Gość: uuuuuu IP: *.c194.msk.pl 25.06.11, 01:41 no to qrna pismaki zdecydujcie sie - w kubkach czy porcelanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeta a ja wole dobra kawe ziarnista z dobrego ekspresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 07:33 na wynos moze byc w kubku.Godlewski zalatwi ten park na amen,tak jak nie moze zrobic wstepu do wesolego bezplatnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c27a Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... IP: *.chr26.1000lecie.pl 25.06.11, 08:06 Popieram, bo w parku badziewia i kramiarstwa nie chcę oglądać. Żeby tylko na gadaniu się nie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.236.194.158.coolhousing.net 25.06.11, 08:31 Pod wznioslymi haslami - dorznac resztki kulejacego biznesu w parku... a potem sprzedac grunty agencjom nieruchomosci... Panu Godlewskiemu radze Park najpierw wysprzatac, oczyscic wode w stawie, naprawic lawki. A jak mu sie marzy piekna restauracja, to niech wezmie kredyt i sam ja otworzy. Bedzie mogl podawac kawe nawet w zlotych filizankach z cenami w euro. Bo o biznesie Pan Godlewski ma tyle pojecia co o podrozach na Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch parku Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 23:35 Godlewski niestety nie uzdrowi parku On nie czuje zieleni pór roku. Proponuje aby Park stał się Pomnikiem Wspólczesnej Kultury wtedy bedzie mozna porzadnie nim zarzadzac i dofinansować a ja wiem jak dalej poprowadzic Park imieniem Generała Jerzego Ziętka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o w morde czuj duch IP: *.c194.msk.pl 26.06.11, 01:27 Gość portalu: duch parku napisał(a): > Godlewski niestety nie uzdrowi parku On nie czuje zieleni pór roku. ze co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAG Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... IP: 192.162.60.* 25.06.11, 08:49 Bardzo cieszy mnie taki kierunek w Parku, niestety śmierdzące pseudo punkty gastronomiczne to masakra. Choć jestem młody bardzo lubię napić się dobrej kawy z filiżanki. :) choć w kontekście parku to pewna przenośnia, jednak badziewia już w naszym otoczeniu wystarczy. A poza tym może by tak goście Parku coś dla niego zrobili, ktoś sugeruje żeby Godlewski w parku posprzątał, a może niech każdy z gości wyrzuci znaleziony papierek i do kosza i kilka chwil można posprzątać park. Wymagajmy od siebie a później od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.local 25.06.11, 10:25 Poki co to w parku smieRdzi woda w stawie. Tym, przy ktorym tak hucznie otwierano sztuczna plaze. Jezeli chodzi o sprzatanie... Tu przeszedl Pan samego siebie: wymaga Pan od gosci Parku (rodzin z dziecmi itp.), aby przychodzili w weekend zaopatrzeni w worki na smieci, srubokrety, mlotki, farby i bejce i porzadkowali Park, bo pan Godlewski ma wazniejsze zajecia? Tj. bujanie w oblokach z marzeniami o pieknych restauracjach parkowych? Puknij sie Pan w czolko;) Kierunek jest taki ze a) wycieto drzewa pod pretekstem "porzadkowania" drzewostanu. Jak jest kazdy widzi a drzewo sprzedano. b) woda w stawie smierdzi c) ławki sponsorowane przez Tyskie dawno stracily swoj kolor d) restauracja Przystan nie dziala, a stateczek wycieczkowy rdzewieje e) za wjazd do parku nalezy sie 10 zl od samochodu f) nie ma nawet porzadnych alejek i drog rowerowych h) smietnikow tez jest malo i) kolejka waskotorowa ledwo zipie a przystanki w tragicznym stanie j) e-lka zlikwidowana Wystarczy zobaczyc katowickie skwerki z fontannami, Doline 3-Stawow czy Park Kosciuszki, zeby miec porownanie. No tak, ale w Katowicach rzadzi znienawidzony Uszok, a panu Godlewskiemu ciagle wiatr w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po 25.06.11, 18:43 "e) za wjazd do parku nalezy sie 10 zl od samochodu " powinno być kilka razy więcej. Park jest dla ludzi a nie samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
flet2 gazeta wazelinna 25.06.11, 08:55 Bardzo mnie śmieszy sposób w jaki wyborcza wchodzi bez wazeliny ludziom z PO. W tamtym roku nie udało im się wypromować (na szczęście) godlewskiego na prezydenta katowic. Ale chłopcy i dziewczynki nie próżnują, choć słabi są z nich fachowcy. Reklama PO jest zbyt nachalna, aby Czytelnicy uwierzyli w takie kity. Nie znam ani jednej osoby, która czyta "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonar Re: gazeta wazelinna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 09:52 Rozumiem, że Uszok sprawdziłby sie tu lepiej według Pana. Może udałoby się nawet rozkręcić i filię targowiska z Mickiewicza. Park w lecie wygląda jak marny jarmark w Pcimu Dolnym. Bez urazy, ale są pewne granice dobrego smaku. To, że pan lubi Bayer Full nie oznacza, że jest pan koneserem i ma pan prawo mówić ludziom co jest dobre. Fanem PO nie jestem. Ba, mierzi mnie ta cała partyjka. Patrzę jednak na człowieka najpierw i to co chce zrobić. Daję Godlewskiemu kredyt zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: game over Re: gazeta wazelinna IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 13:57 > Może udałoby się nawet rozkręcić i filię targowiska z Mickiewicza. Targowisko na Mickiewicza jest na prywatnym terenie i właściciel (niestety) może sobie tam urządzić co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonar Re: gazeta wazelinna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 14:42 Tak i nie. Historia tego miejsca jest przedziwna. Od powrotu do gminy żydowskiej poprzez dziecinną sprzedaż przez gminę prywaciarzowi, który dziś leci sobie w pręta z wszystkimi. Nie, bo plan zagospodarowania przestrzennego może sterować właśnie przeznaczeniem takich miejsc. A że go nie ma. Miasto Katowice to przecież ewenement w skali kraju co do MPZP no to jest, jak jest. I tak samo byłoby w parku. Czego prawo nie zabrania prezes (Uszok) by akceptował. No i mamy romel zarówno na Mickiewicza, jak i w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: game over Re: gazeta wazelinna IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 15:03 To prawda MPZP mógłby regulować takie wybryki, choć z tym też bywa różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: gazeta wazelinna 26.06.11, 07:53 > Fanem PO nie jestem. Ba, mierzi mnie ta cała partyjka. Patrzę jednak na człowie > ka najpierw i to co chce zrobić. Daję Godlewskiemu kredyt zaufania. Miałem "przyjemność" poznać Godlewskiego w akcji. Usta pełne cudzych frazesów, których w ogóle nie rozumie i zero własnych przemyśleń. Typowy karierowicz na stoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonar Re: gazeta wazelinna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 09:38 >> Fanem PO nie jestem. Ba, mierzi mnie ta cała partyjka. Patrzę jednak na człowie >> ka najpierw i to co chce zrobić. Daję Godlewskiemu kredyt zaufania. >Miałem "przyjemność" poznać Godlewskiego w akcji. Usta pełne cudzych frazesów, których w >ogóle nie rozumie i zero własnych przemyśleń. Typowy karierowicz na stoku. Dobry menedżer to taki ktoś, kto słucha głosu innych. Najgorsi są tacy, którzy są święcie przekonani o swej nieomylności - vide Uszok. Po owocach go poznacie. Zobaczymy co się stanie za parę miesięcy. Co do PO to jest większy problem a jest nim niejaki Kostempski. Przewodniczący GZM. Temu się nalezy przyglądnąć. Zaczął ostro od zakupy auta służbowego z salonu własnego tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahoj Miśki Re: gazeta wazelinna IP: *.zamek.net.pl 25.06.11, 11:50 wsadź im fleta do bereta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: gazeta wazelinna IP: *.piekary.net 25.06.11, 13:14 ważne że Ty czytasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: gazeta wazelinna IP: 172.25.252.* 25.06.11, 23:41 Nie, nie, flet nie czyta, on - jako wielki dziennikarz, o czym już tu informował kiedyś - ma misję, przychodzi by nawracać otumanionych przez GW i PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Polska Re: gazeta wazelinna IP: *.opera-mini.net 26.06.11, 09:00 Jesteśmy z tobą flecie! Ps Co to jest wazelinna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.11, 09:09 A MOZE ZAKAZAC WJAZDU TAXI POD ZIELONA DOLINE???? to jest tandeta jak przymyka sie oko na tak oczywiste sprawy. mozna robic PR mówiąc o "filizance kawy" ale trzeba tez pracowac i eliminowac takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.11, 10:41 Nad sztucznym stawem Fala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszuk wieś tańczy i śpiewa IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.11, 10:59 No i dobrze, brawo godlewski. Skończyc z ta wsią! Nie musi być wersal i porclana, ale i bez lokali jak traz gdzie wieś tanczy i spiewa. po prostu trzba to ucywilizować. zadbac o estetyke. buda z hotdogami też może być ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerowicz Re: wieś tańczy i śpiewa IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 14:03 > No i dobrze, brawo godlewski. Skończyc z ta wsią! Póki co faktycznie wygląda na to, że Godlewski skończy z parkiem raz na zawsze. Skończył z Elką, Fala czeka w kolejce, teraz gastronomia. Po jego rządach zostanie "estetyczny" wiatr hulający w drzewach... hmm... nie w drzewach, po polach. Drzewa przecież już wyciął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeaT Re: wieś tańczy i śpiewa IP: *.c197.msk.pl 25.06.11, 17:17 Z Elką skończył poprzedni zarząd, a Godlewski stara się by ją na nowo uruchomić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahoj Miśki Gold-lewski IP: *.zamek.net.pl 25.06.11, 11:48 Złotousty Arkadiuszu , jak Wojciech Stawowy i Gabor w jednym , czy chcesz zaPOdać kawę inkę w pozłacanej filiżance z Rosenthala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Gold-lewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 12:18 w kazdej kawiarence ogrodkowej we Wloszech czy Hiszpanii kawe dostaniesz w filiżance porcelanowej lub porcelitowej a nie w plastiku.Z plastiku nic nie smakuje,nawet zimna woda. A poxniej ten plastikowy kubek do smieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Aleja Wycieczkowa .... IP: 93.175.66.* 25.06.11, 12:54 Proszę zobaczyć jak wygląda Aleja Wycieczkowa w Parku, którą codziennie przechodzą dziesiątki ludzi: imageshack.us/photo/my-images/703/zdjcie0269s.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerowicz Re: Aleja Wycieczkowa .... IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 14:04 Jaki dyrektor, taka aleja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komendant Gówny Re: Gold-lewski IP: *.zamek.net.pl 26.06.11, 10:02 Nigdy nie przyrównuj Polski do Włoch i innych krajów , u nich pizza , u nas bigos , u nich 1200 ojro minimum , u nas 1000 zł , u nich Berlusconi u nas Tusk , pierwszy dziwkarz , drugi matoł i oprócz ich fabryki Fiata , nie mamy wiele wspólnego , poza tym że Polak to nie aż taki wieśmak spod Neapolu ... itd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 14:13 mniej niż zeroooooooo!!!! masz plan co nie w dupie masz kato chorzów Odpowiedz Link Zgłoś
polsz trucie 25.06.11, 18:49 placu zabaw 100m od siedziby dyrekccji nie potrafi naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lody kręcę! Loody! Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 19:01 Rozumiem, że porcelanę dla parkowej gastronomii będzie dostarczać "zaprzyjaźniona" z prezesem firma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamab Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... IP: *.welnowiec.net 25.06.11, 19:02 Panie Arkadiuszu czas najwyzszy na remont placy zabaw i ich ogrodzenie. miasto robi piekne placyki czy centra aktywnosci rodzinnej i czegos podobnego brakuje w parku. ten plac zabaw kolo zoo jest tragiczny!!!!!!!!!!!!!!! warto sie przyjrzec temu, bo rodzin z dziecmi przybywa Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po 25.06.11, 19:39 ten koło dyrekcji jeszcze gorszym stanie, nnie mówię już nic o ty koło kapelusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 19:51 Ludzie, co to za news. Facet (Godlewski) ogłasza światu, że posprząta WPKiW. No po prostu news, że buty spadają !!! I że zniknie chlew ! A może ciszej posprzątać, bo nie wiem, czym tu się chwalić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: game over Re: Park jest dla ludzi bez względu na grubość po IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 20:40 Ale przykrył wczorajszy news o tym jak Godlewski z uśmiechem na twarzy zamyka Falę. Choć po komentarzach pod niniejszym artykułem chyba trochę nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUBAL Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... IP: 213.172.178.* 25.06.11, 23:14 Może ktoś zrobi wreszcie porządek z tymi autami w parku bo czasami mam wrażenie szczególnie w wekendy że park nie ma nic wspólnego z parkiem bliżej jest mu do parkingu przed centrum handlowym na parkingu osiedlowym nie wolno auta stawiać na trawniku bo jest za to mandat, ale w parku już można, bo służby odpowiedzialne wolą ścigać tych którzy piją piwo poza miejscami do tego wyznaczonymi,a na auta pozostawione byle gdzie i byle jak, jak pod wiejską remizą nie zwracają uwagi ,czas to zmienić .Ale zmiany są wątpliwe bo liczy się interes, a nie goście odwiedzający park przecież wchodzą za darmo . Park już dawno stracił swoje przeznaczenie i myślę że w swoich opiniach nie jestem sam . Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Park jest dla ludzi bez względu na grubość port... 26.06.11, 09:35 to prawda - w parku brakuje filiżanek - bez tego ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Popieram,w weekendy smród z grillow przyknajpowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 10:20 niesie sie na cały park, jedna wielka kiełbasa pieczona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandi ciekawe IP: *.36.net.net.pl 29.10.11, 22:53 Tu mówimy o zmianie umów a rzeczywistość jest inna. Knajpy są likwidowane. Wypowiedzenie dostała już ponad połowa lokali. Ludzie nagle po 2 , 5, 10, 20 latach mają się spakować i rozebrać punkty, warte kilkaset tysięcy. I nie mają z tego nic. Odpowiedz Link Zgłoś