Dodaj do ulubionych

GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW

IP: *.* 17.09.01, 10:28
Dziewczyny!!!Szukam dla kolezanki ginekologa z Wroclawia ale musi byc to kobieta, ktora ma podpisana umowe z kasa chorych, moze ktoras z was slyszala o jakiejs dobrej lekarce. Bede wdzieczna za pomocAga z Kubusiem i 8-miesiecznym brzusiem :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW IP: *.* 17.09.01, 11:29
      Cześć Aga,Ja chodzę do przychodni SANUS na ul. Sztabowej -jest to zakład niepubliczny, ale ma podpisaną umowę z Kasą Chorych.Przyjmuje tam młoda lekarka Marta Górecka- Balcerek.Ja nie mam zastrzeżeń - jest miła i kompetentna. Na miejscu ( co też nie jest bez znaczenia) można zrobić wszystkie badania, łącznie zUSG i mammografią.Tel. 368 11 01. Pozdrawiam,Kasia
      • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW IP: *.* 17.09.01, 12:48
        Kasiu bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz-dane przekazalam kolezancePozdrowienia Aga
      • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 17.09.01, 12:52
        hej!tez chodze do Sanusa , tylko ze do dr.Kucharskiego , pozdrowienia :hello:
        • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 18.09.01, 08:23
          Cześć, Ja chyba właśnie zamienię swoją panią Doktor na dr Kucharskiego, nie dlatego ze mi nie odpowiada, tylko on przyjmuje po południu. Kilka razy byłam u niego i też jest OK. To zresztą nie tylko moja opinia.
          • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 18.09.01, 08:29
            No to może kiedyś spotkamy się w poczekalni :) Ja do Kucharskiego chodziłam całą ciążę i chodzę teraz i naprawdę jestem zadowolona, sympatyczny i wszystko dokładnie tłumaczy, pozdrowienia
            • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 18.09.01, 08:37
              Jolu, a gdzie rodziłaś? Czy dr Kucharski sugerował jakiś szpital?
              • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 18.09.01, 08:41
                Rodziłam na Brochowie (gdzie Kucharski pracuje) i ten szpital mi polecał, ale szczerze mówiąć nie byłam zachwycona, a Ty o którym szpitalu myślałaś?
                • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 18.09.01, 09:19
                  Mam jeszcze naprawde duzoooooo czasu ,zeby nad tym pomyslec. Ale chyba chciałbym na Dyrekcyjnej. Najpierw moze wypróbuje tamtejszą szkołę rodzenia. Mam też w zanadrzu dwóch prywatnych świetnych lekarzy z Dyrekcyjnej. Na razie jeszceu żadnego z nich nie byłam, ale chyba wybiorę się pod koniec ciązy, jeżeli na co mam nadzieję, nic wcześniej nie wydarzy się niepokojącego. Pozdrawiam, Kasia
                  • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 18.09.01, 09:48
                    Ja w czasie pierwszej ciąży chodziłam do lekarza z Dyrekcyjnej ( Rozdolskiego) ale wtedy była rejonizacja i rodziłam na 1maja, o Dyrekcyjnej słyszałam niezbyt pochlebne opinie jeśli chodzi o opiekę nad noworodkami ja jeśli miałabym rodzić jeszcze raz to wybrałabym coś poza Wrocławiem.P.S. Do Kucharskiego idę jutro a potem mam nadzieję dopiero za pół roku więc narazie się nie spotkamy pod gabinetem :)Masz zamiar chodzić do pediatry do Sanusa? pewnie o tym jeszcze w ogóle nie myślisz :)
                    • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 20.09.01, 09:06
                      Hej dziewczynyJa pierwszy raz rodzilam na klinikach-bylo to 6 lat temu i obowiązywała rejonizacja (a mieszkam na Biskupinie). Teraz zaczelam 36 tydzien i mam zalatwiona polozna na Kamieńskiego i tam bede rodzic-tam jest podobno bardzo dobry oddzial opieki nad noworodkiem, widzialam tez sale do porodu rodzinnego (bede rodzic z mezem tym razem), takze zrobilo to na mnie pozytywne wrazenie.Buziaczki AgA :-)))
                      • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Kasi IP: *.* 20.09.01, 09:38
                        Ja znam szpital na Kamińskiego tylko z oddziału pediatrycznego jak moja mała leżała tam na zapalenie ucha i szczerze mówiąc lekarzy wspominam koszmarnie :(Aga, a czytałaś o tym szpitalu na bajbusie, coś tam piszą że zarażają gronkowcem ale oczywiście to może nie być prawdą. Ja najpierw chciałam rodzić na Kamińskiego ale mam tam daleko i musiąłabym jechać przez cały Wrocław, nie daj Boże w szczycie (komunikacyjnym oczywiście a nie skurczu ;)a ja mam to do siebie że rodzę b.szybko i mogłabym urodzić np. na moście w samochodzie :D ale teraz jakbym miała rodzić to pojechałabym do Trzebnicy (niekonsekwentna jestem bo to dopiero daleko) ale oddział noworodkowy na 1maja prawie doprowadził mnie do nerwicy a na Brochowie mam wrażenie że dobrze traktowane są pacjentki z Kliniki nad Groblą niestety a tak z ciekawości jak rodzi się na Klinikach, pozdr.jola
                        • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 21.09.01, 11:19
                          Hej JoluMysle, ze jak ma sie polozna albo lekarza to nie jest zle-a fakt, ze ze szpitalami u nas to jest jak jest. Wszystko tez zalezy od zmiany na jaka sie trafi. na klinikach rodzilam 6 lat temu wiec mysle, ze chyba od tamtego czasu sie cos zmienilo-wtedy bylo tak,nie mozna bylo chodzic, (zapomnij o porodzie rodzinnym), polozne siedzialy sobie w soim pokoiku, przychodzila jedna co godzine sprawdzac rozwarcie a ty sie skręcaj czlowieku. Po porodzie na sali poporodowej bylam sama bez dziecka (za to z 7 innymi poloznicami) przywozili mi Kubusia do karmienia (urodzilam go o 23,45 a o 6 rano bylo pierwsze karmienie)-a mi nie przywiezli dziecka. Zwlekłam sie wiec z łóżka i poszlam na sale noworodkow "upomniec sie o swoje". Pani pielegniarka z usmiechem powiadomila mnie, ze juz go nakarmila z butelki-myslalam, ze szlag mnie trafi. Pozwolila mi go jedynie potzrymac w objeciach, na nastepne karmienie juz go mi przywiezli (karmilam go przez 6 m-cy). Innym minuse bylo wtedy to, ze maz ani nikt z rodziny nie mogl wejsc na sale, do spotkan z kobietami ledwo stajacymi na nogach sluzyl maly korytarzyk z 1 krzeslem. A juz nie mowiac o tym, zeby ojciec mogl wziac na rece swoje dziecko. Ale mysle , ze teraz po tych roznych akcjach juz sie zmienilo na lepsze.Buziaczki Aga
                          • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Agi IP: *.* 21.09.01, 11:35
                            Na pewno dużo się zmieniło, zmieniło się już duzo od mojego pierwszego porodu w porównaniu z drugim , moja malutka ssała już cycunia 10 minut od porodu (żadnych żółtaczek itp.)teraz ma 16 miesięcy i dalej ssie :) a starszą córeczkę wywiezli na salę na dwie godziny żebym sobie odpoczęła, położna też zamiast mi doradzić jak karmić, to poleciała po butlę ale na szczęście wszystko się dotarło i Marta ssała 19 miesięcy :) A jak Twój synek cieszy się że będzie miał rodzeństwo? znasz płeć?
                            • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 21.09.01, 11:50
                              HejLekarz po zrobieniu Usg stwierdzil, ze bedzie dziewczynka (robil to Usg 3 razy). Moj Kubus bardzo sie cieszy-wiesz ma 6 lat i jest nad wyraz dojrzalym dzieckiem, chodzi ze swoim misiem, zmienia mu pampersa i udaje , ze to Magdalenka (tak ma miec na imie mala). Ja co do plci to jak nie zobacze to nie uwierze zwlaszcza, ze Kuba tez mial byc dziewczynka ;-)))A szczerze to juz nie moge sie doczekac, chociaz to jeszcze troche czasu-dzis lekarz powiedzial mi, ze w ciagu dwoch tygodniu moge urodzic bo lozysko jest dojrzale (pisalam o tym na forum)-zobaczymy. Kube urodzilam dwa tygodnie przed terminem-porod zaczal sie od odejscia wod.Narazi buziakiAga
                              • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Agi IP: *.* 21.09.01, 11:58
                                Moja Natalka (młodsza) miała być chłopcem :) a ze starszą chodziłam w ciązy do przychodni przy AE i tam nie mieli USG :( Między moimi dziewczynkami jest różnica dwa lata i na szczęście nie było problemu z zazdrością , Marta przyjeła Natalię bez żadnego problemu jakby była z nami od zawsze a teraz często mówi że kocha Taje :love:Moje panienki obydwie urodziły się równo w terminie, a pzry Natalii lekarz powiedział na USG łożysko stare, trochę zwapniałe i strasznie mnie to rozbawiło , to było w środę a w sobotę rano urodziłam :)
                                • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 21.09.01, 14:08
                                  Wiem Jolu, nie zawsze to co mowi lekarz to prawda i nie mozna sobie wszystkiego brac do serca ale wiesz jakie sa kobiety w ciazy-boje sie zeby bylo wszytsko OK wiec przejmuje sie kazdym slowem lekarza. Dobrze, ze jest to forum gdzie mozemy sie nawzajem pocieszyc i wyjasnic jakies watpliwosciPozdrawiam Aga:-))))))
                                  • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Agi IP: *.* 21.09.01, 14:14
                                    Odpoczywaj sobie i nie stresuj się , malutka(?) wie najlepiej kiedy jej pora, a jak się zrobi już ciepło to się wybierzemy razem na spacerek :)
                                    • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 21.09.01, 19:08
                                      Ok-bedziemy musialy koniecznie sie spotkac-przeciez w koncu mieszkamy w jednym miescie :-)))Sprobuje wyslac ci na maila zdjecie mojego Kubusia a ty jak masz zeskanowane to wyslij mi swoje niunie.Buziaczki i do nastepnego...Aga
                                      • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Agi IP: *.* 21.09.01, 19:15
                                        Siedzimy w tym samym czasie w necie :) na forum zobaczcie poszukaj "Marta mała elegantka" tam są moje panienki :)
                                        • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 22.09.01, 09:59
                                          Hej JoluWidzialam Twoje niunie-sliczne dziewczynki. Ja sprobowalam wyslac zdjecie Kubusia-czekam na akceptacje moderatora. Wlasnie moi chlopcy pojechali do miasta a ja troche posprzatalam i relaksuje sie na forum :-)))Jak uda sie wyslac to zdjecie to bedzie pod haslem "Kubus-moj maly mezczyzna".Buziaczki Aga
                                          • Gość: jola2 Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Agi IP: *.* 22.09.01, 10:03
                                            hej!Mój mąż ze starszą córeczką pojechali do teściów a ja robię generalne porządki a że młodsza usypia mi przy cycusiu to też mały relaksik, ale trzeba brać się do roboty :)
    • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 23.09.01, 10:16
      Hej JoluJednak nie wgralo mi sie to zdjecie-bede musiala sprobowac raz jeszcze. Sluchaj czy mialas robiony w czasie ciazy test Maninga? Ja mialam teraz robiony (jak bylam z Kuba to nie) jest to test okreslajacy dojrzalosc plodu-mi dal lekarz 8 pumktow i powiedzial, ze to OK. Ale ja chcialabym cos wiecej na ten temat sie dowiedziec-patrzylam w roznych wyszukiwarkach ale niz nigdzie nie ma. Moze ty cos o tym slyszalas?Wlasnie jestem w trakcie gotowania obiadku, po poludniu jade do kolezanki na Popowice, ona ma corke 7-latke-przyjaciolke mojego Kubusia :-)))PozdrowieniaAga
      • Gość: jola2 Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Agi IP: *.* 23.09.01, 18:38
        Hej!Ale dzisiaj był piękny dzień :sol:, byliśmy w parku koło Grabiszynka zresztą blisko mieszkamy. Tego testu nie miałam robionego a jedyne co znalazłam to o dojrzałości płodu na www.potomek.pl nawet na zagranicznych stronach nic nie wyskakiwało, a lekarz Ci dokładnie nie wytłumaczył? Jeszcze pogrzebie w swojej przepastnej biblioteczce (chorobliwy mól książkowy ze mnie ;) może coś znajdę, narazie, miłego wieczoru
        • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW do Joli IP: *.* 24.09.01, 15:25
          Hej JoluUdalo sie wgrac to zdjecie mojego Kuby-jest na "zobaczcie" pod haslem "Kubus moj maly mezczyzna"Ale dzisiaj paskudna pogoda. Bylam rano na badaniach-mocz, morfologia. Bardzo mnie dzis cos gniecie w brzuchu-to chyba te skurcze przepowiadajace , bo na porod to troche za wczesnie-srodek 36 tygodnia.Narazie pozdrowieniaAga
    • Gość: guest Re: GINEKOLOG KOBIETA -WROCLAW IP: *.* 24.09.01, 10:29
      Czy ktos może mi polecić dobrego lekarza na Dyrekcyjnej?!Czy ktos ma wyrobiona opinie na temat Dr Pająka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka