Dodaj do ulubionych

szpital z Poznania

29.04.07, 20:34
Jestem w 27 tyg ciąży. Pierwsze dziecko urodziłam na Polnej sam poród był fantastyczny. Wspominam go wspaniale, ale miałam swoją położną. Potem był syf nikt się nie przejmował mną( moje dziecko trafiło na oddział neonatologi) i wypisano mnie wcześniej od dziecka. Córke odbierałam po 3 dniach. I leżała tam z powodu patologicznej żółtaczki. Myślałam że będę tam rodzić drugie dziecko ale okazuje się że komuś przeszkadzało opłacanie "swoich położnych" i teraz nie ma takiej możliwośći. Jestem z tego powodu spanikowana bo wiem jak się rodzi na Polnej jak nie ma się swojej położnej. Boje się że będę sma przykuta do łóżka( podczas pierwszego porodu mogłam chodzić pić wziąć prysznic). Szukam opini od Dziewczyn z Poznania.
O innych szpitalach tez słyszałam makabryczne historie- np. w św. Rodzina- przyjeżdzasz do porodu a tam brak miejsca na sali do porodu rodzinnego. O raszei nie wspomnę.
Sandra
Obserwuj wątek
    • mycha1812 Re: szpital z Poznania 03.05.07, 11:50
      polecam szpital na ul. Lutyckiej/ Juraszów . Rewelka .
      • ainna79 Lutycka 06.05.07, 21:38
        Polecam. Rodizłam w czerwcu 2006. Nie miałam swojego lekarza ani opłaconej
        położnej. Opieka super zarówno na porodówce jak i na położnictwie. Jeśli jeszce
        kiedyś bedę rodziła to napeno tam. Jeśłi masz pytania to pytaj na pw a ja
        chętnie odpowiem. Sale na położnictwie max 3 osobowe z łazienka i prysznicem.
        Dziecko mozńa oddać na noc na oddział neantologiczny. Położne z oddziału
        neantologicznego chętnie odpowiadaja na pytania. Leki przeciwbólowe po porodzie
        na życznie. Super atmosfera na oddziale porodowym, lekarze i pilęgniarki
        wychodzące z dyżuru mówią "dowidzenia" a wchodzący sie witają z pacjentkami,
        tzn. zaglądaja do sali i mówią "dzień dobry" sprawia to że tworzy sie bardzo
        miła atmosfera. Opieka medyczna super. (wiadomo zawsze i wszędzie trafiaja się
        mniej sympatyczni lekarze czy położne). Ale w przypadku Lutyckiej przewaga jest
        tych na plus. POLECAM I jeśli zjadzie taka potrzeba to tam wróce.
      • ainna79 p.s. lutycka 06.05.07, 21:39
        w zwiazku z tym, że nie odchodiz tam "masówka" masz pewnoć tego, że zostaniesz
        przyjęta, że bedziesz miała pełną opiekę medyczną, która nie bedize uciekała do
        kilku innych rodzących.
    • grischko Re: szpital z Poznania 06.05.07, 23:58
      Również polecam Lutycką. Rodziłam tam dwójkę dzieci-obie cesarki. Opieka super
      miłe położne( przy porodzie mozna miec ,,swojego " lekarza ), pokoje dwu, trzy
      osobowe z łazienką. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!
    • asik791 Re: szpital z Poznania 07.05.07, 14:08
      Cześć!
      Ja jestem w 31tc i poprzedni poród (2 lata temu) na Polnej też wspominam bardzo
      dobrze. Też miałam wtedy "swoją" położną i jestem przekonana, że gdyby nie jej
      serdeczność, fachowość i opanowanie, to tak różowo pewnie by nie było. Właśnie
      na dniach miałam do niej dzwonić, żeby umówić się na czerwiec, ale Twoje info
      mnie zaskoczyły, nie powiem, niezbyt miło...
      A z kim rodziłaś? Jakieś pomysły na "ten" raz?

Pisz na priv jeśli chcesz (joashin@o2.pl)

Pozdr
      Asia
    • gasylwik Re: szpital z Poznania 29.05.07, 11:25
      a ja rodziłam na Polnej w listopadzie. Nie miałam umówionej położnej ani
      lekarza. rodziłam na przełomie zmian i muszę powiedzieć, że obie zmiany ( i
      lekarze i położne) fantastyczni.uważam, że nie ma sensu wydawać pieniędzy na
      dodatkową opiekę.lepiej kupić za to coś Maluszkowismile)po porodzie na
      położnictwie także było ok (pokój trzyosobowy z łazienką). A dodam, że rodziłam
      w czasie maksymalnego oblężenia szpitala ( następnego dnia musieli zaprzestać
      przyjmowania do szpitala, bo nie było miejsca). kolejne dziecko także urodzę na
      Polnej i polecam z czystym sumieniem!
    • malgosiek2 Re: Poznań-Polna 29.05.07, 15:00
      • Poznań - Polna
      alaska1 25.05.07, 20:07 + odpowiedz

Czy polecacie ten szpital? Czy możecie polecić jakąs dobrą położną, z którą
      można byłoby się wczesniej "dopgadać", żeby była przy porodzie?

• Re: Poznań - Polna
      gasylwik 29.05.07, 11:05 + odpowiedz

Ja rodziłam w listopadzie na Polnej. Nie mialam dogadanej zadnej polożnej ani
      lekarza. lezałam na Polnej wcześniej i wydawało mi się, że jest ok. No i
      rzeczywiście było. Poród prezbiegł pomyślnie, położne i lekarze dyżurujący
      bardzo ok! opieka po porodzie również. Niektóre babki mówią, że na Polnej taka
      masówka, ale i tak uważam, że było super.Naprawdę polecam!
    • kar_pio Re: szpital z Poznania 01.06.07, 13:34
      rodziłam w listopadzie na Polnej, nie miałam opłaconej położnej, wszystko było
      w jak najlepszym porządku z czystym sumieniem mogę polecić ten szpital

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka