cabekpl26 24.01.08, 17:04 Mam pytanie czy przyjeżdżając ze skurczami do szpitala, w którym nie ma miejsca, mają oni obowiązek znaleźc szpital z wolnym miejscem oraz przetransportowac ciebie karetką? Jak to wygląda w praktyce? cabekpl26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_sama Re: odesłanie do innego szpitale 24.01.08, 17:14 Tak, szpital ma obowiązek znaleźć Ci miejsce w innej placówce. Jeżeli odeszły Ci wody powinnaś być przewieziona karetką, ale czasem szpitale się od tego migają. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: odesłanie do innego szpitale 24.01.08, 19:16 Na szkole rodzenia (w IMID) powiedzieli, że jeśli odeszły ci wody, nie zostaniesz odesłana... Odpowiedz Link Zgłoś
pola78wawa Re: odesłanie do innego szpitale 24.01.08, 22:12 w IMiD probowali mnie odeslac na Wołoską pomimo tego ze byłam w 33 tyg ciazy i odeszły mi wody,lekarka(baaardzo młoda)pytała jeszcze czy pojade sama czy chce karetke.Zakończyło sie tak ze zostałam i miejsce sie znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: odesłanie do innego szpitale 24.01.08, 17:26 tak, powinni Ci znaleźć szpital z wolnymi miejscami, ale wiele szpitali nie ma swoich karetek, więc zazwyczaj trzeba do tego szpitala udać własnym środkiem lokomocji. Może też być tak, że jeśli miejsca będą w kilku szpitalach karetka będzie chciała jechać do najbliższego, a nie tego, który Ty preferujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cabekpl26 Re: odesłanie do innego szpitale 25.01.08, 08:45 Dzieki wielkie za info, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia_z Re: odesłanie do innego szpitale 27.01.08, 21:23 Tak przy okazji - skoro MASZ PRAWO do np. karetki, a nie chcą Ci jej dać, to dobrze jest zażądać na piśmie, dlaczego Cię nie przyjęli i dlaczego nie dają transportu. Takie coś często działa, jak trzeba postawić na swoim w szpitalu. No i dobrze mieć przy sobie wojowniczego faceta (albo "wyszczekaną mamuśkę") Odpowiedz Link Zgłoś