glam 29.10.03, 11:26 Drogie mamy. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ten szpital jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliza582 Re: Oponia na temat szpitala na Kondratowicza 30.10.03, 10:09 Wiesz mało kto patrzy na sam wygląd szpitala, jak ma bóle CHociaż ja byłam na Solcu zapoznać się z położną i ogólnie zobaczyć co i jak, to bardziej mnie interesowała ta pierwsza. Na co mój mąż stwierdził, że korytarze mu się nie podobają, i że wolałby rodzić w szpitalu tylko ginekologiczno-położniczym. Odpowiedziałam mu, że nic mnie to nie obchodzi, grunt by było czysto i miło, a że biednie, od tego jeszcze nikt nie umarł. Wracając do Twego pytania, mam znajomą która opłaciła sobie położną i rodziła właśnie tam. Niestety nie wiem dlaczego, ani lekarz który Ją prowadził, ani ten przy porodzie, ani sama położna nie zaproponowali Jej cesarki, skoro widzieli że zbliżający się potomek będzie kolosem. Ważył ponad 5 kg i przyszedł drogami naturalnymi. I nie dość, że lekarz musiał się rzucać na Nią w czasie porodu, bo dzidzia się zablokowała barkami, to teraz mamusia po dwóch zszyciach nadal lata po profesorach, bo wciąż odczuwa ból. A znajoma pluje sobie w twarz, że nie dała w łapę lekarzowi. Badź tutaj mądry! Gdziekolwiek się zdecydujesz rodzić życzę powodzenia. Nikt i nic nie da Ci gwarancji, że wszystko będzie ok. albo będzie do bani. Poprostu zaufaj swoim pierwszym odczuciom, ale napewno postaraj się odwiedzić ten oddział. Odpowiedz Link Zgłoś
glam Re: Oponia na temat szpitala na Kondratowicza 03.11.03, 10:19 Dzięki za list. Postanowiłam tam urodzić swoje maleństwo ponieważ zmieniłam swoją lekarz ginekolog, ona pracyje w ENEL-MED i jest lekarzem w tym właśnie szpitalu. To ona polecała mi właśnie ten szpital. Jak na razie zostanę przy tej decyzji. Powiem tak, wszędzie tam gdzie się zapłaci to będą nad nami skakać. Zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem Św Zofii ale są różne opinię nigdy nie wiadomo jak to będzie. Pozdrawiam Magda G. Odpowiedz Link Zgłoś
roxane Re: Oponia na temat szpitala na Kondratowicza 07.11.03, 11:41 Witam! Ja rodziłam na kondratowicza prawie rok temu, i powiem ze jest ok.MIałam cesarke dosc szybko-tętno misiaczkowi zaczęło spadac. Rodziłam tylko raz wiec nie mam porównania z innymi szpitalami. POzdrawiam Wioleta&Michałek (13.11.02) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin24 Do Glam 07.11.03, 17:15 Mnie do szpitala na Kondratowicza namawia moja Przyjaciolka, ktora ma teraz praktyki na poloznictwie w tymze szpitalu i uwaza, ze to naprawde dobry szpital. Ze maja dobry sprzet i lekarze podchodza fachowo. Z jej punktu widzenia, jedyne zastrzezenie mialam do zachowania poloznych i lekarzy wobec pacjentek - mogli by byc milsi. Ale polozna mozna przeciez oplacic. Zastanawiam sie u kogo prowadzisz ciaze w enel medzie, moja ciaze tez prowadzi lekarka z EM - moze to ta sama? Nie wiem czy moja ginka tez tam nie pracuje, nie pytalam jej o to, a nastepna wizyta za miesiac. Jesli mozesz to napisz mi u kogo preowadzisz ciaze. Pozdrawiam Y. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiek1 Re: Do Glam 14.11.03, 00:34 Mieszkam blisko tego szpitala i tez zastanawialam sie nad porodem w nim. Moja znajoma w nim rodzila i srednio podobalo mi sie to co od niej uslyszalam. Zle ocenili wielkosc dziecka (po urodzeniu okazalo sie ze wazy 4600) i jej miednice. Przez 16h ja meczyli mimo, ze miala oplaconego lekarza , ktory skwitowal ja "gdybys tak sie nie spasla to bys juz urodzila". Po usilnych prosbach a pozniej ostrzejszych slowach jej meza i matki w koncu zrobili jej cc. Dziecko urodzilo sie lekko podduszone a polozna poznie powiedziala jej ze nie miala szans urodzic bo za waska ma miednice. Dziecko od parcia mialo slady na glowce a podczas cc skaleczyli je na buzce (na szczescie lekko). Pozniejsza opieka poporodowa tez nie byla najlepsza - w rane wdalo sie jej infekcja i dostala przy okazji zapalenia pluc (trzy dni czekala na przepisanie przez lekarza antybiotyku - miala pecha, ze byl to weekend). Inna znajoma tez nie ma dobrego zdania o tym szpitalu - podczas porodu dziecko zostalo powaznie niedotlenione i do tej pory sa tego slady. Moze poprostu mialy pecha ale ja wolalam nie ryzykowac. Aga (Ola 07.07.03) Odpowiedz Link Zgłoś
agusiek1 Re: Do Glam 14.11.03, 00:36 dodam, ze w koncu urodzilam na Solcu i sobie to chwale Odpowiedz Link Zgłoś
glam Re: Do Glam 26.11.03, 13:21 Witam! Na początek chciałam Ci podziękować za parę słów, ktore mi w jakis sposób pomogly. Ja już się zdecydowałam na szpital na Żelaznej Św. Zofii. Może opowiem Ci od poczatku. Trafiłam do Enel-Medu zupełnie przypadkiem, robiłam tam USG u lek. Jolanta Mazurek-Kantor (specjalista ginekologii i położnictwa). A że to był poczatek ciąży i nie miałam jeszcze ani lek. ani szpitala na "oku" więc zostałam przy tej lek., która wydała mi się bardzo mila i opiekuńcza(pracuje w szpitalu na Kondratowicza i jest kierownikiem oddziału). I tak wlaśnie byłam u niej 3 razy (w tym raz byłam w tym właśnie szpitalu) aż do momentu kiedy pewnego dnia zaczął mnie strasznie boleć dół brzucha i nie mogłam sie wyprostować. Strasznie się przestraszyłam i poszlam jeszcze raz do niej. Okazało sie, że musze leżeć w łóżku. Jednak jej opinia mi nie wystarczyła. Dostalam od koleżanki namiary na dobrą lekarz, poszłam do niej i to mi bardzo pomogło. Ta lekarz pracuje właśnie na Żelaznej. Byłam u niej dopiero 1 ale mi się spodobala i była bardzo konkretna. Zostanę przy niej i już nie będę nic innego szukala. Ta moja koleżanka prowadziła u niej już dwie ciąże i ma zdrowe dzieciaczki i byla zadowolona z tego szpitala. Jednak podkreślam, że nie jest ten szpital zbyt tani ale ja uważam, że warto. Tak naprawdę to ciężko mi było podjąć tą decyzję, bo różnie to bywa. Jedni mówią tak a inni tak ale jednak o szpitalu na Żelaznej dużo się słyszy. W internecie można wszystko zobaczeć. Sale są naprawdę ładne lekarze ponoć też. Zobaczymy jak to będzie. Powiec mi na kiedy masz termin porodu, ja na 15.06.2003. - w rocznicę swojego ślubu i to będzie najlepszy prezent na świecie. Napisz do jakiej lek. chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś