscy byli zadowoleni z obsługi. Tylko podobno po porodzie rodzinka ogląda maleństwo przez szybkę (tylko!).Jak masz jakieś pytania to pisz śmiało na forum lub na priva.Pozdrowienia. Ania. :hello:
    • Gość: guest Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 09.08.01, 15:09
      Witaj DominikoJa rodziłam w Miejskim i też mam mieszane uczucia. Niby wszystko było OK, ale coś szwankowało. Odwiedziny 24 h/dobę, i mozna z dzidzią wychodzić do rodziny, ale w sali jest taki natłok rodzin, że ja sie bałam, zeby mała czegoś nie złapała. Do łazienki daleko, trzeba mijać salę odwiedzin, więc tez nie jest to jakieś szczególnie przyjemne (zszycie boli jak diabli ) )a tu trzeba taki spacer uskuteczniać. Sale kilkuosobowe, jak kto lubi, ja byłam z tego bardzo zadowolona, pogaduchy mam sa super.Jeżeli chcesz jeszcze jakieś konkrety piszBuziaczki :hello:
      • Gość: guest Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 09.08.01, 16:41
        Dzieki za informacje . Ja prawdopodobnie bede rodzic w Szpitalu Morskim w Redłowie, choc na poczatku mialam ochote jechac do Pucka na porod w wodzie. Niestety nie znam nikogo kto by tam rodzil i brakuje mi o nim informacji, na dodatek nie znam tam zadnego lekarza a to utrudnia sprawe. Znam natomiast lekarza z Redłowa a o szpitalu slyszalam skrajne informacje od tego ze wspanialy do opinii mojej najblizszej przyjacioki "NIGDY WIECEJ" dlatego staram sie zbierac informacje.Gdzie chodzilas do szkoly rodzenia? Rodziłas sama czy z mezem?Pozdrowienia dla Ciebie i dzidzi (chłopiec czy dziewczynka?)
        • Gość: guest Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 10.08.01, 13:58
          Cześć Dominiko! Mam dla Ciebie dość swieże informacje na temat szpitala w Gdyni Redłowie. W kwietniu rodziłam właśnie w tym szpitalu i mi osobiście bardzo się tam podobało. Jeżeli zdecydujesz się na poród rodzinny to trzeba parę tygodni przed porodem (chyba po 36 tyg.) zapisać się czyli przyjść z osobą która będzie Ci towarzyszyła lub sama i zapłacić dowolna kwotę (wykupic cegiełkę) acha trzeba mieć aktualne USG (żeby lekarz stwierdził czy nadajesz się do porodu rodzinnego. Chodzi o to czy dzidzia odwróciła się już główką na dół i czy nie ma jakiś przeciwskazań. Ja rodziłam z mężem, obsługa podczas porodu była miła i pomagała. Mówiła co trzeba robić kiedy i jak oddychać itp. Sale do porodów rodzinnych są bardzo ładne przytulne wszystko w kafelkach, czysto. Nawet jedna sala jest w kolorze różowym, a druga w niebieskim to niby dla chłopca (podobno w sali niebieskiej jest lepsze łóżko do rodzenia-rozkładane, tak słyszałam.) Sale po porodzie już sa nie aż takie ładne, wada to, to że jest na salach po 6-7 osób. Jeszcze jedna wada to toalety, które sa na korytarzu i trzeba przejść przez salę odwiedzin gdzie wiadomo wszyscy się na Ciebie gapią jak idziesz. Dziecko cały czas jest przy Tobie, odwiedziny dla dzieci to raczej nie ma. Rodzinka widzi dzidzię przez szybkę i nie może wejść na salę. ALe to jest dobre, bo to nigdy nie wiadomo co się przyniesie z sobą, a po co narażać takie maleństwa na jakies choroby. Ach wrócę jeszcze do porodu. Po porodzie dostajesz dzidzię na brzuszek, a osoba towarzysząca może zostać chwilę z Wami. Na kiedy nasz termin i czy znasz już płeć dzidzi? Jeśli mogę jeszcze w czymś pomóć to pytaj.
          • Gość: dominikaK Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 10.08.01, 19:16
            Czesc DZieki za informacje. Termin mam na 4.I 2002 i na razie nie wiem czy to chlopiec czy dziewczynka- w sumie nie chcemy sie dowiadywac.Nie podoba mi sie z Twojej opowiesci ze osoba towarzyszaca moze zostac tylko chile. Np w szpitalu w Pucku nie ma zadnych ograniczen czasowych.Jeszcze raz dziekuje za informacje, poniewaz nie pisze ze swojego komputera na dluzej odezwe sie w poniedzialek.U jakiego lekarza rodzilas, chodzilas wczesniej do szkoly rodzenia, ?Pozdrowienia dla Ciebie i malenstwa
        • Gość: guest Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 10.08.01, 14:10
          Jenki ale jestem roztrzepana, miałam napisać ze rodziłam w Morskim a nie w Miejskim, ale miałam wczoraj cos gorszy dzień ;) hi hiMam sliczną córcię Oleńkę na teraz 17 m-cy i kochamy ja do szaleństwa, a moze nawet bardziej.
          • Gość: dominikaK Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 10.08.01, 19:18
            Gratuluje corki.Poniewaz nie pisze ze swojego kompa dluzszego maila wysle w poniedzialek.PozdrawiamDominika i Kluseczka
    • Gość: guest Re: Lekarze i szpitale z Gdanska IP: *.* 10.08.01, 06:48
      Cześć Dominiko, ja rodziłam rok temu w Redłowie i uważam że tamtejsza obsługa jest OK. Szczególnie zespół na porodówce.Później na położniczym np. gdy dzieciaczki mocno płakały w nocy, to położne przychodziły i pomagały uspokoić maleństwa (nosiły i lulały) - była to nieoceniona pomoc dla skonanych po porodzie mam. Nie dokarmiają tam też dzieci butelką jak robią to np. na Zaspie tylko ewentualnie z kieliszków lekarskich. W Redłowie rodziło też dużo moich koleżanek i żadna jakoś szczególnie się nie skarżyła. Ale wiadomo co kobieta to inna opinia. O Pucku słyszałam tyle, że jeżeli mogą być komplikacje to lepiej zostać w Trójmieście, bo co z tego że jest woda skoro nie ma specjalistycznej (sprzęt, fachowcy) opieki nad noworodkiem. No i ta odległość: jedna znojoma pojechała za szybko bo się bała że nie zdąży i rodziła 30 godzin, a druga nie zdążyła bo tak się rozwinęła akcja porodowa. No i mąż będzie miał daleko do Ciebie. Jak chcesz to pisz na priva. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka