Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!Gdzie rodzić???

IP: *.* 03.12.02, 11:48
Za kilka tygodni będę chciała zapisać się do szkoły rodzenia i co za tym idzie- zdecydowac się na szpital...Napiszcie proszę, gdzie najlepiej rodzić w Warszawie.Myślałam o Karowej (znajoma mojej mamy prowadzi tam szkołe rodzenia i bardzo zachęca...), ale po tym co przeczytałam mój entuzjazm opadł. Jestem zainteresowana porodem tzw. "prywatnym". To znaczy nie zawaham sie zapłacić, żeby tylko nie wspominać pierwszego porodu jak koszmaru!Pomóżcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: kowcia Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 04.12.02, 08:04
      ja mogę ci polecić żelazną, ja tam rodziłam i jestem zadowolona z opieki przed i po porodzie. nie miałam "wykupionej" położnej i wcale nie odczułam że mnie olewają - pomoc była zawsze kiedy była potrzeba. Do szkoły rodzenie chodziłam też z tego szpitala.
      • Gość: Rosa* Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 05.12.02, 01:29
        A ja, wierna fanka Karowej... Co prawda z opłaconą położną, jakby co to privuj.ania
    • Gość: kj Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 05.12.02, 00:39
      ja również mogę Ci gorąco polecić żelazną, rodziłam w lipcu z rewelacyjną położną, za którą co prawda zapłaciłam, ale warto było. Poród a zwłaszcza późniejsza opiekę oceniam na 5+, pielęgniarki pomagaja dosłownie we wszystkim. Jeśli chcesz się dowiedzieć coś więcej lub otrzymać kontakt do położnej (prowadzi również szkołę rodzenia) skontaktuj się ze mną na priva.Pozdrawiam
    • Gość: mader1 Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 05.12.02, 18:31
      Ja polecam szpital na Solcu. Jest malym, kameralnym szpitalem. Dziala tam Szkola Rodzenia np. p.Komosy (0-602 17 66 65), ale takze druga, indywidualna, ktorej sama nie sprawdzalam. Nie jest sie tam anonimowym. Kazdy moze rodzic rodzinnie. jezeli zamowi sie polozna, jest sie w sali, kt. naywaja ekologiczna : do porodu wanna i sprzety, polaczona z salka indyw. poporodowa korytarzykiem. Ale mozna nie oplacac poloznej, rodzi sie wtedy na sali ogolnej, ktora jest podzielona na male salki, wylozone terakota i glazura, oddzielone sciankami a od strony lekarzy zaslonkami, wszystko w cieplych barwach. Jezeli maz nie chce byc na sali, mozna do niego wychodzic ( dopoki mozna chodzicsmilena korytarz. Pare dziewczyn rodzilo z tesciowa , a wychodzilo do meza. Po porodzie jest sie przynajmniej 3 doby, dopoki nie okaze sie, czy z mama i dzieckiem wszystko w porzadku.Takze w przypadku przepelnienia, dopoki stan dziecka nie jest dobry, pediatrzy nie zezwalaja na wyjscie. Dzieci rano kapane sa przez pielegniarki, personel dzieciecy pojawia sie pare razy dziennie. Nalezy pytac sie o wszystko, nawet gdy wydaje sie to glupie. Nie pamietam, zeby sie dziwili czy wysmiewali. Jezeli nie ma przepelnienia ( przyjmuja wszystkich ), sale sa 4-osobowe, dosc duze.Bylam tam dwa razy, raz rodzilam na Starynkiewicza, wiec mamporownanie.
    • Gość: mader1 Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 05.12.02, 18:38
      Acha, jeszcze cos dodam, przed podjeciem decyzji o Solcu,przegladalam strone Wprost, na kt. byla lista szpitali, ktore sa pozwane do sadow o zakazenia z winy szpitala.Jest tam pare innych, Solca wtedy nie bylo ( 2 tyg. temu )
    • Gość: olauda Re: Dzięki IP: *.* 06.12.02, 15:11
      Dzięki, dziewczyny. Ze "śledztwa" jakie zrobiłam wynika, że jednak Św. Zofia...Trzymajcie kciuki.Pozdrawiam
    • Gość: yoko Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? - Polecam Solec :)) IP: *.* 08.12.02, 11:03
      Ja też polecam szpital na Solcu, zresztą wybieram sie tam w najbliższy czwartek czyli 12.12 własnie aby urodzić synka. :) :) :)Będzie to mój drugi poród w tym szpitalu, podczas pierwszego nie miałam opłaconej żadnej położnej i wspominam go naprawdę miło (jeśłi poród może być miły ;) ).Dodam tylko że ta sala o której było pisane wyżej czyli ekologiczna jest dostępna dla każdego i bezpłatna, problem tylko tkwi w czym innym. Otóz na dyżurze jest tylko jedna połozna i jeśli jesteś jedyna rodzącą w danym moemencie to spokojnie i bezpłatnie mozesz sobie rodzić w tej salce, natomiast gdy nie jesteś jedyna rodzącą w danej chwili, to zostajesz poproszona o przeniesienie na tzw. salę ogólną, na której panuje równie wspaniała atmosfera i warunki. Spowodowane jest to tym że położna wiadomo człowiek nie jest w stanie sie rozdwoic i latac pomiedzy salą ogólną i tą drugą i woli mieć dwie rodzące na oku . :) :)I teraz faktycznie jesli chciałabys rodzić w tej dodatkowej salce (ekologicznej) to najprostszym rozwiązaniem jest zamówienie sobie indywidualnej opieki położnej (czyli opłacenie jej) i wtedy jedna dyżuruje sobie przy pacjentkach na sali ogólnej, a Ty jesteś pod ciągła opieką swojej położnej, która Ciebie nie opuszcza :) :)Z tego co wiem są dwie położne z którymi mozesz się umówić na poród w tej salce, jedna z nich jest p. Katarzyna Najmark (wyóżnioną w akcji rodzić po ludzku), a druga to p. Krystyna Komosa. Obie są bardzo dobrymi fachowcami. Jeśłi byś chciała namiary na którąś z nich to pisz na priva.Pozdrawiam serdecznie, Aga mama Cezarka i 40-sto tygodniowego Kacperka w brzuszku. :)
      • Gość: olauda Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? - Polecam Solec :)) IP: *.* 23.12.02, 11:46
        Jak mama i maleństwo po porodzie? Doszliście już do siebie? :)))Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: yoko Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? - Polecam Solec :)) IP: *.* 30.12.02, 17:11
          A dziękuję, już jesteśmy od ponad tygodnia w domku.W sumie dzisiaj mija dwa tygodnie od porodu, nawet nie wiem kiedy to zleciało.Oczywiście nie przestaję oponować za Solcem, bo pomimo remontu łazienki i związanych z tym niejakich utrudnień, to jestem bardzo zadowolona z opieki i warunków w szpitalu.Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka mama Cezarka i Kacperka
      • Gość: Kasia_M Re: czy polecicie mi lekarza z Solca? IP: *.* 23.12.02, 14:38
        a ja szukam oprócz szpitala - także lekarza który by w nim pracowałskłaniam się ku Inflanckiej bo znam ten szpital - ale tak dużo dobrego mówicie o Solcu że kto wie...bardoz prosiłabym o namiary na lekarza który by poprowadził ciążę i ew. przyjął poród na SolcuPS interesują mnie też koszty takich wizyt..... i gdzie lekarz przyjmuje (dni, godziny)
        • Gość: yoko Polecam dr Remigiusza Raka IP: *.* 30.12.02, 17:29
          Oczywiście że polecę Ci lekarza z Solca, bo sama byłam i jestem prowadzona przez takowego. Po porodzie też będę chodzic do niego na kontrolne wizyty.Jest nim dr Remigiusz Rak, przesympatyczny człowiek i bardzo dobry fachowiec.Jest skrupulatny, odpowie wyczerpująco na każde Twoje pytanie, a przy tym bardzo serdeczny i możesz sie poczuć bezpiecznie pod jego opieką. :) :)Telefon komórkowy do Pana doktora: 0 601 30 80 30Adres gabinetu w którym przyjmuje: ul. Kopernika 28 m 25Telefon do gabinetu: 828 38 43Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka mama Cezarka i Kacperka
          • Gość: Kasia_M Re: Polecam dr Remigiusza Raka IP: *.* 30.12.02, 17:55
            Yoko powiedz mi jeszcze w jakich on dniach i godzinach przyjmuje??? czy mam szanse się dostać jutro?? ... no i ile kosztuje wizyta -bardzo to niestety waznesadpozdrawiam Kasia_M
          • Gość: Kasia_M Re: Polecam dr Remigiusza Raka IP: *.* 08.01.03, 15:09
            Agnieszko - niech no cię tylko spotkam- ucałuję i wyściskam!!!! wczoraj byłam na 1 wizycie u doktora Raka i jestem ZACHWYCONA. słowa nie oddadzą tego jak byłam zadowolona po wizycie, a przerobiłam już nie jednego położnika w życiujeszcze raz serdecznie dziękuję za tak dobry namiarsmile
    • Gość: Bobinka Re: Gdzie rodzić??? - Ja też polecam Solec! IP: *.* 08.12.02, 15:37
      Również polecam Solec, rodziłam tam w sierpniu.Moja ciąża była zagrożona i z komplikacjami, ale prowadził mnie dr Rak (zca ordynatora na Solcu) i pomógł przyjść na świat mojej córeczce. To dobry fachowiec i dzięki niemu mimo problemów wszystko dobrze się zakończyło. Również pediatrom nie ma co zarzucić i moje maleństwo dziś ma się dobrze.Personel jest profesjonalnie przygotowany i miły. Informują o wszystkim co dzieje się z pacjentką i jej dzieckiem.Polecam i pozdrawiamBobinka
      • Gość: Edyś Re: Gdzie rodzić??? - Ja też polecam Solec! IP: *.* 09.12.02, 01:16
        Ja chyba po raz 100 polecam poród na Solcu! Rodziłam tam 7 miesięcy temu. Mam zdrową i śliczną córeczkę. Pisałam o tym na forum, ale tym razem tylko się dopisuję. Opieka super, czysto i przytulnie, a maluchy można oddać na kilka godzin do pielęgniarek( kiedy mam jest zmęczona , żle się czuje czy chce poprostu odpocząć).Ps. do Bobinki moja córcia też ma na imię Karolina.
        • Gość: olauda Re: Gdzie rodzić??? - Ja też polecam Solec! IP: *.* 23.12.02, 11:50
          Po dochodzeniu, które zrobiły moja mama i teściowa odsunęłam Żelazną w mroki niepamięci. Fachowcy, tak jak Wy, dziewczyny, polecają Solec i Inflancką. Zdecyduję się na Solec. Lada moment chcę zapisac się tam do szkoły rodzenia.Macie jakis namiar?Z góry dziękuję i pozdrawiam
          • Gość: mader1 Re: Gdzie rodzić??? - Ja też polecam Solec! IP: *.* 23.12.02, 19:01
            Ciesze sie z Twojego wyboru. Zycze takich porodow , jak moje ! Tel. do p Krystyny Komosy 0-602 17 66 65. Jest tam jeszcze jedna szkola rodzenia, poza tym jest przemila polozna p. Iwonka. Masz duzy wybor. Namiary na inne polozne podawaly panie w poprzednich watkach. ja lubie pania Komose.Szczesliwych Swiat.Marzena
            • Gość: olauda Re: Gdzie rodzić??? - Ja też polecam Solec! IP: *.* 24.12.02, 09:23
              Dzięi, dzięki !!! Juz wczoraj dzwoniłam i wszystko wiem. :)Idę do szkoły rodzenia w kwietniu.Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :)))))
    • Gość: szczęściara Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 08.12.02, 23:56
      Ja rodziłam obie córki na Żelaznej. Pierwszy poród był - jak to piszesz opłacany - prywatny lekarz, położna i sala do porodu. Wszystko bardzo dobrze wspominam. Sam poród, dzięki temu, że czułam się bezpiecznie, w kofortowych warunkach, wspominam jako najpiękniejsze chwile w moim życiu. Rok później urodziłam drugą córeczkę - też na Żelazej. Tym razem jednak nie miałam ani prywatnego lekarza ani położnej. Jedynie tylko sala do porodu rodzinnego. Bałam się, że będą mnie olewali czy coś w tym rodzaju, ale powiem Ci szczerze, że było jeszcze lepiej niż za pierwszym razem. Państwowa położna (Monika Byczek) czyniła cuda, dzięki niej nie byłam cięta, urodziłam szybko w najlepszej pozycji. Polecam szpital i położną. Życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania. Szczęściara
    • Gość: @!@ Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 09.12.02, 17:49
      a ja polecam Karowa, rodzilam tam na poczatku listopadamialam cc z powodu zakazenia wewnatrzmacicznegoporod byl dlugi (11) godzin ale opieka doskonala - tak na sali porodowej jak potem na poloznictwiewarunki w szpitalu tezjezeli chcesz szczegoly to pisz na priva
      • Gość: katarzynamaria Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 31.12.02, 10:06
        Z całego serca polecam Karową!! Rodziłam tam dwoje dzieci w 98 i 2001 roku. Opieka doskonała, profesjonalna. Tam czujesz, ze jesteś naprawdę w dobrych rękach!!I co najwazniejsze mają świetnie wysposażony oddział dla noworodków z różnymi problemami (odpukać, puk! puk!)po urodzeniu. Tak wyposażonym oddziałem nie dysponuje niestety ani Solec ani Żelazna.Jedyny mankameny na Karowej to łazienki, ale może już je wyremontowali?Mogę też chętnie polecić położną z Karowej. Jak jesteś zainteresowana, daj znać!Pozdrawiam serdecznie, dużo zdrówka i szczęśliwego Nowego roku!KAsia mama Bartka i PoliPS. Mój adres kasia2702@wp.pl
    • Gość: magamaga0 Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 31.12.02, 19:07
      Ja rodziłam na Karowej. Jestem bardzo zadowolona z porodówki, nieco mniej z połoznictwa... ale i tak polecam. Moge dac namiary na b. dobra położną.PozdrawiamMarghe
    • Gość: misioM Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 09.01.03, 16:27
      Z całego serca polecam Solec . Z najświeższych informacji dzwoniłam tam gdyż moją siostra też postanowiła rodzić na Solcu dowiedziałam się że pani Komosa już nie pracuje w tym szpitalu tylko prowadzi szkołe rodzenia niedaleko szpitala.Jest natomiast bardzo dobra położna Iwona Oksiedzka prowadzi indywidualną szkołe rodzenia bardzo tanio . Siostra jest zachwycona oto jej nr 0606409543.Jest naprawdę super .
    • Gość: misioM Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 09.01.03, 16:28
      Z całego serca polecam Solec . Z najświeższych informacji dzwoniłam tam gdyż moją siostra też postanowiła rodzić na Solcu dowiedziałam się że pani Komosa już nie pracuje w tym szpitalu tylko prowadzi szkołe rodzenia niedaleko szpitala.Jest natomiast bardzo dobra położna Iwona Oksiedzka prowadzi indywidualną szkołe rodzenia bardzo tanio . Siostra jest zachwycona oto jej nr 0606409543.Jest naprawdę super .pa szczęśliwa mama.
    • Gość: misioM Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 09.01.03, 16:30
      Z całego serca polecam Solec . Z najświeższych informacji dzwoniłam tam gdyż moją siostra też postanowiła rodzić na Solcu dowiedziałam się że pani Komosa już nie pracuje w tym szpitalu tylko prowadzi szkołe rodzenia niedaleko szpitala.Jest natomiast bardzo dobra położna Iwona Oksiedzka prowadzi indywidualną szkołe rodzenia bardzo tanio . Siostra jest zachwycona oto jej nr 0606409543.Jest naprawdę super .pa szczęśliwa mama.
    • Gość: misioM Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 09.01.03, 16:33
      • Gość: misioM Re: Pomocy!!!Gdzie rodzić??? IP: *.* 09.01.03, 16:36
        Sory że wysłałam tyle razy ale kompóter mi szwankuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka