Dodaj do ulubionych

Czy urzędnicy NFZ zwariowali ??

IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 14:48
Dziś TVP INFO informuje , że w województwie śląskim zamknięto od początku stycznia 2011 roku około 1000 / słownie: tysiąc / specjalistycznych POradni. TVP INFO pokazuje zrozpatrzonych ludzi przeklinających rządzącą ELYTĘ "białych kołnierzyków" elektorat Platformy Obywatelskiej. Ludzie twierdzą, że to prawie ludobójstwo i proponują reaktywowanie Obozu Oświęcimskiego.
PS. Na 1000-leciu również zlikwidowano wielu lekarzy- specjalistów . Wprowadzono pełną odpłatność za większość usług lekarskich.
W jakim kraju żyjemy ? Ku czemu zdąża rządząca Platforma Obywatelska z premierem Tuskiem w roli głównej bawiącym się na nartach w włoskich dolomitach ??
Cieszcie się babunie i staruszkowie i dalej głosujcie na PO.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? 15.01.11, 14:54
      Gość portalu: gil napisał(a):

> Dziś TVP INFO informuje , że w województwie śląskim zamknięto od początku stycz
      > nia 2011 roku około 1000 / słownie: tysiąc / specjalistycznych POradni.
      > TVP INFO pokazuje zrozpatrzonych ludzi

Czarna rozpaTRZ. Dla tego tysiąca poradni, które przegrały z tysiącem innych.

> Ludzie twierdzą, że to prawie ludobójstwo i proponują reaktywowanie Obozu Oświęcimskiego.

Zmanipulowani się podPiSzą pod wszystkim:))

> PS. Na 1000-leciu również zlikwidowano wielu lekarzy- specjalistów . Wprowadzon
      > o pełną odpłatność za większość usług lekarskich.

Nie ma ustawowej gwarancji lekarza pod domem. Jak się idzie do prywatnego, to się płaci, jak do publicznego - nie.

> W jakim kraju żyjemy ?

Normalniejącym.

> Ku czemu zdąża rządząca Platforma Obywatelska z premier
      > em Tuskiem w roli głównej bawiącym się na nartach w włoskich dolomitach ??

Ku rzeczywistości niewyznaczanej przez trumnę i kota.
      • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 15:02
        szwartz, weis, rot.....dowcipy zostaw dla swoich " Ein FUEHER ein VOLK ", których juz dawno złożylismy do "trumny i kota" jak paplasz.
        • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.220.119.220.dsl.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 19:06
          gilek ,podziękuj bartoszcze ,że ci tak ładnie i łagodnie odpowiedział:)
          ma facet dobre serce ,ja natomiast dla takich półgłówków jak ty
          nie mam ani serca ,ani cierpliwości .Jesteś uosobieniem zwyczajnej
          głupoty ludzkiej ,nieuleczalnym niestety :(
    • Gość: Anita Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.c193.msk.pl 15.01.11, 18:58
      W jakim kraju żyjemy ?

Normalniejącym.

??????????????

nie wiem co w tym normalniejacego skoro ja teraz musze szukac nie wiadomo gdzie kardiologa, bo mój w Epione juz nie istnieje, a leczył mnie od dawna, znal historie mojej choroby. Na prywatna wizyte mnie nie stac, a poza tym przez 30 lat place skladki i mam prawo korzystac z NFZ. To jest granda.
      • Gość: Egon Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.11, 19:13
        chcesz powiedziec ze wszystko spalili,lacznie z lekarzem twoim?
        • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.220.119.220.dsl.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 19:20
          takiej anicie wydaje się ,że lekarza będzie mieć na własność i dożywotnio :)
          Poszukaj kobieto innego lekarza np w przyszpitalnej przychodni .
          Historię choroby chyba da się przenieść ,albo opowieść roztoczyć nowemu
          lekarzowi :) Nie biadolić !
          • Gość: Chory Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 19:06
            A dlaczego mam zmieniać lekarza, jeśli tego nie chcę ani lekarz który mnie leczy też tego nie chce??? Tylko dlatego, że jakiś urzędnik w NFZ tak sobie wymyślił..???
      • bartoszcze Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? 15.01.11, 19:59
        Gość portalu: Anita napisał(a):

> nie wiem co w tym normalniejacego skoro ja teraz musze szukac nie wiadomo gdzi
        > e kardiologa, bo mój w Epione juz nie istnieje, a leczył mnie od dawna, znal hi
        > storie mojej choroby.

To straszne. A gdyby mu się zmarło, to NFZ byłby odpowiedzialny za wskrzeszenie go?

> Na prywatna wizyte mnie nie stac, a poza tym przez 30 lat
        > place skladki i mam prawo korzystac z NFZ.

Ktoś zakazuje pójść do innego? Jak się chce tego samego, to już kaprys.
      • Gość: epionka Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 20:11
        Na 1000leciu w Epione prywaciarz wykupił wielką przychodnię i odmalował .
        W starej przychodni kolejki były ogromne tak jak i osiedle gdzie za każdym pacjentem szły pieniądze z NFZ.
        Teraz kontraktowych pieniędzy nie będzie tyle ile dotąd bo pacjenci zanim zapłacą specjaliście
        dobrze poszukają tego co potrafi.

Ciekwe komu teraz będzie dobrze bo w/g mnie to stracili wszyscy i ten właściciel ,który liczył na
        ilość pacjentów i lekarze do których pacjenci przyjdą albo i nie.

Z linku widać , że przychodnia zmieniła zakres usług. Jest też w menu cennik ale nie ma zaznaczone co jest z NFZ a co prywatnie.
        Może ktoś wie więcej to niech podpowie będziemy wdzięczni!!!!
        www.epione.pl/oddzial-chirurgi-krotkoterminowej/
    • Gość: horr(or)y Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 19:42
      Wszystkim którzy JESZCZE nie potrzebują opieki lekarskiej i fanzolą że normalnie, proponuję odwiedzenie najbliższej przychodni (bo nie będziecie w stanie jej szukać daleko) i szpitala, do którego w razie potrzeby w ramach rejonizacji was z automatu zawiozą. ZABRANIEJECIE i zaczniecie się BAĆ.
      • Gość: j/w. Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 19:47
        ZBARANIEJECIE, oczywiście.
        • Gość: epinka Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 20:49
          Widzisz sam , że kpią w żywe oczy z chorych ludzi , którzy opłacali całe życie służbę zdrowia
          i dzięki tym lekarzom którzy ich leczyli zdrowie mają takie jakie mają.
          Lekarze zdobyli doświadczenie i specjalizację, prywaciarz wykupił państwową tzn z naszych podatków placówkę i teraz będzie dyktował nam cenę za przeżycie.
          Ktoś kto wymyślił to wszystko jest pewnie pacjentem tego psychiatry , który teraz zajmuje się MON . Ale czasy nadejszły warto było czekać......na te dobre czasy
          www.youtube.com/watch?v=ANjK-MS-zqg
          • Gość: komunowróć Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.c201.msk.pl 16.01.11, 11:36
            Dla prawicowych rządów historyków priorytetem są koryto, martylologia i rocznice. Z przychodniami i poradniami stanie się to samo co z gabinetami dentystycznymi. Jeśli będą już miały podpisany kontrakt z NFZ to w ramach kontraktu pacjent-podatnik zostanie zarejestrowany i ewentualnie dostanie szklankę wody, gdy zasłabnie w kolejce. Za badania będzie bulił z własnego portfela. Resztą pieniędzy z naszych składek podzielą się urzędasy wszelkiej maści od sekretarki w oddziale NFZ po ministra zdrowia. Poza tym muszą mieć kasę na reformowanie (prywatyzowanie) służby zdrowia. Naród musi wyżywić tę rozrastającą się hydrę bo taki jest psi obowiązek narodu. Gdyby przywrócić poziom służby zdrowia z okresu PRL-u zapewne każdy obywatel musiałby płacić ze swojego wynagrodzenia 40% składkę na służbę zdrowia. Przed zmianą ustroju na ten jedyny słuszny zarządzaniem służbą zdrowia na szczeblu wojewódzkim wystarczało kilku ludzi i nie było komputerów a u lekarzy głównymi "łapówkami" były koniaki i czekoladki. Teraz decydują setki wybitnych "fachowców" po to aby się żadna złotówka nie zmarnowała zgodnie z zasadą co cię nie zabije to cię wzmocni. Poza tym NFZ zatrudnia wybitnych dietetyków, którzy uznali, że w szpitalach powinny obowiązywać stawki żywieniowe niższe niż w zakładach karnych (wiadomo-cholesterol zabija).
            • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 16:19
              Z tym " nie pisem " nie ma co dyskutować.To jednistka stracona dla POtomnych.
              Jest żle , ąle nie beznadziejnie. Dlaczego ? Wnet będziemy mogli modlić się do naszego beatyfikowanego JPII. Na pewno ON nie pozwoli aby, aby sekta " wilczych oczu " wukończyła POlakó w na amen.
              Coż pani minister KOPOCZ nagle zniknęła z pola walki o dokopaniu pacjentom. Chyba w Smoleńsku szuka resztki na zawartość alkoholu. Co za czasy.
              A tak na POważnie to, mamy to o co walczyliśmy w "S", o której teraz mało słychu, bo ci na górze " S" nachapawszy się kupy mamony mają swój elektorat dokładnie w tym miejscu...gdzie koza wypuszcza bobli.
              Czuwajmy, bo licho nie spi, a wybory parlamentarne coraz bliżej....
              Tymczasem wielka radość słupku nam PO-litykom "sekty wilczych oczu " rosną , ech, rosną i tak ma być babuncie i staruszkowie do jesieni, a POtem na nowo wspólnie zniszczymy jeszcze co dycha w tym kraju jako tako.
              Pozdro. na nowy tydzień.
              W przychodni E. jest lista POparcia dla NFZ. Dobre, ale nieprawdziwe. Czuj duch.
              • Gość: nie.pis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.183.129.194.dsl.dynamic.eranet.pl 16.01.11, 17:00
                ilość błędów w słowie pisanym gilka sugeruje ,że jest on
                jak zwykle POd WPŁYWEM :) Brak rozumu plus nietrzeźwość
                powoduje w gilka galopującą głupotę i demencję starczą ;0)
                Bawisz mnie gilek ,nie przestawaj ;)))
                • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 19:44
                  "niepis "jak zawsze gupis. Sama radość. Dla POprawy niepis-owskiego POglądu przeczytaj, co ci pisze " komunawróć". Skorzystasz dużo.
                  Moje błędy to PO-d Twój styl myślenia. Na wabika dla PO-litycznych wspieraczy sekty : "wilczych oczu ".
                  Martwię się tylko tym , że jak PO-czujesz dojrzewający wrzód na fałdach swej niepisowej mózgownicy, to gdzie się udasz po POradę, jak NFZ likwiduje specjalistów ? Choć może twój psychiatra z MON cię wyleczy, tak jak "wyleczył" Kapitana, Głównego Pilota TU154 Military tuż koło wojskowego lotniska w smoleńskim, brzózkowym lasku. Tego ci serdecznie życzę, w wzajemności za aprobatę POczynań NFZ.
                  Czuwaj, bo licho nie śpi, a wybory coraz bliżej. Czuj duch....
                  • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.183.129.194.dsl.dynamic.eranet.pl 16.01.11, 20:31
                    jesteś gilek idiotą nieuleczalnym a wszelakie dyskusje z tobą
                    są bezsensowne ,bo jestes taką starą ,zdartą ,gramofonową płytą,
                    która się zacięła i ani rusz dalej nie pójdzie ;)
                    Pa,uśmiercony ptasi móżdżku co mu licho nie śpi :)))))))
      • jojosto Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? 14.03.11, 22:08
        koszmar
    • Gość: AnihilatorKretynów Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: 188.33.17.* 16.01.11, 17:36
      Nieistotne, jaką trawkę gile-k akurat szarpnął; być może z powodu załamania i stresu pierdyknięciem ideałów PO-Pissdzielskich , styropianowych, o glebę, a być może z powodó osobistych: prostaty, hemoroidów albo złamanego gibisa, co ....drogo OBECNIE Go kosztuje. Ważne jest, że tak za zdrowie jak i za wiarę szamanom i odczyniaczom płacić trzeba, za popis_pijawki też.
      Wiedza kosztuje, jak w tym korbaczu o ośle i lekarzu , co to stelefonowali się.
    • Gość: gość Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 17:47
      Przecież na każdej wsi w Polsce też nie ma lekarzy specjalistów i ludzie od zarania sobie jakoś radzą. Mniej narzekają, nie mają pewnie czasu. Moja lekarka rodzinna uważa, że powinny zmniejszyć się głupie składki zdrowotne na tyle, żeby pacjent sam mógł zapłacić np. 5zł u lekarza rodzinnego za wizytę. Liczba pacjentów wówczas zmiejszyłaby się radykalnie, niektórzy nie tak łatwo wydaliby te 5zł za ględzenie u lekarzy. Zauważcie, że większość "pacjentów" (niestety w wieku podeszłym) przychodzi do lekarzy pogadać z nudów lub po leki, które potem wyrzucają kilogramami. Specjalistów trzeba szukać przy przychodniach przyszpitalnych, w naszym mieście jest ich nadto!!!
      • Gość: Kosynier Problem jest z wyspecjalizowanym społeczeństwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.11, 18:51
        w krętactwie.
        W PRL lekarze bardzo malo zarabiali a wille budowali i to niejednokrotnie po kilka.
        Zresztą tak było w każdej branży,niżiutkie wynagrodzenia i tolerancja dla ,przekrętów,oszustwa,siuchtów,korupcji itp. itd. społeczeństwo zdemoralizowane ,wyspecjalizowane w podwójnym życiu,tym oficjalnym skromnym i prywatnym-śmierć frajerą co nie bierą.Moim zdanie aby tą mętalność zmienić musi minąć kilka pokoleń albo troche powystrzelać,unikneliśmy rozlania krwi komuchów a trup się sieje gęsto wśrud zwycięsców,To jest to mniejsze zło Jaruzelskiego.
        • Gość: miodek Re: Problem jest z wyspecjalizowanym społeczeństw IP: *.net.stream.pl 16.01.11, 20:21
          MĘTALNOŚĆ ! Zapamiętajmy to słowo, zrobi wielką karierę w polskim słowniku politycznym, najlepiej podsumowując umysłowe zdobycze ostatnich lat.

• Gość: niepis Re: Problem jest z wyspecjalizowanym społeczeństw IP: *.183.129.194.dsl.dynamic.eranet.pl 16.01.11, 20:41
            E ,tam ,Kosynierowi można darować ,skupic się należy na
            wrzodzie na zdrowej tkance społeczeństwa -gilku ,co mu licho nie śpi i przez to
            gilek też taki niewyspany ,bo go to licho budzi i przez to teraz taki głupawy
            i niedorozwinięty jest -całe szczęście ,że na razie zrezygnował z hohołka i muchokota ale zaraz pewnie wymyśli swego nowego klona :)
            • Gość: gil Re: Problem jest z wyspecjalizowanym społeczeństw IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 21:02
              " niepis" ...gupis!!
              Niech ci się Kalisz przyśni, będziesz zdrowszy......
              PS. Żadnego wrzodu Twej mózgownicy nie życzę. Jestem wspaniałomyślny głównie dla "niepisów", czyli POpleczników sekty "wilczych oczu", zmierzających swą głupotą do zniszczenia mądrego narodu. To się wam nie uda ....... póki my zyjemy.
              • Gość: niepis Re: Problem jest z wyspecjalizowanym społeczeństw IP: *.183.129.194.dsl.dynamic.eranet.pl 16.01.11, 21:20
                .."póki my żyjemy " :))))))))))
                to już niedługo tetryku :) co nie znaczy,że ci źle życzę :)ale natura jest
                nieubłagana ,a wobec ciebie wyjątkowo okrutna -pozbawiła cię mózgu
                jeszcze za życia :( Pozdrowienia dla licha co ci biedaku nie śpi !
                • Gość: komunowróć Merytoryczne dyskusje IP: *.c201.msk.pl 16.01.11, 23:33
                  Te merytoryczne dyskusje na każdy temat są na prawdę budujące. Można z wyprzedzeniem 20 lat przewidzieć jakie będą kolejne wyniki wyborów. Nie ma się co dziwić, że elektryk po zawodówce przy PGRze przejął w cuglach w 1989 roku władzę od generałów.
                  • Gość: .................. Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 00:06
                    co musi się stać by wielu ludzi obudziło się z letargu
                    sprawa jest prosta
                    zaczną być głodni biedni przysadka mózgowa nie będzie obciążona trawieniem
                    będą chodzić bo nie będzie za co wlać do baku
                    wyłączą prąd zabraknie socjotechnik
                    i wieczorem leżąc w łóżku w końcu powiedzą
                    d o ś ć

Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei. I przed narodem niosą oświaty kaganiec
                    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei,
                    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!.

testament mój J.Słowacki
                    • Gość: komunowróć Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.c201.msk.pl 17.01.11, 10:23
                      A może Polska stanie się TUNEZJĄ BIS. Będzie wesoło a elektorat zrozumie, że "zielona wyspa szczęśliwości" to mit wiadomosci.onet.pl/swiat/krwawe-zamieszki-w-tunezji-prezydent-uciekl-z-kraj,1,4110968,wiadomosc.html
                      • Gość: hihi Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.11, 10:40
                        kartek na zywnosc ci brakuje czy etatu na zasadzie"Czy sie lezy czy sie stoi ..."
                        Tunezji gupolowi sie zachciewo
                        • Gość: komunowróć Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.c201.msk.pl 17.01.11, 16:54
                          Nie bądź taki do przodu doliniarzu bo gó... w pojemniku znajdziesz. Jeśli wygrzebałeś coś atrakcyjnego ze śmietnika to się nie chwal bo cię skarbówka oskubie. Niby w prlu "czy się stało czy leżało"? A kto wymyślił "kuroniówki" też w prlu? Dopiero w III RP zaczęto rozdawać pieniądze za nicnierobienie byle ich gęby nie wrzeszczały i nie przeszkadzały w rozkradaniu majątku po prlu. A Tunezji to nie ja sobie życzę to władza sobie życzy. Ciekawe czy rządzący na wzór prezydentowej Tunezji zabezpieczyli sobie po 1,5 tony złota w sztabkach jako wiano gdy będą wypierd.... z kraju?
                          • Gość: gil Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 18:55
                            " komunowróć". Dobre. Tylko czy to do biednych duchowo " niepisów" dojdzie ? Nasi Polityczni hazardzości sekty " wilczych oczu ", już dawno PO te 1,5 tony złota każdy z nich wywiózł z kraju. Całkiem legalnie przez niepolskie banki, za zgodą HGW . Stąd wille i pola golfowe na Florydzie i powszechny POgląd hazardzistów , że " POlska to dziki kraj ".
                            Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory blisko, oj blisko.
                            PS. Może wreszcie "panowie" ze śmietnika przebudzą się Podobnie, jak biedacy z Tunezji.
                        • Gość: marx Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.01.11, 18:58
                          Dziś zrozumiałem że kapitalizm jest ustrojem niesłusznym. Jakaś firma rozwozi rachunki za telefon z doklejonym kawałem dobrej stalowej blachy, który po otwarciu koperty wędruje do kosza. Marnotrawstwo pracy ludzi, materiałów, paliwa, opon, dróg, energii, wody, i czego tam jeszcze kto chce. I proszę nie fanzolić że winne jest sztuczne ograniczenie konkurencji przez państwo, bo wtedy ludzie spoza wielkich miast mogliby o poczcie w ogóle zapomnieć, tak jak już zapomnieli o autobusach, pociągach, a niedługo mogą zapomnieć nawet o elektryfikacji kiedy padną na ziemię niesłusznie kiedyś postawione słupy. Gańba POpapranym "kapytalystom" !
                          • Gość: Egon Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.11, 20:44
                            Wos jusz calkiem porobalo pis-bolszewiki
                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,121040350,121040350,Tunezja_sie_obudzila_Kiedy_Polska_.html
                            • Gość: komuno wróć Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.c201.msk.pl 18.01.11, 09:10
                              Egon napisał(a): > Wos jusz calkiem porobalo pis-bolszewiki To jest właśnie przykład merytorycznej argumentacji wielbiciela prawicowych posolidarnościowych rządów. Idąc za ciosem podaj jeszcze przykłady realizacji postulatów wielkiego Lecha z Pomorza. W/g mnie największym "osiągnięciem" rządów IIIRP było rozkradzenie majątku po prlu, ustanowienie kominów płącowych (płaca maksymalna =1000krotności płacy minimalnej) pozbawienie ludzi godności (wszechobecny wyścig szczurów) i cofnięcie w rozwoju intelektualnym pomimo wszechobecnej komputeryzacji.
                              • Gość: niepis Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.220.121.95.dsl.dynamic.eranet.pl 18.01.11, 10:23
                                A tobie komunowróć marzy się powrót do czasów "czy się stoi,
                                czy się leży ,się należy.. " . Niedoczekanie . Wyścig szczurów ?
                                O ,jesli chcesz tak nazwać ambitnych ludzi ,którzy nie oglądaja się
                                na państwo co im da ,tylko zdobywają jak najlepsze wykształcenie,
                                żeby pracować za satysfakcjonujące pieniądze.,to ok. A nieudaczniki ,będą biadolić ..
                                Do roboty !
                                • Gość: komunowróć Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.c201.msk.pl 18.01.11, 11:25
                                  niepis napisał(a): > A tobie komunowróć marzy się powrót do czasów.....Oj chłopcze, chłopcze. Musisz jeszcze pożyć na ziemskim padole kilkanaście lat abyś zrozumiał to o czym inni piszą.
                          • Gość: gil Re: Merytoryczne dyskusje IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 20:45
                            " kapytałysty " na PO-hybel......
                            • Gość: CudTuska Chcieliście PO, Kopacz i prywatyzacji!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 12:09
                              To, ją macie! Wasz problem, niech PO wykończy wszystkie, swoje Tuskomłoty!
                              • nocny_piter Re: Chcieliście PO, Kopacz i prywatyzacji!!!!!!!! 18.01.11, 12:43
                                A co ma do tego prywatyzacja? Problemem jest NFZ i sposób tak zwanego "kontraktowania" porad. Reforma miała polegać na wolnym wyborze lekarza i pieniądze miały iść za pacjentem tam gdzie pójdzie ów pacjent. Pojawił się jednak twór w postaci NFZ który dyktuje Wam gdzie macie się leczyć, narzuca Wam określone poradnie i lekarzy, a do innych zamyka drogę nie dając im "kontraktu". A Wy płacicie przecież składki i powinniście sami decydować gdzie chcecie się leczyć. Ale wolicie się kłócić i wyzywać, jedni na PiS, drudzy na PO. Tylko nie zapominajcie, że ani PiS ani PO nic z tym wszystkim nie zrobiły, nie zreformowały NFZ, nie zlikwidowały "kontraktowania" i "limitowania". A dla pacjenta, zwłaszcza dla starszego, schorowanego człowieka nie ma nic gorszego jak nagła zmiana lekarza i poradni, kto tego nie doświadczył na własnej skórze ten nie ma o tym pojęcia i nie powinien się wypowiadać za innych.
                                • Gość: ciotka ciotki Re: Chcieliście PO, Kopacz i prywatyzacji!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 13:11
                                  gość nocny_piter napisał
                                  > adni, kto tego nie doświadczył na własnej skórze ten nie ma o tym pojęcia i nie
                                  > powinien się wypowiadać za innych.

w rzeczy samej w rzeczy samej
                                  W starej przychodni jaki był , ale był gabinet rehabilitacyjny i jakie takie urządzenia i to wcale nie z ŚWOP ale jeszcze z peerelu ,
                                  a teraz widzę jak starsze cierpiące osoby podróżują gdzieś na Ceglaną czyli zanim dojedzie
                                  to ją rozboli lepiej w zimnym autobusie z przesiadkami ,a po zabiegu jedzie i jedzie i pyta samej siebie ..za jakie grzechy musi tak cierpieć?
                                  ?????????????

no właśnie pitrze kto miałby robić te zamieszki tzw walkę o swoje
                                  jak w Grecji,Tunezji ...
                                  a tu kto ma zrobić te zamieszki ????
                                  Od tego są specjaliści , których widzisz w kolejnych rządach.
                                  Wszystko przed Wami młodzi i gniewni tak jak wiele za nami i plujcie na nas ile śliny jeszcze
                                  bo , że kryska przyjdzie na matyska to pewne jak to , że co roku jest wiosna i maj
                                  www.youtube.com/watch?v=hluMu0IjQos
                                  • Gość: Egon Re: Wom.. IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.11, 17:10
                                    ...Polokom ino wspolczuc
                                    • Gość: Chory Re: Wom.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 18:56
                                      Pewnie, że współczuć. Na mojej poradni wisi kartka: od 1 stycznia okulista przyjmuje odpłatnie - brak kontraktu z NFZ, to samo rehabilitacja, neurolog i inni. Jak lekarz nie ma kontraktu z NFZ to musi mnie skasować na ileśtam złotycxh, to chyba oczywiste. Za darmo nic nie ma, albo płaci NFZ albo pacjent z wlasnej kieszeni. Tylko gdzie sa moje składki ktore co miesiąc place?
                                      • Gość: gil Re: Wom.. sekta " wilczych oczu ". IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 23:49
                                        A gdzie jest "główny uzdrowiciel" POlskiej służby zdrowia POseł minister zdrowia pani Kopacz ? Tyle obiecanek z Jej strony. Sądzę, że jednak po misji smoleńskiej trochę musi dojść do zdrowia psychicznego. Ale przecież sama jest lekarzem i ma jeszcze koło siebie min. obrony, lekarza psychiatrę POsła Bogdana Klicha.
                                        Jak POlska dąży do 18 mln. ludności to po kiego nam przychodnie , szpitale i specjaliści. Ostatnio wielu lekarzy specjalistów wyjechało leczyć Murzynów, którzy może wcale nie mają się gorzej, niż nasi bezrobotni i bezdomni koleżanki i koledzy....POlscy obywatele.
                                        Czuwaj, bo licho nie śpi, a wybory coraz bliżej.
                                        • Gość: hohlik Re: Wom.. sekta " wilczych oczu ". IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 09:21
                                          gilu bambarylu oglądam transmisję sejmu przez komp jak nie masz co robić to śledź
                                          to żenujące przedstawienie albo cennik epionki
                                          www.epione.pl/oddzial-chirurgi-krotkoterminowej/cennik/
                                          i zrób cuś ze sobą bo ja też cuś sobie zaraz zrobie zanim mnie szlag powali
                                          tvp.info/posiedzenie-sejmu-transmisja/wideo/tvpinfo/300435
                                          masz linke na sejm i sie powiś
                                      • Gość: Anita Re: Wom.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 14:37
                                        Otóz to, gdzie sa nasze składki? Może ktos gdzieś pozytecznie zużył, na przykład na chore dzieci, hospicja, na poprawe jakości dróg, to ok. Jednak NIE, bo nic w tym kraju nie funkcjonuje jak nalezy z powodu braku kasy.
                                        • Gość: ja Re: Wom.. IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 16:45
                                          Jak to gdzie składki???zostały zużyte na pensje,premie nowe siedziby lub rozbudowe i modernizację starych,na nowe limuzyny,laptopy,komórki.....i wiele innych bardzo potrzebnych "narzędzi pracy" SZANOWNYCH DARMOZJADÓW" z NFZ.
                                          • Gość: gil Minister zdrowia Kopacz rozbawiona w Sejmie. IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 20:11
                                            Jednak wróciła.....Martwiłem się niepotrzebnie. Pani minister zdrowia POkazała się w ławach POselskich Sejmu. Była w doskonałym nastroju. Rozbawiona rechotała jak młódka podczas zalotów w momentach, gdy na wokandzie kwestii raportu MAK i dochodzenie prawdy w sprawie uśmiercenia 96 Pielgrzymów z Prezydentem RP na Katyński Cmentarz.
                                            Trochę się tej Pani nie dziwię. Gdybym wiedział jak ona o przyczynach tragedii i widział rozrzucone w obszarze 3 kilometrów kwadratowych części ludzkich ciał, a potem uczestniczył w PObraniu krwi od przypadkowego człowieka do nieoznakowanej i nieoplombowanej próbki na okoliczność zawartości alkoholu w jakiejś cząsce ciała i przypisanie tej próbki generałowi Błasikowi, to każdemu na sama tę myśl POkręciłoby się w główce. Stąd zapewne jej stan koleżeńskiego rozbawienia na równi z marszałkiem Niesiołowskim , min. finansów Vincentem i min. MSZ.
                                            Mimo wszystko , nawet tego stanu psychicznego ani niczego innego tej kobiecie nie zazdroszczę. Wyrzuty sumienia również i za Smoleńsk i za zniszczenie służby zdrowia.

• Gość: Olo Re: Minister zdrowia Kopacz rozbawiona w Sejmie. IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.11, 21:35
                                              wredny chamski belkot
                                              • Gość: gil Re: Minister zdrowia Kopacz rozbawiona w Sejmie. IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 21:59
                                                Prawda boli. Tak człowiek ma. Ludż zaś uważa, że to bełkot. Byle nie koszerny....no nie Olo ?
                                                • Gość: pamięć Re: Minister zdrowia Kopacz rozbawiona w Sejmie. IP: *.c201.msk.pl 21.01.11, 08:47
                                                  Otóż to, prawda boli zwłaszcza gdy niszczy spiskowe teorie. Trzeba było oglądać w kwietniu telewizornię. W jednym z programów wdowa po wybitnym generale Lecha K. (ten sam, który był odpowiedzialny za usunięcie w lotnictwie nieprawidłowości ujawnionych po katastrofie "casy") ze łzami w oczach wspominała ostatani wieczór z mężem, podczas którego przy świecach opijali dopiero co nabytą działeczkę budowlaną. Ciekawe co się stało z tym alkoholem z organizmu? Pewnie rano przed wejściem na pokład TU154 wydalił go z moczem. Fakt pozostaje faktem - skoro nie pił 10.kwietnia musiało go mocno suszyć przy poziomie 0,6 promila z poprzedniego dnia. www.psychologia.edu.pl/czytelnia/51-alkohol-i-nauka/255-metabolizm-alkoholu.html
                                                  • Gość: CudTuska Re: pamiec IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 15:23
                                                    Generał Lech. K?????????
                                                    Wiesz co tuskomłocie- co ma ,,piernik do wiatraka"?
                                                    Generał ma prawo tak, jak ty wypic sobie ile chce we wlasnym domu. Ja rozumiem, że takie bystrzaki jak ty, zakładają, ze jak już ktoś pije to wali w trupa.
                                                    Co cie tak boli? To, że był generałem, a ty pracujesz na zmywakach w UK?
                                                    Czy to, że kupił z żoną działkę?
                                                    Zresztą Generał nie pilotował samolotem, choć i to Tuskowcy wam wmawiali-zapomniałeś?
                                                    Zreszta takie śladowe ilości alkoholu moga w momencie zgonu uaktywnić nawet u osoby, ktora nic nie piła miesiącami.
                                                    Tuskomłotku, może Generał zjadł sobie w trakcie lotu pare czekoladek! Nie wpadłeś na to?
                                                  • Gość: niepis Re: pamiec IP: *.152.154.112.dsl.dynamic.eranet.pl 21.01.11, 19:17
                                                    nastepny idiota..
                                                  • Gość: pamięć Re: pamiec IP: *.c201.msk.pl 21.01.11, 22:31
                                                    CudTuska napisał(a): Generał Lech. K????????? Wiesz co tuskomłocie- co ma ,,piernik do wiatraka"? Generał ma prawo tak, jak ty wypic sobie ile chce we wlasnym domu. Ja rozumiem, że takie bystrzaki jak ty, zakładają, ze jak już ktoś pije to wali w trupa. Co cie tak boli? To, że był generałem, a ty pracujesz na zmywakach w UK? Czy to, że kupił z żoną działkę? Wnioskuję, że ty byłeś na tym party i zapamiętałeś, że wszyscy wypili po symbolicznej lampce wody sodowej. I nie wiem czemu wogóle chwaliła się przed kamerą że kupili 2 działki i je wieczorem opijali. Zapomniała dodać, że robili to w twoim towarzystwie. A co do działek: jeśli potrzebujesz to powiedz mam 5 hektarów.Zresztą Generał nie pilotował samolotem, choć i to Tuskowcy wam wmawiali-zapomniałeś? No właśnie, czego więc szukał w kokpicie? Miejsca dla pasażerów znajdują się w innej częsci samolotu. Pewnie nikt nie miał odwagi wypierd.... go z kokpitu bo tego samego dnia skończyłby karierę wojskową. Czy mieści się to więc w kategorii nacisków? Zreszta takie śladowe ilości alkoholu moga w momencie zgonu uaktywnić nawet u o soby, ktora nic nie piła miesiącami. Tuskomłotku, może Generał zjadł sobie w trakcie lotu pare czekoladek! Nie wpadł eś na to? Wiesz co młotku? Poczytaj sobie trochę o medycynie sądowej i nie bredź. A te parę czekoladek to były pewnie przeczyszczające.
                                                  • Gość: gil Re: Minister zdrowia Kopacz rozbawiona w Sejmie. IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 16:55
                                                    " pamięć"..Dobre. Przynajmniej do końca życia zapamiętasz swe brednie , wspominając uśmierconych przez twoją opcję PO-lityczną Generała. Może kiedyś, jak dorośniesz na ludzia, bo na człowieka chyba nigdy, będziesz miała moralnego kaca.
                                                    Dla "pamięci". Próbkę krwi PObrano od jakiegoś ciała. PObrano do próbki nieopisanej i niezaplombowanej. Gnerała zidenfikowano PO 11 dniach od chwili jego uśmiercenia. Jako jednego z ostatnich przywieziono generała do POlski w zaplombowanej ruskiej trumnie.
                                                    Spytaj swego ministra zdrowia pani Kopacz, czy to były szczątki Generała w tej trumnie ?
                                                    Tak więc "pamięć" oprzytomniej, bo do dziś sekta" wilczych oczu" radzi sobie sama całkiem nieżle , patrząc na chamskie, rubaszne i niemoralne zachowanie m.in. marszałka Niesiołowskiego na codzien i w Sejmie RP.
                                                    Wreszcie PO twierdzi, że " my nie wydaliśmy jeszcze raportu końcowego" i dalej " zachowanie pilotów nie możemy upubliczniać".....Choć raportu MAK PO znała od dawna,dawna i o terminie jego prezentacji wiedziała także dawno, dawno przed wczasami w dolomitach.
                                                    Ale, czy to w "pamięci' coś zmieni ...??
                                                    Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory już 23 pażdziernika 2011.
                                                  • Gość: niepis Re: Minister zdrowia Kopacz rozbawiona w Sejmie. IP: *.152.154.112.dsl.dynamic.eranet.pl 21.01.11, 19:23
                                                    głupku gilku ,badania ciał odbyły się natychmiast -w tym
                                                    badania krwi. Identyfikacja -wtedy kiedy było to możliwe .
                                                    Jeszcze raz ,łopatą do pustego łba gilowego -zwłoki nr..były
                                                    nasączone na 0.6 promila i po 11 dniach zidentyfikowane
                                                    jako błasik ,jak jeszcze nie zrozumiałeś głąbie ,to ci baranie pisuarowy
                                                    zaraz napiszę jeszcze raz .
                                                  • Gość: pamięć gil napisał IP: *.c201.msk.pl 21.01.11, 22:43
                                                    " pamięć"..Dobre. Przynajmniej do końca życia zapamiętasz swe brednie , wspominając uśmierconych przez twoją opcję PO-lityczną Generała. Może kiedyś, jak dorośniesz na ludzia, bo na człowieka chyba nigdy, będziesz miała moralnego kaca. Dla "pamięci". Próbkę krwi PObrano od jakiegoś ciała. PObrano do próbki nieopisanej i niezaplombowanej. Gnerała zidenfikowano PO 11 dniach od chwili jego uśmiercenia. Jako jednego z ostatnich przywieziono generała do POlski w zaplombowanej ruskiej trumnie. Wielki człowieku jakie ty masz wykształcenie? 5 lat religii? Czy ciebie uczył ktoś języka polskiego, rozumowania, logiki, wysławiania się? Czy ty wiesz o co ci wogóle chodzi? Jeśli twój stan będzie się pogarszał w takim tempie co teraz to tylko patrzeć jak będziesz się kłocił sam z sobą żeby tylko zaistnieć.
    • Gość: ŁowcaKretynów Re: Czy wszyscy już.... zwariowali ?? IP: *.static.sitel.net.pl 21.01.11, 21:18
      Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej samodzielnie przeprowadzi strona polska. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku były błędy pilotów, wśród Polaków zawrzało: wiadomo, Tusk chroni swoją dupę i ruskich zamachowców.

Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej przeprowadzi Unia Europejska. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku były błędy pilotów, wśród Polaków zawrzało: wiadomo, Cywilizacjaśmierci liże Putinowi.

Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej samodzielnie przeprowadzi USA. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku były błędy pilotów, wśród Polaków zawrzało: wiadomo, czarna, islamska małpa z Białego Domu jest ruskim szpionem.

Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej samodzielnie przeprowadzi specjalna komisja ONZ. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku były błędy pilotów, wśród Polaków zawrzało: wiadomo, co za mendy zasiadają w Radzie Bezpieczeństwa ONZ.

Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej samodzielnie przeprowadzi Watykan. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku były błędy pilotów, wśród Polaków zawrzało: wiadomo, u jakiego Hitlera służył ten jebany Benedykt.

Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej samodzielnie przeprowadzi strona PIS. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku były błędy pilotów, wśród Polaków zawrzało: ten ryży pudel nie potrafi nawet wyszkolić pilotów. Powinien podać się do dymisji !!!

• Gość: Olo Re: Czy wszyscy już.... zwariowali ?? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.11, 22:06
        Super.... smieszne bo prawdziwe,prawdziwe bo polskie
      • Gość: gość dobry nick sobie wybrałeś łowco-kretynów IP: *.prothost.com 21.01.11, 22:13
        bo tylko kretynom możesz zaimponować twoimi wypocinami
        • Gość: ŁowcaKretynów Re: dobry nick sobie wybrałeś łowco-kretynów IP: *.static.sitel.net.pl 21.01.11, 22:21

No właśnie jeden taki <gość...> się ...złapał, sam!

Gość portalu: gość napisał(a):

> bo tylko kretynom możesz zaimponować twoimi wypocinami
          • Gość: Lejba Re: dobry nick sobie wybrałeś łowco-kretynów IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 22:47
            Załóż sobie własny wątek bo
            ten dotyczy zupełnie innych spraw co chyba widać od pierwszego wpisu.
            Temat :Czy urzędnicy NFZ zwariowali autor 'gil'

Wszystko jasne static.sitel.net.pl ????

Trochę pokory wobec ludzi i życia przydałoby się rozpychającym przy wejściu.

• Gość: ŁowcaKretynów Re: dobry nick sobie wybrałeś łowco-kretynów IP: *.static.sitel.net.pl 21.01.11, 23:05
              Lejba => czyżby to < gil > ,ten od uśmierconych męczenników ?
              Może tak paralelnie, po twojemu: Trochę pokory wobec ludzi i życia przydałoby się rozpychającym przy wejściu....takim jak to ORMOwcom...amatorom inwigilowania bliźnich.
              Masz za mało wiedzy , koteczku, byś miał osiągnął jasność między uszami.
              • Gość: Agila Re: dobry nick sobie wybrałeś łowco-kretynów IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 23:16
                paralelnie to ulubione słowo Ryla od laluni

cała reszta odpowiedzi to szwargot niezrozumiały zupełnie
                p.s
                nie jestem ani 'koteczkiem' ani 'gileczkiem'

napisz o NFZ jak masz jasność między uszami i przestań się rokraczać bo słychać świst!!!!
            • Gość: pamięć Lejba napisał(a): IP: *.c201.msk.pl 21.01.11, 23:09
              Załóż sobie własny wątek bo ten dotyczy zupełnie innych spraw co chyba widać od pierwszego wpisu. Ten wątek założył niejaki "gil" Gdybyś przeczytała wszystkie wpisy to zauważyłabyś, że była to tzw "zmyła" po to żeby przyciągnąć internautów a następnie przejść do ulubionego tematu. Zaczęło się od jego wpisu Choć może twój psychiatra z MON cię wyleczy, tak jak "wyleczył" Kapitana, Głównego Pilota TU154 Military tuż koło wojskowego lotniska w smoleńskim, brzózkowym lasku. Tego ci serdecznie życzę, w wzajemności za aprobatę POczynań NFZ. Dalej poszło już jak po maśle. To tak jak w kawale o żołnierzu: Pyta go psychiatra z czym mu się kojarzy kobieta? Z dupcz...-odpowiada. A łóżko? Z dupcz...-odpowiada. A podłoga? Z dupcz...-odpowiada. A krzesło? Z dupcz...-odpowiada. A dlaczego z dupcz...? Bo mnie się wszystko kojarzy z dupcze...!
              • Gość: Lejab Re: Lejba napisał(a): IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 23:25
                aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a a

ja to znam o trójkącie,kółko,...
                wszystko mu się kojarzyło z seksem
                doktor stwierdza:
                panu tak wszystko kojarzy się z seksem
                pacjent na to:
                a kto mi to cały czas sugeruje?????

p.s
                szkoda ,że mało nowych adwersarzy i temat upadł
                ( w realu naprawdę nie ma się z czego śmiać)
      • Gość: łysyKozak ŁowcaKretynów IP: *.c201.msk.pl 21.01.11, 22:54
        A jak było z katastrofą "casy" pod Mirosławcem? Tam też ruscy agenci maczali swoje długie łapy? Katastrofa smoleńska to praktycznie "kalka" katastrofy "casy". Tylko patrzeć jak rozwalą kolejne samoloty w/g sprawdzonych "wysokich standardów".
        • Gość: gość Re: ŁowcaKretynów IP: *.prothost.com 21.01.11, 23:04
          Gdyby nie współudział zdrajców polskich to sami Rosjanie nie zdołali by zabić 96 patriotow Polski na czele z Prezydentem RP. Bo to nie wojna i nie było można powtórzyć Katynia.
          A obsadzenie MONu lekarzem -psychiatrą przez Tuska tak sie musiało skończyć pod Mieroławcem .
          O żadnej kalce nie chrzań ,tylko czytaj to co należy .
          • Gość: Pierdykles XXXVIII XV lejba_wersja IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 23:17
            Dnia 11 kwietnia 2010 r. okazało się, że śledztwo ws. katastrofy smoleńskiej samodzielnie przeprowadzi strona PIS. Po ustaleniu, że przyczyną wypadku był błąd ruskiego nawigatora, wśród Polaków zawrzało: ten ryży pudel i ruski dżudoka nasłali agenta, by pilotów wprowadził w sztuczną mgłę. Powiesić zdrajców, na wszelki następny wypadek.
            • Gość: Miszka Re: XV lejba_wersja IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 23:55
              Pierdykluniu Ty
              Nie marnuj się na tym forum
              Ty wstąp do klasztoru
              p.s
              Raz ordynarny niedźwiedź kucnąwszy na łące
              W dość niewybredny sposób podtarł się zającem.
              Zając się potem żonie chwalił po obiedzie:
              - Wiesz, stara, nawiązałem współpracę
              z niedźwiedziem!"

nu pagadi???
              • Gość: ŁowcaKretynów Re: XV lejba_wersja IP: *.static.sitel.net.pl 22.01.11, 09:12
                Skoro zalecasz taką kretyńskie miejsce jak zakon , to wiesz , co piszesz., bo z ...zakonu kapucynów piszesz ? A wiesz ..Miśka , kto jest ważniejszy kapucyn czy bernardyn, w tej twojej branży hipistów na własnym sprzęcie?
          • Gość: łysyKozak gość napisał IP: *.c201.msk.pl 21.01.11, 23:20
            O żadnej kalce nie chrzań ,tylko czytaj to co należy . Wikipedia: 15 sierpnia 2005 otrzymał awans do stopnia generała brygady[4]. Później przez krótki czas pełnił funkcję komendanta-rektora Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych[2]. Z dniem 19 kwietnia 2007 wyznaczono go dowódcą Sił Powietrznych[5] i awansowano na generała dywizji[6]. 15 sierpnia 2007 otrzymał awans do stopnia generała broni[7]. Czyj pupil zrobił taką karierę i został zwierzchnikiem lotnictwa? A poza tym czytam nie to co należy a między uszami mam mózg w przeciwieństwie do tych co mają woskowinę
            • Gość: gość Re: gość napisał IP: *.prothost.com 21.01.11, 23:37
              czytasz mi wikipedie. A wiesz dobrze co działo sie w wojsku .Ilu poddalo sie do dymisji dowódców .A rządzilo PO gdy stal sie wypadek Casy ,a prezydent był w tym czasie opluwany i gnojony przez PO .Wincent obcinał budżet MONu.
              I dlaczego nie kupiono dla ViPów porządnego samolotu ,jeszcze dziś po takiej katastrofie mamy tutkę a nie porzadny samolot.
              • Gość: łysyKozak gość napisał: gdy stal sie wypadek Casy IP: *.c201.msk.pl 22.01.11, 08:42
                ...rządzilo PO.... Andrzej Eugeniusz Błasik (ur. 11 października 1962 w Poddębicach[1], zm. 10 kwietnia 2010 w Smoleńsku) – generał broni pilot Wojska Polskiego, od 19 kwietnia 2007 do 10 kwietnia 2010 dowódca Sił Powietrznych Rzeczypospolitej Polskiej. Lech Aleksander Kaczyński (ur. 18 czerwca 1949 w Warszawie, zm. 10 kwietnia 2010 w Smoleńsku) – polski polityk i prawnik. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej w latach 2005–2010, najwyższy zwierzchnik Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej. Katastrofa lotnicza w Mirosławcu – katastrofa lotnicza wojskowego samolotu CASA C-295 M numer 019, która wydarzyła się 23 stycznia 2008, o godzinie 19:07. W sierpniu 2008 r. prezydencki tu-154M leciał do Azerbejdżanu i w trakcie lotu urzędnicy prezydenta poprosili kpt. Grzegorza Pietruczuka, by zmienił plan lotu i lądował w Tbilisi (było to kilka dni po wybuchu konfliktu między Gruzją a Rosją). Pilot skonsultował się przez radio ze swoim dowódcą i odmówił, tłumacząc się względami bezpieczeństwa. Wtedy do kabiny wszedł sam prezydent i miał go namawiać do zmiany decyzji. Dziennikarzom na pokładzie mówił: - Jeśli ktoś decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy. O kur.. fakty nie chcą być inne - trzeba je zmodyfikować.
            • Gość: gil Re: gość napisał IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 23:38
              Ten jeden z 96 uśmierconych Polaków był generałem i dowódcą wojsk lotniczych Rzeczypospolitej Polski.
              Ty, łysy Kozaku jesteś i zostaniesz, POwiem delikatnie....niczym.
              PS. ...a woskowiny nie będzie ci miał kto usunąć z uszu, bo NFZ łysych Kozaków ma w PO-szanowaniu.
              Czuj duch i zacznij trzeżwo myśleć mózgiem, a nie macicą.
              • Gość: ŁowcaKretynów Re: gość napisał IP: *.static.sitel.net.pl 21.01.11, 23:47
                gilu, to myśleniu twoją macicą o katastrofie to z ...autopsji wiesz...? skoro z takim głębokim , osobistym przekonaniem piszesz. Buchaachaachaachchaaaaaa.....
              • Gość: Olo Re: gość napisał IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.11, 23:49
                te beklopte Polin,zdrowaska do prezesa i nyny,marsz!
                • Gość: gość Re:olo napisał IP: *.prothost.com 22.01.11, 00:02
                  te beklopte Polin,zdrowaska do prezesa i nyny,marsz!
                  ?????????????????????????????????
                • Gość: gil Re: gość napisał IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 00:03
                  Ola. W sobotę widzę cię w konfesjonale u proboszcza. Rachunek zapisz jeszcze dziś, bo jutro zapomnisz i bedziesz mu paplała byle co....
                  Dobrych snów.
      • Gość: Łowca kretynów Re: Czy wszyscy już.... zwariowali ?? IP: *.static.sitel.net.pl 23.01.11, 10:17
        Zjawa....Proponuje kota...ailka, jeden kretyn już już tak robi!

zjawa1 22.01.11, 21:58 Odpowiedz
        Tak, tak Tusk jak Putin w pełnym tego słowa znaczeniu:) Wysprtowany, bystry, nawet prawko ma:) Jak wyjechal to zostawił swojego pomagiera, bystrzaka Bronia.... Niestety temu ostatniemu dużo brakuje do Miedwiediewa.... Szkoda, że nasz Bronek ma jednak tą swoją żonkę patrząc na nia wolałbym jednak kota-znacznie estetyczniejszy;)
    • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 12:58
      Mówiąc na temat NFZ....,.może nie zwariowali, a realizuja POlityczny plan ?
      W Superstacji lwica redakcyjna POruszyła temat o znaczeniu ogólnonarodowym. Otóż oznajmiła, że za dwadzieścia lat POlsce ubędzie 20 milionów obywateli--POlaków, czyli PO milionie rocznie. Patrząc na to co wyrabia opcja POlityczna sekty " wilczych oczu " ze służbą zdrowia, prognoza ta wydaje sie całkiem realna. POzostanie Naród POlski w liczbie 18 milionów. Już to kiedyś słyszałem, ale uważałem to za brzydki żart i bełkot. Dziś patrząc na realia jestem w stanie w to uwierzyć. Minister Kopacz jest w tych POczynaniach mistrzynią. A rząd PO ma to wszystko głęboko..........
      Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory, mimo zapowiedzi jesiennej , może już na wiosnę ???
      • Gość: CudTuska pamiec IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 17:38
        Zamiast zastanawiać się ile wypił Generał wieczorem, we własnym domu. Rusz swoim POmłotem i zastanów się dlaczego ,,nasi przyjaciele", ze wschodniej granicy nie oddali nam do tej pory NASZEGO SAMOLOTU I NASZYCH CZARNYCH SKRZYNEK!!!!!! Dlaczego też, kłamią, że im taśmy i nagrania zepsuły się? Każdy, normalny człowiek wie, że nagrania te zawierajądowody na to, że Ruskcy mordercy doskonale wiedzieli iż, samolot nie znajduje sie na ,,ścieżce".
        Bo, to dlaczego Tusk siedzi cicho to nie jest zagadka, boi się, że dostanie kulke w łeb od Putina. Woli wiec, wziąść swoją d.... i jechać za pieniądze podatnika w Alpy.
        Pamietaj naiwniaku, że z Lecha. K też Tuskomłoty starały się zrobić pijanego, który wlazł do kokpitu i ,,naciskał". To była wersja dla takich jak Ty odpowiednia w czasie kampanij wyborczej. Kiedy ujawniono część zapisów po kampani, zmieniono wersje, bo w pierwotną nawet Tuskomłoty nie wierzyłyby.
        • Gość: pamięć Re: pamiec IP: *.c201.msk.pl 22.01.11, 19:07
          Przecież w tym samolocie wcale nie było Lecha. Lech poleciał innym samolotem do swojego gruzińskiego przyjaciela i kombinują teraz, jakby tu rozpętać zwycięską wojnę z Rosją. Ich doradcą militarnym jest gen. Dżugaszwili - ten od medialnych strzałów w tył głowy.
        • Gość: niepis Re: pamiec IP: *.152.159.178.dsl.dynamic.eranet.pl 22.01.11, 21:17
          cudzie tuska tzn.szurnięty gilku - błasik był nawalony to fakt.
          Po co nam samolotowy złom ? ! a że lechu małpki uwielbiał
          to też fakt . Tusk był na zasłuzonym urlopie WŁASNYM autem ,ponieważ
          w odróżnieniu od półgłówka Jarosławy Wiecznie Dziewicy posiada
          prawo jazdy i ma swoje auto pawianie gilu .
          jarosława to ani konta ,ani prawa jazdy ,ani rodziny to gejowy mieszkający z
          mamunią ;)
          • zjawa1 Re: 22.01.11, 21:58
            Tak, tak Tusk jak Putin w pełnym tego słowa znaczeniu:) Wysprtowany, bystry, nawet prawko ma:) Jak wyjechal to zostawił swojego pomagiera, bystrzaka Bronia.... Niestety temu ostatniemu dużo brakuje do Miedwiediewa.... Szkoda, że nasz Bronek ma jednak tą swoją żonkę patrząc na nia wolałbym jednak kota-znacznie estetyczniejszy;)
            • Gość: niepis Re: IP: *.152.159.178.dsl.dynamic.eranet.pl 22.01.11, 22:55
              no cóz ,zjawa ,różne są zboczenia :(
              jedni wolą z kobietą a zdarzają się tacy psychopaci co
              wolą z kotami jak jaro i zjawa :(
              obrzydliwość !
              • zjawa1 Re: 23.01.11, 00:33
                Ja sadze, ze mam poczucie dobrego smaku i gustu:)
                Osobiscie wybieram to:
                http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://baharis.w.staszic.waw.pl/galeria/koty-dwa.jpg&imgrefurl=http://baharis.w.staszic.waw.pl/anatomiawsd.php&h=375&w=500&sz=34&tbnid=v21ykN6ppDy2aM:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dkoty%2Bzdj%25C4%2599cia&zoom=1&q=koty+zdj%C4%99cia&hl=pl&usg=__j_ewfnaFggS_AmqXv8UP0FjfF7A=&sa=X&ei=4mc7TfGoA8ShOpC5rYEL&sqi=2&ved=0CB0Q9QEwAA
                Od tego:(:
                www.kozaczek.pl/plotka.php?id=24174
                • zjawa1 Re: link 23.01.11, 00:36
                  wole takie:
                  www.pupile.com/Koty/gaja53
                  • Gość: ŁowcaKretynów Re: link IP: *.static.sitel.net.pl 23.01.11, 11:04
                    Zjawa, ty też masz kota...alika, skoro miwesz, że ...lepiej..., wolę....?
                • Gość: ciotkaBRoni Re: IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 00:43
                  Wiesz co ???
                  Pokazując zdjęcia aktualnej prezydentowej zachowujesz się dokładnie jak rydzol kiedy od czarownic wymyślał byłej prezydentowej.
                  Małe to i żadne
                  spadaj na drzewo życia
          • Gość: gil Re:" pamiec "..... to nie gil, ale jest ok. IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 22:49
            "njepis". czemu mi się tłumaczysz. Komu odpowiadasz tak "pięknie, mądrze i etycznie " ??
            Nie ze mną takie sztuki. PO-rzuć swój koszerny bełkot. Choć wiem ,ze to się nie stanie, bo "niepis' zawsze GUPIS. Tak on już ma .
            • Gość: niepis Re:" pamiec "..... to nie gil, ale jest ok. IP: *.152.159.178.dsl.dynamic.eranet.pl 22.01.11, 22:59
              ptasi móżdzku a gdzieś ty idioto wyczytał o jakimś
              tłumaczeniu się takiemu czemuś jak ty ???
              ty jak wszystkie pisy -czarne jest białe i na odwrót :)
              we łbie masz pasztet z biedronki popaprańcu radyjomaryjowy :)
              • Gość: gil Re:" pamiec "..... to nie gil, ale jest ok. IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 17:09
                "Niepisku..gupisku". Myślałem......, że już zarzuciłeś swój koszerny bełkot. Ale widzę, że trudna z ciebie sztuka PO-lityczna. Ty na tym FORUM zachowujesz się co do minuty tak, jak Aaron Nusselbaum w Sejmie RP. Co się z wami dzieje? Dlaczego mi przypisujesz prawdomówność PiS , szlachetność słuchacza radiomaryjnego i klijeństwo Biedronki ? POpieprzyło ci się POd jarmułką , czy co ? Radzę skorzystać z POmocy pana ministra od upadków samolotów , lekarza psychiatry, który prawdopodobnie wnet będzie szukał pacjentów. W Katowicach zaś NFZ będzie cię leczyło tylko za mamonę. Nie ma zlituj się nawet dla psychicznych .
                • Gość: niepis Re:" pamiec "..... to nie gil, ale jest ok. IP: *.152.150.250.dsl.dynamic.eranet.pl 23.01.11, 17:19
                  musisz zmienić gilek tabletki z tych niebieskich / BO I TAK NIC Z TEGO W
                  TYM WIEKU ;)))) / na takie różowe na mózgownicę przez radyjomaRYJo
                  wypraną :) Jesteś glupku strasznie śmieszny :) Nie przestawaj - PISZ!!!
                  • Gość: gil Re:" pamiec "..... to nie gil, ale jest ok. IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 17:53
                    "niepisku" Czuj duch . Najlepiej będziesz wspominał czasy sielsko-anielskiego dzieciństwa, a PO-tem , choćby drugi smoleńsk......na drugi krąg i koniec.
                    • Gość: gil Re:" pamiec "..... to nie gil, ale jest ok. IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 16:29
                      "Niepisdu". Muszę cię zmartwić. Do min. Obrony Narodowej RP POsła PO Bogdana Klicha nie masz PO co chodzić. Okazuje się, że oszukiwał. Nie jest lekarzem psychiatrą /TVP2 - Lis/. Przebywał jedynie 14 lat temu w szpitalu psychiatrycznym, ale nie jako lekarz psychiatra.
                      Ale w tym PO-litycznym światku się PO-robiło. Czego byś nie dotknął.... śmierdzi.
                      Czuwaj, bo licho nie śpi, a wybory już niebawem......
                      PS. Mam nadzieję,że znajdziesz innego znachora.......i do wyborów wydobrzejesz.
                      • Gość: gil NFZ pod dyktando MUCHY z Platformy Obywatelskiej. IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 23:53
                        POsłanka Platformy Obywatelskiej niejaka MUCHA joanna POpiera nieludzkie POczynania NFZ POlegające na likwidaci szpitali , przychodni zdrowia i lekarzy specjalistów.
                        Twierdzi MUCHA, że starzy ludzie chodzą co dwa tygodnie do lekarza , a POczelalnia jest dla nich kawiarnią. Nic im nie dolega, ale chodzą i robią kolejki. MUCHA twierdzi także, że starzy ludzie nie POwinni być POddawani operacjom, bo to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Zaleca model singapurski....
                        Ciekaw jestem, jak długo to hoże dziewczę będzie jeszcze wyglądało jako tako, bo latka lecą, a w życiu i ładnym dziś dzierlatkom róznie się przydarza.
                        Proszę się na chlodno zastanowić kim są ludzie PO-litycznej sekty " wilczych oczu", którzy dla starszych ludzi najchętniej reaktywowaliby Auschwitz.
                        PS. Dziś dowiaduję się , że przedostatni publiczny szpital w Katowicach został sprywatyzowany za marne pieniążki przez Prezia Katowic.
                        Czuwajmy, bo licho nie śpi. Nie dajmy się żywcem dobić. Przecież nie jesteśmy głupsi od Egipcjan ..........
                        • Gość: niepis Re: gilek IP: *.152.149.91.dsl.dynamic.eranet.pl 03.02.11, 09:14
                          jesteś chory psychicznie i głupi jak but .

kółko różańcowe radyjomaryjowe w składzie -gilek (muchokot,hohoł itd.),obcy
                          ( ostatnio występująca jako gość ) i harcek (?) ,przenieście się z forum porządnej gazety
                          na forum szmatławca np.gazety polskiej .Tam sobie wznoście pienia anielskie ku chwale
                          szatana rydzola i kaczki jarosławy :) Będziecie oszołomy wśród swoich !
                          Tam sobie piszcie o reaktywacji Auschwitz ,POwiększajcie sobie dowOlne literki ,
                          bo przez to gó... co piszecie niedobrze się robi.
                        • Gość: ta.lala .la Re: NFZ pod dyktando MUCHY z Platformy Obywatelsk IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 11:07
                          www.youtube.com/watch?v=T6lrVmzxRqY&feature=feedu
                          masz ulubioną muchę - możesz ją pocałować

wiesz gdzie
    • Gość: olo Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 09:36
      Bartoszcze, proponuję wizytę u stomatologa. W Dąbrowie Górniczej objechałem i obszedłem wszystkie znane mi w centrum i Gołonogu gabinety, przychodnie, kliniki. Ze wszystkich zniknęły tablice NFZ. Na stronie funduszu nie ma aktualnego wykazu. Masz jakiś pomysł na znalezienie tego dentysty, który ma kontrakt? Dalej, w przychodni na HK stracił kontrakt jedyny specjalista w zakresie terapii ruchowej dla dzieci. Na całe miasto kontrakty dostały dwa, powtarzam dwa gabinety laryngologiczne. Mam sobie przewidzieć zapalenie ucha na trzy tygodnie wcześniej? Mało? Nawet do lekarza rodzinnego trzeba się zapisać na dwa, trzy dni wcześniej. Lekarza można zmienić i owszem, ale trzeba wziąć pod uwagę, że wskutek drastycznego obcięcia kontraktów zwiększą się do niebotycznych granic kolejki w pozostałych. Do kardiologa, kto musi to pójdzie, tylko ilu da 30 zł za przegląd uzębienia, żeby w porę zapobiec następstwom zaniedbania. I na koniec. Nie pisz głupot o przegranych przetargach. Nikt nie wie jaką metodą kierowano się w tym szaleństwie.
      • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 20:11
        Drogi Olo. Cel jest jeden : 18 milionów ludności POlski za dwadzieścia lat jak zakłada UE w komitywie z sektą " wilczych oczu ".
        • Gość: olo Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 20:17

> Drogi Olo. Cel jest jeden : 18 milionów ludności POlski za dwadzieścia lat j
          > ak zakłada UE w komitywie z sektą " wilczych oczu ".

Oczekuję rzeczowej odpowiedzi.
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 20:06
            Rzeczowa odpowiedż to m.in. fakt, że od lekarzy żąda się POdpisywanie tzw. LOJALKI, czyli zobowiązanie do stosowania taktyki narzuconej przez sektę " wilczych oczu" z ramienia której swe niecne POczynania dokonuje NFZ w dprowadzeniu służby zdrowia do kanału ściekowego.
            Fakty...POsłanka PO Joanna Mucha wnioskuje o sankcjonowanie eutanazji / Osoby starsze nie poddawać zabiegom operacyjnym /, Min. zdrowia POseł Kopacz proponuje aby lekaarzy specjalistów zastąpic lekarzami medycznymi tj. osobami z ukończonym licencjatem, bez specjalizacji . Im durniejszy będzie pseudo-lekarz tym pacjent prędzej "kopnie w kalendarz". NFZ nie podpisze umów z lekarzami , nawet niepublicznymi, gdy nie będą mieli koniecznej aparatury medycznej jak to bywało w publicznej służbie zdrowia. Oczywiście publiczne szpitale sprywatyzowano i kto nakradł wyposażenie medyczne wraz z wykupem ośrodka zdrowia ten ma , kto nie kradł to był i został frajerem i koło się zamyka. Nie ma , nie mają , niech pacjenci umierają....
            Czuwajmy, póki jeszcze żyjemy pod wadzą PO-litycznej "sekty wilczych oczu". Czuwajmy , bo licho nie śpi, a wybory już blisko, blisko.......
            • Gość: olo Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:26
              Gabinety stomatologiczne, które nie mają kontraktów są świetnie wyposażone. Jedyny w Gołonogu gabinet psychiatryczny w NZOZ też stracił kontrakt, to samo neurolog i laryngolog. Bzdury więc waść piszesz o aparaturze medycznej. Jak będę chciał posłuchać oszołomów to se Pospieszalskiego włączę.
              • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 14:16
                Stomatolodzy, często woą żywą gotówkę, niz wykłócać się o marne pieniążki z NFZ. Sprzet zaś często jest POzostałością PO publicznych gabinetach stomatologicznych i wielu innych specjalności.
                Oj olu, nibys dorosły.......a......
                • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 15:33
                  Do wiadomości wszystkim sympatykom PO-litycznej sekty " wilczych oczu ".
                  Z dniem 1 marca b.r. zasiłek POgrzebowy POstanowieniem władz będzie zmniejszony o 2000 złotych, czyli z 6000 zł do 4000 zł.
                  POdobno koszty usług POgrzebowych, w tym grabarza oraz księdza POzostają bez zmian.
                  Zainteresowanych zgonem informuję, że od 1 marca b.r. wypłata w/g starej, czy nowej stawki zależeć będzie od daty ZGONU, a nie od daty złożenia wniosku o zasiłek POgrzebowy.
                  Śpieszmy się więc z "kopnięciem w kalendarz" , a NFZ ci chętnie w tym POmoże....Szkoda 2000 złotych, przecież całe dorosłe życie POnosiliśmy koszty na godny POchówek.
                  Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory coraz bliżej...
                  • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.151.80.dsl.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 22:45
                    gilek POśpiesz się z "kopnięciem w kalendarz " uwolnisz społeczeństwo
                    od swej marnej osoby :) Na godny POchówek możesz liczyć -z przyjemnością
                    dorzucę martwemu moherowi te 2000 zł :) Wyjdziesz gilek na swoje i uwolnisz
                    świat od swej marnej osoby ,PISdzielcu wybrakowany ! :)
                • Gość: olo Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.11, 16:30
                  Sprzet zaś często jest POzostałością PO publicznych gabinetach stomatologicznych i wielu innych specjalności.

Ty to jakiś głupek jesteś, czy w życiu u dentysty nie byłeś ?
                  • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.146.193.dsl.dynamic.eranet.pl 06.02.11, 16:56
                    gilek do dentysty nie chadza , głupoty wypisuje nie widząc gabinetów
                    stomatologicznych na oczy i wielce się chwalił kilka postów wcześniej,
                    że ma gebis ... ohyda .No ale gilek wioskowym głupkiem jest..
                  • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 17:22
                    Drogi Olo. A co ma moja głupota wspólnego z bytnością u dentysty ?
                    Od czasu do czasu od wielu lat chodze do spółdzielni dentystycznej przy pl. Wolnosci w Katowicach. Chodzę za pełną opłatnością żywa gotówką z moich własnych pieniążków. Dla przykładu powiem ci Olu, że wyleczenie ząbka z przeswietleniem i leczeniem kanałowym to koszt rzędu 450 PLN.
                    To prawie tyle ile niejaki "niepis" za gebis ma dofinansowane z NFZ.
                    A sprzęt, który tam jest , był już wcześniej i nie wiem czyj był i czyj jest teraz.
                    Wiem natomiast, że prywatne leczenie jest cholernie drogie, a o skorzystaniu z usług NFZ można w tych gabinetach tylko POmarzyć.
                    • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.146.193.dsl.dynamic.eranet.pl 06.02.11, 20:15
                      O! gilek zdaje sobie sprawę z własnej głupoty ! :)
                      Zawsze to jakiś postęp u bezmózga gilowatego :)
                    • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 23:29
                      W nawale krytycznych oceń dotyczących działalności Ministerstwa Zdrowia i Narodowego Funduszu Zdrowia dziś pojawiła się drobna, z ludzkiego punktu widzenia nadzieja, że POsłanka Platformy pani minister Ewa Kopacz odzyskała niewiele ją kosztujący instynkt kobiety, matki , POlki.
                      Stwierdziła bowiem, że gdy pan Robert Kubica , który uległ grożnemu wypadkowi w czasie prywatnego rajdu Rondo di Andora powróci do POlski, wtedy pani minister Kopacz zapewni mu najwyższej klasy opiekę rehabilitacyjną, mimo, że pan Kubica nie jest polskim podatnikiem i nie opłaca składki ubezpieczeniowej w POlsce, a wyścigi w Formule 1 uprawia wyłącznie na własny rachunek i użytek.
                      To się nazywa " mieć gest ". Szkoda tylko, że pani minister niekoniecznie dobrze opiekuje się POlakami, którzy przez dziesiątki lat noszą na swoich schorowanych plecach koszty utrzymania przy życiu POlską służbę zdrowia, a często są w podobnych potrzebach jak kierowca F-1, ale nie z powodu prywatnych rajdów samochodowych, ale z POwodu lat rzetelnej, ciężkiej pracy zawodowej na rzecz Polski.
                      Panu Robertowi Kubicy życzyć należy udanego powrotu do pełnej sprawności fizycznej i psychicznej, co zapewne bardzo ucieszyłoby ludzi Jego Stajni i wielu kibiców w kraju i poza nim.
                      • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.150.54.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 10:26
                        gilek jak zwykle "najmądrzejszy" i "wszystkowiedzący" ! kubica ma polskie
                        obywatelstwo ,mieszkanie w Polsce ,drugie we Włoszech i gó... cię powinno
                        obchodzić gdzie płaci podatki . Na pewno jest ubezpieczony i w Polsce i we Wloszech
                        i leczenie mu się należy jak wszystkim ubezpieczonym ! Co ciekawe nie oburza cię
                        maluczki czlowieczku ,że rodziny ofiar tutki ,łącznie z ich rodzicami dostaną po 250 tys.
                        złotych ! A pisy i tak piszczą,że to mało !!! A NIE BYLI UBEZPIECZENI ,bo po co wydawać
                        swoje ciężko wykradzione Polsce pieniądze
                        ???? No i co gilek na taką "sprawiedliwość" ??
                        Ofiary katastrofy hali NIC nie dostali, ofiary które zginęły w busie jadąc na zbiory jabłek ,TEŻ
                        NIC, choć byli to naprawdę b. biedni ludzie ! A rodziny ofiar tutki od ręki -renty ,zapomogi,
                        choć przypominam NIE BYLI UBEZPIECZENI !!
                        I to cię gilek nie oburza ,bo ty jesteś głupek kaczoradyjomaryjo !

''''''''
                        I jak już oficjalnie będzie wiadomo,że kaczor był sprawcą katastrofy ,to spadkobiercy lesia
                        niech te odszkodowania wypłacają ,nie Państwo !
                        • Gość: za free Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.c201.msk.pl 08.02.11, 11:40
                          niepis napisał(a): A rodziny ofiar tutki od ręki -renty ,zapomogi, choć przypominam NIE BYLI UBEZPIECZENI !! Ja nie byłbym taki pewny, że spośród 94 osób, żadna nie była ubezpieczona. Większość pracujących ubezpieczona jest na kwotę kilku-kilkunastu tysięcy i płacą składkę roczną rzędu 120-200zł z własnej kieszeni. Najczęściej jeśli wykonują niebezpieczny zawód pracodawca zmusza ich do wykupienia polisy indywidualnej bądź przystąpienia do ubezpieczenia zbiorowego. Tylko jakby się miało odszkodowanie wypłacone spadkobiercom Kaczyńskich, którzy ubezpieczyli się na koszt podatników na kwotę 3 mln zł, do ubezpieczenia opłacanego przez zwykłego zjadacza chleba w kwocie 10 tys. zł ?
                          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 13:18
                            " Za free". Gdyby nie uśmiercono tych 96 osób w drodze na Katyński Cmentarz z Prezydentem RP na pokładzie TU154 Military w lasku smoleńskim 130 metrów od lotniska - smoleńskiego kartofliska, to nie byłoby mowy o takim, czy innym odszkodowaniu.
                            Martwilibyśmy się tylko o zdrowie i rehabilitację pana Roberta, a tak...." niepisy" zazdroszczą nędznego odszkodowanie za zabrane im ŻYCIE tym Bogu ducha winnym uśmierconym ludziom w Smoleńsku. Wstyd .....normalnie wstyd.
                            • Gość: genek Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 15:00
                              A czy ofiary wypadku busa jadące zbierać jabłka nie zostały uśmiercone? Gdyby egzekwowane było prawo co do max ilości ludzi w busach, a nie było rónież za rządów PIS. Czy nie są uśmiercani górnicy zmuszani do codziennej pracy po 16 godz i ulegający wypadkom? Tego PIS też nie zmienił. ALe pieprzenie zaślepionych ideologów.
                              • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 15:11
                                Chciałeś chłopcze razem ze swym Tatuśkiem kapitalizma to go masz.....
                                Ci w busiku i górnicy są ofiarami układu sekty " wilczych oczu " . Jedni za nędzne grosiki szukali pracy w sadzie. Górnicy bez szemrania wykonują niebezpieczne roboty w niebezpiecznychn warunkach, a i tak potem im się przypisuje winę za wypadki i śmierć. Taki system PO-lityczny, niestety....
                                • Gość: genek Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 16:33
                                  A za rządów PISu nie jeździli we 20 osób w busiku. Za rządów PISu nie ginęli górnicy. Ależ pierdoczysz
                                  • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 18:46
                                    Chłopcze. Rzadko.....Wtedy złodzieje i hazardziści trochę się bali i nie trzeba było durnowato ginąć 20 młodym ludziom w bydlęcym busiku z sześcioma siedzeniuami i w zagazowanym chodniku, gdzie wysyła się ludzi z łapanki z kolejki dla bezrobotnych pod zakazanym dla biedaków magistratem, wmawiając społeczeństwu, że to górnicy.
                                    POżyj trochę dłużej to zmienisz POglądy jak już zmienił Twój Stary.
                          • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.150.54.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 13:51
                            chodziło mi o to ,że wycieczka lecha do smoleńska nie była ubezpieczona
                            a państwo z publicznej kasy wypłaci wycieczkowiczom
                            takie gigantyczne odszkodowania . To jest odszkodowanie OPRÓCZ pieniędzy
                            z ubezpieczeń z miejsc pracy !

Ty to za free rozumiesz ,inni też tylko gilek taki umysłowo niedorozwinięty,
                            bo okadzony kadzidłem rydzola i jadem kaczym.
                            • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 19:12
                              Za free.....".Ty to rozumiesz."... Wpierw uśmierca się 96+1 osób, bo taka POtrzeba chwili, a PO-tem lamentuje się, że ktoś szuka sprawiedliwości i zadośćuczynienia za śmierć bliskich, którzy POwinni jeszcze długo , długo żyć w zdrowiu , cieszyć swoim bliskich i wychowywać swe dzieciaki na mądrych ludzi .
                              PS. Każdemy nieletniemu dziecku tych uśmierconych w TU154 M , należy się od ręki kilka milionów euro , bo nikt im nie zwróci TATY, MAMY, czy innej bliskiej sercu osoby.
                              • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.150.54.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 21:13
                                idiota. nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy bezmózgu.
                                • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 22:10
                                  Moi drodzy.Czy nie zauważyliście, że od kilku dni z " niepisem " nie koresponduję.
                                  Oczywiście sam zainteresowany " gebis" tego nie jest w stanie przyuważyć. Tak już mają te "niepisy".
                                  Do " niepisa" odnoszą się słowa Naczelnika Józefa Piłsudskiego: " Naród dobry, tylko ludzie ch.je".
                                • Gość: Klon Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 22:27
                                  Hej niepis!!!! Przeczytałem kilka Twoich postów i doszedłem do wniosku, ze to Ty jesteś idiotą! Dlaczego? Ano dlatego, że Ty patrzysz a nie widzisz , słuchasz a nie słyszysz. To tak jak ci, co wybrali Stokłosę na senatora. Albo mają krótką pamięć i zapomnieli o niezgodnych z prawem działaniach i jego ucieczce z kraju bo bał się odpowiedzialności prawnej albo dobrze im zapłacił. Oni też tak jak Ty słuchali a nie słyszeli oraz patrzyli a nie widzieli. Zastanow sie nad sobą i swoimi obrażliwymi wypocinami!
                                  • Gość: niepis Re: gilek znów trolluje :((((((((((( IP: *.152.150.54.dsl.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 23:00
                                    zastanawiam się klon -troll -gilek nad tobą biedactwo i twoimi wypocinami :(
                                    ...
                                    muchokot ,gilek ,hohoł ,klon itd.itp. czym jeszcze boroku będziesz ?!
                                    jesteś miałki i nijaki ,klamliwy i podstępny -na dodatek rydzykowy oszołom i
                                    wstrętny moher ,oszust forumowy niegodny uwagi !
                                    • Gość: Klon Re: gilek znów trolluje :((((((((((( IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 23:57
                                      A jednak miałem rację!!!!
                                      • Gość: niepis Re: gilek znów trolluje :((((((((((( IP: *.152.152.222.dsl.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 09:49
                                        gilek ty nigdy nie masz racji ,taki już się głupiuki urodzileś ,
                                        nikkt juz nic na to nie poradzi:( musisz z tym żyć ! :)
                                      • Gość: gil Re: gilek znów trolluje :((((((((((( IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 12:15
                                        Klon. Z tym " niepisem " nie warto dyskutować. trza go olać ciepłem moczem i ignorować jak ja od niedawna to robię.
                                        To prowokator PO-lityczny sekty " wilczych oczu " . I tak to już ma.....
                                        Czuj duch.
                                        PS. Jego również wsadziłbym na lot kontrolny standardu HEAD do TUTKI 154/102 i wysłałbym na " właściwą ścieżkę przy właściwych kursie " żegnając słowami "do POwrotu". Może wtedy Raport Millera udałoby się dopracować i byłby prawdziwy do bólu.
                                        Zaś jego Rodzina i bliscy dostaliby też jakieś marne za niego odszkodowanie , które teraz Uśmierconym w smoleńskim lasku tak zawiści.
                                        • Gość: niepis Re: gilek znów trolluje :((((((((((( IP: *.152.152.222.dsl.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 18:27
                                          "trza" ,"cepłem" -gilek po jakiemu ty piszesz wioskowy głupku ?? :)
                                          marnujesz się na tym forum ,zacznij pisać kazania dla farorza ,takie wiesz -natchnione,jak
                                          to tylko ty potrafisz :) Farorz ci wrzuci coś do kapelusza ,dorobisz sobie do
                                          zapomogi i okadzanie będziesz miał darmowe :) gilek ,możesz zrobić karierę u moherów !!!
                                          Do dzieła Uśmiercony Za Życia !

• Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 12:35
              POdobno Piekność PO wycofuje się z tego co publicznie POwiedziała o ludziach w starszym wieku życia, że do lekarza chodzą na klachy jak do kawiarni i starych ludzi nie warto operować, bo szkoda kasy., Od wczoraj.....,.POsłanka PO Joanna MUCHA POzwala starym ludziom już chodzić do lekarza. POzwala starych wiekiem ludzi leczyć i operować . Cud , czy co w PO ? A może zapowiedziane ostatnie miejsce na liści wyborczej PO, gdzieś tam w kraju sprowadza ja na ziemię i przywraca polskiemu społeczeństwu ???
              A słupki Platformie Obywatelskiej rosną, rosną. Co Ty starsza Pani, starszy Panie na to ?
              • Gość: poznajswójkraj Luzik IP: *.c201.msk.pl 12.02.11, 14:57
                www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html
            • Gość: gil Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 18:39
              Hit oszukaństwa NFZ za 2010 rok na realnym przykładzie.
              Staż pracy 41 lat. Wykształcenie: studia magisterskie + specjalizacja zawodowa II stopnia.
              Brutto : za rok 2010 ....21370,00 złotych.
              POdatek : 1635,00 złotych.
              Teraz HIT kapitalistycznej rzeczywistości :
              NFZ PObiera ode mnie : 7,75 % z podatku co daje kwotę: 1656,00 złotych oraz
              1,25 % po wyliczeniu emerytury od kwoty brutto : 267,00 łotych.
              Czyli na Narodowy Fundusz Zdrowia z dochodu brutto 21370,00 złotych płacimy : 1923,00 zł.,
              co stanowi wyższą kwotę o 288,00 zł niż POdatek na rzecz Państwa .
              Tymczasem NFZ zabierające tak ogromne kwoty od obywateli likwiduje prawie wszystkie dotychczas bezpłatne świadczenia lekarskie. Na 1000-leciu w sprywatyzowanej przychodni NFZ nie podpisał kontraktu z okulistami, kardiologami. Na wizyte do ginekologa kobieta musi czekać 7 miesięcy. Za to NFZ podpisało umowe z trójką neurologów , co jest samo przez się dość wymowne . właściciele przychodni są raczej zadowoleni z działalności NFZ, bo ludzie chcąc dotrzeć do lekarza muszą płacić żywą gotówką. Ponadto wolne gabinety będą przebudowane na " Klinike jednego dnia ". Świadczenia oczywiście za pełną odpłatnością.
              Pytam, czemu NFZ PObiera od Obywateli tak wygórowane opłaty nie dając pacjentowi prawie niczego wzamian. POsługa lekarska PŁATNA. zakup lekarstw 100% PŁATNE. Na lekarza specjalistę czekasz miesiącami itp., itd.
              Czy Naczelnik Jóżef Piłsudski nie miał racji mówiąc " POlacy sa narodem idiotow " ?.
      • Gość: gallus anonimus Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.quarto.pl 12.02.11, 13:08
        sprawdź www.uni-med.pl
        tam jest dentysta na NFZ przez cały tydzień
        • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.144.71.dsl.dynamic.eranet.pl 12.02.11, 18:49
          wyczyści i naprawi ci gebis gilek :)
          Nic nie dopłacisz żebraku :)
        • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 20:34
          Gallusie animusie. O ile to do mnie piejesz to ci POwiem, że byłem chowany na szklance mleka i suchej bułce. I dzięki temu mam własne ząbki, czego Ty przypsielu chowany na modyfikowanej żywności możesz mi zazdrościć.
          Dentystę od lat mam prywatnego za dość grubą mamonę, niestety.... Biedne " Niepisy" niech się martwią o swe NFZ -towskie gebisy.......
          PS. Dostań się do dentysty z NFZ, to wcześniej wypadną ci zęby z gęby.
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 22:02
            Minister Ewa Kopacz chwaliła się na całą POlskę, że słusznie zablokowała szczepionki przeciwgrypowe. Co z tego dziś wynikło. Mnóstwo chorujących na grypę z POważnymi następstwami w zagrożeniu utratą życia. Ogromne kolejki do lekarza i kosztowne lekarstwa. Prawie jak w PO-lityce wiadomej sekty: " byle tu i teraz ".
            A gdzie nam jeszcze do wiosny ?
            • Gość: niepis Re: gilek IP: *.152.145.20.dsl.dynamic.eranet.pl 14.02.11, 11:01

corocznie o tej porze roku jest zwiększona zachorowalność na grypę ,
              i pierwsze słyszę kaczy móżdżku ,żeby w aptekach nie było na nią
              szczepionek :) Szkoda,że nie ma szczepionek na głupotę ,bo bym cię
              gilek na własny koszt zaszczepił :)
              • Gość: zobok Re: gilek i niepisek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:16
                Widzę, że na tym forum a zwłaszcza w tym wątku niektórych już tak POpieprzyło, że słowo PISane nie jest w stanie oddać POziomu POPiSdolenia. PISzecie POpierdółki bez żadnego sensu i logiki. POwinno się już dawno was, odurzone POlityką PISmaczki, skierować na oślą łąkę. Tam rozPOstarlibyście skrzydła, oPISali wasze wewnętrzne rozterki. Tam jest wasze POważne i POtrzebne miejsce żebyści mogli się między sobą dalej poPISywać i rozPISywać. Na tym foum POPISaliście się już dość.
                • Gość: liryj Re: gilek i niepisek IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 16:02
                  aleś się wysilił zboku czy zbuku czy jak ci tam
                  POPISałeś się , upogrubiałeś,usziftowałeś i na co to i po co to??
                  Nasze trole i nasze pole i mogemy na nim serać a ty możesz to czytać i nie
                  bo
                  do powiedzenia to jak widac masz niewiele
                  tyle co ciele
                  na
                  niedziele
                  i brykaj stąd
                  bo nie dla psa kiełbasa
                  nie dla kota skórka
                  nie dla ciebie
                  zoboku
                  nocnodzienna
                  forumowa zbiórka
                  www.youtube.com/watch?v=M7N75VHndOM
                  • Gość: gil Re: gilek i niepisek-gebisek. IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 17:08
                    "zoboku PO.......co ci to było TU...moku ?
                    PS. Nawet piosenki liryj szkoda na "niepisa" - z nocnej zmiany.
                    • Gość: zobok Re: gilek i niepisek-gebisek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 19:22

> "zoboku PO.......co ci to było TU...moku ?
                      > PS. Nawet piosenki liryj szkoda na "niepisa" - z nocnej zmiany.

Ale jełop, tego tu jeszcze nie było. Nie pisz po pijaku - nomen omen - ośle.
                      • Gość: gil Do cfaniaków "niepisków z obłoku"... IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 19:02
                        ' z obłoku '....nomen omen ośle,.... przeczytaj zapis gila na tym wątku z 18 lutego z godz. 18,39 o cfaniastwie PO-litycznej awangardy NFZ oraz twojej i niepisów głupocie ...
                        • Gość: Anahi Re:olać "niepisków z obłoku"... IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 20:57
                          Gilu co Ty chcesz osiągnąć ???
                          Przecież wiesz , że z głodnym nie pojesz , z głupim nie pogadasz.
                          Nie otwieraj zakutych pał,odżywiaj się jako tako,nie wqrwiaj się i patrz byle do wiosny.
                          Niebawem zrezygnujemy z internetu, telefonu,światła,wody,kaloryferów.
                          Taki dupek jeden z drugim obrzuca kalumniami protestujących górników , a Ty im pokazujesz swoje emeryckie brutto,podatek...
                          Ziółka,spirytusik,smalczyk,bambosze,telewizorek w najgorszym wypadku .
                          Do parku mamy blisko .Najgorsze co Cię ma to stress i walcz z nim tyle śmiesznych rzeczy na
                          YT...
                          Uciekaj od tych nekrofili jak chcesz jeszcze pożyć i zobaczyć jak pewnego dnia to pier...dolnie i te buraki mubaraki razem wespół w zespół z
                          N F Z

• Gość: gil Re:olać "niepisków z obłoku"... IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 16:27
                            Anahi. bardzo dużo racji w tym co piszesz.
                            POcieszająca, nowa informacja pani Minister Zdrowia Ewy Kopacz. Otóż w nocy nie trzeba będzie już umierać z POwodu braku POmocy lekarskiej. PO naradzie Min. Zdrowia i NFZ POstanowiono, że będą gdzieniegdzie reaktywowane nocne dyżury lekarskie . SUKCES PO .
                            Kolejnym POstanowieniem tej sekty będzie reaktywowanie .......obozu....... dla chorych i starszych obywateli w myśl sugestii pani POseł PO Joanny Muchy, że "szkoda pieniędzy na leczenie starych ludzi".
                            Czuwajmy, bo licho nie śpi......
    • Gość: dr raz dwa 3 Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 11:56
      www.youtube.com/watch?v=q08rZVsdUdY&feature=related
      • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 17:10
        Dr raz dwa 3.....
        Z POwodu braku gotówki w NFZ co skutkuje zwiększoną śmiertelnością POczciwych pacjentów, a także PO obniżeniu nieboszczykom zasiłku POgrzebowego o 2000 PLN /z 6 na 4 tys. ..........
        proponuję nieboszczyków grzebać w POzycji stojącej i zakopywać do POłowy . Cholerna oszczędność dla POgrążonych finansowo przez PO żałobników.
        • Gość: dr 456 Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 17:54
          Dobra dobra ale nie dysqtuj z lemingami bo cię załatwią jak tego w Łodzi i kto będzie ćwierkał
          www.youtube.com/watch?v=Y8MaIruCpd8
          przed odlotem mogą być groźne
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 23:29
            Dr 456.
            Serdeczne dzięki i za filmiki i to drugie.
            PS. Może ktoś POmyli CIL, jak PO-mylili w Łodzi, a jak nie to prosze bądż moim świadkiem..
            Pozdro i dobrych snów.
            • Gość: dr789 Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 00:06
              świadkiem to ja będę jak Cię za Twoje darcie z 'niepisem' wbrew ustawie o miłości
              do sądu wezwą.
              Na wszelki wypadek kopiuje wszystkie nasze wypowiedzi , żeby potem ktoś swoich czarnych skrzynek nie podstawił na ścieżce z okrzykiem pull up.
              Uwazuj na siebie bo licho jak widzisz bywa złe i głupkowate .
              dobranoc i dbaj o miłość
              • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 13:02
                PO-wrót właściwego tematu.
                Już pięć osób zmarło w samym Poznaniu na świńska grypę, informują media.
                Czy pani Ewa Kopacz jest jeszcze ministrem zdrowia z ramienia PO ?
                • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.146.218.dsl.dynamic.eranet.pl 22.02.11, 18:11
                  A ile zmarło na głupotę ??
                  • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 20:40
                    " Niepisie ", co twoja głupota ma wspólnego z świńską grypą zabijajacą POlaków z POwodu decyzyjnej również głupoty wiadomej opcji PO-litycznej.
                    • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.146.218.dsl.dynamic.eranet.pl 22.02.11, 22:02
                      gilek jesteś totalnym idiotą ,intelektualnym DNEM ,przy śmesznym własnym
                      wyobrazeniu ,że mówisz jako tako logicznie..:))) Nic bardziej mylnego -
                      jesteś głupawym ,małym człowieczkiem- za starym ,żeby coś jeszcze w ten stetryczały
                      umysłek ,zapełniony moherowymi krzyżykami starych bab ,przyjąć jeszcze cos mądrego..
                      biedny ,stary gil z uwalonymi skrzydłami na przydrożnej brzozie ,uśmiercony za życia idiota ;)
                      czuwaj ,bo licho nie śpi debilku gilkowy )))) i jeszcze szalom :)
                  • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 19:09
                    Śmiertelne żniwo grypy. Od PO-czątku roku 2011 zmarły 82 osoby na grypę.
                    Czuj duch " niepisie " ze swoją opcją " wilczych oiczu ".
                    PS. Obyś ty nie umarł na głuPotę. Dbaj o siebie , bo koniec bliski i taki i owakii twój też . PO-niał ?
    • Gość: dr987 Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 22:45
      www.youtube.com/watch?v=sB8QbiCmCwI
      gilu się nie szczypaj więcej

tam masz drugą część to ją sobie uruchom

proponuję w tym wątku wklejać wszystkie info zdrowotne
      jakoś musimy się ratować
      byle do wiosny
      • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 17:21
        Na zaczepki nawiedzonego " niepisa" szkoda słów.
        PO-rady zdrowotne , jak dr10,11,12 sugerujesz, to w/g mnie POwinne byc takie jakie stosują POlitycy u "wadzy". Prezydent RP szusuje PO wiślańskm Soszowie w towarzystwie dwóch " kolegów ". POtem żarcie i picie w Zamku Prezydenckim dawnego prezydenta Mościckiego w Wiśle, odremontowanym przez POprzednika L.K. pana A. Kwaśniewskiego m.in. za i Twoje i moje pieniążki zabrane z kasy zdrowotnej ograniczajac nam dostępu do lekarzy-specjalistów.
        Premier Donald Tusk po udanej wycieczce do Izraela, kuruje swe nadwątlone aferą smoleńską zdrowie psychiczne w pięknej Norwegii PO-dglądając wyczyny Justyny Kowalczyk i skoki na średniej, POlaków z naszą gwiazdą narodową Adamem Małyszem w roli głównej.
        PS. Czy nam zgnębionym przez Min. Zdrowia I NFZ , PO-woli zdychającym w majestacie PO-lskiego prawa ignorowanym pacjentom wypada narzekać ? Starych się nie leczy /J.Mucha -PO/
        Przecież już Naczelnik Piłsudski miał wątpliwości w POdobnej nam sytuacji mówiąc do żołnierza , cytuję:
        " Czego krzyczysz, co noga ? Tamtemu głowę urwało i nie krzyczy ". Czuwajmy, bo licho nie śpi, a do wyborów coraz bliżej, więc bawmy się jak nasi POlityczni przy-wódcy.... póki żyjemy.
        • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.152.147.99.dsl.dynamic.eranet.pl 26.02.11, 19:48
          nie chlej tyle gilowy ptasi móżdżku
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 16:29
            Gil spija tylko soczki z pięknych kwiatów......ku chwale Ojczyzny.
            CHLEJĄ " niepisy" w tym miry, zbychy, grzesie, kaczory, pali-muchokoty i inni bezmózgowce z twojej Po-litycznej sekty " wilczych oczu ", których doskonale znasz ....." niepisie".
            Przechlali prawie wszytkie wypracowane latami przez normalnych obywateli dobra naszego kraju.
            Dziś jeszcze się bawią, jak kiedyś bawiono się na Titanicu.....w czasie gdy tonął.
            PS. Od stycznia b.r. zmarło na świńską grypę 82 POlaków, bo min. PO pani ewa kopacz twierdzi, że szczepić PO-laków na koszt NFZ nie będzie.
            • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 20:46
              NIE CHOROWAĆ NOCĄ I W SWIĘTA !!!!! Nocna i świąteczna PO-moc lekarska na nowych zasadach w/g min. zdrowia Ewy Kopacz POsłanki PO . Jeden punkt na 50.000 pacjentów.
              Konkursy w/g zasady mniej punktów medycznych , większe odległości - dystansy bez rejonizacji.
              POgotowia Ratunkowe przegrywają przetargi.
              Trzeba wynająć taksówkę aby się dostać do punktu medycznego , albo umierać, bo POgotowia Ratunkowe pani Ewa Kopacz z PO , w PO-rozumieniu z NFZ likwiduje.
              Cel : 18 mln. ludzi w POlsce za 20 lat......
              Co nam jeszcze sekta " wilczych oczu " nie zafunduje ? "
              Czuwajmy, bo licho nie śpi........a wybory coraz bliżej.
              • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.183.180.28.dsl.dynamic.eranet.pl 01.03.11, 21:08
                ty i tak jesteś uśmiercony za życia więc głosu nie zabieraj ,
                żadne służby medyczne nie są w stanie nic dla ciebie zrobić
                nieżywy moherze :) Ty jak żywy trup się tu błąkasz po forum klepiąc
                jedno i to samo :)
                • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 17:39
                  " nje-bisie" . >piszesz ...klepiąc jedno i to samo.
                  Przecież to co napisałem to najnowsze , fenomenalne PO-sunięcie minister zdrowia POsłanki PO pani ewy kopacz. Pisałem to w czasie, gdy pani minister chwaliła w mediach się nowymi PO-mysłami swej sekty.
                  Zachoruj dla zachowania gatunku w niedzielę lub święta i będziesz żywym trupem , o ile już nim nie jesteś jako "niepis" PO-lityczny sekty " wilczych oczu ", co sugerują twoje ordynarne, chamskie bełkoty, jakby PO-wiedział twój guru profesor od meszek.
                  PS. Słuchaj co mówi LUD na ten POmysł minister z PO ewy kopacz, to się z wrazenia zes..... .
                  • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 19:54
                    Szaleństwo pani POsłanki PO min. zdrowia ewy kopacz.
                    PO zamknięciu tysięcy zdrowotnych POradni specjalistycznych, PO wznowieniu nocnych dyzurów PO likwidacji POgotowia Ratunkowego i zmuszenia pacjentów do osobistego dojazdu do nielicznych punktów POmocy zdrowotnej PO-słanka PO wymyśliła za bukiet kwiatów /oficjalnie za to / nową inicjatywę dla dobra POlskiego ludu. Otóż PO 3 latach wysilku w pisaniu POwstała nowa ustawa o wykupie przez BOGACZY dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego z możliwością uzyskania ulgi POdatkowej. Ustawę tę PO-litycznie uznano jako perłę. Jednak w/g min. ewy kopacz perły należy szukać w innych obszarach, zostawiając w domyśle pewnik , że w ministerstwie zdrowia szukać można tylko wieprze; bo co POzostaje 90 % normalnym POlskim obywatelom, którzy ledwie wiążą koniec z końcem z nadzieją na gorsze . Przecież PO likwidacji tysięcy lekarzy specjalistów zwykły obywatel czeka PO kilka miesięcy na dostep do specjalisty. Czy nowe dodatkowe ubezpieczenie dla bogaczy POlepszy sytuację zdrowotną biedaków ? chyba w zakresie ich uśmiercania.
                    Jeszcze kilka miesięcy do jesiennych, prawie już pewnych listopadowych wyborów i co nam jeszcze PO-lityczna sekta " wilczych oczu " zafunduje wie tylko ten nad nami, który dziwnym zbiegiem okoliczności, jakby tej sekcie sprzyjal.
                    Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory coraz bliżej. Obyśmy zdrowi byli i nie chorowali w nocy i święta i jakoś własnym staraniem dowlekli się do odległego, ale bez rejonizacji punktu POmocy zdrowotnej obsługiwanego przez licencjata bez specjalizacji lekarskiej.
                    Ale się PO-robiło.....
                    • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 23:02
                      Tych co na kilka dni przed wyborami odgrzewają stare jadło POsłałbym do szpitala psychiatrycznego aby wyleczyli POdłośc , strach, nieuczciwość, chamstwo, bojażń , nienawiść i lęk przed utratą wadzy.
                      Szkoda, że NFZ likwiduje szpitale psychiatryczne. Choć można by sądzić, że to było zaplanowanym krokiem dla utrzymania wadzy sekty " wilczych oczu".
                      • Gość: teraja Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 23:11

Jak to likwiduje szpitale psychiatryczne???

Co będzie w zamian - ?
                        • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 07:31
                          Kaftany bezpieczeństwa w prywatnych PO-czekalniach do wieczności, fundowane przez HFZ za twoje i moje....
                          • Gość: teraja Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 07:54
                            www.gcm.pl/index.php?m=17&lang=pl
                            podaj źródło swoich rewelacji bo nic takiego nie znalazłam

• Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 22:20
                              Miej oczy i głowę otwartą to wiele zobaczysz.
                              Zresztą i tak wierzę , że się trochę droczysz.
                              Patrz na " stabilne" ceny w sklepach.....reglamentacje cukru......wstrzymane inwestycje drogowe na Euro 2012.."wspaniałe" POlskie koleje no i korzystne dla POlaków decyzje i POczynania w dziedzinie służby zdrowia.
                              Dobrych snów.......terajo.
                              • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 23:45
                                Sąsiadka ma potrzebę na POradę lekarza ginekologa. Otrzymała termin : Pażdziernik 2011.
                                Czy urzędnicy NFZ to same durne "chopy" ?/
                                • Gość: rerora Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 19:14
                                  reryju
                                  W EPIONE terminy na kwiecień i maj , a za 50 zl 3 razy w tygodniu na bieżąco.

• Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:25
                                    Droga reroro. Moja Sąsiadka była dzi,s w EPIONIE. O zadnym terminie nie ma mowy. Nawet za pełna odpłatnością nie można skorzystac z PO -mocy ginekologa. Po prostu nie ma żadnego ginekologa i POdobno nie ma nadziei na lepsze. A Dzień Kobiet był POdobno tak miły...kiedyś.
                                    • Gość: rerora Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:31
                                      Ja byłam w środę i to co wyżej się dowiedziałam
                                      po co miałabym kłamać
                                      byłam też na mammografii z marszu

wierzysz sąsiadce albo mnie to twoja wiara i nos kto fula
    • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 19:02
      Nowy właściciel wykupionej PO generalnym remoncie Przychodni na Dolnym Tysiącleciu ma kobiety zupełnie głęboko w dupie. Zlikwidował wielu lekarzy specjalitów POdobno nie składając wymaganych formularzy zapotrzebowań na lekarzy do NFZ. Kobietom wmawiano, że ginekolog jest w tej Przychodni zbędny, albo że będzie takowy pracował za pełną prywatną odpłatnością. Dziś nawet odpłatnie żaden ginekolog nie świadczy usług w tej sprywatyzowanej, kiedyś wspaniałej publicznej Przychodni na Tysiącleciu. Słyszałem ostre przeklęstwa kierowane w stronę kierownictwa Przychodni przez liczne, śliczne kobiety , do których się dołączam, choć niestety nie ze względów na brak ginekologa......
      PS. Co robi minister zdrowia z PO ewa kopacz?. Gdzie kontrola Państwa ? Co mówi Konstytucja w sprawie zdrowia Polaków ?
      • Gość: niepis Re:baba-gilowa :) IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 19:12
        niedopieszczona w domu szuka ginekologa :)
        gilowa jesteś taka śmieszna ,że ci zafunduję EXTRA
        badanie ginekologiczne w prywatnej klinice ;)
        • Gość: niepis Re:baba-gilowa :) IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 19:13
          bo u rydzola to nie bardzo ,braciszki preferują płeć męską,
          nie załapiesz się gilowa :)
      • Gość: byłam tam Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 19:22
        @gil
        Dlaczego piszesz nieprawdę.???????????
        Dwie lekarki przyjmują i trzecia ma być od kwietnia wszystko z NFZ

Prześwietlenia mammograficzne na bieżąco , młoda sympatyczna obsługa,czysto wszędzie
        bez porównania do stanu przed remontem.
        Szkoda,że nie ma kardiologów i okulistów chociażby za kasę .
        • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 19:41
          gilowa jest niedysponowana od prawie roku straciła kontakt
          z rzeczywistością ,zidiociała kompletnie ,pod moherowym
          beretem z antenką rydzolową pustogłowie ,trzeba biedaczce
          wybaczyć ;)
          A okulista NFZ jest niedaleko tej przychodni w bloku na parterze ,
          sprawdzę adres i podam .
          • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 19:55
            ul. Zawiszy Czarnego 7a
            • Gość: byłam tam Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 20:14
              Nie podałeś nazwiska ,a ludzi poznaje się latami i lekarzy do których ma się zaufanie również.
              Te , które były w omawianej przychodni były w/g mnie b.dobre i okulistki i laryngolożki.
              Szkoda mi, że teraz przyjdzie gdzieś szukać i płacić i to bez gwarancji , że pomoże .
              Porobiło się oj porobiło i trudno mówić ,że deszcz pada gdy plują w oko.
              Ja nie potrafię udawać , ale potrafię przyznać rację gdy racja jest i to bez względów politycznych.

• Gość: niepis Re: bylam tam IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 20:46
                polityka tu nie ma nic do rzeczy .
                Obok Twojej przychodni ,dwa kroki obok ,jest okulista z kontraktem NFZ ,
                co cię kosztuje sprawdzić tamtejszych lekarzy ? Jak ci się nie spodobają ,poszukasz gdzie indziej . A gwarancji,że ci lekarz pomoże nawet za duże pieniądze nigdy mieć nie będziesz.
                • Gość: Brrrrcio Re: bylam tam IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:22
                  Nie mam póki co problemów z oczyma nawet jak zbyt długo lipię w komp.
                  Ja tak ogólnie mam na uwadze ludzi schorowanych, z problemami komunikacyjnymi, kasą i wielkim nadużyciem służb odpowiedzialnych za ich zdrowie i bezpieczeństwo.
                  Bo jeżeli uważasz , że Ci sterani życiem ludzie , którzy gotowi byli na każde zawołanie i szli z pomocą potrzebowskim szefom,partiom itp - teraz tej pomocy praktycznie nie mają.
                  Takie gadanie IM - ...tam za miedzą możecie sobie skoczyć i spróbować ...jest ciosem w same jaja, w serce, w gulę na szyi
                  za ich gotowość i zaufanie , za nocki na trzeciej zmianie, za kartki na cukier ,za ....ty nie wiesz
                  za co?
                  Nie udawaj i nie zgrywaj ....

• Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:31
          @gil. Chyba żyjesz w innym świecie
          Dwie lekarki /ginelog./ z NFZ przyjmują chyba w całych Katowicach z wyjątkiem Tysiąclecia przychodni " E ".
          SPRAWDŻ proszę, a POtem oczerniaj.
          POzdro.
          • Gość: rerora Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:37
            Nie wiem czy mi tu wolno podawać nazwiska , ale zapamiętałam jedno to Białas
            a drugie powiem ci jutro bo będę tam po receptę.
            Idź zresztą sam i poczytaj na drzwiach albo zapytaj ładną sekretarkę
            kapelusz ci nie stanie jak naocznie sprawdzisz.
            • Gość: rerora Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:40
              Trzecia ma być od kwietnia!!!!!
              Szkoda, że to nie ta moja bo była dobra i z tytułem dr
          • Gość: niepis Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 21:49
            POjeb :)
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 21:52
            Zresztą, co mi tam. Ginekolog tak specjalnie nie jest mi POtrzebny. Chcieliśmy kapitalizma to go mamy. Choć z tych 10 milionów b. solidaruchów większość jest zawiedziona.
            Sąsiadka mówi,że nie jest śledczym i jak jej się mówi, że może mieć wizytę we wrześniu czy pażdierniku to znaczy że specjalisty w Przychodni brakuje.
            Jak długo można czekać będąc w POtrzebie, dzień , dwa, ale nie kilka miesięcy ?
            Od siebie dodam, że po kiego licha płacimy na Fundusz Zdrowia większą kwotę niż na POdatek dla państwa, kiedy nic w zamian nie otrzymujemy, a za usługi lekarskie musimy POnownie bulić ogromną kasę.
            • Gość: niepis Re: gilowa panienka IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 14.03.11, 22:07
              POjeb:)
              • Gość: gil Re: gilowa panienka IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 22:53
                Szalom.
                • Gość: niepis Re: gilowa panienka IP: *.183.172.121.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 10:34
                  slalom
                  • Gość: gil gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 22:00
                    Chciałbyś.......!!!
                    • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.183.170.69.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 22:27
                      slalom
                      • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 17:47
                        Spotykamy się jutro w Jachrance.
                        Zadumamy się nad Historią. Opracujemy mapę drogową. Zborność zawrze szeregi.
                        • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 19:31
                          gilowa panienka ,obcy ze świata maszyn i arcydupek -świrnięta trójca z krzyżami na plecach :)) jazda barany ! ;0) trzeba będzie obejrzeć to dziwowisko :)
                          • Gość: gil Biała Galeria w Sejmie. IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 19:57
                            POsłowie PO w Jachrance , a....
                            W Sejmie " BIAŁA GALERIA ". ....siostry szpitalne, pielęgniarki .... PROTESTUJĄ.
                            PS. Minister zdrowia ewa kopacz ma kolejny POmysł w zniszczeniu ludzi służby zdrowia. Zmusza ona pielegniarki do przejścia na indywidualną działalność gospodarczą, likwidując umowy o pracę. Z tego wynika, że w szpitalu średniej wielkości pracować będzie w charakterze pielegniarki ok. 500 samodzielnych jednostek gospodarczych. A kilka szpitali w POlsce jeszcze funkcjonuje.
                            Czuwajmy, bo licho nie śpi, a wybory coraz blizej....
                            Pielegniarki, jesteśmy z Wami . Tępcie głupotę PO-lityków.
                          • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 20:11
                            Biedny " niepis". Co ten ludż wygaduje ? Z takim tekstem wystapi zapewne w podwarszawskiej Jachrance, gdzie sekta W.O. zewrze swe szeregi.........
                            PO-wodzenie " niepisie". Szalom.
                            PS. pamiętaj przekazać zborowi, aby na bazie twych snów o uśmierconych w smoleńskim lesie brzózkowym z Prezydentem RP, uczcić minutą ciszy i to jeszcze przed POpijawą okolicznościową w Jachrance.
                            • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 20:13
                              Slalom
                              popijawa każdego 10-tego :)
                              • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 20:39
                                Rozumiem. Dzięki za szczerość...
                                Dla Polaków to wspomnienie o uśmierceniu 96 Pielgrzymów z Prezydentem RP w ruskim lasku smoleńskim 130 metrów od lotniska.
                                • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 20:44
                                  ""pielgrzymów""których jak się wkrótce oficjalnie okaże uśmierciło
                                  Zjawisko Biologiczne.
                                  • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 20:45
                                    a zapomnialbym :
                                    slalom ;)
                                  • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 21:12
                                    Znowu cię " niepisie" rozumiem. Sztuczna mgła !!!
                                    PS. I ruski samogon w krwi usmierconego Generała..
                                    Szalom. do widzenia na zborze sekty " wilczych oczu ".
                                    Chyba będziesz referował temat: " zjawiska biologiczne " na zamówienie POlityczne.
                                    • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 21:39
                                      slalom
                                      • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 21:50
                                        niepisie . Dobrych snów ..."96" ...do bulu, jak pisze hrabia prezydent bronisław, maria.herbu...
                                        • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 21:59
                                          raczej kaczyński herbu "spieprzaj dziadu " ,ale nie jego to wina ,że taki niedouczony ,
                                          że mu tatuś romualdo edukację na papierze załatwił :)
                                          • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 22:09
                                            niepisie ....jesteś biedny swą wiarą w hazardową , POlityczną sektę " wilczych oczu", o czym informuję cię w "bulu" i bez "nadzieji" na twoje oprzytomnienie.
                                            • Gość: niepis Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.152.147.213.dsl.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 22:14
                                              slalom głąbie :)
                                              Głupota twa bezdenną jest .
                                              • Gość: gil Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 15:15
                                                Jeśli ktokolwiek czyta twój koszerny bełkot to ma do bólu wyrobione zdanie o "niepisach" z sekty " wilczych oczu ".
                                                A z twoją głuPOtą się zgadzam. Ją widac, słychać i czuć...
                                                Czuj duch " 96".
                                                PS. Pamiętaj..... w Jachrance przed POpijochą.... minuta ciszy dla " Dziewięćdziesięciusześciu uśmierconych w Smoleńsku". Do "bulu" IM się to należy....
                                                • Gość: ;))) Gil IP: *.c201.msk.pl 18.03.11, 17:27
                                                  Tak narzekałeś, narzekałeś a Kopaczowa dała dzisiaj służbie zdrowia nowe możliwości. Pielęgniarki nie będą już jakąś tam służbą czy siłą najemną ja za komuny. Teraz każda będzie mogła prowadzić własną jednoosobową firmę czyli będzie bizneswoman. A w Polsce przybędzie 271 tysięcy podmiotów gospodarczych.
                                                  • Gość: ;)))) Re: Gil IP: *.c201.msk.pl 18.03.11, 18:28
                                                    Wprawdzie nie na temat ale zgodne z twoją retoryką. Premier rządu przejął kontrolę nad armią i zaczął decydować za prezydenta o użyciu sił zbrojnych poza granicami RP www.tvn24.pl/12691,1696281,0,1,tusk-nie-wyslemy-naszych-zolnierzy-do-libii,wiadomosc.html
                                                  • Gość: gil Re: Gil IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 21:31
                                                    W POlsce bulu, bulu nie wyszło, to premier donald tusk jedzie do Żabojadów na bunga, bunga z odskocznią do Libii .
                                                • Gość: niepis Re: gilowa panienka IP: *.183.187.196.dsl.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 19:58
                                                  kaczyński wpisał się do księgi gości w restauracji dziękując za OBIAT :)))
                                                  Hymnu Polski ten ""partriota"" przez całe swoje marne, kurduplate życie nie
                                                  zdołał się nauczyć :) Przy tym bul jest pikuś ;)))
                                                  • Gość: gil Re: gilowa panienka IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 21:25
                                                    " niepisie" jesteś juz po PO-pijosze w Jachrance ?
                                                    Dlaczego ? Bo bredzisz.
                                                    PS. A ty znasz słowa hymnu tak jak śpiewa ojciec dyrektor "doktur" Tadeusz Rydzyk na zakończenie "dniuwki". No, więc mordę w kÓbeł.
                                                    Oj " niepisie", aleś dÓrny bez nadzieJi na Po-prawkę.
                                                  • Gość: niepis Re: gilowa panienka IP: *.152.148.18.dsl.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 21:42
                                                    nie słucham śpiewów diabła rydzyka ,bom przykładnym chrześcijaninem jest :)
                                                    Nie wyznaję jak ty gilowa kultu szatana ;)
                                                  • Gość: gil Re: gilowa panienka IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 22:35
                                                    niepisie...rozumiem, że hymn Polski jest ci nie PO drodze ...
                                                  • Gość: niepis Re: gilowa panienka IP: *.152.148.18.dsl.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 22:39
                                                    Jarosławie Wiecznie Dziewicy bardziej :))))))))
                                                  • Gość: gil Kwękanie PO-lityczne w Jachrance..... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:49
                                                    Guru: "Jesteśmy znowu jedną drużyną"...
                                                    "Wyszliśmy na prostą"
                                                    " .... wyścig do sukcesu na miarę XXI wieku "
                                                    " Drożyzna"..... to pestka
                                                  • Gość: gil Re: Kwękanie PO-lityczne w Jachrance..... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 20:05
                                                    Siostry -pielęgniarki szpitalne przystapiły do głodówki.
                                                    Minister kopacz organizuje OPOZYCJĘ z PO-dległych jej pielegniarek łamistrajków.
                                                    Ma opanowane, jak w czasach słusznie minionych . metody zwalczania OPOZYCJI w swoim resorcie zdrowia i nfz.
                                                    Baba chop....,
                                                  • nie.pis Re: Kwękanie PO-lityczne w Jachrance..... 22.03.11, 21:10
                                                    zebrały się babskie szumowiny,którym pracować się nie chce,
                                                    chcą tylko ciepły etacik - mają motto jak niedołęga gilowa-czy się stoi czy się leży,
                                                    się należy . A gooowno.Pielęgniarki na kontraktach sa zadowolone ,pracują ,zarabiają
                                                    i nie pyskują bo im dobrze. A nieroby zawsze ryja drą .
                                                  • Gość: gil Re: Kwękanie PO-lityczne w Jachrance..... IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 19:20
                                                    Kontrakt na minimum 300 godz. w m-cu.
                                                    W jednym szpitalu ok. 500 jednoosobowych " FIRM ' prowadzących działalność gospodarczą.
                                                    Przy prywatyzacji służby zdrowia-szpitali takie osobniki łatwo wypieprzyć na bruk, te zaś z umową o pracę trudniej.
                                                    Dziś, b. min. zdrowia pan Piecha POwiedział, że w umyśle tej ewy kopacz coś się dziwnego dzieje i POwinień się nią zająć dobry psychoanalityk.
                                                    POpieram i dawno już sygnalizowałem jej dziwne stan ducha i zachowania, oczywiście zgodnie z PO=litycznymi zasadami , dla "dobra" pacjentów.
                                                  • Gość: gil Re: Kwękanie PO-lityczne w Jachrance..... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 22:56
                                                    I co to " niepisy" zrobiliście z tymi siostrami-pielęgniarkami w tym głodujacymi z galerii sejmowej RzeczyPOsPOlitej?
                                                  • Gość: niepis Re: Kwękanie PO-lityczne w Jachrance..... IP: *.152.144.190.dsl.dynamic.eranet.pl 28.03.11, 10:15
                                                    dobrowolnie poszły w pizdu :)
                                                    dotarła do nich brutalna prawda o własnej głupocie.
                                                  • Gość: gil Re: Kwękanie PO-lityczne " niepisa ". IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 21:19
                                                    " niepisie" ...pielęgniarkom gratuluję......szkoda zdrowia.
                                                    PS. Żeby jeszcze do ciebie dotarła ta brutalna prawda o własnej głuPOcie........
                                                    Sama radość byłaby na Forum , nie sądzisz niepisie ?
                                      • Gość: pause Re: gilowa panienka - marzenia " niepisa". IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 23:06
                                        Orkiestra tusz!!
                                        • Gość: gil czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 11:26
                                          Dziś pani ewa kopacz minister od zdrowia POsłanka PO przemówiła, że najwiekszą jej bolączką jest troska o pacjenta. Kpi, czy o drogę pyta ??.
                                          Zlikwidowała tysięcy lekarzy-specjalistów. Wprowadza nową zasadę, że specjalistą może być każdy lekarz bez zdanego egzaminu w danej specjalizacji . Obowiązki lekarza-specjalisty mogą wykonywać ludzie bez praktyki lekarskiej. Do uznanego specjalisty czeka się miesiącami, a ludzi w wieku starczym, np. po złamaniach kości /pow. 60 lat / traktuje się leczeniem zachowawczym .
                                          Na operację biodra, opłacaną z nfz czekać trzeba od 3 do 5 lat. Tę samą operację można załatwić w ciągu miesiąca za odpłatnością rocznych dochodów dobrze sytuowanego pacjenta kosztem od 18 do 25 tysięcy złotych.
                                          Czyli biodro za cenę zdychania z głodu i zamieszkania pod mostem...
                                          Co ta nieszczęsna Kobieta nam jeszcze wykroi ?
                                          Co sie dzieje z naszym POdatkiem zdrowotnym, wyższym niż POdatek na rzecz państwa ?
                                          Czy to wszystko jest jeszcze normalne, czy już chore jak cały system nie tylko zdrowotny ??
                                          • Gość: kwakara Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 11:56
                                            gil zapytał:
                                            > Co sie dzieje z naszym POdatkiem zdrowotnym, wyższym niż POdatek na rzecz państ
                                            > wa ?
                                            > Czy to wszystko jest jeszcze normalne, czy już chore jak cały system nie tylko
                                            > zdrowotny ??

dokładnie to samo przyszło mi na myśl przy wypełnianiu PITu - pozycja 110 =składki na ubezpieczenie zdrowotne
                                            kwota niebagatelna równa 7.75% wartości brutta
                                            razem wzięci starzyki dajemy tam miliardy ,za które

tylko spoko bo nam żyłka pęknie a o to przecież chodzi

gilu chodź karmić kaczki
                                            www.youtube.com/watch?v=Lq9s_sLbRIo
                                            • Gość: gil Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:53
                                              Moja kwakaro. Składka zdrowotna wynosi: 7,75 od wartości podatku + 1,25 od dochodu brutto.
                                              PS. Informuję w celu wyprostowania ścieżek myślowych zakochanym w Platformie Obywatelskiej i w pani POseł PO ewie kopacz .
                                              Szukajmy złodzieja.........
                                          • Gość: niepis Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.152.150.27.dsl.dynamic.eranet.pl 29.03.11, 18:50
                                            ja ci to biodro zrobię za free ;)
                                            • Gość: gil Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 19:00
                                              ty " niepisie" wsadż sobie palec do ...... , a POtem do ssania.
                                              PS. Przekaż lepiej swój TW-owski dochód na wyleczenie tych co dziś niszczą " w trosce o zdrowie pacjenta " służbę zdrowia.
                                              • Gość: gil Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 11:40
                                                Platforma Obywatelska złagodziła ustawę narkotykową. Będzie "łatwiej" leczyć narkomanów, szczególnie tych , którzy już w czasach swej chmurnej i durnej młodości ćpali i chyba dalej ćpają i w uduchowionym stanie uchwalają dla POtrzeb własnych i mafijnych dilerów takie szkodliwe społecznie ustawy .
                                                Proszę przeanalizować na POważnie wszystko zło w PO-lsce, które narodziło się w ostatniuch trzech latach rządów platformy. Czy nie można wyciągnąć oczywistych wniosków, że chodzi o zniszczenie narodu na amen !!!
                                                • Gość: babkaKiep Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 11:53
                                                  no i możesz sobie pogadać,popisać
                                                  zamiast zajarać się i mieć święty spokój , a nie sklerozę i zawracanie gitary doktorom.
                                                  Po co komu taki naród pogrzebowo alkoholowo kibolski.
                                                  Wszystkie młode zdolne wyjadą w kibinimater bo tam jeszcze żyć dają i już zwołują nawet w gimnazjach.
                                                  Niech jadą bo żyje się raz , a ci co już po życiu niech korzystają z tego co mogą czyli marychy i krychy jak się napatoczy i tania stać cię jeszcze na nia
                                                  Gili ty sie patrz na stare drzewa i wnioskuj ,wnioskuj a nie zawracaj gitarę.
                                                  www.youtube.com/watch?v=cxFsa4DG86g&feature=related
                                                  • Gość: gil Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 14:33
                                                    ......czyli senator piesiewicz już legalnie może paradować w dziewczęcej sukience PO Senacie.
                                                    Marycha, krycha zalegalizowana dla PO-dobnych piesiewiczowi.
                                                    Czy to jeszcze normalne; legalnie naćpany senator RP w sukience ?
                                                    PS. Kiepscy to mały Pikuś ......
                                                  • Gość: babkaKiep Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 16:02
                                                    i gitara
                                                  • Gość: gil Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 19:13
                                                    PO legalizacji małych dawek......., siekiera, motyka w/g kiepskich........: idziem w "buj" , kto nie z nami ten jest ...
                                                  • Gość: gil Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 22:19
                                                    " niepis" ....do boju....narkotyki legalne. Tylko nie przedawkuj.
                                                    Dobrych snów. Przyjdą, 96, spoko.
                                                  • Gość: niepis Re: czy to jeszcze normalne ? IP: *.152.151.164.dsl.dynamic.eranet.pl 03.04.11, 22:26
                                                    POjeb :)))
    • Gość: poranna kawka Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 09:47
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9410461,Lekarze_podliczeni_za_recepty.html
      Gilowi do porannej kawy ,aby przysłonić widok spotkania prezydentów w Smoleńsku nieopodal brzózki która urwała skrzydło
      Tu154M samolotu trójsilnikowego, o konstrukcji duralowej, półskorupowej.
      Skrzydła o skosie +35°, zbiorniki paliwa w skrzydłach.
      Wyposażony do lotów bez widoczności, podwozie chowane, 3wózkowe, z kołem przednim. Załogę stanowi dwóch pilotów, nawigator i mechanik pokładowy.
      długość 47.9 m
      wysokość 11.4m
      rozpiętość 37.5m
      masa własna 54000kg

p.s
      gilu poczytaj bezcenne komentarze pod artykułem (od najstarszego) tu na fk takich nie znajdziesz.
      • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 15:00
        dzięki...
        wys. 11.4 m ? czego ?
        trochę poczytałem na temat wielu typów Tupolewa. Niestety, specjalnie mnie temat tutek nie interesuje, choć.....sam w sobie bardzo ciekawy.
        Słuchałem briefing prezydentów m. i k.
        Widziałem ich pod wiadomym świeżo wysadzonym drzewem około 200 metrów od brzózki, gdzie tutka POdobno zgubiła skrzydło, nawet je POgłaskano, to symboliczne . Fajnie.
        Teraz kończę czytac książkę: "Smoleńsk. Zapis śmierci". Dużo nowości ......i kilka zdjęć trumień, worków i ogólny widok śmierci.
        • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 20:38
          Dobra. POwróćmy do naszej inflacyjnej rzeczywistości / 4,3 % -straszne/.
          AFERA lekowa. W Polsce umierają ludzie, bo brak lekarstw w aptekach. Apteki gromadzą lekarstwa otrzymane z hurtowni leków, nie sprzedają te lekarstwa POtrzebujacym pacjentom. Pacjenci POdobno planowo umierają z braku lekarstw. Apteki znów odsprzedają leki hurtowniom. Hurtownie sprzedają te lekarstwa PO za POlskę. Staraniem ministra zdrowia ewy kopacz, za ujawnioną aferę , równiez w/g GIF, winę POnoszą hurtownie.
          Kto w tym , naszym Kraju jest chory ??. POwstałe dzięki min. zdrowia m.in. ewy kopacz KLANGI aptekarskie uśmiercają ludzi planowo w/g wytycznych ministerstwa i sa okey. Winne są hurtownie, które będą zamykane . Przecież żyjemy w UE , a POwinnością hurtowni jest sprowadzanie i rozprowadzanie leków również do ościennych krajów. Jeśli apteki zwracają leki do hurtowni, to co hurtownie mają z tymi lekami robić ? Sprzedają je tym , którzy chcą leki kupować.
          Rozumiem, że w tym jest gangsterska i mafijna taktyka i aptek i hurtowni i NFZ i chyba "uśpiona " wiedza i wina Ministerstwa Zdrowia ewy kopacz.
          Jeśli za 20 lat ma być w POlsce o 20 milionów obywateli mniej, to nie ma co dywagować. Wszystko jasne jak kwietniowa rzeczywistość.
          Czuwajmy, bo licho nie śpi......PObudka Obywatelu Pacjencie !!!!!
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 21:10
            Lekarze już prawie nie silą się na wypisywanie recept na lekarstwa, bo staraniem minister ewy kopacz prawie wszystkie lekarstwa są płatne 100 %.
            Lioton 1000...tupka 100 gram ..koszt 54 złotych..itd.
            Od czasu objęcia stanowiska ministra zdrowia przez ewę kopacz lekarstwa cholernie zdrożały i prawie wszystkie płatne 100% z kieszeni emeryta, rencisty i innych biedaków , których w POlsce wycenia sie na 3 miliony 500 tysięcy sztuk.
            Czuwajmy, bo licho nie śpi i stale to cholerstwo kombinuje nad nowymi sposobami ujajcenia pacjentów na amen.
            Wesołych Śwąt Zmartwychwstania.
            • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 10:54
              Dziś kolejna próba odwołania pani minister ewy kopacz ze stanowiska. Tyle złego co uczyniła ze służbą zdrowia, zdaniem PiS-u kwalifikuje ją do odwołania z pełnionej funkcji ministra zdrowia. Oczywiście to znowu PiS się nie uda, bo większość w Sejmie RP mają gracze z jej drużyny, którzy swą POlityką dążą do zniszczenia wszystkiego co jeszcze dycha.
              Mówiła ewa kopacz jeszcze niedawno , że nie będzie prywatyzacji szpitali; dzisiaj mówi, że prywatne szpitale są lepsze niż państwowe. Namawia lekarzy do przejścia z szpitali państwowych do prywatnych wszelkimi sposobami i obietnicami.
              Prawda jest taka. że szpitale państwowe mają ograniczone limity finansowe i mimo tego są zobowiązane do przyjmowania wszystkich pacjentów przez co wchodzą w strefę długu i upadłości. NFZ prowadzi PO-litykę w/g wskazań ewy kopacz.
              Prywatne szpitale natomiast nikogo bez forsy nie przyjmują , a POnadto są lepiej dofinansowane przez NFZ. Do własności szpitali nowobogaccy dochodzą zaniżonymi wartościami przejmowanych majątków po szpitalach państwowych. Dostają nieruchomości i pełne wyposażenie szpitali prawie za frico. PO-lityka ewy kopacz jest tu ewidentmna i jednoznaczna.
              P i S widząc przewały w tym temacie i proponując ludziom ludzką poltykę chce conajmniej otworzyć społeczeństwu POlskiemu oczy na to, co się stanie w najbliższej przyszłości z państwowymi szpitalami i ubogimi pacjentami, których w POlsce jest większość.
              Ślepota społeczna jest jednak ogromna....
              PS. Chcesz prywatne szpitale, w których z PO-wodu twego ubóstwa nie będziesz mógł korzystać, głosuj w jesiennych wyborach na platformę , a dziś twój POseł w Sejmie niech zagłosuje przeciw odwołaniu ewy kopacz z fuchy ministra zdrowia.
              Czuwajmy, bo licho nie śpi.....
              • Gość: Truda ruda Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 12:24
                Też patrzę na naszego ziomka perorującego Piechę byłego sekretarza w Min.Zdr.za czasów PIS
                patrzę jak ten facet się postarzał...
                i
                jak odmłodniała pani minister zdrowia , która w czasach białego strajku wyglądała jak niedożywiona salowa z oddziału psychiatrycznego pracująca non stop.
                Teraz to już ho ho ho nie ta sama kobieta.

Ten p.Piecha taki inteligentny facet a złapali go na wypowiedzi:

"Dzieci niechorujące na raka nie zamierzają umrzeć w sensownym czasie. Będą żyły przez wiele lat i trzeba będzie się nimi opiekować w hospicjach."

Czyżby go coś gryzło?

Pan premier zaczął dobrze od cytatu Boya.Żeleńskiego
                ' Eunuch i krytyk z jednej są parafii obaj wiedzą jak
                żaden nie potrafi'.
                To prztyczek w nasze nosy krytyczne.

Najwyższy czas wyjść na powietrze ,pokarmić kaczki ,pooglądać co się da
                eunuchy!!!
                o ja nie mogę......
                boli mnie każdy krok,
                każda myśl,
                nosze w sobie ją co dnia
                jak mam z serca wyrwać
                to
                jak przestać żyć i nie wiedzieć co to strach...............

• Gość: Matahora Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 20:19
      Jak to teraz jest z prywatnymi wizytami w NFZ??

Czy należy upomnieć się o rachunek lub fakturę?

Czy to jest gdzieś rozliczane - bo widzę ,że niektórzy nawet na recepty dostają faktury wat.

Czy takie prywatne NFZ rozlicza się z urzędem skarbowym czy też to idzie prosto do kieszeni
      przyjmujących tzn lekarz i rejestratorka???

Wszystko dzieje się nie w prywatnym gabinecie opłacanym z kieszeni lekarza tylko w przychodni opłacanej z wiadomych środków.
      Tak można leczyć , dobre i to bo przynajmniej lekarz jest zainteresowany pacjentem
      i jest przeze mnie wybrany po konsultacji z doświadczonymi pacjentami.
      Teraz nie dziwię się , że kolejki są odległe bo potrzebowskich jest dużo , a lekarzy kontraktowych jak na lekarstwo.

Np realizacja skierowania z NFZ do specjalisty w/g kolejki trwa kilka miesięcy przykładowo z kwietnia na październik, grudzień.
      Zachodzisz w grudniu okazuje się , że nie ma już pieniędzy i nie ma kontraktu dopiero w przyszłym roku i historia się powtarza.
      W ciągu roku 8% (chyba )przychodu odprowadzane jest na rzecz NFZ, z którego praktycznie nie korzystam najwyżej lekarz pierwszego kontaktu ograniczający się do wystawienia skierowania.

Ale się doczekałam jak.... ta babka torek .....

Jak ktoś coś wie więcej to ....niech szkryfnie albo napisze jak to jest z tymi rachunkami.

• Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 22:31
        W mętnej wodzie PO-dobno lepiej się łowi.......
        A pani minister zdrowia z Platformy Obywatelskiej ewie kopacz trudno wierzyć w cokolwiek , biorąc tylko za podstawę jej udział w segregacji zwłok w tragedii smoleńskiej .
        • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 20:34
          Żródło EHEC może nigdy nie zostać rozpoznane...twierdzą wtajemniczeni.
          Czyżby to była nowa gra polityczno-ekonomiczna "cfaniaków" kosztem ludzkiego życia ?
          Czy kapitalistyczny, wolno-rynkowy świat również zwariował ??
          Czuwajmy, bo licho nie śpi.....
          • Gość: gil Re: Czy urzędnicy NFZ zwariowali ?? IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 19:09
            Własna POściel warunkiem przyjęcia do szpitala....Gdzie w PO-lsce ???? Pytajmy NFZ.
            • Gość: niepis Re: widzisz matahora IP: *.183.171.98.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 20:25
              idiota gilowy nie jest w stanie nic mądrego wyskrobać ,
              nie ma o niczym pojęcia , staruszek nieżywy zawieszony na brzózce z
              czuj duch na dziobie :)) prawnuki powinny mu zabrać klawiaturę ;)
              • Gość: gil Re: widzisz matahora IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 22:08
                ......."zabrać klawiaurę".....och ty "niepisie- prostato" , zabrać klawiaturę, sprzedać i kupić "niepisom" PO-ściel by mogli zostać przyjęci do szpitala . Cholewcia, przecież może nie starczyć na faftan.....
                • Gość: niepis Re: widzisz matahora IP: *.183.171.98.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 22:20
                  i czuj sruch !! niebożątko gilowe !! :))))
                  • Gość: gil Re: widzisz matahora..kaftan za darmo. IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 12:44
                    PO-cieszająca informacja dla " niepisów". Kaftany bezpieczeństwa PO-dobno NFZ rozdaje nieodplatnie. Nie musisz więc " niepisie 'sprzedawać swej prostackiej klawiatury. Chyba dla PO-trzeb prosektorium.
                    Czuj duch . " Do miłego...."
                    • Gość: niepis Re: widzisz IP: *.183.189.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 19:11
                      gilek ,staruszku ,bredzisz przeokropnie :)
                      już się twojego bełkotu nie da czytać ..
                      Pochwaliłeś się na forum zakupem nowej sztucznej szczęki ,
                      co jest obciachowe ,no ale cóż -GRATULACJE !! Nareszcie koniec papek
                      jak dla niemowlaczka ,pierwszy kęs chleba od lat -bezcenne ! Opisz doznania staruszku :)
                      czuj sruch !
                      • Gość: gil Re: widzisz niepisowska prostato ..... IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 21:50
                        niepisie. Ja opowiem o moich drugich zębach / pierwsze wypchał mi potężny wzrostem doktór paluchem /, a ty opowiesz jakie pampersy używasz przy swojej oddawnej prostacie.
                        Okey ? Umowa stoi ?
                        Czuj duch i.... " do miłego " prostato .
                        • Gość: niepis Re: widzisz prostato ..... IP: *.183.189.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 22:57
                          widzę ,że gilkowy posiada równiez problem z prostatą ,bo co zanieczyszcza
                          forum ,to albo o nowej szczęce ,albo o prostacie ...;)
                          Albo o brzózce rzecz jasna złośliwie posadzonej kilkanaście lat temu przez
                          Rosjan ,hodowanej w sztucznej mgle i w oparach helu :)))
                          czuj sruch !! :)))))
                          • Gość: ..,,,, można tak decyzja należy do polityków IP: *.c201.msk.pl 01.08.11, 12:18
                            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10039683,Nowy_Szpital_na_wojnie_z_NFZ__Zarzut__ustawianie_przetargow.html
                            • Gość: gil Re: można tak decyzja należy do polityków IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 19:02
                              W każdym lokalnym NFZ-cie zapewne są przekręty .
                              Powiadomienie organów prokuratorsko PO-dobnych, to jak groch rzucony o ścianę. Ręka rękię myje , a zostają PO-myje.
                              Dlaczego w katowickim NFZ-cie czeka się na leczenie sanatoryjne prawie 3 lata, kiedy np. w opolskim skierowanie otrzymuje się po 6 miesiącach od wniosku lekarza . Przecież NFZ to ogólnonarodowa instytucja, skąd więc takie zagrywki terminowe ?
                              Może długoletni rzecznik NFZ-tu, pan Kopocz nam to wytłumaczy, ale uczciwie.... co jest grane w Katowicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka