Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 07:29 Witam, czy może ktoś mi doradzić, gdzie w Katowicach można zamówić fronty meblowe w rozsądnej cenie? Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ikea Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 06.05.11, 08:44 www.ikea.com/pl/pl/search/?query=fronty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: fronty meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 12:41 Dziękuję za link. Hm po 4 latach muszę własnie wymienić fronty w ikeowskich meblach to raz. Dwa ceny makabrycznie wysokie za kiepską jakość. Potrafię korzystać z wyszukiwarki:) i najpierw starałam się sama coś znaleźć (w Ikea byłam) ale nie udało mi się stąd moja prośba do osób, które np. wymieniały fronty lub coś na ten temat wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.kea Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 06.05.11, 13:42 Problem w tym, że jedynie Ikea specjalizowała się w wymiennych frontach mebli. Może coś przeoczyłem, ale w żadnej innej sieci nie spotkałem wymiennych forntów. Ci co kupowali takie fronty w ikei wyczekiwali na promocję czyli zmianę mody czyli czyszczenie magazynów (gdy dawano 80% upustu). W cenie kompletu frontów można kupić w innych sklepach całe zestawy mebli i nie muszą one być z dolnej półki w przeciwieństwie do towarów z ikei (skręcałem parę szafek to widziałem jaki to badziew i jaki drogi). Zsumuj ceny frontów, które cię interesują i porównaj z ofertą mebli np na allego allegro.pl/listing.php/search?sg=1&order=p&p=5&price_from=&price_to=&string=mebloscianka&change_view=1 A tak przy okazji jest wrogiem "super towarów" z ikei z nakręconymi cenami. Dla mnie jest to większości zwykły trocinowy badziew kupowany w amoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: fronty meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 20:21 Zgadzam się, co do tego badziewia, bo wytrzymało 4 lata. Znalazłam na allegro fronty na wymiar (nawet sporo firm je robi) i jeśli nie kupię w Katowicach, to skorzystam z jakiejś oferty (no ale dochodzi transport). Np. do dużej szafki wiszącej zaproponowano mi w Ikea fronty za prawie 500 zł jeden czyli za szafkę 1000 zł. Przecież to chore. Ceny frontów na wymiar kształtują się od 100 do 300 zł za metr kwadratowy szafka, o której mówię ma powierzchnię frontów 1,58 czyli cena 1 m kwadratowego w ikea wychodzi 633 zł (!). Same fronty na wymiar robią np. te firmy, które robią kuchnie na wymiar. Ale nie potrafię takiej w Katowicach znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.ch Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 07.05.11, 06:21 www.twojefronty.pl/cennik.html www.cfm.com.pl/cfm/art_5.html albo wpisz w google "fronty meblowe katowice" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .ch Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 07.05.11, 09:44 Nie wiem jakie ty stosujesz kryteria ale choćby tutaj jest oferta z darmowym transportem allegro.pl/fronty-meblowe-frezowane-typu-g-i1564768752.html No chyba, że Gliwice leżą stanowczo za daleko od Katowic. Tutaj jest więcej ofert http://allegro.pl/listing.php/search?a_enum%5B9683%5D=all&buy=0&category=522&clear_cookie=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&sg=1&state=12&order=p&price_from=&price_to=&string=fronty&view=gtext&change_view=1 A tak przy okazji: czy bierzesz pod uwagę, że fronty mogą być niekompatybilne z szafkami które kupiłaś w Ikei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: fronty meblowe IP: *.155.153.104.choopa.net 06.05.11, 20:31 Kiedyś przy trasie jak się jedzie do Szopieniec tramwajem ,przy Wodociągach był taki zaklad i tam robią meble na wymiar.Mnie zriobili do nietypowej szafki fronty.Cena była przystępna i solidnie są wykonane . Odpowiedz Link Zgłoś
sylwekk Re: fronty meblowe 30.03.25, 11:05 warto rozważyć zrobienie frontów samodzielnie z płyt MPB. materiał jest trwały, łatwy w obróbce i dostępny w uniwersalnych kolorach, więc świetnie sprawdzi się w różnych wnętrzach. ja zrobiłam tak fronty do szafy i komody – wyszło naprawdę solidnie i dużo taniej niż gotowe zamówienie. warto spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś