Gość: hmmm IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 05.10.10, 16:15 od kiedy to terminal B jest starym terminalem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jazzz Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.chello.pl 05.10.10, 16:20 "Stary terminal B"? Cos sie zmieniło? Jeszcze kilka dni temu terminal B był nowym terminalem. A stary terminal mial oznaczenie "A"... Ale może Pan Redaktor wie lepiej? :D Bo jak nie - to pisząc cokolwiek o czymkolwiek powinno się orientować w temacie. Panie Redaktorze! Zachęcam do zapoznania się z organizacją lotniska w Pyrzowicach - nie jest za duże, ma tylko dwa terminale. Strach pomyśleć co by Pan powypisywał opisując sytuację na lotnisku np. we Frankfurcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk SG w Pyrzowicach cierpi na przerost ambicji IP: *.chello.pl 05.10.10, 22:15 Już kilka lat temu pisałem, że funkcjonatiusze pracujący w Straży Granicznej w Pyrzowicach są nienormalni. Latałem trochę po świecie, łącznie z Izraelem i nigdzie (poza Gdańskiem) nie ma takich kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flop Troche w tym prawdy IP: 213.5.202.* 07.10.10, 09:05 Zgadzam sie, rzadko spotyka sie tak dziwnie zorganizowana kontrole jak w Pyrzowicach. Zdecydowanie SG robi na zlosc lotnisku - tak tylko w Polsce moze byc ze pracuja w jednym miejscu i jedni i drudzy robia sobie na zlosc, bo pewny jestem ze i lotnisko nie jest bez winy i rozne zlosliwosci robi SG. To jest sytuacja bez wyjscia - przeciez nie wyrzuca wszystkich ze SG i wszystkich z lotniska - bedzie dalej jak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: 81.15.191.* 05.10.10, 16:54 Zamknąć ta bude bo to żadne lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 19:17 Tydzień temu czekałem tam z innymi pasażerami półtorej godziny na wyładowanie bagażu z samolotu. Myślałem w pewnej chwili że ludzie rozniosą tego kolesia z okienka z reklamacjami. Najgorsze lotnisko na jakim kiedykolwiek byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KochamPOZNAN Dobrze wiedziec o tym lotnisku,. Dzieki IP: *.28.21.84.threembb.co.uk 05.10.10, 20:33 ludzie za info. co prawda nie jestem z tamtej czesci POLSKI, ale ...juz wiem, ze nigdy nie bede korzystal z tego lotniska. W POZNANIu tez dochodzi do tego, ze w ciagu pol godziny sa trzy loty. Stalem i widzialem sam. I mimo ,ze ludzi duzo wszystko szlo ladnie. Nawet wiecej. Jakby ktos byl na lot np. do Bristolu w kolejce do przejscia przez bramke i kontrole osobista, to pozwola takiej osobie wejsc przed kolejke. I nikt sie nie bedzie pienil wiedzac, ze swoj lot ma 30min pozniej i zdazy takze. Dziwne to , co pisza. Mysle, ze wine jednak ponosi DYREKTOR lotniska i ludzie nim zarzadzajacy. JAK sie chce, to problem mozna rozwiazac zawsze!!! Zwlaszcza jak obok jest terminal, ktory jest wolny i wiekszy.A co to za problem zalatwic potrzebne papiery? Dyrektor powinien stracic robote. Ludzie. W POZNANIU na walizke z samolotu czeka sie doslownie 5, 7minut. Praktycznie w ciagu 20 min od czasu jak samolot dotknie kolami ziemi , jestes juz na parkingu z rodzina gotow do odjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
galtom To nie horror tylko KPINA panstwa z obywatela 05.10.10, 17:45 Zaraz... znaczy, ze cale lotnisko, pasazerowie, linie lotnicze, itd... musza sie dostosowac do kilku funkcjonariuszy ze Strazy Granicznej???? Nie prosciej dostosowac straz i kontrole do zapotrzebowania? Kto do cholery bierze z moich podatkow pieniadze za takie podejscie i organizacje? To ja jestem dla Panstwa czy Panstwo dla mnie? Poza tym byloby milo gdyby ktos z GW polecial np. w odwrotna strone. Jak to jest, ze jak sie leci z Londynu gdzie kolwiek (w tym do Katowic) to mimo wiekszej ilosci lotwo kontrola graniczna nie dosc ze daje sobie rade to wcale nie jest tak drobiazgowa. I to zarowno przy wlocie jak i wylocie z UK. Niby co.... samo Polacy z turbanami lataja??? Czy tez stalismy sie juz takim rajem na ziemi ze pol swiata przez UK chce do nas emigrowac (bo podobnie ziel jest jak sie przylatuje). Dosc tego pieprzenia!!!! Niech dziennikarze sie wezma za robote i pokaza caly obraz sytuacji i jak poradzono sobie z tym gdzie indziej. Tylko u nas sa problemy (jedyne na swiecie) nie do rozwiazania! Tylko u nas media operuja do polowy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąb-Rozwadowski Re: To nie horror tylko KPINA panstwa z obywatela IP: 89.204.137.* 05.10.10, 18:05 Nie pisz takich głupot bo się Straż Graniczna obrazi i będziesz sobie mógł co najwyżej do Włoszczowy polecieć. Oczywiście, że ty jesteś dla państwa a nie na odwrót, a przede wszystkim masz zapracować na 13, 14 pensję i emeryturkę po 15 latach cięzkiej służby dla naszej dzielnej Straży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojt. Re: To nie horror tylko KPINA panstwa z obywatela IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.10, 18:29 Jak to w Polscze - NIEDASIE! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: To nie horror tylko KPINA panstwa z obywatela IP: 83.143.98.* 05.10.10, 19:38 Zaraz... znaczy, ze cale lotnisko, pasazerowie, linie lotnicze, itd... musza sie dostosowac do kilku funkcjonariuszy ze Strazy Granicznej???? Ależ oczywiście - jak będziesz na lotnisku zauważ z jaką dumą i godnością drobiazgowo kontrolują pasażera - zdjąc buty, proszę jeszcze raz przejść przez bramkę, drugi raz, trzeci, czwarty; a w tle kolejka na 100 osób i dochodzi kolejne kilkadziesiąt powoli... To musi być fajna fucha na takim lotnisku dla straży granicznej - czysto, ciepło, a klient na pewno mniej awanturujący się niż kierowca TIR-a na wschodniej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi a może utrudnienia komunikacyjne? IP: 62.148.76.* 05.10.10, 18:16 "Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Zadaniem horroru jest wywołanie lęku i niepokoju u odbiorcy utworu. Pojawiające się w świecie utworu zjawiska fantastyczne podważają ustalone na początku i akceptowane przez bohaterów prawa świata". aj dzisiejsze dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Mnie jakoś ten tytuł nie razi IP: *.centertel.pl 05.10.10, 19:20 Wg słownika PWN słowo horror może zostać użyte jako synonim do słowa "zgroza" - ale widać oni też się nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka a może wspomnicie o wyłudzaniu opłaty parkingowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 18:31 do 5 minut niby za darmo, ale w pięć minut nie da się wyjechać - kolejka do kasy trwa dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.sukcesnet.pl 05.10.10, 18:46 Sporo latam i fakty są takie, że na wszystkich europejskich lotniskach pasażerowie się mieszają. To bzdura, że szengen i non szengen muszą być rozdzieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewe odprawa IP: *.kielce.vectranet.pl 05.10.10, 19:00 1. W Europie nie zdejmują już ludziom butów - mają automat na którym się stawia buta. 2. Ludzie powinni wiedzieć, że należy tak się przygotować, żeby odprawa szła sprawnie. Widzę często, jaki cyrk robią po dojściu do strażnika, dopiero zaczynają przekładać kosmetyki itp, a mieli na to godzinę czasu wcześniej. 3. Obsługa często jest i powolna i niemiła, tym tez się róznimy od Europy 4. Pasażerowie z UE i Schengen są rozdzielani, i owszem, ale nie na bramkach strażników - tylko na kontroli paszportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: odprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 19:15 W całej Europie każą zdejmować buty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~:) Re: odprawa IP: *.student.uu.se 05.10.10, 19:41 Latam po Europie kilkanaście razy w roku i jeszcze nigdy nie zdejmowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga buty IP: *.chello.pl 05.10.10, 19:59 Jak masz kowobojki, Relaxy albo kozaki jak muszkieter to tak. Normalnych nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Re: odprawa IP: *.chello.pl 05.10.10, 20:08 > 2. Ludzie powinni wiedzieć, że należy tak się przygotować, żeby odprawa szła sp > rawnie. Widzę często, jaki cyrk robią po dojściu do strażnika, dopiero zaczynaj > ą przekładać kosmetyki itp, a mieli na to godzinę czasu wcześniej. Tak jest wszędzie, nie tylko w PL. Tylko tak gdzie ktokolwiek się przejmuje pasażerami stawiają ludzi w rejonie kolejki, którzy co chwilę przypominają o liquids, paskach itp. I działa. No ale to zbyt poniżające dla jaśnie pana z SG więc u nas nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: odprawa IP: *.139.16.62.customer.cdi.no 25.11.10, 22:44 sciaga sie buty bardzo czesto, ale nie zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeń IP: 83.238.28.* 06.10.10, 13:26 Bzddet piszesz Sprawdź co stoi e Kodeksie Schengem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroolik Pyrzowice IP: 77.236.28.* 05.10.10, 19:00 Na tym lotnisku jest chyba największy chaos, jaki w życiu widziałem, wliczając lotniska w trzecim świecie. To jest jakieś przegięcie! Pyrzowice wybieram w stanie najwyższej konieczności, jeśli już nijak nie da się go uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pyrzowice IP: 83.143.98.* 05.10.10, 19:33 Na tym lotnisku jest chyba największy chaos, jaki w życiu widziałem, dokładnie; nawet u Arabów, gdzie startuje w ciągu godziny jakieś 10 czarterów z turystami lepiej sobie radzą z obsługą i kontrolą niż w dupnych Pyrzowicach 300 zatrudnionych strażników i dalej sobie nie radzą ? Zwolnić szefostwo, połowę ekipy SG wysłać na granicę wschodnią i zatrudnić nowych. Zmotywować do pracy hasłem: jak sobie nie poradzicie to za rok też będziecie odprawiać TIR-owców z Białorusi! Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa 05.10.10, 19:09 W Anglii, Irlandii i Niemczech się da, tylko u nas, k..a, jak zwykle się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 a byles juz kiedys o 6 rano w terminalu Lufthansy 05.10.10, 21:28 w jakimkolwiek wiekszym porcie lotniczym w Niemczech. Tam jest dopiero cyrk. Jedyna roznica, to fakt ze pasazerowie to w wiekszosci stali klienci i dobrze wiedza co maja zdjac, wylozyc do skrzynki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam to ostatnio "znak firmowy" Pyrzowic IP: 83.143.98.* 05.10.10, 19:11 Kłopoty z kontrolą na lotnisku w Pyrzowicach to ostatnio bardzo częste zdarzenie. Ciekawe, że latając z kilku innych lotnisk w kraju, które mają hale i terminale mniejsze od Pyrzowic nie spotkałem się z takimi problemami, brakiem organizacji i nadgorliwością straży granicznej (wylewanie napoi dla dzieci, przechodzenie po 5 razy przez bramkę, ściąganie butów rocznym dzieciom, włączanie laptopów itd..) jak w Katowicach. Ja wolę sobie oszczędzić czasu i nerwów i od kilku miesięcy wybieram lotnisko w Balicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: 86.93.134.* 05.10.10, 19:27 Tez sporo latam do i z Katowic. Ogolnie lubie to lotnisko, ale obsluga graniczna robi sie z roku na rok coraz gorsza. Nie dotyczy to tylko terminalu A, ale B takze. Panowie sluzbisci, twardym tonem rozkazuja jak sie poruszac i jakim krokiem przechodzic przez bramki (marszowym najlepiej, czekalem kiedy rozkaza mi pasc i wycisnac 10 pompek). Sami za to sa kompletnie na bok z jakakolwiek efektywnoscia. Jezeli jedna osoba patrzy w ekranik rentgena, to bardzo czesto lubi zawolac kolejna, albo i 2 inne zeby skonsultowac co tam za zawartosc jest przewozona. oczywiscie odciagajac je od obmacywania oczekujacych pasazerow. No i po co wogle gapic sie w te ekrany jezeli i tak co druga walizka jest otwierana, zeby pan straznik sobie poogladal jak ludzie bielizne poskladali. Moja dziewczyna ktora ma dlugie wlosy ma prawie za kazdym razem przeszukiwana fryzure czy czegos w niej nie ukryla. A dodam ze jestesmy blondynami, a nie wygladay na potencjalnych terrorystow z bliskiego wschodu. Ale mialem ostatnio super frajde, jak nie znalezli u mnie w torbie dezodorantu 150ml!!! Tylko zanim wymyslilem jak przy jego uzyciu moge stracic samolot, to juz dolecialem na miejsce. Co jakis czas slysze ze Pyrzowice chca przyciagnac wiecej przewoznikow, ale zal mi tych straznikow, bo jak oni juz teraz slabo wyrabiaja, to co bedzie jak im jeszcze pare samolotow na dzien doloza. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens W Balicach nie jest ani odrobinę lepiej 05.10.10, 19:52 Sam czekałem prawie godzinę w kolejce do kontroli. Urzędasy ze Służby Granicznej mają poprzewracane w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.ias.bredband.telia.com 05.10.10, 20:10 To do cholery wziac kogos podlaczyc do 220 V zeby sie rozbudzil i zeby sie wreszcie dalo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Z tych wszystkich lotnisk z których latałem, to: IP: 77.236.26.* 05.10.10, 20:19 1. Pyrzowice - kontrola jak za czasów gestapo. Raz podchodzi babka w szpilkach z wypiętą dupą (już po sprawdzeniu paszportów) i pyta "papierosy są?", "ile?", "gotówki ile pan przewozi?" 2. Wrocław - zupełna odmiana, na security check do lotów poza Schengen wszyscy mają wszystko głęboko gdzieś. Można by nieść w ręku bombę i są szanse, żę nie zauważą. 3. Kraków - norma, bez sensacji 4. Gdańsk - norma, bez sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: 91.207.68.* 05.10.10, 20:15 Drodzy internauci zanim cokolwiek w tej sprawie napiszecie postarajcie się poznać temat, to samo dotyczy Pana redaktora - argument, że gdy w terminalu A jest dużo pasażerów a w B pusto jest tak samo trafny jak fakt, że na peronie 2 w Katowicach stoi dużo podróżnych na pociąg do Warszawy tak mi się wydaje mogą wówczas być równomiernie porozkładani na pozostałych peronach .... pozdrawiam. Zdjęcie natomiast przedstawia kolejkę do odprawy check in która to za parę minut będzie pod kontrolą bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piarella Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa 05.10.10, 20:17 Co to w ogóle za argument, że pasażerowie nie mogą się mieszać? Jaki to problem zrobić podział bramek? Zakładam, że w nowym terminalu mają więcej niż jedno stanowisko kontroli granicznej? W Gdańsku jest na razie jeden, niewielki budynek i nie ma problemu, w innych miastach jest podobnie, nie mówiąc już o miastach w Europie, do której my nadal należymy tylko na papierze. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróznik Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.raciborz.vectranet.pl 05.10.10, 20:19 Kolejki! Najpierw przy wydawaniu biletów, później na kontroli ale to jeszcze nie koniec w kolejkę ustawić się trzeba także przy sprawdzaniu biletów zanim wsiądziesz do autobusu. Jakby nie dało się za jednym zamachem wszystko przejść. A tłok to osobny temat. Tłoczno w terminalu, tłoczno później a nawet w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszanel w lodzi nie lepiej IP: *.studby.uio.no 05.10.10, 20:20 w lodzi, kiedy zastepowala warszawe podczas remontu, tez wg mnie kontrola graniczna i bezpieczenstwa byla zadna. mimo peanow reporterki GW, ktore przeczytalam, zaraz po wyladowaniu kupiwszy GW na dworcu w lodzi. reporterka zajrzala chyba tylko na lotnisko, a nie przeszla droge z samolotu - faktycznie pozornie wszystko tam bylo cacy (mlodzi ludzie w kamizelkach-informatorzy, zadaszenie z plastiku na nierownym chodniku, atmosfera wysilku:). kontroli paszportowej nie bylo w ogole, co zdarzylo mi sie po raz pierwszy od dawna. poczucie, ze na polskich lotniskach bezpieczenstwo jest kiepskie, mam zawsze. i niezorganizowana straz graniczna, jej kolejki i zmiany "szychty" na oczach pasazerow. jakby nasze lotnisko nie swiecilo tak pustkami jak okecie, to by to wszystko padlo. a tak utrzymuje dobry komunistycznye kolejkowy poziom "jem przeciez" w warszawie na wycacanym lotnisku jest za malo kibli. a logistyka w lodzi lotnisko-dworzec byla idiotyczna (czemu nie bezposrednie autobusy do roznych miast?). polska infrastruktura to chlam. na euro 2012 to wszystko wyjdzie jak sprezyna ze starej kanapy. no i dobrze, POptymisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszanel ja tu... ja tu mieso mam IP: *.studby.uio.no 05.10.10, 20:30 powiedzmy jedno, kolejki sa wszedzie, lotniska sa pelne ludzi. ale kolejka na heathrow czy luton sie rusza, rozdziela, przesuwa, w zaleznosci od potrzeby - mniej, wiecej itd. kontrola wydaje mi sie solidniejsza - buty, aparat, macanie polskie lotniska nie dosc, ze w porownaniu wydaja sie byc nieuzywane, to jeszcze atmosfera "najblizszy czynny pomost widokowoy we wroclawiu" w pelni euro to bedzie test i ujawnienie. wiec piszmy te opinie, moze przynajmnie prasa przegoni kilku reporterow przez procedury lotniskowe i sprawa sie choc troche naglosni choc raczej wierze w podtrzymywanie propagandy optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeń IP: *.toya.net.pl 05.10.10, 20:25 gdy Łódź na 3 weekendy przejęła większość ruchu z Okęcia to mimo braku odpowiedniej infrastruktury obsługa stanęła wręcz na głowie i sobie poradziła, a w Katowicach faktycznie jest spory bałagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszanel łódź sucks IP: *.studby.uio.no 05.10.10, 20:34 xxx, bez urazy dla lodziakow, bylo milo i bylo widac staranie. ale zadnej kontroli?? (w wypadku mojego resju). takze efekt byl zalosny. pan pokazywal palcem, ze tam autobus, ale autobusu nie bylo. jakos dalo rade - taksoweczka tansza niz w-wa - ale naprawde prowizorycznie i idiotycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: 89.100.152.* 05.10.10, 20:39 zeby bylo ciekawiej to ostatnio ze wszystkich pracujacych tam pogranicznikow zaden nie znal angielskiego - no i probowali sie dogadac z kontrolowanym anglikiem na migi - smieszne to bylo do czasu jak sie zorientowalem ze praktycznie cala odprawa jest zablokowana - przetlumaczylem, pomoglem - no ale dziekuje jakos nie uslyszalem - pewnie to byl moj obywatelski obowiazek. Banada bezmozgow pracujacych dzieki ukladom i ukladzikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Re: Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeń IP: *.stsn.net 05.10.10, 22:13 jak wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko8472 Shengen IP: 188.109.8.* 05.10.10, 20:46 To jakas bzdura z tym podzialem na pasazerow lecacych do krajow Shengen lub nie. Na zadnym lotnisku czegos takiego nie spotkalem. Co innego przyloty..., ale tez rozne lotniska rozne rozwiazania maja, najczesciej kontrola paszportowa odbywa sie oddzielnie za to komora celna juz jest wspolna. We Frankfurcie jakos dziala, tak samo w Duesseldorfie, Berlinie, Madrycie, Barcelonie... Wyglada mit to wszystko na sztucznie tworzony problem. Tylko loty do USA bym szykanowal, za arogancje, ale to juz moje calkiem prywatne przekonanie z ktorym nikt nie musi sie zgadzac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powstrzymaj NWO Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.zone14.bethere.co.uk 05.10.10, 20:48 Latam pare razy do roku miedzy Londynem a Pyrzowicami i potwierdzam inne komentarze.Nie dosc,ze Straz Graniczna jest coraz wolniejsza to w dodatku coraz bardziej arogancka.Wiecznie ponure miny,traktowanie podroznego jak zlo konieczne+nielogiczna nadgorliwosc.Zredukowac mundurowych o polowe(az tylu ich tam nie potrzeba,bo to Pyrzowic dziennie nie ma az tak wielu rejsow),lepiej rozlozyc grafik lotow i juz nie trzeba powolywac zespolu(pewnie z kilkoma nowymi etatami) do rozwiazania problemu.I to za darmo.A tak przy okazji to od czego tam jest dyrektor?Od udzielania wywiadow i bywania na przyjeciach? Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Czy ktoś z forumowiczów lata z Katowic do Kijowa ? 05.10.10, 20:48 Szukam opinii na temat połączenia Katowice - Kijów liniami Wizzair ? wkrótce zaczynam pracę w Kijowie i ciekaw jestem czy to połączenie działa czy tylko jest umieszczone w rozkładzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Czy ktoś z forumowiczów lata z Katowic do Kij IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 21:19 Podróżowałem do Kijowa służbowo z Wizzair-em rok temu na jesień. Extra połączenie 2h i zero kłopotu. W Kijowie kontrola trwała może z 10min. Trzeba wypełnić jeden kwitek i tyle. Parktycznie nie czułem, że wyjechałem z UE (wcześniej wielokrotnie korzystałem z przejścia w Medyce...masakra...) Do Kijowa leciałem z załogą Polską, wracałem z Ukraińską. Jest różnica w komforcie przy polskiej załodze. Na pokładzie sporo Ukrainców, młodzieży, jak zwykle wielu na "gazie" ale o dziwo pełna kultura. Widać, że to wielu okno na świat i się pilnują. W skali 1 do 10, daje 9/10, zarąbiste połączenie ze Wschodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwizdzius Re: Czy ktoś z forumowiczów lata z Katowic do Kij IP: *.chello.pl 06.10.10, 09:41 Działa i lata regularnie bez opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jemi Re: Czy ktoś z forumowiczów lata z Katowic do Kij IP: 188.33.21.* 06.10.10, 09:45 a wiosne mi raz odwolali na 2 tyg przed wylotem, ale generalnie lot ukrainskim łizerem to przyjemnosc Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Wielkie dzięki za info w sprawie Kijowa 06.10.10, 11:15 Trochę mi ulżyło po tym co czytałem wcześniej w tym wątku. Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asss Re: Czy ktoś z forumowiczów lata z Katowic do Kij IP: *.devs.futuro.pl 25.10.10, 20:52 Połączenie działa bez większych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darrek Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 05.10.10, 20:50 Latam czasami z Katowic, czasami z Krakowa. Nie spotkalem sie jeszcze na szczescie z takimi scenami, ale fakt jest taki, ze straz graniczna zachowuje sie jakby byli nie wiadomo kim, i chca byc bardziej swieci niz sam papiez. Nadgorliwosc, przemadrzalosc i brak szacunku dla pasazerow. Ostatnio taki jeden madrala srednio sympatycznie obchodzil sie ze starszym panem z Anglii. Wies tanczy i spiewa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 21:03 tak to jest jak debile w mundurkach chcą pokazać swoją ważność - śmieci udające że sprawdzają dokumenty... W UK czy Irl nikt nie sprawdza w taki sposob dokumentów ale tuskowe śmieci muszą się popisać i wykazać.... wszedzie można ale w tuskolandii nic się nie da zrobić, żenada............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeń IP: 89.204.153.* 06.10.10, 09:19 Mundurowi w Polsce to najgorsza swołocz: kradną, jeżdżą po pijaku, biją i zabijają niewinne osoby. Do tego niezłe zarobki i emeryturka po 15 latach na koszt podatnika. Dlatego wyemigrowałem, nie będę dokładał na utrzymanie tej swołoczy Odpowiedz Link Zgłoś
krylos.com Horror w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa 05.10.10, 22:22 To się nie zmieni póki na bramkach będzie stała Straż Graniczna. W innych krajach to samo robią przeszkolone i regularnie kontrolowane firmy lub służby lotniska, a straż sprawdza paszporty + ew. tajniacy się kręcą. Czy piloci też muszą być wojskowi? Odpowiedz Link Zgłoś