Dodaj do ulubionych

PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wielki Piątek

IP: *.mtvk.pl 29.03.10, 18:21
Panie rzeczniku, niech się pan nie martwi - bedzię nas więcej niż 2 tysiące.

Organizowanie meczu w Wielki Piatek i 5 rocznicę śmierci Papieża Jana Pawła II
można uznać jako wyjątkowo niesmaczny żart - ale na Bukową 1 i tak przyjdziemy.

/\/\YSŁO\/\/ICE /\/\IASTO GIEKSY
Obserwuj wątek
    • Gość: asp I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wielk... IP: *.chello.pl 29.03.10, 18:52
      a od kiedy to, szacowne kibolstwo takie bogobojne ?? :D
      • Gość: ... Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie IP: 82.160.24.* 29.03.10, 19:14
        niech oduczaja ludzi "poparanej" tradycji :) ja uwazam ze Polacy powstali
        wczesniej niz chrzest polski i nie uznaje tego jako naszej tradycji :) to ze
        Mieszko potrzebowal spokoju i przyjal chrzest to nie znaczy ze teraz mamy
        chodzic i sie biczowac.
        Z wiki :
        "Powszechnie przyjmuje się, iż chrystianizacja ziem polskich trwała aż do
        początków XIII w., choć według źródeł kościelnych poprzednie religie słowiańskie
        nadal usilnie zwalczano aż do wieku XVII."

I powiedzcie mi gdzie tu kurna tradycja wasze prapraprababki i dziadkowie pewnie
        sraly w gazie i wolay narzucic sobie ja :)
        • Gość: stan Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie IP: *.ap.siedlce.pl 29.03.10, 19:55
          Ej! Chłopski filozofie...
          Jeszcze musisz sobie sporo przemyśleć.
          Stan
          • agent_tomek Je.ać pzpn i sponsorów!!! 29.03.10, 20:47

Je.ać pzpn i sponsorów!!!
      • Gość: ltn Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie IP: *.chello.pl 29.03.10, 19:35
        słuchaj Pan - nie Tobie mnie oceniać (bo słowo "kibol" jest pejoratywne) przez
        pryzmat tego, że chodzę na mecze kibicować drużynie z mojego miasta.
      • Gość: havoc Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie IP: *.mtvk.pl 29.03.10, 19:49
        Jedni wspominają Papieża, drudzy Wejcherta.
        Dla jednych człowiekiem honoru jest Kukliński, dla innych Kiszczak.

• Gość: gari Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie IP: *.chello.pl 29.03.10, 21:41
          > Dla jednych człowiekiem honoru jest Kiszczak.

To są tacy?
          • ko_menta_tors Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie 29.03.10, 23:57
            Gość portalu: gari napisał(a):

> > Dla jednych człowiekiem honoru jest Kiszczak.
            >
            > To są tacy?

Są. Na przykład ja.
      • Gość: Sebol Re: I liga. PZPN nie zwrócił uwagi. Zagrają w Wie IP: 109.243.115.* 29.03.10, 23:28
        A od kiedy palancie interesujesz się futbolem że coś ci tu nie pasi?
    • Gość: gosc PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 29.03.10, 19:14
      Podobno w wielki piatek kupy tez nie mozna robic ani jesc ani pic ani
      zyc... glupota i tyle...
      • allerune Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem 29.03.10, 19:22
        e tam, ja od paru lat uświęcam wielki piątek pizzą pepperoni w pizza hut :)
        • Gość: Olos i kogo to? IP: *.cable.smsnet.pl 29.03.10, 21:09
          pejsy też możesz zapuscić, wolny kraj ;)
          • allerune Re: i kogo to? 30.03.10, 02:37
            mogę, ale mi nie pasują, poza tym lubię wieprzowinę :)
    • Gość: jazon dla piłkarzyków każda okazja dobra, żeby bimbać IP: *.chello.pl 29.03.10, 19:23
      może już zakończmy ligę? I tak się tego szitu nie da oglądać.
      Piłkarzyków też nie - solarka, żel i "pedałek" gotowy. I nie zagra w
      Wielki Piątek, a w pozostałe dni też udaje, że potrafi grać.
    • 3jana PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... 29.03.10, 19:23
      A dlaczego nie mają wtedy grać? Jest to dzień roboczy a to jest ich praca. Czy
      ktoś w swojej pracy idzie z pretensjami do szefa, że musi wtedy pracować?!
      • Gość: Wer i co się tak podniecasz (?!) IP: *.cable.smsnet.pl 29.03.10, 21:07
        myślisz że jesteś fajny?
      • Gość: Jpo Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.acn.waw.pl 30.03.10, 00:35
        Rekordowy mecz z Azerami parę lat temu był w Wielką Sobotę. Nie było problemu.
    • Gość: Lopez PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 29.03.10, 19:27
      TVP taka katolicka, a w Wielki Piątek mecz pokazuje? Nie może być!
    • pssz Można grać w niedzielę, a w wielki piątek nie 29.03.10, 19:33
      Dlaczego?
      • Gość: wielkanoc Re: Można grać w niedzielę, a w wielki piątek nie IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 19:58
        Właśnie dlatego, że Wielki Piątek i Wielka Sobota to niestety nie niedziela!! Niedziel w roku jest mnóstwo, a Wielki Tydzien jak chyba zauważyłeś JEDEN w całym roku!
        • pssz Re: Można grać w niedzielę, a w wielki piątek nie 29.03.10, 20:24
          Wielki Piątek jest dniem pracy. Dlaczego można pracować, a nie można
          grać w piłkę? Dla piłkarzy granie meczu jest pracą.
          • Gość: 100%olsztyniak Re: Można grać w niedzielę, a w wielki piątek nie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:25
            pssz napisał:

> Wielki Piątek jest dniem pracy.

Nie jest.
            • pssz Re: Można grać w niedzielę, a w wielki piątek nie 30.03.10, 06:58
              Od kiedy nie jest piątek przedświąteczny dniem pracy? W kalendarzu
              nie jest zaznaczony jako swieto.
    • Gość: CLANSMEN PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 19:36
      JA PRACUJE I W WIELKI PIĄTEK I W WIELKĄ SOBOTĘ.JAKOŚ NIKT NIE
      ROZTRZĄSA TEGO PROBLEMU W HANDLU.A JAK MA BYĆ MARKET ZAMKNIĘTY
      JEDEŃ DZIEŃ TO TRAGEDIA NARODOWA.NAJLEPSZY SPOSÓB SPĘDZANIA WOLNEGO
      CZASU W POLSCE TO SPACER PO MARKETACH.CHORY KRAJ.
      • Gość: Stan Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.ap.siedlce.pl 29.03.10, 20:03
        Sama prawda!
        Tych zakupów właśnie tacy dyskutanci-forumowicze nawet i "ósmego dnia" tygodnia
        nie zdążyliby zrobić.
        Mogło by się obejść bez tej niedzieli. A każdy niechby miał chwilę czasu
        wolnego. Choćby, żeby mógł się chwilę nad tą swoją filozofią konsumpcjonizmu
        zastanowić.
        Stan

Gość portalu: CLANSMEN napisał(a):

> JA PRACUJE I W WIELKI PIĄTEK I W WIELKĄ SOBOTĘ.JAKOŚ NIKT NIE
        > ROZTRZĄSA TEGO PROBLEMU W HANDLU.A JAK MA BYĆ MARKET ZAMKNIĘTY
        > JEDEŃ DZIEŃ TO TRAGEDIA NARODOWA.NAJLEPSZY SPOSÓB SPĘDZANIA WOLNEGO
        > CZASU W POLSCE TO SPACER PO MARKETACH.CHORY KRAJ.
        • ko_menta_tors Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem 29.03.10, 23:59
          Gość portalu: Stan napisał(a):

> Gość portalu: CLANSMEN napisał(a):
          >
          >JA PRACUJE I W WIELKI PIĄTEK I W WIELKĄ SOBOTĘ.JAKOŚ NIKT NIE
          ROZTRZĄSA TEGO PROBLEMU W HANDLU.A JAK MA BYĆ MARKET ZAMKNIĘTY
          JEDEŃ DZIEŃ TO TRAGEDIA NARODOWA.NAJLEPSZY SPOSÓB SPĘDZANIA WOLNEGO
          CZASU W POLSCE TO SPACER PO MARKETACH.CHORY KRAJ.

To nie spaceruj. Idź peracować w kanalizacji.
    • Gość: stary PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.chello.pl 29.03.10, 19:39
      Święto cza uszanować postu przestżegać ale piwko się łyknie.A Wielki
      piątek to będzie po zwycięstwie nad Wartą!
    • Gość: . PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.chello.pl 29.03.10, 19:42
      Cala Europa gra w czasie Wielkanocy jak zwykle. W takich katolickich krajach
      jak Wlochy, Hiszpania czy Portugalia rozklad meczy na Wielki Piatek, Sobote
      czy Niedziele sie nie zmienil
      • Gość: Stan Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.ap.siedlce.pl 29.03.10, 20:05
        W Niemczech też się nie zmienił.
        Po prostu nie grają!
        Stan

> Cala Europa gra w czasie Wielkanocy jak zwykle. W takich katolickich krajach
        > jak Wlochy, Hiszpania czy Portugalia rozklad meczy na Wielki Piatek, Sobote
        > czy Niedziele sie nie zmienil
    • Gość: wodihej PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.telpol.net.pl 29.03.10, 19:48
      Ale oprócz tego, Polska to nie jest kraj wyznaniowy?
      • Gość: 100%olsztyniak Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:26
        Gość portalu: wodihej napisał(a):

> Ale oprócz tego, Polska to nie jest kraj wyznaniowy?

Oczywiście, że nie jest.
      • Gość: 100%olsztyniak Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:32
        Gość portalu: wodihej napisał(a):

> Ale oprócz tego, Polska to nie jest kraj wyznaniowy?

nie jest.
    • Gość: głos rozsądku PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: 81.219.208.* 29.03.10, 19:49
      po pierwsze nie każdy w tym kraju jest katolikiem , po drugie to
      jest zwykły dzień roboczy i każdy idzie do pracy wiec czemu niby
      piłkarz nie mógł wykonywac swojej roboty.
      Ludzie bez przesady, ale to nie jest państwo kościelne gdzie warunki
      będzie dyktował kościół kiedy nalezy grac. Nie dajmy sie zwariowac.
      W Anglii i nawet we Włoszech grają w świeta Bożego Narodzenia, a u
      nas w zwykły piątek nie dadzą wyjśc na boisko i fala protestów.
      • Gość: ja Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.stk.vectranet.pl 29.03.10, 20:18
        piłkarze powinni grać ale zwykły piątek to to nie jest
      • Gość: argh Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.10, 20:42
        A może warto choc czasem być wrażliwym na wrażliwość innych?
        • Gość: gari Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.chello.pl 29.03.10, 21:44
          > A może warto choc czasem być wrażliwym na wrażliwość innych?

Fakt, szkoda, że katolicy rzadko o tym pamiętają.

• adam81w PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... 29.03.10, 19:57
      A dlaczego mieliby nie grać w piątek? Grać.
    • Gość: cockney PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.bmly.cable.ntl.com 29.03.10, 20:04
      przeciez piatku nie skopia - tylko pilke.
    • Gość: gość PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.warszawa.mm.pl 29.03.10, 20:09
      można by pomyśleć, że w tym kraju jest przynajmniej jedna świecka
      gazeta, ale gdzie tam. nawet tutaj nawoływanie do publicznego
      odchodzenia świąt religijnych. nie każdy jest katolikiem, panie
      redaktorze! święta religijne to prywatna sprawa.
    • maura4 PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... 29.03.10, 20:28
      Vive gra w Hamburgu w Wielką Sobotę i nie płacze, choć nie wiem na
      którą i czy jeszcze w sobotę wrócą do domów, czy prościutko na
      wielkanocne śniadanie w niedzielę.
      • Gość: Byno Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.10, 21:46
        Wielki Piatek to swieto (dzien wolny)w Niemczech
        Wielka Sobota normalny dzien .
        • Gość: tede Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 00:47
          a w Polsce to normalny dzień , idzie się do pracy , więc dlaczego
          niby grajkowie mieliby ni grać ?
    • Gość: a9999999 Jak sie nie myle to nie jest dzień wolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 20:28
      od pracy; więc w czym problem. Cały sport jest chory i dla mnie czy zawody
      odbywają się w Pon. Niedziele czy w środku nocy nie ma żadnego znaczenia, bo
      ich nie oglądam. Nie mam ogłupiacza XX i XXI w. czyli telewizora...
    • Gość: bigot PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.nowiny.net 29.03.10, 20:29
      Pogadam z dyrektorem biura. Niech piątek zrobi wolny. Powiem mu, że "żyjemy w
      takim właśnie kraju i staramy się szanować pewną tradycję". Mam nadzieję, że
      nie połknie własnego języka ze śmiechu.
    • kist22 Niesmaczne 29.03.10, 20:39
      Zdziczenie w tym kraju przybiera różne formy -kraj który nie szanuje tradycji
      przodków prędzej czy późniejzginie.
      • Gość: ad Re: Niesmaczne IP: *.jmdi.pl 29.03.10, 20:48
        jaka to tradycja?Watykańska?
        • Gość: 100%olsztyniak Re: Niesmaczne IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:27
          Polska.
        • Gość: 100%olsztyniak Re: Niesmaczne IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:31
          Nie, polska.
      • Gość: gari Re: Niesmaczne IP: *.chello.pl 29.03.10, 21:47
        > Zdziczenie w tym kraju przybiera różne formy -kraj który nie szanuje tradycji
        > przodków prędzej czy późniejzginie.

Fakt, taki Bolesław Chrobry, dajmy na to, w życiu by w Wielki Piatek fussballa
        nie kopnął
      • Gość: Hera Klit Panta rhei IP: 91.193.160.* 29.03.10, 21:58
        Gdybyśmy tak rzetelnie kultywowali tradycje przodków, to najpewniej do dziś
        mieszkalibyśmy w jaskiniach i napewno nie bylibyśmy chrześcijanami.
      • Gość: słowianin Re: Niesmaczne IP: *.aster.pl 29.03.10, 23:49
        Ta tzw tradycja została narzucona w X wieku a przyjęła się w XIII. Wcześniej
        nasze etniczne ziemie były wolne od tradycji tej katolskiej, czarnej, zarazy.
        Zapoznaj się znawco tradycji z historią.
        • Gość: Viornisko Czyli nawet te 800 lat, to nie jest tradycja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 08:23
          Zastanowiłeś się "ZNAWCO" nad tym co mówisz? Czarno to ja Ciebie widzę, bo nie
          potrafisz zaaprobować prostych faktów.
      • Gość: KATOLIK Re: Niesmaczne IP: 62.148.70.* 30.03.10, 08:40

Przestań pisać bzdury. Jest to normalny dzień pracy. Tradycje są
        od tego, żeby je zmieniać.

Do niedawna wigilia Bożego Narodzenia była dniem bezmięsnym,
        a dzisiaj wolno spożywać pokarmy mięsne. Według Ciebie Polska
        powinna zginąć, a jednak istnieje i będzie istnieć.

Rozegranie meczu w tzw. wielki piątek niczego nie zmieni.
        • zbig1113 Re: Niesmaczne 30.03.10, 09:54
          Młlo słyszeć głos rozsądku w tej kakofonii.
          Pozdrawiam.
    • Gość: judeopolak PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 20:53
      Modlę się żeby papież umarł wtedy nie będę zmuszony oglądać meczu w TVP.Tam mi dopomóz Bóg.Amen.
      • Gość: 100%olsztyniak Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:29
        Gość portalu: judeopolak napisał(a):

> Modlę się żeby papież umarł wtedy nie będę zmuszony oglądać meczu w TVP.Tam mi
        > dopomóz Bóg.Amen.

A co, siłą ciebie zagonią do tv byś mecz oglądał?
        Sierotka.
    • Gość: MairJ23 Wizja gry w swieta ! IP: *.hsd1.pa.comcast.net 29.03.10, 20:54
      Coz... zacznijmy od tego ze chyba wazna rzecza w tym wszystkim jest jaka
      stradycja i zyski.
      Wiem, odezwa si eteraz zwolennicy linczowania kazdego pomyslu naplywajacego
      zza oceanu. Powiem jedno. Jak liga ma zarabiac pieniadze to trzeba stworzyc
      pewna tradycje. Tradycje polegajaca na jednym - tylko jednym spotkaniu
      ekstraklasy w swieta wielkanocne i (nei wiem czy liga operuje zima pod koniec
      grudnia) o ile bylo by to mozliwe takze jeden mecz w np drugi dzien swiat
      Bozego Narodzenia.
      W USA bo o tym kraju chcialem wspomniej juz jakis czas temu powstala tradycja
      ze jest jeden specjalny mecz w dzien dziekczynienia - jest to koniec
      listopada. Kazdy z utesknieniem czeka na ten mecz - jest to specjalne
      wydarzenie i calkiem niezle si eto sprawdza pod wzgledem ogladalnoci jak i
      oczywiscie przychodow i polularnosc tego sportu tez wzrasta i zakorzenia sie w
      psychiki mlodych ludzi i tak oto powstaje tradycja.
      Nie widze nic zlego w zorganizowaniu tego meczu. Oczywiscie pilkarze i obsluga
      i wielu ludzi bedzie poza domem w wielki piatek ale czy nei wszyscy pracujemy
      w ten dzien ?
      Pozdrawiam i zycze zdrowego rozsadku.
      • Gość: 100%olsztyniak Re: Wizja gry w swieta ! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.03.10, 21:30
        Gość portalu: MairJ23 napisał(a):

> Coz... zacznijmy od tego ze chyba wazna rzecza w tym wszystkim jest jaka
        > stradycja i zyski.
        > Wiem, odezwa si eteraz zwolennicy linczowania kazdego pomyslu naplywajacego
        > zza oceanu.

Jakoś nikt się nie odezwał. I co ty na to?
        • Gość: MairJ23 Re: Wizja gry w swieta ! IP: *.hsd1.pa.comcast.net 30.03.10, 02:27
          i tylko to cie zainteresowalo w tym co bylo napisane ?
          hmm
    • Gość: xarte W NBA gra się w każde święta i nikt nie widzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 20:59
      problemu.
      • Gość: katolik Wielki Piątek to nie święto IP: *.acn.waw.pl 29.03.10, 21:09
        Normalnie można pracować, a tym bardziej, że rozgrywki odbywają się
        wszędzie normalnie w dzień święty, czyli w niedzielę.
        • Gość: Byno Re: Wielki Piątek to nie święto IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.10, 21:49
          z ciebie taki katolik jak ze mie Papiez,normalnie to tylko rece
          zalamac
    • Gość: kibic 2 PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 21:09
      Zapytajcie sie w Polonii Bytom jak przed laty zdobywali puchar w USA
      grajac w okresie Wielkiej Nocy ,w jakich dniach grali.
    • Gość: jason PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problemu.... IP: 83.230.47.* 29.03.10, 21:32
      gazeta robi się bardziej papieska niż Papież. 100% ludzi na świecie pracuje w
      ten piątek a 80% w poniedziałek wielkanocny. I też pójdą do nieba...
      • Gość: gari Re: PZPN nie zwrócił uwagi, TVP nie widzi problem IP: *.chello.pl 29.03.10, 21:51
        > 100% ludzi na świecie pracuje w ten piątek

Bezrobotni też?
    • jankilroy typowe. za komuny nie wolno było wierzyć w Boga 29.03.10, 21:43
      teraz z resztą też to jest "nie modne", a zdarzenie z tekstu przypomina mi,
      któryś z filmów Barei: w filmie Kowalewski rozmawia z Opanią:
      - w wigilię? a kiedy to?
      - 24 grudnia.
      - aaa! a to jeszcze przed świętami.
      • Gość: Bodzio Re: typowe. za komuny nie wolno było wierzyć w Bo IP: *.joynet.3s.pl 29.03.10, 22:10
        Pierwsze słyszę, że za komuny nie wolno było wierzyć w Boga. Coś ci się
        prawiczku pokręciło. To JP2 skąd się wziął?
        • Gość: kleryk pieprzona "komuna" IP: *.aster.pl 29.03.10, 23:45
          Mam żal do tej "komuny", że doprowadziła do takiego rozpasania tej czarnej
          sekty, zarazy zwanej kościołem kat. To Oni pozwolili rozwinąć się agentom
          watykańskim i teraz my wszyscy musimy cierpieć z tego powodu
      • Gość: c i co z tego że piątek? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.03.10, 22:15
        ja muszę być w pracy i jakoś nikt nie protestuje, o co wogóle chodzi lenie?
      • bun01 Mamy XXI wiek, nie każdy wierzy w bajki 29.03.10, 23:14
        Ale za komuny jak i teraz możesz sobie wierzyć w co chcesz. Nawet w to, że wasz pan na pasterzy wybiera pedofilów. Możesz sobie nawet wmówić, że to normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka