niemogewtouwierzyc 14.03.10, 07:57 Witam. Poszukuje dobrego, sprawdzonego dentysty z Katowic, dzielnica dowolna, jednak najlepiej z centrum, w kierunku Brynowa i Ligoty. I wolalabym kobiete :) Z gory dziekuje za polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 12:19 watek byl podonny lika razy na forum..;) ja chodze do 4 dent w k-cach i sobie chwale, znieczulenie maja super, daje reke uciac, ze nie ebdziesz czuc:) bylam u innych lecz hmm wylam wrecz...szczegolnie na pogotowiu dentystycznym...:D slyszalam, ze u Borczyka tez dobrze robia, ale ceny ponoc kosmos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.10, 19:08 byłam dziś w 4 dent i nie polecam. poszłam w celu estetycznym - dosztukować czwórkę, którą kiedyś trzeba było wyrwać. przy okazji pomyślałam, żeby coś z trójką zrobić (kolorystycznie jedynki i dwójki mam bielsze i o kolor mi tej trójki głównie chodziło). przyszła dentystka i... miała jakąś dziwną wizję aby trójkę "uśmiercić" leczeniem kanałowym i ją poszerzyc tak aby nie było przerwy między trójką a piątką... no comment. pani się chyba chciała od razu brać do roboty, ale podziękowałam. w sumie spędziłam tam jakieś 10 minut a zapłaciłam za "konsultacje" 80 zł. To chyba dużo, bo jak byłam w zeszłym roku w Atri (koło AWF-u) to za zdjęcie wraz z konsultacją zapłaciłam 30zł a potem u innego dentysty to też na pierwszej wizycie rtg + szczegółowy plan leczenia - 50 zł. wracam więc do mojego dentysty, który może nie jest zbyt delikatny i potrafi czasem przywiercić do fotela, ale przynajmniej z jakimś kosmicznym pomysłem na megatrójkę nie wyskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
mali38 Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam 17.03.10, 11:36 Mogę śmiało polecić panią doktor Joannę Lekston z rodzinnego centrum stomatologii - citistom w Katowicach na osiedlu Tysiąclecia ul. Tysiaclecia 39. Przyjmuje do godziny 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.chello.pl 15.10.10, 00:07 Nie polecam Pani Lekston, jest niezrównoważonym dentystą ,odnosi się do pacjentów w sposób wulgarny ,wszystko co robi robi dla zarobku ,ma opinię lekarza lecącego na kasę wiem to z autopsji ,leczylem się w tym gabinecie . nie polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:14 xyz nie polecasz bo dentystka lepiej wie od ciebie?a po 2 mieli za darmo ci dac wizyte?najpierw sie sprawdza cennik dopiero sie siada na fotel;-) ja mam jeden minus tam owszem, ale jest to pani ktora na recepcji siedzi, trzeba bylo sobie wybrac dentyste, na stronie maja wypisanych,ja chode od 2lat i polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.10, 16:27 o rany... no i po co mnie od razu atakujesz??? mam prawo mies swoje zdanie (raczej). pomysł dentystki z megatrójką wydał mi się kosmiczny i tyle. może taki jest teraz "krzyk mody stomatologicznej", ale jakoś nie wyobrażam sobie trójki o szerokości dwa razy większej i nie skorzystałam. cennik podany na stronie nie był, więc myślałam, że będzie porównywalnie do innych gabinetów, ale ok. natomiast co do wyboru lekarza na podstawie strony internetowej to niby czym miałam się kierować? wyglądem zewnętrznym? dyplomami? dzwoniąc tam powiedziałam rejestratorce, gdy mnie spytała do kogo chcę iść, że do dentysty w celu "dosztukowania" czwórki i z góry założyłam, że mnie do takiego zapisze. kończac dyskusje, niechaj Ci będzie, że się nie znam na kanonach sztuki stomatologicznej a trójka o dwukrotnie większej szerokości to hit sezonu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.chello.pl 17.03.10, 13:15 przepraszam, bylas;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.chello.pl 17.03.10, 18:36 Ja polecam dentystkę Stępień- leczy na osiedlu Gwiazdy, przy ul. Roździeńskiego 90. Jest delikatna, znieczula tak, że nic nie poczujesz, co chwilę dopytuje, czy wszystko ok, na prawdę profesjonalne podejście, jestem bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 12:10 Bardzo polecam Panią dr. Drozd ul. Powstańców 8. Chodzę do niej od kilku lat i rzeczywiście jest to jak w nazwie stomatologia rodzinna. Najpierw leczyła się tam moja córka i bylo super, potem ja a teraz też moi rodzice. Znieczula fantastycznie nic się nie czuje ani w trakcie znieczulenia ani potem. Jest bardzo dokładna. Nie ma problemów z pieniędzmi bo przedstawia dokładny plan leczenia z kosztorysem i tyle się płaci (nie ma dopłat bo coś tam). A najważniejsze że wszystko jest na miejscu i dzieci i normalna stomatologia i protetyka a nawet narkozy i rtg też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Trauma Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.chello.pl 21.03.10, 16:26 Pozwolę sobie skorzystać i podłączyć się do wątku. Mój problem polega na tym, że jestem dorosłym facetem, ale dentysty boję się jak kilkuletnie dziecko! Sam widok fotela i narzędzi dentystycznych paraliżuje mnie do szpiku kości! Ostatni raz u dentysty byłem chyba z 10 lat temu (leczenie kanałowe - od tamtej pory bojkot!), mam do wyrwania 3 paskudne korzenie obok siebie, kilka zębów do wyleczenia. Chciałem to zrobić w narkozie, ale słyszałem o przypadkach zdrowych, młodych ludzi, którzy po takim zabiegu już nie wstali z fotela i opuścili gabinet dentystyczny w worku. Wiem, że nie mogę już tego dłużej odkładać, dlatego bardzo Was proszę - doradźcie, do którego dentysty pójść, żeby było dobrze, stosunkowo niedrogo i przede wszystkim bezboleśnie!!! Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 20:26 No to jeszcze raz polecę Ci dr Drozd z Katowic ul. Powstańców 8/2. Mój przyjaciel miał ten sam problem co Ty. Dorosły facet ale umierał na myśl o wyrywaniu zębów. Poszedł do Pani dr Drozd, umówił się na narkozę wszystko cacy, obudził się bez problemów choć już kiedyś miał kłopoty z narkozą u innego stomatologa. Rozmawiałem z nim ostatnio i jest bardzo zadowolony. Mówił że miał w trakcie wyrywania zębów w miejsca po zębach założoną sztuczną kość żeby nie było ubytku i potem można wstawić np. implant, choć na razie tego nie robi (wiadomo kasa). Jak byłem ostatnio z córką u pani droktor to pytałem się o narkozy i mówiła że bez problemu można się umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloneczko Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: 83.230.97.* 22.03.10, 09:33 Polecam neomed na morcinka w Katowicah!!!!!!!!!! Sprawdziłam i są naprawde dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.10, 18:38 oby:) we czwartek się tam umówiłam do dentysty - wizytę mam jutro i mam nadzieję, że będzie bardziej udana niż w 4 dencie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.10, 18:39 przy czym znowu... zdałam się na panią z recepcji i zapisała mnie do jakiegoś pana Andrzeja. wiesz może kto to i czy jest dobry??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloneczko Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: 83.230.97.* 24.03.10, 07:01 Tak ja własnie chodze do Pana Andrzeja polecam. Bardzo sie przyklada do tego co robi traktuje to powaznie nie na odczepnego. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.10, 19:12 Byłam w Neomed. Dentysta stwierdził, że spoko można zrobić most na trójce i piątce. Wycenił to na ok. 1000zł. Super - o takie właśnie rozwiązanie mi chodziło. Chciałam więc by mi coś takiego zrobił a ten na to, że... najpierw trzeba wymienić wypełnienia w siódemkach i wyleczyć szóstkę (dolne zęby). A tej czwórki nie mam u góry (lata temu została wyrwana do leczenia ortodontycznego, które mimo dwóch lat paradowania w aparacie rezultatów nie dało...). Spytałam więc pana, co mają wypełnienia w dolnych zębach do górnego braku czwórki. A ten mi na to, że "takie są reguły w stomatologii i najpierw trzeba wyleczyć jeśli jest co do wyleczenia a potem się bierze za estetykę". Nie no masakra po prostu... (zaraz pewnie zostanę tu "zjechana" przez zwolenników Neomedu:) ). W każdym razie wiem, że jednak da się to zrobić w sposób normalny a nie poprzez "megatrójkę" i teraz szukam dalej stomatologa, bo zależy mi, żeby się szybko tej szpary pozbyć a nie powymieniać wypełnienia w dolnych szóstkach... Natomiast pani z recepcji w Neomedzie... No comment. Na dzień dobry naskoczyła na mnie po co wogóle przyszłam. Do dentysty, kurde!!! I jak już wydobyła ze mnie po co (choć nie wiem co jej do tego) to naskoczyła na mnie, że "jak nie ma korzenia to się zęba dorobić nie da, ale niech to obejrzy dentysta!!!". Nie podobało mi się też, że dentysta potraktował mnie jak jakąś małolatę i bezpardonowo zaczął do mnie na "ty" jechać - kurcze, w końcu mam 29 lat a nie 19 i ja nie zwracałam się do niego per Andrzej... Nic jutro dzwonię umówić się do Comfortdentu i zobaczymy. Choć już mam dosyć tego epizodu z dosztukowywaniem czwórki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.xdsl.centertel.pl 23.03.10, 19:26 Polecam wszystkim dentystkę z ul.Zajączka w K-cach. Przyjmuje na fundusz i prywatnie, leczy dokładnie, w miarę tanio.Znieczulenia różne do wyboru,polecam. Jak chcecie szczegóły to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 19:37 widocznie jestes tak pier..ze nikt ci nie pasuje :) sama se zrob:) skoro maja cie wszyscy w d..o bidulko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.10, 20:07 a poużywaj sobie jak ci od tego lepiej frustracie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.com-promis.3s.pl 05.05.10, 21:40 hej, możesz podać namiary na tą panią? Oraz przykładowe ceny wypełnień / leczenia kanałowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpienie Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: 46.112.41.* 20.11.10, 13:29 juz gdzies to slyszalam , prosze o namiar =dzieki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.ula5.1000lecie.pl 24.03.10, 20:03 dentysta miał racje najpierw trzeba wszystko poleczyc a dopiero pózniej kosmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 19:41 możliwe, że tak to jest w teorii. ale przykładowo - wybijesz sobie górną jedynkę. Idziesz, żeby Ci dosztukowali, bo pod względem wizualnym niezbyt dobrze Ci bez jedynki, a tu Ci dentysta wyskakuje z hasłem, że można to zrobić, ale najpierw musisz wymienic wypełnienia w dolnych siódemkach i przeleczyć szóstkę...:) oczywiście nie mam nic przeciwko wymienieniu sobie tych wypelnień w siódemkach, ale z tą czwórką to mi na czasie zależy właśnie ze względów kosmetycznych a tyły to mogę przecież na NFZ-a w przychodni zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony pacjent Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.c198.msk.pl 23.03.10, 20:22 Ligota ul. Poleska Cosmetic Dental- polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zira7 Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam 24.03.10, 22:18 Polecam dr.Drozd z ul.powstancow 8.Ma aparat do znieczulania,nic nie boli.Chodze z dzieckiem i jest naprawde super.Leczy dziecku zabki piaseczkiem bez wiertla,rewelacja.Sama tez sie lecze i jestem bardzo zadowolona.Nie trzeba czekac w kolejkach bo umawia na konkretna godzine.Goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lenkia Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam 07.04.10, 22:33 Ja równiez polecam p.dr.Drozd.Jestem jej "fanem" od dawna.Mimo dużej wiedzy ciągle się dokształca,jest miła i super dokładna.Zęby po jej leczeniu wyglądają tak jakby nie miały plomb.I leczenie nic nie boli.Uczy też jak dbac o zeby.Super profesjonalista.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani mania Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.chello.pl 08.04.10, 10:10 A jakie ma ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafka Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: 109.197.36.* 19.04.10, 19:39 Dzisiaj dzwoniłam do gabinetu blisko mnie i szczerze powiedziawszy zamarłam... od 120 do 180 zł za wypełnienie światłoutwardzalne. Czy już wszędzie tak jest? Z dentystą jest tak, że tak czy inaczej nie ma się wyboru i trzeba zapłacić. Ale zastanawia mnie, czy to już "powszechne" to szaleństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 20:42 no, wreszcie trafiłam na dentystę, który pojął o co mi chodzi i nie próbował mnie na siłę uszczęśliwiać "megatrójką" czy też wymianą wypełnień w siódemkach i szóstce. pan stwierdził, że zrobi mi mosta aby zakryć tą szparę po czwórce i luzik. cenę podał bardzo normalną i ogólnie spoko gość tylko może trochę za bardzo "żywiołowy" i popadał w śmiech z byle powodu, ale nie ważne. tylko termin trochę odległy mi wyznaczył - na za trzy tygodnie, ale już wytrzymam te kilkanaście dni:) pani z recepcji też fajna - wykonuje to co ma wykonywać nie wchodząc z butami w to po co się przyszło do dentysty i nie wygłaszając swoich opinii na ten temat. jedynym minusem było to, że miałam wizytę na 17:00 a weszłam o 18:15 (kilka osób umówionych na tą samą godzinę - niezbyt fajnie) no i dość odległy termin następnej wizyty. gostek przyjmuje na granicznej, zwie się klocek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: 195.68.192.* 24.05.10, 15:52 Przychodnia Klocek&Swider na Granicznej w Katowicach. Troche trzeba niekiedy poczekac, ale milo i konkretnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia394 Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam 22.04.10, 12:12 Polecam Halinę Kaźmierczak-Rojek. Jest bardzo dobra i cenowo nie odstaje od pozostałych gabinetów. Przyjmuje na osiedlu Tysiąclecia ul. Zawiszy Czarnego 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczerbata Kaśka Re: znalazłam IP: *.c201.msk.pl 22.04.10, 12:37 Nie wiem czy zauważyłaś ale w międzyczasie ząb sam wyleciał. Za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 17:32 Troche daleko ale mysle ze warto , W chorzowie na Karpińskiego 3 Przyjmuje Robert Stencel i jego mama,starsza Pani. Sama tam chodze 3 ci rok ,i nie narzekam , ceny znosne.. ( wypelnienie swiatloutwardzalne 80 zl ,tyle ja place ,nie wiem czy jest w tym jakas znizka,bo dlugo tam chodze, zawyza jesli sie przyjedzie w nocy ,i z marszu,jezeli normalnie sie czlowiek umawia na terminy to bez zdzierstwa. Gosc umiejetnie potrafi znieczulic( mialam bardzo dlugo awersje do dentystow) Wszystko wytlumaczy ,robi zdjecia pojedynczych zebow na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nena Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 16:48 Hej. Mam dwie plomby w górnych jedynkach, które nie wyglądają zbyt atrakcyjnie... Chcę w końcu udać się do jakiegoś stomatologa, który mi te zęby zrobi porządnie, tzn. tak, żeby plomby się jakoś bardzo nie wyznaczały. Czytałam pochlebne opinie na temat pani Drozd, że robi ładnie, nie widać za bardzo różnicy między zębem, a plombą. Czy ktoś może potwierdzić tą opinię? I napisać coś więcej o tej pani doktor? A może ktoś poleci mi innego lekarza? Dodam, że oczywiście nie zamierzam wydawać majątku, nie interesuje mnie żadna nauka czyszczenia zębów, ściąganie kamienia, konsultacje (za co trzeba zabulić), chce po prostu zrobić sobie te dwa zęby. Help ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za free Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.c201.msk.pl 03.11.10, 09:09 Uważaj żeby cię jakiś dentysta nie zaskoczył. Ja też wymieniałem plombę. Zaczęło się od prześwietlenia, Okazało się, że trzeba wyczyścić i wzmocnić kanał zęba, uzupełnić koronę. Za to co na początku miało kosztować 80-120zł zabuliłem ok. 1000zł (równowartość implantu) ale kolor plomby dobrany idealnie. Leczenie zębów w Polsce finasuje NFZ - za składkę w gabinecie założą ci bezpłatnie kartotekę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruf Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: *.siec2000.pl 02.11.10, 22:05 a co ma do tego płeć???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa PROSZĘ PRZEczytać dobry dentysta z katowic IP: *.chello.pl 20.11.10, 18:49 odradzam gabinet na Sandomierskiej. Mają bardzo drogo, gdy poszłam pierwszy raz zniszczyli mi zęba tak że kolejne 2 razy byłam z reklamacją. Ząb po zrobieniu plomby (130zł ze znieczueniem) bolał mnie następnego dnia. Po weekendzie poszłam na reklamację i dentystka zaczeła mi wiercić w tym zębie bez znieczulenia. Następnego dnia bolało mnie nawet przy myciu zębów i jedzeniu czegokolwiek (nawet nie twardych potraw). Ból był nie do zniesienia ale za kilka tygodni poszłam tam ponownie. Okazało się że ta pani dentystka (Ewa Kheler albo Kehler, coś takiego) już tam nie pracuje. Po wykłóceniu łaskawie skierowano mnie do innej pani. Ta stwierdziła że mam zdarty ząb jak starsza osoba i dziwi się jak to jest możliwe (mam 23 lata). To powiedziałam, że tamta baba w nim wierciła, bo stwierdziła że mi plomba przeszkadza dlatego boli. No i dentystka powiedziała, że jedynym ratunkiem tutaj jest nadbudowa tego zęba. No i bym musiała za to zapłacić. Jak jej powiedziałam że to jest z reklamacji to powiedziała że spyta kierowniczkę. Kierowniczka stwierdziła że nie, nie ma tak bo napewno ten ząb był już wcześniej zniszczony dlatego mnie boli (po wizycie 2iej pojawiło się też wielkie krwawienie z dziąseł koło tego zęba). I że pewnie będzie kwalifikował się do leczenia kanałowego. Założyły mi opatrunek i na następnej wizycie plombę. Nie polecam ani tej pierwszej dentystki ani całego zakładu, bo trzeba ich prosić i kłócić sie o uwzględnienie reklamacji. Zepsuli mi ząb i ewidentnie nie chcieli się do tego przyznać. Kolejki mają za to bardzo małe - teraz już wiem dlaczego ;) Poza tym jak czekałam tam na 1sza reklamację to wpadła do poczekalni dziewczyna z płaczem że miała dzisiaj leczony ząb i tak ją boli że nie może wytrzymać - bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna69172 Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam 03.02.11, 21:51 może dobrym pomysłem jest odwiedzenie portalu branżowego www.stomatolog365.pl tam znajdziesz najlepsych stomatologów Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra1967 Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam 22.08.14, 11:18 Z tego co się orientuję to Pani doktor Aleksandra Drozd od kilku lat przyjmuje w nowym gabinecie Nowy, właściwy adres i nazwa to: DENTestica dr n. med. Aleksandra Drozd Armii Krajowej 190B/1 40-750 Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: dobry Dentysta z Katowic - szukam IP: 37.120.156.* 09.04.19, 21:40 A okolice? Jak kobieta, to dr pniok z dental care, to Tychy Odpowiedz Link Zgłoś