Dodaj do ulubionych

fronty meblowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 07:29
Witam, czy może ktoś mi doradzić, gdzie w Katowicach można zamówić fronty meblowe w rozsądnej cenie? Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ikea Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 06.05.11, 08:44
      www.ikea.com/pl/pl/search/?query=fronty
      • Gość: Ewa Re: fronty meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 12:41
        Dziękuję za link. Hm po 4 latach muszę własnie wymienić fronty w ikeowskich meblach to raz. Dwa ceny makabrycznie wysokie za kiepską jakość. Potrafię korzystać z wyszukiwarki:) i najpierw starałam się sama coś znaleźć (w Ikea byłam) ale nie udało mi się stąd moja prośba do osób, które np. wymieniały fronty lub coś na ten temat wiedzą
        • Gość: i.kea Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 06.05.11, 13:42
          Problem w tym, że jedynie Ikea specjalizowała się w wymiennych frontach mebli. Może coś przeoczyłem, ale w żadnej innej sieci nie spotkałem wymiennych forntów. Ci co kupowali takie fronty w ikei wyczekiwali na promocję czyli zmianę mody czyli czyszczenie magazynów (gdy dawano 80% upustu). W cenie kompletu frontów można kupić w innych sklepach całe zestawy mebli i nie muszą one być z dolnej półki w przeciwieństwie do towarów z ikei (skręcałem parę szafek to widziałem jaki to badziew i jaki drogi). Zsumuj ceny frontów, które cię interesują i porównaj z ofertą mebli np na allego allegro.pl/listing.php/search?sg=1&order=p&p=5&price_from=&price_to=&string=mebloscianka&change_view=1
          A tak przy okazji jest wrogiem "super towarów" z ikei z nakręconymi cenami. Dla mnie jest to większości zwykły trocinowy badziew kupowany w amoku.
          • Gość: Ewa Re: fronty meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 20:21
            Zgadzam się, co do tego badziewia, bo wytrzymało 4 lata. Znalazłam na allegro fronty na wymiar (nawet sporo firm je robi) i jeśli nie kupię w Katowicach, to skorzystam z jakiejś oferty (no ale dochodzi transport). Np. do dużej szafki wiszącej zaproponowano mi w Ikea fronty za prawie 500 zł jeden czyli za szafkę 1000 zł. Przecież to chore. Ceny frontów na wymiar kształtują się od 100 do 300 zł za metr kwadratowy szafka, o której mówię ma powierzchnię frontów 1,58 czyli cena 1 m kwadratowego w ikea wychodzi 633 zł (!). Same fronty na wymiar robią np. te firmy, które robią kuchnie na wymiar. Ale nie potrafię takiej w Katowicach znaleźć.
            • Gość: i.ch Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 07.05.11, 06:21
              www.twojefronty.pl/cennik.html www.cfm.com.pl/cfm/art_5.html albo wpisz w google "fronty meblowe katowice"
            • Gość: .ch Re: fronty meblowe IP: *.c201.msk.pl 07.05.11, 09:44
              Nie wiem jakie ty stosujesz kryteria ale choćby tutaj jest oferta z darmowym transportem allegro.pl/fronty-meblowe-frezowane-typu-g-i1564768752.html No chyba, że Gliwice leżą stanowczo za daleko od Katowic.
              Tutaj jest więcej ofert http://allegro.pl/listing.php/search?a_enum%5B9683%5D=all&buy=0&category=522&clear_cookie=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&sg=1&state=12&order=p&price_from=&price_to=&string=fronty&view=gtext&change_view=1
              A tak przy okazji: czy bierzesz pod uwagę, że fronty mogą być niekompatybilne z szafkami które kupiłaś w Ikei?
    • Gość: gość Re: fronty meblowe IP: *.155.153.104.choopa.net 06.05.11, 20:31
      Kiedyś przy trasie jak się jedzie do Szopieniec tramwajem ,przy Wodociągach był taki zaklad i tam robią meble na wymiar.Mnie zriobili do nietypowej szafki fronty.Cena była przystępna i solidnie są wykonane .
    • sylwekk Re: fronty meblowe 30.03.25, 11:05
      warto rozważyć zrobienie frontów samodzielnie z płyt MPB. materiał jest trwały, łatwy w obróbce i dostępny w uniwersalnych kolorach, więc świetnie sprawdzi się w różnych wnętrzach. ja zrobiłam tak fronty do szafy i komody – wyszło naprawdę solidnie i dużo taniej niż gotowe zamówienie. warto spróbować!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka