lukaszbalka 09.07.11, 19:33 Hej. Mam szansę na dobrą pracę we Wrocławiu ale musiał bym codziennie dojezdzac bo musze być wieczorami w domu. Czy to się opłaca? Czym bedzie najlepiej jezdzić? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: teżżartowniś Re: Dojazd do pracy - wrocław IP: *.c201.msk.pl 09.07.11, 23:35 Najwygodniej będzie awionetką z Muchowca. Po powrocie z Wrocławia będziesz mógł zrobić zakupy w Realu. allegro.pl/samolot-p2002-sierra-prod-tecnam-nalot-296-mth-i1687092219.html Polecam też tańszą paralotnią ale będziesz musiał wcześniej wstawać allegro.pl/komplet-paralotnia-synthesis-solo-ruslan-supair-i1697945195.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiss Re: Dojazd do pracy - wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 23:22 HA. Zależy gdzie mieszkasz:) Podejzewam że nie w Katoicach. Tylko gdzies po trasie:) Ja jezdziłem do Wrocławia z pod Opola. Nie wiem jak Ci wygodnie ale ja jezdziłem intercity i było spoko o ile nie masz choroby lokomocyjne bo wtedy długo nie pociągniesz. Ogólnie warunki OK:) Teraz nawet bilet na pociąg kupisz przez internet więc idzie w dobrą stronę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżżartowniś Re: Dojazd do pracy - wrocław IP: *.c201.msk.pl 11.07.11, 08:23 Kiss napisał(a): > HA. Zależy gdzie mieszkasz:) Podejzewam że nie w Katoicach. Tylko gdzies po trasie:) A skąd te podejrzenia? Kraków też jest po trasie z Przemyśla do Wrocławia. Skoro gostek ma ochotę dojeżdżać z Katowic do Wrocławia i nie spojrzał do rozkładu jazdy to na prawdę nie do końca czuje się on dobrze. Wystarczy krótka matematyka: intercity jedzie w jedną stronę ponad 2,5godz., zakładam że dojcie na dworzec wynosi 15min. czyli czas dojazdów z dojściem srednio dziennie wynosi 5,5 godz. Odliczając 7 godz. snu zostaje 3,5godz. na higienę, posiłki, życie prywatne itp Cena biletu II klasy w obie strony 187zł (Ciekawe, czy intercity sprzedaje bilety miesięczne ;))) ). Teraz należy to przemnożyć przez 21 bo tyle średnio jest dni roboczych w miesiącu i mamy 3927zł. To musi być na prawdę bardzo dobra oferta pracy ;))) Pewnie z 12tys. niczym jakiś poseł. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszbalka Re: Dojazd do pracy - wrocław 11.07.11, 19:41 No pewnie ze mieszkam po trasie:) Mam 80 km do Wrocławia a praca tylko 3 dni w tygodniu (po 12 h). Dzięki za info. Dziś przejechałem tą trasę i bez problemów. Bilet zamówiłem sobie przez intercity.pl i wcale tak drogo nie wyszło. Poczytałem gazetę i szybko zleciało:) Nawet fajni ludzie siedzieli obok i można było pogadać. Tak więc na razie będę jeździł. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżżartowniś Re: Dojazd do pracy - wrocław IP: *.c201.msk.pl 12.07.11, 11:58 A tak przy okazji: Dlaczego zadajesz te pytania na forum katowickim a nie na forum wrocławskim skoro mieszkasz k.Wrocławia? Domyślam się że ta fucha 12 godzinna przez 3 dni w tygodniu to praca w ochronie mienia. Żebyś nie był zaskoczony, gdy się okaże, że zabraknie ci forsy na bilety kolejowe (187zł x 12 = 2244zł plus te gazety, które musisz kupować do pociągu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżżartowniś Re: Dojazd do pracy - wrocław IP: *.c201.msk.pl 12.07.11, 12:10 Pewnie to ty? www.goldenline.pl/lukasz-balka Wszystko się zgadza. Z Walbrzycha do Wrocławia jest 80 km , pociąg jedzie ok. 1h50min a bilet w jedną stronę kosztuje 15,60zł (albo TLK -20,50zł) czyli za miesiąc w obie strony 187,20zł To już calkiem inaczej brzmi. Na rękę zostanie około 800zł. Idź na całość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżżartowniś Polecam forum Wałbrzyskie IP: *.c201.msk.pl 12.07.11, 12:12 forum.gazeta.pl/forum/f,168,Walbrzych.html Odpowiedz Link Zgłoś