Dodaj do ulubionych

Kłopoty Alpinusa

IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.03.04, 12:02
żal firmy, żal marki ... ale jednak jak na krajową produkcję była za droga na
masową a i na niszową też. Sam używam odzież Mello's ze Zduńskiej Woli. Na
wyprzedażach w krajach alpejskich można nabyć wysokiej jakości produkty
Salewa, Mammut albo inne w bardzo dobrej cenie, dodatkowo można kupić resztę
potrzebnych sprzętów. W sklepach Alpinusa nie mogłem skorzystać z zamówień z
katalogu, brak było oferty uzupełniającej ( sprzęt alpinistyczny, tourowy,
narciarski ). Przyglądam się jak rozwija się Campus, myślę, że w przypadku
Alpinusa za duże było zadęcie na markę. Chętnie podyskutuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: bryt Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.alpinus.com.pl 17.03.04, 12:46
      <Na wyprzedażach w krajach alpejskich można nabyć wysokiej jakości produkty
      Salewa, Mammut albo inne w bardzo dobrej cenie, dodatkowo można kupić resztę
      potrzebnych sprzętów>
      Na wyprzedaży w Alpinusie można było kupić topową kurtke gore tex za 299 zł z
      trzyletnią gwarancją. Jeśli gdzieś było lub jest taniej to daj znać. W sklepach
      w Zakopanym, Bytomiu, Gdańsku i wielu innych można kupić w zasadzie cały sprzęt
      od wspinaczkowego po narty a nawet rowery (bo turystyczny w zasadzie jest w
      każdym). Jeśli chodzi o gwarancje i serwis pogwarancyjny to takie firmy jak
      Milo, Salewa, Mammut (bo z tymi miałem kontakt) wypieły się na mnie i to
      głęboko. W alpinusie kilka razy naprawiałem pozagwarancją rzeczy i to za
      symboliczną opłatą.
      pozd
      • Gość: gl Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 17.03.04, 16:47
        >W alpinusie kilka razy naprawiałem pozagwarancją rzeczy i to za
        >symboliczną opłatą.

jeżeli ktoś nadaje z IP "alpinus.com.pl" to pewnie ma w sklepach lepsze układy
        i może widzi też w sklepach pełną ofertę;
        ja tam nigdy w sklepach Al.(kraków) na takie cuda i ekstra wyprzedaże nie
        trafiłem;
        w ogóle pewnie pechowy jestem;

pzdr
        gl

• Gość: Piter Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 18.03.04, 06:31
        Podziel się, Stary, informacjami o wyprzedażach!
        Bo faktycznie, waciak z trzy paczki to taniocha!
        P.
    • Gość: Tomasz Jesli piszesz o wyprzedazach na zachodzie .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:57
      Europy to trzeba pamietac, ze najpierw ktos musial zaplacic porzadna cene w
      tzw. sezonie. U nas ludzie chodzacy po gorach raczej nie sa strasznie dziani
      wiec Alpinus ze swoimi cenami i "szerokim frontem" sprzedazy popadl w klopoty.
      Firmy szkoda, bo faktycznie naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne wykonywali
      porzadnie. Rozcialem sobie fragment rekawa w kurtce na odcinku 2 cm to wszyli w
      obu rekawach pasy i to bardzo estetycznie, a wzieli za to jakies grosze.
      • Gość: wiem kredyt w BWE IP: *.big / 62.233.185.* 17.03.04, 22:53
        Już dawno byli rozłożeni na obie łopatki,a jakoś w dziwny sposób dostawali
        kredyty w Banku Współpracy Europejskiej w Katowicach przy Moniuszki
        • Gość: kojotek Re: kredyt w BWE IP: 212.160.208.* 18.03.04, 08:22
          Alpinus robi najlepsze buty !!!!!!!
          • Gość: tukanez Re: kredyt w BWE IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 16:06
            Jasne kojotek, zgadzam się... A jakie odwalone motocykle i talerze porcelanowe
            dzierga, co nie?
            P.s: Jeśli mowiłeś serio, to współczuję. Poszerzaj horyzonty!
            • Gość: ToPr Żegnamy "Alpinus", witamy"Alpins" - wielka ściema. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 19.03.04, 23:24
              A moze by tak prokurator sie zainteresowal ?
    • Gość: Tomkat Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 09:25
      i bardzo dobrze, jak się handluje w polskich reLIACH KURTKAMI ZA 90O STÓWEK TO
      TAK SIĘ TO NAJCZĘŚCIEJ KOŃCZY. SUPER.
    • settembrini Re: Kłopoty Alpinusa 20.03.04, 16:04
      zal alpinusa, dobrze wypromowana marka. jedyna polska firma, ktorej salony
      widzialem w pradze czy bratyslawie, a moi znajomi na wiadomosc, ze to polskie
      produkty nie umieli ukryc zdziwienia. akurat planuje kupic nowy gore, moze
      miast mellos'a sie szarpne na alpinusa?
    • madzia.er Re: Kłopoty Alpinusa 20.03.04, 18:55
      hmmm, jak Alpinus sie pojawił to było coś.... ale potem za bardzo poszli w
      komercję... i teraz Bozia ich pokarała.
      Aczkolwiek szkoda, pewne rzeczy dobre mieli. Nasza polska marka.
      Szkoda że made in Asia ;-D
    • Gość: asd Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.danmax.pl 20.03.04, 20:49
      Upadłość to najprostszy sposób na wyciągnięcie kasy.
    • Gość: eM Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:10
      Co jak co, ale zlego slowa na Alpinusa nie powiem. Mam plecak Solo 20, ktory
      nosze dzien w dzien przez prawie 6 (!)lat (ostatnia klasa podstawowki, cale
      liceum, i teraz + wszystkie wakacje) i trzyma sie po prostu rewelacyjnie. Mam
      tez ich kurtki zimowa (4 sezony) i letnia (3 sezony) i nic sie w nich nie
      popsulo, porwalo itp. A to, ze sa drodzy, coz... Nikt nie kaze Wam kupowac
      ubran z Gore-Texem za 900PLN. Jest kilka tanszych rozwiazan.

pozdr,
      eM
      • Gość: lolek Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 17:00
        ej a ludzie nie smieja sie ze lazisz w jednym ciuchu 4 lata??? Ja kupuje tylko
        adasie i najki!! panny piszcza na dyskotekach a wy co??? w bieszczady sie
        wybieracie???
        • Gość: eM Re: Kłopoty Alpinusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 21:27
          A niech Ci piszcza, Twoja sprawa. A czemu nie w Bieszczady, co? Ty zasuwasz
          tylko polansowac sie w Zakopanem na Krupowkach albo w Mikolajkach(to dla
          rownowagi N-S), tak? Smiesza mnie tacy ludzie. A jak juz taki wyjdzie w gory to
          potem GOPRowcy sie narazaja dla kretyna, ktory poszedl w chodakach. Az mi
          glupio to mowic ale w takim wypadku jestem zwolennikiem naturalnej selekcji...

Dla mnie ciuch ma byc:
          1. Wygodny
          2. Funkcjonalny
          3. Wytrzymaly

A w ogole to zal mi sie robi jak czytam takie posty.

pozdr,
          eM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka