Gość: aa IP: *.devs.futuro.pl 14.04.11, 15:00 Beznadziejne!!! Niedziwne, że szybko szkończył, takie .... to w 1 dzień dwóch malorz pokojowych by wymalowało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WO Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją IP: *.mikolow.multimetro.pl 14.04.11, 15:35 Teraz wystarczy tam tylko pierdyknąć napis "Łaciate" kto kuwa daje zielone światło na takie gó...… Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 co się starszym paniom dziwić ,że się boją 14.04.11, 16:23 Wypowiedział ongi gen. Jaruzelski sentencję o świetle w tunelu co oznaczało nadzieję na poprawę ale tu ten motyw nie zachodzi . Widok czarnego fleka na biołym kojarzy się starszym a zwłaszcza mocno starszym z tunelem kostuchy niestety. Skoro bierzecie się artyści do ozdabiania to bądzcie trochę mądrzejsi od Koniora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takjest Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją IP: *.welnowiec.net 14.04.11, 16:54 Tak szczerze mówiąc, to na tle innych prac tego artysty, ta wygląda, jakby robiona na odpieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n6 wiadomo na SLąsku nie trza sie starać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 08:14 jestem bardzo tolerancyjny ale to po prostu jest nieestetyczne i szpetne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją IP: *.net 14.04.11, 16:55 wygląda ciekawie, podobnie do zniszczonej przez dyrektorkę centrum kultury Katowice pracy Tarasewicza. Może chodziło o taką metaforę, która zobrazuje przechodniom poziom kultury w Katowicach, jej zniszczenie, bezmyślną dewastacje, pustkę jak czarna dziura w ścianie. Zastępowanie kultury estradową rozrywką jak za Grudnia i Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
art_102 Czy ktoś wreszcie nazwie rzecz po imeniu? 14.04.11, 17:59 To je po prostu gów...niany szajs. Zero pomysłu, zero koncepcji, zero projektu. A Gazeta i ESKA zapewne dalej będą nam mówić o europejskim poziomie wykonawców. Niestety ja trochę się orientuję w tym co się ostatnio dzieje ciekawego w street art-cie i zapewniam, ze dużo fajnego się dzieje, ale to coś do tego nie należy. Przecież mówię nie od dziś, zę ta ekipa cudów nie zdziała, bo takie rzeczy dobrze wychodzą, jak się to robi od serca, z pasją i głową, a nie dla szpanu i rozgłosu. A ile nas to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Czy ktoś wreszcie nazwie rzecz po imeniu? IP: *.sukcesnet.pl 14.04.11, 21:21 pomysł to nie wszystko - wykonanie fatalne, artyzmu tyle co w kulturze Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Czy ktoś wreszcie nazwie rzecz po imeniu? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 22:58 Ty w ogóle udajesz, że wiesz co się dzieje i że masz o tym pojęcie. W rzeczywistości marudzisz w każdym temacie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Typowe podejście człowieka do sztuki współczesnej IP: *.welnowiec.net 14.04.11, 23:25 90% społeczeństwa nie rozumie sztuki współczesnej - tyczy się to zarówno sztuk plastycznych, jak i muzyki. Społeczeństwo wychowane na ładnych obrazkach bez żadnej formy i przy muzyce o następstwie Dominanta - Tonika i tak w kółko, na coś nowego od razu mówi "złe". Współczesna sztuka często nie ma zamierzonego przesłania - wychodzi ona naprzeciw słuchaczowi, podając jakiś materiał, który każdy sam interpretuje. Szczytem równowagi pomiędzy emocją a intelektem w sztuce były epoki baroku i klasycyzmu, romantyzm przeważył szalę na stronę emocji, zaś współcześnie dominuje właśnie intelekt. To dlatego wspólczesne utwory muzyczne niekoniecznie na pierwsze przesłuchanie są tak "harmonijne" jak np. Mozart, ale po wgłębieniu się w temat i przeanalizowaniu wielu następstw dochodzimy do zupełnie innych wniosków. Póki jednak od najmłodszych lat będziemy karmieni prostymi piosenkami i ładnymi obrazkami, to nigdy nie polubimy innych obrazów niż Da Vinciego czy innej muzyki niż Mozarta. A mural w przejśćiu w Dębie - to jest jeden z przykładów na to, że trzeba na chwilę pomyśleć, zanim się zrozumie czy zinterpretuje po swojemu. Myślę, że czarne plamy w kontekście drogi do budynku kościoła można podłączyć pod swego rodzaju zachęte do umartwienia. Sam nie jestem człowiekiem wierzącym, ale wydaje mi się, że wypadałoby najpierw chwile zinterpretować i pomyślec, a potem pisać, że to g***o warte. Kolorowe myszki produkowane przez RebelArt są naprawdę fajne, dobrze zrobione, wywołują uśmiech na twarzy, ale jest ich już za dużo - potrzeba czegoś nowego. Wydaje mi się jednak, że cały ten Street Art Festival bedzie rozczarowaniem. Co z tego, że powstanie wiele ciekawych konstrukcji, jak za rok każda z postaci na muralach będzie szła za innym klubem. O to już "kibice" zadbają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Typowe podejście człowieka do sztuki współcze IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 11:09 Takie czarne plamy to mógłby i szympans namalować. A jak byś o tym nie wiedział to pewnie też byś się dalej rozwodził i zachwycał nad subtelnie niepokojącym pięknem sączącym się z czarnej otchłani rezonującej na granicy percepcji zmysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: Typowe podejście człowieka do sztuki współcze IP: *.mtvk.pl 16.04.11, 01:47 to fajnie że i szympanse mają poczucie estetyki i abstrakcji - chetnie poogladam ich prace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 21:21 ale beznadziejne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją IP: *.77.classcom.pl 14.04.11, 22:19 Choc mieszkam w Krk to sercem jestem w Kato... Za to powinni go ukarać możliwie największą karą grzywny i pracami społecznymi, a nie nazywać artstą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na czas okreslony Czarne plamy IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 14.04.11, 23:14 Mysle, ze to dzielo pozostanie tylko na czas okreslony. Teraz wypadaloby poszukac "nowego artysty", ktoryby przed rozpoczeciem pracy przedstawil swoj projekt - przynajmniej w ogolnym zarysie. No ale artystom w Street Art Festival pozostawiono widocznie duza swobode co do tresci ich "produkcji". Na jakis czas wypadaloby jednak ich dziela pozostawic - bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 23:32 Oto słowo czarne... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Re: Czarne plamy w Katowicach. Niektórzy się boją 16.04.11, 03:36 Dla mnie bomba, jak mowil s.p. Lucjan Kydrynski. Finezja, precyzja i elegancja. Odpowiedz Link Zgłoś