Gość: slonsko mara IP: *.superkabel.de 24.07.11, 23:13 Ganba mi za takigo klipa.Fto jym dol take pozwolynstwo coby tako szajs zuzamyn skuplowac. Ganba ganba ganba do nos Slonzokow !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zxc Bercik, Andzia, Radio Piekary IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.11, 23:42 mamy sie przeciez czym pochwalić. A tutaj takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Bercik, Andzia, Radio Piekary IP: 109.95.206.* 25.07.11, 03:46 Akurat Bercik to chyba nie jest dobry przykład www.youtube.com/watch?v=GTIjTUhm-kM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagłębiak Re: Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.11, 23:57 Jest mi zwyczajnie wstyd. Jest mi także żal Kazia Kutza - bo dał się wrobić w taki szajsssssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt tego ziejacego jadem Kutza tam nie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 07:51 trza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 00:02 A jo uważom że Gorzkie dymy powinny promowac Ślounsk może chopy nie śpiewaja gwarą ale to je doprawdy gryfno piośniczka i na you tubie mo same dobre opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Ciekawsza jest Piwna Formacja "Nasz Zielony Śląsk" IP: 109.95.206.* 25.07.11, 03:44 www.youtube.com/watch?v=GTIjTUhm-kM i to bez wsparcia sponsorów itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUX Re: Ciekawsza jest Piwna Formacja "Nasz Zielony Ś IP: *.xdsl.centertel.pl 25.07.11, 05:36 Rudy>lysy raperku...jedz na szychta i wstydu oszczedz....por favor;) Odpowiedz Link Zgłoś
1kasza Wstyd mi za Projekt Ślązak 25.07.11, 07:19 Inaczej wyobrażam sobie Śląsk, niestety. Zupełna klapa !!!!!!!!! A kto to sponsoruje ? Chyba jakiś śmiertelny wróg Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Mie niy jes wstyd... 25.07.11, 07:43 Gorolstwo ogólnopolskie wpadło w szał krytyki. Robi to zawsze kiedy ktoś wypromuje cośkolwiek nowego ze Ślonska. Tako jich wrażo, podłościom przeżarto natura. Swojigo szajsu niy widzom... a my go niy krytykujymy. My na niego niy patrzymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Mie niy jes wstyd... IP: *.centertel.pl 25.07.11, 07:51 kultura made in uszok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btr juz tak nie wajejcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 07:56 nie pierwszy i nie ostatni projekt o Śląsku, mi nie leży ale okejke na Tubce dałem, ktos w to jednak serce (może nie z węgla) wsadził.. wyboprcza juz prawie wietrzyła geszeft związany z slązakiem teraz widze przyłącza sei do churu krytyki... ja mam rośbę, zrób coś lepszego kolego:) i koleżanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 07:57 zaproponuj coś lepszego... i zmień ta zdarto płyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiz Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 08:46 A jeszcze bardziej niesmaczne jest to, że zarówno Dyla, jak i Grad pracują w Telewizji Katowice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizor Re: Wstyd mi za Projekt Ślązak i TVP IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 12:05 To, że pracują w Bytkowie, akurat wiele tłumaczy, łącznie z poziomem tej produkcji - wszystkich zdolnych i twórczych już dawno tam powymiatano. Czego oczekiwać, jak się ludziom płaci grosze, ze z trudem na ZUS i dojazdy starcza, to i rotacja młodych coraz większa. Jak długo rodzice mogą utrzymywać "redaktorów" TVP, oto jest pytanie, aktualne w tej tv od wielu lat i kilku dyrektorów, dbających wyłącznie o własne kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsdf Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 08:56 To nie je dobry projekt ale jeszcze bardziej wkurzo mnie co te gizdy robią z stadioniem ślounskim Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Sercem Śląska jest Wrocław 25.07.11, 09:45 " A Katowice są i będą sercem Śląska!" - szanowna autorko tekstu, sercem Śląska jest jego stolica, czyli Wrocław. Śląsk zaczyna się w Zielonej Górze i Zgorzelcu, biegnie wzdłuż Odry, a kończy w Opawie i Ostrawie. Śląsk to nie tylko okręg katowicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus de zoo Re: Sercem Śląska jest Wrocław IP: *.122.promont.iq.pl 25.07.11, 12:11 hanys teoretycznie masz rację. w praktyce ślązaków na dolnym śląsku nie uświadczysz. polska to jedyny kraj na świecie gdzie wschód jest na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak se Re: Sercem Śląska jest Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 16:04 Rdzenni Amerykanie (Czejeni, Apacze, Arapaho) też w Ameryce na wymarciu, ale co to ma do kraju o nazwie Stany Zjednoczone Ameryki? Utożsamianie Śląska z ludźmi mówiącymi gwarą śląską to jak utożsamianie USA z ludźmi mówiącymi w narzeczu Siuksów. Stolicą Śląska jest Wrocław! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.3s.pl 25.07.11, 10:08 Klip może nie powala, ale ten tekst GW i Pani Bianki to żenada - Dlaczego nie pokazano ludzi na Mariackiej? Hahahaha... Ktoś by mógł rzec: Bo Katowice dobrym miastem do zabawy są! Jak nie są, jak są! Wystarczy już tego pseudoartystycznego skomlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: 94.76.208.* 25.07.11, 10:21 największą słabością "Jadymy na bogato" jest, że film ten pokazuje górnośląską( w szczególności katowico-siemianowicką) rzeczywistość w bardzo dosłowny sposób - taką jaką jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re: Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.boschrexroth.pl 25.07.11, 10:45 Szanowna Bianka zapomniała o jednym podstawowym fakcie: żaden Projekt - ani Warszawiak, ani Trójząb, ani Ślązak - nie ma na celu promocji miasta czy regionu. Projekt Warszawiak to stara piosenka błyskotliwie zaaranżowana w nowy sposób, ale nikt przy jego produkcji nie miał na celu promocji miasta. To samo tyczy się innych Projektów - jest to próba żartobliwego przedstawienia swojego otoczenia. Inna sprawa, że Szanowna Bianka żyje w jakimś innym wymiarze sugerując, że Projekt Ślązak promuje Katowice. To jak? Śląsk to Katowice? Szanowna Bianka wsiadła kiedykolwiek w osiemsetę, czy porusza się tylko między ASP, Stawową i Mariacką? Szanowna Bianka chciałaby z Projektu Ślązak zrobić film reklamowy promujący Katowice. Niestety Śląsk to nie tylko Katowice, ten klip nie ma reklamować, a Szanowna Bianka powinna zająć się swoim rysowaniem, a nie uczyć innych marketingu. A na zadanie domowe Szanownej Biance zadaję obejrzenie czegoś innego niż katowickie knajpy i dowiedzenie się czegoś na temat życia w starych pogórniczych dzielnicach innych miast GOPu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: 78.133.163.* 25.07.11, 10:52 Spoko, tylko, że nie na temat. Spór czy ten film promuje KAtowice czy Śląsk jest akurat mało istotny. Jest to po prostu kiepski klip pod każdym względem. Nic w nim nie 'chwyta', żadnych fajnych haseł, refren nie 'dźwięczy', no i nie ma w nim nic śmiesznego, jest wyjątkowo przewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.217.broadband7.iol.cz 26.07.11, 17:24 Ales sie uczepił i jedziesz prywatą a dziewczyna napisała to co mysli wiekszość która widziała ten klip. Jest tak żenujący że problem go oglądnąc do końca. Z reguły te klipy maja byc zabawne a w tym nie ma nic smiesznego, kojarzy sie z biesiadą przy piwie i kiełbaskach w RTL2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.plock.mm.pl 07.09.11, 23:41 racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):) Kutzolandia i jej przeboje! IP: 83.142.219.* 25.07.11, 11:04 :):):):):):) Jaka kultura taka promocja! I to coś miało być Europejską Stolicą Kultury ? :):):):):) Zróbcie sobie raczej Światowy Festiwal Krupnioka z największą światową gwiazdą Mirkiem Szołtyskiem i Bercikiem jako konferansjerem :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy Re: I Andzią - bo to też jedna z tych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 11:20 DEBILEK , nadaje sie do browaru beczki kulać , a nie Ślązaków kompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiczanin Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.fucio.net 25.07.11, 11:08 Z gówna bata nie ukręcisz, nie zrobisz też z szamba perfumerii. Zaprezentowaliście całej Polsce swoje prawdziwe oblicze i teraz Wam wstyd. Jak to mówią prawda w oczy kole. Nie wiele to zmienia w postrzeganiu Was od Brynicy po Bałtyk. Znani jesteście jako zacofane Berciki, sami zrobiliście z siebie błaznów opowiadających dowcipy swą chamską grypserą. Po zabawieniu gości przestajecie być potrzebni. A i zapomniał bym o śląskim savoir-vivre tak cudnie zaprezentowanym przez Ślązaka Gustlika jedzącego jajko w majonezie. Codziennie rano dziękuje Bogu, że nie jestem Ślązakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z za Brynicy Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.fucio.net 25.07.11, 11:13 Słoma z butów :) Katowice europejską stolicą kultury :))))))))))))))))) Wybrałem się kiedyś do tej "stolicy" i wylądowałem w kinie. Filmik z delikatnym erotycznym zabarwieniem, light nic więcej. Na ekranie delikatna rozbierana scena i nagle z sali słychać okrzyk jednego z mieszkańców europejskiej stolicy kultury " BIER JĄ BO BEZ BATEK"!!!!!! Wyszedłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: 204.45.133.* 25.07.11, 11:51 Po tym klipie wstydzę się że jestem Ślązakiem. To ma być reklama jakiegoś burdelu? Jeśli takie osoby jak Kutz mają reprezentować Śląsk to ja dziękuję. Co oni sobie myślą, że każdy Ślązak to niewykształcony górnik, który po szychcie chodzi do burdelu? Coś mi się wydaje, że gdyby Śląsk miał autonomię, to rządy Ślązaków na Śląsku byłyby gorsze od rządów Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.welnowiec.net 25.07.11, 11:56 Mnie także wstyd za projekt Ślązak. Ten filmik jest żenujący, nie da się go obejrzeć do końca. Projekt Warszawiak i Trójząb były zabawne, pełne satyry. Projekt Ślązak cechuje prymitywne poczucie humoru. Wstyd, że Pan Kutz dał się w to wciągnąć. www.competia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dino Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.centertel.pl 25.07.11, 12:56 Oliwka o godz. 11,56 pisze : "Wstyd ,że Pan Kutz dał się w to wciągnąć ". Droga Oliwko Pan Kutz odwiedził Śląsk z racji zbliżającej się kampanii do Senatu RP. Wszak raz na cztery lata trzeba się przypomnieć . A że przy okazji został zaproszony na prawdziwy śląski obiad - to już inna para lakierek. Przecież w Warszawie nikt mu nie poda tak przyrządzonej rolady z kluskami i modrą kapustą jak tu na Śląsku. Dziwi tylko ,że autorom filmu nie udzielił koleżeńskiej rady na temat :"jak to się robi". I tak powstało kolejne /po serialu "Święta wojna"/ arcydzieło ośmieszające Śląsk i ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano Kutz jako artysta sie skończył 25.07.11, 13:20 a jako RASista skończy się niedługo...smutne, bo kiedyś był kimś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Kutzowi odpieprzyło od czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 13:34 jak sie zaczal z platfusami dogadywac Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Wstyd nie dym 25.07.11, 13:40 Chociaż się wpisuje w stereotyp, to trzeba przyznać, że śląskie kluski z roladą i czerwoną kapustą (nazywaną nie wiadomo dlaczego "modrą") to bardzo dobre danie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeronie Re: Wstyd nie dym IP: 195.93.251.* 25.07.11, 15:25 Modry to niebieski po ślonsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia ze Śląska Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 15:03 Myślę, że trochę Pani przesadza. Jestem ze Śląska i nie wstydzę się tego, że ktoś pokazuje kopalnie i kominy, bo myślę, że to właśnie jest dla tego regionu charakterystyczne. Pokazywanie młodzieży na ul.Mariackiej lub klubu jazzowego jako wizytówki Śląska, to niech Pani wybaczy, ale dość sztuczne i na pokaz. Moim zdaniem trzeba to traktować z dystansem i przymrużeniem oka, a nie doszukiwać się jakiejś artystycznej głębi, bo chyba nie temu to miało służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Wstyd mi za Projekt Ślązak 25.07.11, 15:14 "To jest cios w pracowników i wizjonerów z ESK, którzy próbowali przemianować Katowice w nowoczesne miasto designu i młodych ludzi, mając oczywiście na uwadze tradycję śląską, ale nadając jej nowej barwy i świeżości." Rozumiem, że to jest ten oryginalny przykład designu oraz nowej barwy i świeżości, jaką nadała autorka tradycji śląskiej w swoim komiksie? biancia.carbonmade.com/projects/2756829#4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 15:18 DNO!!! Słabo mi jak to oglądam. Można puścić pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Wstyd mi za Projekt Ślązak IP: *.fucio.net 25.07.11, 15:42 Od Brynicy aż po Bałtyk w kablówkach mamy TVP Kultura, a na Śląsku tego kanału nie ma jest za to TVP Chamstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś