zygmuntmiernik
23.05.11, 14:20
Kompromitacja Prokuratury Okręgowej w Gliwicach i Sądu Apelacyjnego w Katowicach. Odmawia mi się wglądu do akt sprawy, w której oficjalne organy wymiaru sprawiedliwości dopuściły się nieprawidlowości wobec członków Obywatelskiego Ruchu Obrony Bezrobotnych. To skandal!
Będzin, 8.04.2011 r.
Sąd Apelacyjny w Katowicach
ul. Korfantego 117/19
40 – 156 Katowice
Zygmunt Miernik
ul. Cynkowa 13
42 – 500 Będzin
W związku ze skargą z dnia 17.03.2011 r. (załącznik) na przewlekłość postępowania Prokuratury Okręgowej w Gliwicach dotyczącą śledztwa Ds. 61/06, proszę o zajęcie stanowiska w tej sprawie.
U Z A S A D N I E N I E
18.03.2011 r. złożyłem skargę na przewlekłość postępowania do Sądu Apelacyjnego w Katowicach za pośrednictwem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach. Od 2006 r., kiedy śledztwo zostało wszczęte, nic praktycznie się nie działo. Kilkakrotnie odmówiono mi zapoznania się z aktami sprawy. W piśmie Prokuratury Okręgowej w Gliwicach z dnia 28.03.2011 r. (załącznik) poinformowano mnie, że 23.03.2011 r. wydano postanowienie o zamknięciu dochodzenia. Z tą samą datą wezwano mnie do uiszczenia opłaty w kwocie 100 zł tytułem opłaty od skargi (załącznik).
Nie mam pewności, czy Prokuratura Okręgowa w Gliwicach postępuje właściwie w kwestii przyjęcia skargi i żądania opłaty. Nie podano mi nawet numeru konta. Proszę o zainteresowanie i poinformowanie mnie, co powinienem dalej robić.
Zygmunt Miernik
Załączniki:
1. Wymienione w treści pisma.