Gość: ibnalqq IP: *.tktelekom.pl 29.03.10, 12:21 A co w tym jest bulwersującego? Chce się kobieta procesować, to niech płaci. Ma majątek (co wykazał sąd), to niech się go wyzbędzie na koszty procesu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r1111111 Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 12:21 "Z sędzią Gutowskim nie udało się nam skontaktować." Ten Pan już nie powinien być sędzią. Adwokatem też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponuro i kaczo Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do IP: 132.170.9.* 29.03.10, 16:57 "Ten Pan już nie powinien być sędzią. Adwokatem też nie." Buta, pycha i pogarda dla "zwyklych ludzi" - to juz od dawna nieodlaczna cecha polskiego wymiaru nie-sprawiedliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Sędziowie to często zdemoralizowane bydło.To grupa IP: 193.238.180.* 29.03.10, 23:38 pasożytów bez faktycznej odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiotek wysokosc odszkodowania to smiech na sali IP: *.chello.pl 30.03.10, 00:32 35 tysiecy bardzo k*rwa smieszne powinna dostac 350 000 a ten skurwysyn z TIRa powinien jej zaplacic 5 000 000 zadosćuczynienia to by sie nauczyli jezdzic ale Polska to dziki kraj 4 świata tu zycie ludzkie i zdrowie jest warte tyle co psa (nierasowego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simple drania w todze wyrzucić na zbity pysk - na bruk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 01:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Re: drania w todze wyrzucić na zbity pysk - na br IP: 91.123.170.* 30.03.10, 04:12 simple - jestem ze. Pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Może ten "sędzia" to NKWDista, albo dostał od 30.03.10, 05:30 ubezpieczyciela ulgi ? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Gdzie jest Spokojny Zenek? Zaraz się okaże, że 30.03.10, 07:06 sędzia dokonał, zgodnie z literą prawa, największego dobrodziejstwa ostatniej dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: wysokosc odszkodowania to smiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 06:56 o ile zgodzic sie mozna z Toba "idiotek"merytorycznie,to winny jest ten durny polski narod,ktory albo siedzi w domu kiedy wybory,albo glosuje na Leppera lub Kaczki,Gietrycha czy jak tam mu.Jak wybralo sie tak sie ma. Jedno wiem,ze w USA juz taki sedzia powiekszylby armie bezrobotnych,no ale USA mimo swych wad to kraj z glowa Odpowiedz Link Zgłoś
kubabuda Re: wysokosc odszkodowania to smiech na sali 30.03.10, 08:27 Akurat kaczuchy próbowały wziąść to środowisko za mordę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKA Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.anonymouse.org 30.03.10, 01:34 Polskie Sądy, Prokuratura i Policja to najbardziej skorumpowane instytucje państwa polskiego. Polska to piękny kraj, ale koszmarne państwo - kocham Polske, ale jak myślę o tym co to za państwo to kocham największe bagno afrykanskiej korupcji poza tym polskim państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszykiszek Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 12:23 Żeby coś takiego podpisać na takim stanowisku, to trzeba mieć jakiś totalny przerost ego, albo nie mieć wyobraźni i instynktu samozachowawczego. Tak czy inaczej, wionie socjo-patią co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Dlatego ludzie posiadajacy niskie dochody 29.03.10, 14:26 nie mogą się sądzić przez takich kretynów w togach Odpowiedz Link Zgłoś
z54p Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d 29.03.10, 23:36 ale to tak bywa jak sfera prawnicza (aplikacje) zarezerwowane są dla ludzi z tradycjami prawniczymi w rodzinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.10, 10:54 Oburzenie uzasadnieniem jest słuszne, ale dziwi mnie, że rzecznik Sądu też się dziwi ;) . Z mojego doświadczenia wynika, że takie uzasadnienie odmowy zwolnienia od kosztów jest absolutnym standardem w polskich sądach. Sądzę, że głównie z braku pieniędzy w sądowej kasie (druga strona zostanie obiciążona kosztami dopiero w razie przegranej, a proces trzeba za coś prowadzić). Sędzia w tej sprawie miał po prostu pecha, że pani poszła do "Gazety" i padło na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polok Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 83.238.66.* 30.03.10, 12:05 Jak to jest,że jak ktoś obrazi "wysoki sąd" to dostaje kare ale jeśli "wysoki sąd" kogoś obrazi to już żadnej kary nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.toya.net.pl 29.03.10, 12:29 czy on jest swięta krową?????pozbawic go prawa do sądzenia za takie słowa,nie licuje z jego zawodem Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d 30.03.10, 06:55 niestety sędziowie są świetymi krowami i słusznie-niezaleznośc sędziów to podstawa demokracji.Ale postawa ludzka i moralna - to druga sprawa.Pozostaje wierzyc że Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy - i sędziemu dane bedzie poszerzyc swoje doswiadczenie życiowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.phlapa.east.verizon.net 29.03.10, 12:31 bulwersujaca jest bezczelnosc bezmozgowca sedziowskiego ktoremu spuscizna komunistycznej mentalnosci zrobila czarna dziure w czaszce. Pora na mary sie udac. (To samo do glosu powyzej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.chello.pl 29.03.10, 17:17 To młody sędzia, żadna komunistyczna spuścizna, to dziecko kapitalizmu właśnie: lex.pl/serwis/mp/2009/0568.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard-2 Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 12:36 Po co temu Panu instynkt samozachowawczy.Chroni go immunitet.Nawet największego sędziowskiego głupa chroni immunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf sędzia - osoba zaufania publicznego IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.10, 23:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 12:44 Ten pan sędzia obrazuje poziom polskich prawników-sędziów i już nie powinien być sędzią a co najwyżej portierem w Sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtles Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: 89.191.147.* 29.03.10, 12:46 co robia polscy siedziowie?wypuszczaja z aresztow gangsterow,wydaja smieszne wyroki za wypdakie smiertelne po pijaku,chowaja sie za immunitetem i maja sie za najwyzsza wladze w Polsce ktora moze kazdego uwalic,wiec kazdy boi sie cos im zrobic.A teraz wzieli sie za pouczanie jak kto ma zyc.ten sedzia ani chwili nie powinien byc sedzia.Dyscyplinarka i do roboty w markecie za 1000 zl.Od razu zobaczy jak wyglada prawdziwe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d 30.03.10, 00:28 Gość portalu: turtles napisał(a): > co robia polscy siedziowie? Nie przepracowują się. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 12:55 Czecia wadza pokazuje co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypadkowy gość Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 12:58 W państwie PRAWORZĄDNYM p.sędzia na butach byłby wyniesiony. Wszyscy Ci z "immunitetami" nie potrafią/nie chcą zrozumieć,że suwerenem w państwie demokratycznym jest NARÓD.Tylko od Niego zależy czy p.p. sędzia,prok.poseł,senator...PREZYDENT będzie zajmował OFIAROWANE mu stanowisko.I jeszcze jedna uwaga: WSZYSCY wobec prawa jesteśmy RÓWNI.Wszyscy urzędnicy z immu... czy bez niego niech zapamiętają tę oczywistość raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 30.03.10, 00:45 teoretycznie masz racje.natomiast praktycznie jestes jedynie platnikiem podatkow bez prawa glosu czyli nikim.taka jest smutna rzeczywistosc.twoja pozycje w systemie wyznacza jedynie ilosc posiadanych pieniedzy. jesli masz ich odpowiednio duzo mozesz wszystko, jestes bezkarny a panstwo staje sie twoim sojusznikiem.w przeciwnym wypadku masz prawo milczec. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 13:15 Porady sędziego były z pewnością chamskie, tym niemniej uzasadnienia powódki typu "moja rodzina wydaje na miesiąc 3000, to mnie nie stać na opłatę" też są co najmniej dziwne. Jeżeli sprawę wygra, to będzie miała z czego zapłacić (kredyty w końcu istnieją), a jeśli przegra - to dlaczego koszta jej niesłusznego pozwu ma ponosić państwo (czyli podatnik)? Czy jeżeli ja stwierdzę, że na życie wydaję 10 000 na miesiąc (bo taki mam standart i tak mi się podoba, a ograniczać mi się nie chce), mimo że dochodu mam np. trzy razy mniej - to państwo ma obowiązek zwalniać mnie z rozmaitych opłat? Sprawa zwalniania z opłat różnych gangsterów to zupełnie inna kwestia. Nie uznaję usprawiedliwiania kradzieży argumentem typu "bo wszyscy kradną". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa 79 Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 93.179.207.* 29.03.10, 13:54 Jeżeli sprawę wygra, to będzie > miała z czego zapłacić (kredyty w końcu istnieją), a jeśli przegra - > to dlaczego koszta jej niesłusznego pozwu ma ponosić państwo (czyli > podatnik)? A skąd wiesz, że niesłusznego? To, że ktoś przegra w sądzie, to wcale nie znaczy, że nie ma racji. Czy wygra czy przegra to nie wiadomo; w sądzie jest sąd a nie sprawiedliwość. Jednak każdy obywatel ma prawo do sądu. Ma prawo, niezależnie od wyroku, więc nie może być tak, że niedość że przegra, to jeszcze musi pokryć koszty sądowe. To, że ktoś przegrał wcale nie znaczy, że kłamał i chciał oszukać - to tylko znaczy, że przegrał i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 82.45.134.* 30.03.10, 12:44 Jesli to powodzctwo cywilne to czemu mamy wszyscy placic? Jesli ona chce kogos pozwac to powinna zaplacic. A swoja droga to jesli ma przychody w wysokosci 900 zl to jakim cudem wydaje 3000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.chello.pl 30.03.10, 13:13 Dostała 35000 debilu. Policz sobie na ile jej to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd na 11 postepowan sadowych IP: *.acn.waw.pl 28.06.11, 21:58 po 3175 szt? Choc z drugiej strony w pierwszej instacji wg mnie powinno sie placic po fakcie, wyroku. Jak sad przyzna racje to odbije z odszkodowania jak nie to dopiero wtedy bedzie sie trzeba zastanawiac czy placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:16 jest w tym sporo racji. Dodac mozna, ze z artutykułu wynika, iz kobieta napisała do sadu, z ma 900 zł renty a wydaje 3000 zł miesiecznie. Od razu nasuwa sie pytanie o co tu chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 80.48.4.* 30.03.10, 00:31 naganne sa rady sedziego, niepełnosprawnej karze sprzedac samochód, może powinna ubranie też sprzedać :), druga sprawa 35 000 jakie otzrymalaa to zadościuczynienie za utrate zdrowia i jako rozsądna osoba nie powinna ich wpłacać na wpisowe, po wypadku nie ma takich dochodów jaka miałaby gdyby nie wypadek, suma nieprzyzwicie niska jak za kalectwo, trzeba brac pod uwagę jej mozliwośći zarobkowe, to że wydaje więcej niż zarabia pokazuje na co potrzebne sa jej pieniądze zz zadośćiuczynienia i na jka krótko jej wystarczą. sąd nie zbadał więć sytuacji materialnej, taki sędzia powiniezn zostac postawiony pod sąd dyscypinarny i wyrzucony z zawodu, bezmyslna ocena sądu oznacza że bedzie w także wyroki miał równie dobre :) sędziowie to generalnie niski poziom , zdarzają sie wyjątki jednak nieliczne jak to wyjatki, jedyny aparat który przetrwał mw niezmienionej formie i działa jak dzialał, to że sa i młodsi sedziwoie o niczym nie świadczy, systemem jest nie z tej epoki Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d 29.03.10, 14:25 Przede wszystkim, baranie, to nie są pieniądze na koszta procesu, tylko opłata wnoszona w sprawie cywilnej o wartości materialne i chyba wynosi ok. 10%, żeby sąd w ogóle sprawę przyjął do rozpatrzenia. Nie wyjeżdżaj więc ze swoją kieszenią, bo nikt ci z niej kasy nie wyciąga. Jak będziesz chciał od dłużnika wyprocesować pożyczone 50 tys. to będziesz wstępnie musiał wpłacić 5 tys. (Nie jestem pewien tego procentu, prawnikiem nie jestem.) Jest to skuteczna zapora dla niebogatych ludzi dochodzenia odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibnalqq Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.tktelekom.pl 29.03.10, 15:22 Nim zaczniesz pouczać innych mądralo, zerknij sobie do kpc i sprawdź sobie co obejmują koszty procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.dg-net.pl 29.03.10, 19:42 Zerknąłem. Wpis to wpis. Nie służy on pokryciu kosztów procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 87.204.10.* 29.03.10, 23:36 ar.co napisała: > Jeżeli sprawę wygra, to będzie > miała z czego zapłacić (kredyty w końcu istnieją), a jeśli przegra - > to dlaczego koszta jej niesłusznego pozwu ma ponosić państwo (czyli Jeśli wygra, dostanie wpis spowrotem, a koszty procesu poniesie ubezpieczyciel. Jeśli przegra, sąd będzie mógł ją i tak obciążyć kosztami postępowania. Dlatego można wstrzymać pobranie "wpisu". I nikogo to nie boli ani skarb państwa nie jest obciążony z automatu. A btw - ludziska, nie martwcie się o skarb państwa. Prokuratorzy wnoszą tyle bezsensownych spraw do sądów (płaci oczywiście SP), że sprawa tej Pani przechodzi jako ułamek promilla niepotrzebnych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 13:19 Wczoraj w programie Jacka Żakowskiego była mowa co nasze sądy zrobiły z chorym Łyżwińskim którego leczył dentysta i lekarz patolog. Dziwię się jego żonie że tą sprawą nie zajął się Strasburg. To samo radzę tej pani bo w naszej ojczyźnie sprawiedliwości nie znajdziemy, zwłaszcza teraz kiedy za wszelką cenę odsuwa się PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.chello.pl 29.03.10, 17:20 Myślę, że za Łyżwińskiego ktoś beknie, bo to już jest grube przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doe Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.chello.pl 29.03.10, 23:45 O tej sprawie (o Łyżwińskim) tygodnik NIE pisał już tydzień temu. To, że telewizyjni dziennikarze z charaktru upodobnili się do pewnych zwierzaków z rodziny hienowatych z Afryki (wydają harakterystyczne dźwięki podobne do śmiechu), to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d 30.03.10, 02:12 Akurat w przypadku Żakowskiego bym się nie zgodził, chociaż po prawdzie nie jest dziennikarzem telewizyjnym. Do programu zaprosił autorkę reportażu o Łyżwińskim - Izę Kosmalę z tygodnika NIE. Swoją drogą trzeba 20 lat, żeby to szacowne pismo zaczęło być zauważane w mediach głównego nurtu, dotychczas wszyscy czytali, zrzynali na potęgę, ale o źródłach - cisza. Ciekawe, że do TVP zaproszono dziennikarkę NIE, to pozytyw aktualnego układu rządzącego w TVP, niestety Tusk nie spocznie, póki nie zarżnie TVP do końca. -------- Dopiero jak umrze ostatnie drzewo, ryba i wyschnie ostatnie źródło, ludzie zdadzą sobie sprawę, że nie da się jeść pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony..... Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:27 Niestety nie jest to jedyny znany mi przypadek, podobnie jak argumentacja sędziego. Sędziom łatwo utrącać wnioski osób starszych, niedołężnych czy doświadczonych życiem, tak jak bohaterka reportażu. Identycznie sąd argumentował w sprawie 82-latki, która zwalczała pozew o eksmisję z mieszkania, które podarowała wnukowi, a które ten fikcyjnie sprzedał by pozbyć się babci. Zgroza, znane mi osobiście. Nie rozumię tylko jak to się dzieje, że zwykli pieniacze, którym nie zbywa na niczym ( czyt. stać ich na ponoszenie sądowych kosztów ) uzyskują łatwo zarówno zwolnienie od kosztów jak i pełnomocników z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joa 79 Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 93.179.207.* 29.03.10, 13:45 Czy to nie dziwne, że do lekarza idzie się za darmo, a koszt wizyty pokrywa NFZ. Jednak, żeby korzystać ze swych praw przed sądem, to musisz zapłacić? Czemu w sądach nie udziela się prawie żadnych informacji? W pismach z sądu nie napiszą ci, jakie prawa ci przysługują, jakie procedury, ile co trwa, tylko musisz z tym pójść do prawnika i zapłacić mu 50 zł. A prawnik i tak najczęściej przeczyta ci jakiś artykuł z kodeksu i będzie się na ciebie gapił jak baran... i powie, że jeśli ma się tym zająć, to musisz dać mu 500zł. Czemu tu nie ma jakiegoś narodowego ubezpieczenia dającego wszystkim szanse na korzystanie ze swych praw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 213.17.241.* 29.03.10, 14:41 Wizyta u lekarza jest pozornie darmowa, bo NFZ płaci za nią z naszych składek. Chcesz odprowadzać co miesiąc składkę na wymiar sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.aster.pl 29.03.10, 22:15 Tak jest! I żądamy jeszcze darmowych fryzjerów (ile razy, tak naprawdę, z ręką na sercu, wyszliście zadowoleni od fryzjera ???), darmowych stomatologów, darmowych wczasów i darmowej benzyny. Powinni jakiś państwowy fundusz utworzyć na te cele - podatki w końcu płacimy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa79 Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 93.179.207.* 30.03.10, 06:06 napij się wody! Do fryzjera się idzie właściwie kiedy się chce, fryzjerzy są prywatni, ale sądy to urzędy - prywatne nie są i dostep do ich usług pownien być powszchny i równy, a opłaty ograniczają go na pewno. Powiem wiecej, "darmowych" lekarzy może nie być, darmowy sąd i prawnicy, jako elementy systemu państwa powinni być! No ale lekarze nie ustalają praw. Kasta prawnicza prawa ustala, to ustala je tak, żeby im było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALUŚ Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.147.98.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.03.10, 14:21 Miałem podobny przypadek, tyle, że z adwokatem z urzędu która powiedziała mi, że jak chcę wygrać sprawę to muszę sprzedać samochód i jej zapłacić bo ona musi konsultować się z sędzią. Nadmieniam, że sąd przydzielił mi właśnie ją z urzędu a ona widząc, że podjechałem samochodem średniej klasy oczywiście pożyczonym tylko, że ona o tym nie wiedziała. I o dziwo sprawę przegrałem zostałem ukarany grzywną 500 zł. Tak działają prawnicy w Polskim prawie, wszyscy uzgadniają ze sobą wyroki i do sądu idzie się po wyrok a nie po sprawiedliwość. w moim przypadku nie stać mnie było na obronę mojego honoru i dobrego imienia. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hEla Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.aster.pl 29.03.10, 22:51 Tak jest: tak działa polskie prawo. Tobie się w życiu nie bardzo chwilowo wiedzie. Pracujesz w supermarkecie czy w ochronie i za swoją pracę zarabiasz, powiedzmy, 15 zł netto za godzinę. Od adwokata wyznaczonego z urzędu,(nie patrząc nawet na to, czy zna się na na danej dziedzinie prawa (np. prawa karnego), czy wręcz czuje do niej wieloletnią niechęć (bo zajmuje się na co dzień prawem autorskim) oczekuje się, że będzie pracował również za 15 zł na godzinę. Tak to działa. Efekty też widać. A z tą sprawą przekupstwa sędziego leć do prokuratury, a także do NRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:57 Panie Pietraszewski, znowu reklamuje pan swego kolesia Marszołka a na dodatek zręcznie obsmarowuje pan jedrucha, z którym przegrał pan proces. ładnie to tak? Taka prywata, zero inwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika 23 urząd skarbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 15:04 Pomijam sprawę opłaty sądowej, natomiast chciałam zwrócić uwagę na niefrasobliwość dziennikarza, który pisze o różnicy w dochodach i wydatkach rodziny p. Molędy. Jeżeli wydatki wynoszą 3 tys. zł, a renta tylko 900 zł, to albo małżonek zarabia 2100 zł, albo są to przychody z "szarej strefy", którymi teraz musi zainteresować się Urząd Skarbowy z Dąbrowy Górniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: urząd skarbowy IP: 82.45.134.* 30.03.10, 12:48 to nawet nie renta ale EMERYTURA. Ososba na renci nie moze pracowac, na emeryturze juz przestala pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi tak oto niesiemy odnowę moralną... 29.03.10, 15:22 moim zdaniem to skandal że w przypadku konioecznosci leczenia odszkodowania trzeba dochodzić w sadzie! w takich przypadkach szpitale powinny mieć możliwość bezpośredniego obciążania ubezpieczyciela! a sprawy o renty powiny być załątwiane w przeciągu 24h! Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... 29.03.10, 18:17 Ale przecież ubezpieczyciel już wypłacił odszkodowanie; zrobił to nie wg swojego widzimisię, tylko wg oceny komisji lekarskiej i odpowiedniego, zgodnego z prawem taryfikatora. I te pieniądze wystarczyły - w tekście nie ma ani słowa o tym, że pani Molęda musi się dalej leczyć, albo że jest na rencie inwalidzkiej. Wręcz przeciwnie, wyraźnie napisano, że jest emerytką, a pieniędzy chce w ramach zadośćuczynienia za krzywdy, a nie w celu rehabilitacji! Pani Molęda po 5 latach od wypadku uznała, że "dostała za mało" i jeszcze trochę kasy by się przydało. Bo przecież emerytura mała, a niepracującemu synowi trzeba opłacić zaoczne studia... I utrzymać go... I internet zapewnić... I telefon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... IP: *.dg-net.pl 29.03.10, 19:40 A teraz czytamy jeszcze raz i znajdujemy punkt, który mówi o tym, że syn studiuje zaocznie. :-D Wysokość odszkodowania była zgodna z... taryfikatorem ubezpieczyciela. I faktycznie kobieta się nachapała na swoim nieszczęściu. Całe 35 tysięcy złotych... Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... 29.03.10, 19:58 Faktycznie, moja pomyłka. Co nie oznacza, że syn 62-letniej kobiety nie może pracować i studiować, tylko musi siedzieć na garnuszku rodziców, emerytów. Taryfikator ubezpieczyciela? A cóż to takiego? Ubezpieczenie jest wypłacane z obowiązkowej w Polsce polisy OC. Wartość polisy określa prawo, a nie jakiś tam ubezpieczyciel. Stopień utraty zdrowia (w procentach) określa nie ubezpieczyciel, tylko komisja lub orzecznik, który ma państwowe uprawnienia. Kobieta nie miała prawa się "nachapać" na swoim nieszczęściu, bo to nie o to chodzi w istocie ubezpieczenia. Ewidentnie mylisz pojęcia. Miała mieć pokryte straty, i nic więcej. Przecież była na zwolnieniu lekarskim (płatnym). Miała zapewnioną opiekę lekarską. Nie została bez środków do życia. Dodatkowo otrzymała 35 000 zł. Obecnie jest na emeryturze, na którą pracowała przez całe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hELA Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... IP: *.aster.pl 29.03.10, 22:38 Witamy wśród nas Pana z firmy ubezpieczeniowej. Witamy serdecznie. Czekamy na dalsze złote myśli. Tylko prosimy o niewprowadzanie opinii publicznej w błąd! Zdrowie jest rzeczą bezcenną. Za jego utratę, za wszelkie koszty poniesione w związku z wypadkiem, za utratę zarobków, zwiększone koszty utrzymania, zmniejszone możliwości zarobkowe, utracone zarobki itd. itd. należy się od ubezpiecczyciela odszkodowanie. Ta pani, gyby nie wypadek, mogła sobie pracować z 10 lat dłużej i zamiast nędznych ochłapów renty, otrzymać w stosownym czasie emeryturę adekwatną do jej zarobków. Przy obliczaniu emerytury tej pani (sądząc po wieku) bardzo istotne są wybrane prze nią lata składkowe (wybrane - czyli te, w których zarabiała najlepiej).Bardzo prawdopodobne jest , że były to ostatnie lata jej kariery zawodowej. Niestety - wypadek zniweczył karierę zwodową i późniejsze wesołe życie emerytki z wakacjami w Hiszpanii czy domkiem na Mazurach. I to jest szkoda, której wyrównania może żądać od ubezpieczyciela. Ta pani prawdopodobnie przez wiele lat jeszcze (albo i do końca życia) powinna chodzić na rehabilitację, używać specjalistycznego sprzętu rehabilitacyjnego, mieć odpowiednie wyposażenie mieszkania (uchwyty przy wannie, przerobiony prysznic, chodzić regularnie do lekarzy, odpowienio się odżywiać itd. itd. W cywilizowanych państwach płaci za to ubezpieczyciel. Płaci grube tysiące i miliony. I nie wciskaj nam kitu, że to jest złe. Zadośćuczynienie to nieco inna działka - ubezpieczyciel ma obowiązek zrekompensowania jej cierpień psychicznych i fizycznych, jeśli udowodni, że takowych doznała. Czyli: jeśli jest w stanie udowodnić swoje racje, to należy się jej odszkodowanie i zadośćuczynienie. ___________________ Ale co do zwolnienia od kosztów - zasada jest taka, że pod uwagę bierze się takzę zarobki jej męża, jeśli pozostaje ona z mężem we wspólnym pożyciu, a także ich ogólny stan majątkowy. Jeśli ktoś (ktoś, bo o majątku ej pani przecież niewiele wiemy) ma na koncie kilkanaście tysiecy, mieszkanie własnościowe,samochód i akcje - to nie zostanie zwolniony z wpisu w wys. 3 tyś zł. I to jest sprawiedliwe. Chociaż możemy zadać pytanie ustawodawcy (czyli tym wszystkim posłom i senatorom walczącym głównie o swoje portfele), czy uchwalone przez nich opłaty nie są za wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 12:29 "hELA" a co Ty tlumaczysz temu kalmukowi jak chlop krowie na miedzy,mysle,iz krowa predzej zrozumie, no chyba ,ze go tez TIR stuknie to inaczej bedzie spiewal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 12:24 a ja jestem ciekaw " excellenz" o jakie Ty odszkodowanie wystapisz jak Cie stuknie TIR ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: tak oto niesiemy odnowę moralną... IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 30.03.10, 00:30 zanim zabierzesz glos baranie, przeczytaj po raz drugi material zrodlowy. wowczas dowiesz sie o co chodzi. jesli po drugim czytaniu rowniez nie zrozumiesz to daj sobie spokoj i jedz na ryby albo na grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
judykator Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 15:46 Dostała odszkodowanie 35k PLN. Uważa że za mało. Rozsądny człowiek w takim wypadku winien z tego wydzielić sumę na dalsze procesy. Czemu za jej procesy ma płacić ktoś inny? A skandalem ta takie artykuły, ... normalnie skandal w gazecie wybiórczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.chello.pl 29.03.10, 17:23 To dużo za kalectwo? No bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Przynajmniej sedzia darmozjad nie owija w bawełnę IP: 83.143.102.* 29.03.10, 16:33 Pisze konkretnie co i jak, żeby była kasa dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... IP: *.globalconnect.pl 29.03.10, 17:18 Tępy, arogancki cham... Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz 100% racji... 29.03.10, 17:34 > A co w tym jest bulwersującego? Chce się kobieta procesować, to niech płaci. > Ma majątek (co wykazał sąd), to niech się go wyzbędzie na koszty procesu. W pełni się z Tobą zgadzam. Zupełnie nie rozumiem, o co krytykującym sędziego chodzi. Sędzia nie jest od naginania prawa, tylko od przestrzegania i egzekwowania przepisów. Przepisy są jasne: od wniesionej sprawy należy się wstępna opłata w wysokości 5% wartości oczekiwanego zadośćuczynienia. Skoro powódka decyduje się wnieść pozew, to MUSI mieć pieniądze. Choćby dlatego, że jeśli przegra sprawę, zostanie obciążona kosztami procesowymi oraz kosztami poniesionymi przez pozwanego. Jasne. Proste. Logiczne. Nie może być tak, że ktoś przegrywa, a potem mówi: Przepraszam, pozwałem, przegrałem, ale waszych kosztów, waszych strat czasu, waszej pracy nie opłacę, bo nie mam z czego. Możecie mnie w d... pocałować. Swoją drogą, skoro pani M. dostała 35 000 złotych odszkodowania, i było jej tego za mało, to mogła sobie zostawić pieniądze na dalsze sądzenie się. Sędzia ma też rację w innych kwestiach. Jeśli pani M. uważa, że pozywanie firmy ubezpieczeniowej jest niezbędne i uzasadnione a ona sama ma 100% racji, to niech zrezygnuje ze ZBYTECZNYCH, niepotrzebnych do życia rzeczy (telefon, internet, RTV, samochód, studia zaoczne nie pracującego obiboka) i w ten sposób zgromadzi środki na proces. Przecież jeśli ma rację to i tak te pieniądze do niej wrócą... i to z odsetkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot.9 Ito bydle-"sędzia" jeszcze pracuje ???? 29.03.10, 18:03 na taczki z bydlakiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: 100% racji... IP: *.chello.pl 29.03.10, 18:58 Ty już nawet nie jesteś debilem.Jesteś zwykłym nowobogackim s...synem,któremu słoma z butów wystaje.Jedyna nadzieja dla zwykłych ludzi w Strasburgu.I w tym,że takie g...na jak tynie będą miały wpływu na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: 100% racji... 29.03.10, 19:49 Nie jestem nowobogacki, daleko mi do tego statusu. Za to z pewnością uważam, że ktoś, kto z jakiegokolwiek powodu będzie chciał mi kiedyś założyć sprawę z powództwa cywilnego, musi mieć pieniądze i liczyć się z wydatkami. Choćby po to, żeby później pokryć koszty sądowe oraz MOJE KOSZTY (reprezentacji, czasu pracy, straconych nerwów) jeśli sprawy nie wygra. Prawo broni również pozwanych, bo nie zawsze jest tak, popełnili coś niezgodnie z obowiązującymi przepisami. Często jest tak, że to powód sobie coś ubzdura i chce dowodzić swoich wymysłów przed sądem, choć nie ma racji. I tyle w tym temacie. P.S. Życzę wielu wizyt w sądzie, kiedy ktoś wymyśli sobie, że ty mu jesteś coś winien. Wtedy zrozumiesz, o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: 100% racji... IP: *.chello.pl 29.03.10, 20:01 Akurat miałem do czynienia z sądami i wiem jak funkcjonują.Mam wyrok skazujący dłużnika i mogę go sobie w ramki oprawić bo komornikowi nie opłaca się palcem ruszyć.I zdania nie zmienię.Tej wysokości opłaty sądowe stanowią dla mniej zamożnych barierę nie do przebycia.I z tego powodu coraz częściej będziemy z naszych podatków płacić odszkodowania za nierespektowanie prawa do sądu.Więc nie pieprz bzdur o sprawiedliwych opłatach i twoich kosztach. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: 100% racji... 29.03.10, 20:28 Czy gdybyś otrzymał 35 000 zł odszkodowania, i uważałbyś, że to dla ciebie zbyt mało, to zainwestowałbyś 8% otrzymanych pieniędzy w dalszą walkę o swoje, czy narzekałbyś, że cię na to nie stać? A jeśli uważasz, że opłata przy składaniu powództwa cywilnego jest niesprawiedliwa, to napisz do Strasbourga. Może przestaniesz pociskać takie farmazony, kiedy przekonasz się, jakie standardy panują na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: 100% racji... IP: *.chello.pl 29.03.10, 20:50 Na świecie obywatele mają dostęp do sądów.W Polsce obywatelami są tylko bogaci.Reszta to tłuszcza mająca siedzieć cicho i być wdzięczna że dostąpili łaski pracy dla obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: 100% racji... IP: *.magma-net.pl 30.03.10, 00:06 pojedź sobie do stanów i zobaczysz amerykę, tam krótka piłka - nie stać Cie na adwokata to się nie sądzisz (czy też wpis),nie stać Cię na lekarza, albo dobre ubezpieczenie to się nie leczysz, ewentualnie dostaniesz adwokata z urzędu oraz lekarza stażystę w najgorszym szpitalu miejskim, oczywiście po godzinach wyczekiwania Chcieliśmy na zachód do kapitalizmu to mamy, teraz trzeba z tym żyć, że Ci co maja kapitał mają lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 100% racji... 30.03.10, 00:15 Gość portalu: Kam napisał(a): > pojedź sobie do stanów i zobaczysz amerykę, tam krótka piłka - nie stać Cie na > adwokata to się nie sądzisz Co ty pieprzysz, jak adwokat poczuję kasę, to nie wyłożysz na sprawę ani złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek22635 Re: 100% racji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 07:54 "kam" ciekawym w jakiej Ameryce byles ,chyba Poludniowej. Ja mialem dwie powazne operacje w New York i nie zaplacilem ani centa,a bogaty nie jestem i w przednim szpitalu "NY Prezbiterian Hospital" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trudka Re: 100% racji... IP: *.autocom.pl 30.03.10, 00:20 Odbiegając zupełnie do opisanego w artykule przypadku (sprawa jest bardzo przykra a sędzia zachował się zdecydowanie poniżej pewnego poziomu), uważam, że opłaty sądowe MUSZĄ BYĆ UTRZYMANE. Pracuję w firmie usługowej i większość klientów, z jakimi mam styczność, to nadęte pajace, które sądziłyby się nawet o to, że dokumenty były spięte spinaczem w nieładnym ich zdaniem kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafomak Re: 100% racji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 21:12 > Czy gdybyś otrzymał 35 000 zł odszkodowania, i uważałbyś, że to dla ciebie zbyt > mało, to zainwestowałbyś 8% otrzymanych pieniędzy w dalszą walkę o swoje, czy > narzekałbyś, że cię na to nie stać? Jesteś bezczelny. Myślisz, że ona sobie te pieniądze - po tym, gdy została kaleką niezdolną do pracy - na wafelki i kosmetyki przepuściła? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 100% racji... 30.03.10, 00:13 excellenz napisał: > Nie jestem nowobogacki, daleko mi do tego statusu. Za to z pewnością uważam, że > ktoś, kto z jakiegokolwiek powodu będzie chciał mi kiedyś założyć sprawę z pow > ództwa cywilnego, musi mieć pieniądze i liczyć się z wydatkami. Szczególnie, gdy mu ukradniesz milion złotych i będzie musiał wpłacić 5, 10, czy 20% sumy (czy ile to tam obecnie wynosi), o którą się procesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: 100% racji... IP: *.dg-net.pl 29.03.10, 19:28 Aha, a szanowny Pan czytać umie? Zasugerował, że syn Molędy powinien przenieść się na studia zaoczne i "podjąć pracę celem polepszenia sytuacji finansowej rodziny". kontra "studia zaoczne nie pracującego obiboka". Poza tym wpis to wpis. On nie służy pokryciu kosztów postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: 100% racji... 29.03.10, 20:08 Jeszcze raz. Faktycznie, moja pomyłka. Co nie oznacza, że syn 62-letniej kobiety nie może pracować i studiować, tylko musi siedzieć na garnuszku rodziców, emerytów. Jeśli młody, zdrowy mężczyzna wykorzystuje rodziców w ciężkiej sytuacji, zamiast im ulżyć, to jest obibokiem. I czytamy, o jakie opłaty chodzi w procesie cywilnym: ksiegowosc.infor.pl/niezbednik/wskazniki/30/630,Oplaty-sadowe-w-sprawach-cywilnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafomak Re: 100% racji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 21:15 A co ty wiesz o zdrowiu jej syna? Jesteś jego ojcem? Gdzie wyczytałeś w tym artykule, że jest zdrowym obibokiem? Co za arogancki typ z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 100% racji... 30.03.10, 00:20 excellenz napisał: > Jeszcze raz. Faktycznie, moja pomyłka. Co nie oznacza, że syn 62-letniej kobiet > y > nie może pracować i studiować, tylko musi siedzieć na garnuszku rodziców, > emerytów. Jeśli młody, zdrowy mężczyzna wykorzystuje rodziców w ciężkiej > sytuacji, zamiast im ulżyć, to jest obibokiem. Od kiedy sędzia decyduje co ma robić obywatel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibnalqq Re: 100% racji... IP: *.tktelekom.pl 29.03.10, 19:31 Popieram Twoją wypowiedź. Wystarczy wziąć do reki pierwszy, lepszy komentarz do ustawy o kosztach sądowych w sprawach cywilnych. Sędzia tylko zastosował prawo. I wydaje mi się, że zastosował je dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypadkowy gość Re: 100% racji... IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 21:53 Głupi,ś dobry człowieku.Sędzia jest od wydawania wyroku zgodnie z literą prawa i [co w Polsce jest przez sędziów trudne do zrozumienia]z swoim sumieniem.Nie jest Jego rolą komentowanie faktu czy ktoś jest bogaty lub biedny jak mysz kościelna. W każdym innym przypadku staje się stroną...a to już jest NIEDOPUSZCZALNE. Czy to tak trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: 100% racji... 30.03.10, 00:36 jestem bardzo ciekawy, co byś uczynił, Przypadkowy Gościu, gdyby przeciwko Tobie zapadł wyrok, a sąd by orzekł, że osądził Cię nie na podstawie powołanych przepisów prawa, tylko "zgodnie z literą prawa i ze swoim sumieniem". jak napisałbyś odwołanie? rolą tego sędziego było orzec, czy kobieta jest na tyle bogata lub biedna, żeby ponieść koszty sądowe. tego wymagały przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 100% racji... 30.03.10, 00:49 fromagreatheight napisała: > rolą tego sędziego było orzec, czy kobieta jest na tyle > bogata lub biedna, żeby ponieść koszty sądowe. No i co, jest, czy nie jest? Jak ma 900 renty to jest, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: 100% racji... 30.03.10, 00:53 sąd orzekł, że jest. ma 900 złotych renty oraz 35000 złotych wypłaconych przez ubezpieczyciela (tak na marginesie badaniu podlega sytuacja majątkowa całej rodziny). zdaniem sądu jest więc na tyle bogata, by za dochodzenie odszkodowania nie płacili za nią podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 100% racji... 30.03.10, 01:07 fromagreatheight napisała: > sąd orzekł, że jest. ma 900 złotych renty oraz 35000 złotych wypłaconych przez > ubezpieczyciela (tak na marginesie badaniu podlega sytuacja majątkowa całej > rodziny). zdaniem sądu jest więc na tyle bogata, by za dochodzenie odszkodowani > a > nie płacili za nią podatnicy. Chyba jedak nie jest, bo sędzie kazał synowi iść do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: 100% racji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 07:59 "ibnalgg" Ty polski durny kalmulu , a czy nie uwazasz ,ze procz prawa jest jeszcze zdrowy rozsadek? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Prawo tylko dla bogatych co? 29.03.10, 22:50 Porąbańców głoszących takie dyskryminacyjne hasła należy traktować na równi z degeneratami promującymi inne formy dyskryminacji czy totalitarny system rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Ile dzisiaj ukradł zwolennik bandyty ? IP: *.spray.net.pl 29.03.10, 23:35 I niech nie zapomni zapłacić łapówki....bo potem pensji nie będzie...Nawet mi się nie chce Tobie zjawisko podawać faktów na kradzież pracowników tzw. polskiej strefy budżetowej jakimi są sędziowie w sądach....A teraz spadaj ścierwo...kradnij dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: 100% racji... 30.03.10, 00:10 excellenz napisał: > W pełni się z Tobą zgadzam. Zupełnie nie rozumiem, o co krytykującym sędziego c > hodzi. Sędzia nie jest od naginania prawa, tylko od przestrzegania i egzekwowan > ia przepisów. Zaprzeczasz sam sobie. Jaki przepis mówi o tym, co ma robić ta pani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: 100% racji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 07:47 "excellenz" zycze Ci znalesc sier w jej butach Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek70 Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d 29.03.10, 18:56 Pan gutkowski??? celowo z małej literki:) Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 19:28 Brawo sędzia Rajmund Gutowski! Takiego werdyktu nie wymyśliłby żaden pacjent szpitala psychiatrycznego. Prezes Sądu Okręgowego powinien niezwłocznie wystąpić do prezydenta RP z wnioskiem odznaczenia wybitnego przedstawiciela polskiej sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: 157.158.48.* 30.03.10, 08:45 Tak, zgadzam się i koniecznie ogłośić ten fakt jak najszerzej, z podaniem imienia i nazwiska, stanowiska i miejsca pracy tego wybitnego przedstawiciela wybitnej władzy sądowniczej w Polsce. Tak aby już zawsze wszyscy wiedzieli co to za "geniusz inaczej". Podobne sprawy należy zawsze bardzo nagłaśniać. Niech "bohaterowie" staną się znani. Polacy powinni znać swoich "bohaterów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu. Re: Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 09:29 Ty skurwysynu sedzio orzekajacy w imieniu rzeczypospolitej polskiej.ty jebany łajdaku dziadoku szburawcze zbiru hitlerowska wywłoko w stylu rolanda freislera. nadac ci order wielkiego Stalina i jeszcze wiekszego Hitlera Prezes wypierdolic go z roboty tego łotra zakałe niech bluzga na ulicy i w stodeole Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Sędzia radzi niepełnosprawnej: "Wyślij syna do ... 29.03.10, 19:36 Zdziwienie? Nie pojmuję zdziwienia i oburzenia dziennikarzy. Przecież to jest tylko niezawisły sędzia polskiego sądu społecznego! Kto powiedział, że sędzia musi być inteligentny, sprawiedliwy i wykształcony? Wystarczy, że w rodzinie ma "posadowionego" prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś