Gość: Mr. Normalny IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 12:53 Ino żeby spiętrzenie nie powstało i nie zalało naszych przyjaciół zza rzeki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erno gero Re: Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Bryn IP: *.com.pl 09.02.12, 13:15 Autonomiczna samowola budowlana. Jakby tam jeszcze poprowadzić autobana to mielibyśmy kolejny cud w zielonej wyspie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Bryn 09.02.12, 13:26 "Bul" Komorowski będzie zachwycony, w końcu ktoś go posłuchał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.piekary.net 09.02.12, 13:28 nie można tego zrobić My tu a Zagłębioki tam . Zresztą zagłebiok jest inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.12, 13:32 tzw:pisowski skrot myslowy,hehe,maja poczucie humoru karlusy z RAS-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ciemnota IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 14:14 Jak zwykle ciemniaki słowa Komorowskiego dosłownie, bo poczucie humoru ich nie posądzam. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: ciemnota 09.02.12, 15:16 Najpierw naucz się pisać, później oceniaj intencje i inteligencję innych, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: ciemnota IP: *.zone4.bethere.co.uk 06.04.12, 10:53 To wlasnie jest caly RAS, problemy z rozumieniem wypowiedzi innych i rzeczywostosci ich otaczajacej. Powiedzcie im ze Hitler zmartwychwstal to tez uwierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Bul komoruski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 14:32 i wszystko jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek To jo biera nadgranaty i wom to... 09.02.12, 14:51 ... zasypanie Brynicy wypiernicza w luft! gorol zawsze bydzie mi wrogiem nr 1! I to gańba je z gorolem bruderszafta trinkować! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: To jo biera nadgranaty i wom to... 09.02.12, 15:09 rojberek napisała: > ... zasypanie Brynicy wypiernicza w luft! gorol zawsze bydzie mi wrogiem nr 1! > I to gańba je z gorolem bruderszafta trinkować! Ganba to jes ze gupim Slonzokiym sie zadowac. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano niestety, arnoldzie, wasz elektorat nie dorósł 10.02.12, 17:37 do głębi intelektu grupy trzymającej władze w RAŚ...te prostaki rozumieją tylko hasło typu: pierońskie gorole wypie...c za Brynica ! pomysł z zasypywaniem Brynicy rzekomo na apel Komorowskiego jest dla nich zbyt subtelny... Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: niestety, arnoldzie, wasz elektorat nie dorós 10.02.12, 19:02 No ale ty jestes tu znany i slynny z twojej "subtelnosci". Spadaj subtelny padalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano weź i possij się sam... 11.02.12, 16:18 przyniesie ci to ulgę w bólu bycia "prawdziwym " Ślązakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAGŁĘBIAK Re: To jo biera nadgranaty i wom to... IP: *.zamek.net.pl 09.02.12, 16:33 To przyjedź cwaniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris do gorolowic? IP: 41.201.57.* 09.02.12, 23:28 a po co by tam miol niby przyjyzdzac, do tyj zapyzialyj dziury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiczanin Re: To jo biera nadgranaty i wom to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 19:46 jeśli piszesz po Polsku to prosze o tłumaczenie bo bełkotu nie rozumiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: To jo biera nadgranaty i wom to... 10.02.12, 19:03 Polakowskij Iwaniczu Iwanie: czwarte slowo w jezyku polskim pisze sie z malej. Odpowiedz Link Zgłoś
borsztajn Re: To jo biera nadgranaty i wom to... 09.02.12, 23:11 Rojberek, kiej chcesz godać po ślunsku, to niy "nadgranata" ino "handgranata". Nojprzud sie wybilduj we ślunskij godce, cobyś nom twoim fanatyzmem gańby nie przynosił. Eś gorszy o'd gorola giździe! Majom gorole recht, co i między Ślunzokami sm pieronowe soronie a paciuloki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Te granaty to masz od Hitlera? Przez takich durni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 07:47 ... Przez takich durni jak ty są te animozje. Młodzi, normalni ludzie po obu stronach na dobrą sprawę nie wiedzą o co chodzi. Tylko kibole pielęgnują tą "kulturę". ... "Miasto Ogrodów" psia krew. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Te granaty to masz od Hitlera? Przez takich d 10.02.12, 19:07 > Młodzi, normalni ludzie po obu stronach na dobrą sprawę nie wiedzą o co chodzi. Ja, mode guptoki, gupole i gupieloki, zaprogramowane w polskich szkolach. A u wos w purpurowym zaglymbiu niyino mode - nikt niy mo pojyncio lo niczym, wykorzynione, wykolyjone iwany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR! Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.12, 15:15 Komorowski to obcy agitator i bardzo glupi populista. > Historii nie da się zmienić, ona w nas żyje, nas tworzy w dalszym ciągu. Ale to zdanie akurat dwurecznie podpisuje. I dlatego: poglebic, poglebic, poszerzyc !!!!!!!!!!!! A jak juz zasypujecie - to niech sie najpierw Komorowski do niej polozy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR! Re: Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Bryn IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.12, 15:16 Ale happening popieram, przynajmniej bydzie glosno, tysz na ogólnopolskich zajtach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeronie Re: Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Bryn IP: 195.93.251.* 09.02.12, 17:18 Dla Komorowskiego Brynica to symbol zaborów? A zabory zaczęły się w XIV wieku? Łączę się w bulu z tym ignorantem historycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Śląsk Pod Kraków , ŚLĄSK POD Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 17:20 zASYPUJCIE , pójdzie raś na wschód , przejdziem Brynicę , będziem ślazakami pod Tatrami , Będziem siedzieć na Łysicy ================================= głupota najlepszej Brynickiej Wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Lecz się synek IP: *.multimo.pl 09.02.12, 22:14 Widzę, że jesteś zbyt mało bystry, aby dostrzec ironię tego happeningu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: Lecz się synek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 18:26 Ale mamy zabawę ślązacy wybierają się na Łysą Górę - byle ich nie zwiało Śląsk czy Świętokrzyskie Wszystko na Ś.. -na ś ściema , śmiech , ściek , ściepa , śmietnik , świnia , ślepota , ślędź , śmietnik , śmierdzieć ,śpiacy świerzb , świntuch , świństwo, i na koniec światłość która was oświeci Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Lecz się synek 10.02.12, 19:08 Teee, mal(o)p-a: dugos nad tym siedziol ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celnik ;) Granica była, jest i niech pozostanie! IP: *.zamek.net.pl 09.02.12, 17:50 Granica Zagłębiowsko-Śląska wikizaglebie.pl/wiki/Granica_Zag%C5%82%C4%99biowsko-%C5%9Al%C4%85ska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mce/sc Bardzo chciałbym wierzyć że RAŚ ma dobre intencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 18:10 Fajna inicjatywa. Bardzo popieram. Życzę wszystkim normalności. Zwykły Człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Bardzo chciałbym wierzyć że RAŚ ma dobre inte IP: *.1000lecie.pl 09.02.12, 20:17 Nie ma co, to może być "ciekawe happeningowe przedsięwzięcie", owo symboliczne zasypywanie rzeki Brynicy .[???] Niedawno były tam problemy z zagrożeniem powodziowym, kiedy jej stan wód się podniósł prawie aż pod ochronne wały. Tej rzeki, która toczy swoje wody aż od... Kozłowej Góry - nic nie powstrzyma. Jak ją zakopiecie, to zrobi się dupne rozlewisko pomiędzy miastami Górnego Śląska i Zagłębia. Może o TO właśnie RAŚ'iowi chodzi?!... ;-)))))))))))))))))) (HKP) ... www.youtube.com/watch?v=6wwSdjxv228&feature=related www.youtube.com/watch?v=5fSf8dd9U-o&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huop rozumiem,że RASie chcą włączyć Silesie do Zagłębia IP: *.2-0.pl 09.02.12, 20:08 bo innej opcji tu nie widzę. Skoro Ślązacy kopią w tej rzece, to znaczy że oni się do Zagłębia umizgują a nie odwrotnie. "Przyjaźń śląska-dąbrowska będzie kwitła zawsze" - tylko według tego filozofa który to powiedział, to ta przyjaźń ma być pod szyldem "województwo śląskie" albo "Silozja". Na to w Zagłębiu zgody nie będzie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: rozumiem,że RASie chcą włączyć Silesie do Zag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 20:52 "województwo śląskie" albo "Silozja". Na to w Zagłębiu zgody nie będzie nigdy.""<<<<< uwazasz ze bedziemy was o co kolwiek pytac ? Milego wieczorka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Level Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.zamek.net.pl 09.02.12, 20:52 A może jedleckiego lepiej zakopcie. Jednego głupiego mniej przynajmniej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.joynet.3s.pl 09.02.12, 21:38 Dobry pomysł na ignorancję pana prezydenta. Zagłębiacy zakopujcie od swojej strony, przyłączcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pol wszak Brynica to granica dawnej Rzplitej! IP: 93.159.164.* 09.02.12, 21:45 jakie rozbiory? Brynica była zawsze granicą Rzeczpospolitej Polsko-Litewskiej - podobno jak twierdzą w KOngresówce lokalnej potęgi. To chyba symbol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Painter Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.12, 22:24 Oj dzieciaczki wychowane na bronxie, spokój!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak1953 Koniec pruskiego zaboru na Śląsku... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 22:42 czas porzucić wychowanie narzucone nam przez pruskiego zaborcę na Śląsku i przyjąć ideały jaśnie nam panującego prezydenta Bronisława Komorowskiego-Bul, którego rodzinę osadził na śląskiej ziemi największy XX-to wieczny twórca historii Polski Josif Dżugaszwili, sympatykom znany jako Józef Stalin, wielki przyjaciel narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Koniec pruskiego zaboru na Śląsku... 10.02.12, 19:10 "Koba" + "Komor" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BS Zabory? IP: 83.238.5.* 09.02.12, 22:56 Jakie zabory? Moze u szanownego pana prezydenta na Litwie to i byly jakies zabory, ale u nas na Slasku zadnych zaborow nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Bo wielga dzieli nas Brynica lalalalalalalala :) IP: *.play-internet.pl 10.02.12, 08:24 Sialalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.12, 15:29 PRAWDZIWYCH HANYSÓW JUŻ NIEMA , SĄ TYLKO BUROKI Z KIELECKIEGO LUBELSKIEGO I BIAŁOSTOCKIEGO, PRZEPIS ZAGŁĘBIOWSKI NA BIGOS - KAPUSTY MISA I ŁEB Z HANYSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc, jo Re: Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Bryn IP: *.plastcom.pl 11.02.12, 10:23 Niy wyobrażom sie przijaźni Ślonsko Zagłymbiowskij. To tak jakby na odciskach nosić pora nomerow za ciasne szczewiki na "chama"' lewy na prawo, prawy na lewo obleczony... Zgroza. Jak jusz ino widza te gymby w "jejich" autobusach ... Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano z pewnością ty masz nordycką czaszkę... 11.02.12, 16:54 jeszcze tylko tatuaż pod pachą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubr Ja chce do RASiu IP: *.zone4.bethere.co.uk 06.04.12, 10:46 Ja pochodze spod Bialegostoku, ale chcialbym przyjechac na Slask i do RAS sie zapisac. Jakie sa szanse ze mnie przyjma? Czytam tu na wyborczej ze przyjmuje kto tylko zechce wstapic wiec ja tez mam szanse pytanie tylko jaka? No i chcialbym tez od samego poczatku sie tez godki uczyc, bo jak mam byc prawdzxiwym Slunzokiem to bez godki ani rusz a w szczegolnosci jak sie jest aktywnym czlonkiem RASiu, a ja chcialbym byc bardzo aktywnym. Skoro poprzednicy lidera RASiu pana Gorzelnika pochodza spod Przemysla, to ja tez mam duze szanse, byc moze jak sie wykaze to w przyszlosci przejme przywodztwo w RASiu. Kto wie jakie mam szanse na to i na szybka nauke godki, chcialbym nadmienic ze mam zdolnosci do jezykow obcych. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Ja chce do RASiu IP: *.static.sitel.net.pl 06.04.12, 11:15 Tak...zapraszamy, możesz zubro_Franiu,a chałupa u p. Sznajdera w Sosnowcu już bracie czeka na ...cie! pl-pl.facebook.com/RuchAutonomiiZaglebia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasista Ja chce do RASiu...no to składaj papiery. IP: *.play-internet.pl 06.04.12, 11:25 www.youtube.com/watch?v=Iw0-NQTq5FQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubr Re: Ja chce do RASiu IP: *.zone4.bethere.co.uk 06.04.12, 13:18 Jak na razie otrzymalem dwie odpowiedzi, niestety nie sa one zachecajace, a nawet wrecz wyczuwam w nich niechec do moich zamiarow. Czyzby RAS nie byl organizacja chcaca przyjmowac ludzi z zewnatrz? Gorzelnika przodkowie pochodza z pod Przemysla, wiec dlaczego spod Bialegostoku nie chcecie przyjmowac? A moze Przemysl tez wchodzi w sklad Sunska, moze mi ktos wyjasnic? Chcialbym tez nadmienic ze mam wyjatkowe zdolnosci do malowania roznych napisow na scianach budynkow ktore jeszcze nie zostaly zdewastowane, wiec na pewno w srodowisko RASiu szybko bym sie wtopil, juz nawet tak sobie w domu na scianach pokoku prakrykuje napisy "gorole raus", i zaraz zamalowuje zeby znajomi nie widzieli, ale wprwey przez to szybko nabywam, i powinienem sie szybko w srodowisku RAS-iu zasymilowac. Na pewno jest wiecej dzisiejszych czlonkow RASiu ktorych przodkowie nie pochodza ze Slunska wiec jedna osoba w ta lub w druga strone nie zrobi roznicy. Moge tez obiecac ze sam bede sie jezyka slunskiego uczyl i nie bede prosil Pastwa Polskiego o uznanie tego jezyka jako jezyk regionalny bo to tylko by pokazywalo ze mnie nie chce sie tak naprawde samowolnie uczyc jezyka slunskiego i go kultywowac tylko chce rzad polski azeby mi za to placil i zmuszal mnie ustawowo do nauki jezyka slunskiego i kultywowania slaskiej kultury. Ja taki lewiwy nie jestem jak ci wszyscy z RAS-iu ja sam, z wlasnej woli bede sie slunskiego uczyl. Jakie mam sznse na dostanie sie do RASiu, chyba od razu widac ze chce byc lepszy od wszystkich dotychczasowych RASistow, z Gorzelnikiem wlacznie. Jak juz mowielm chce byc taki dobry ze daje sobie 5 lat na przejecie strow w partii RAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierdyklesXXXIX zubro_Franiu chce do RASiu..ale rozlicz sie IP: *.static.sitel.net.pl 06.04.12, 14:07 się z matką. A wniosek skieruj najpierw do RAZ , krajanów twojej z parafii; oni ci udzielą porady. www.youtube.com/watch?v=VKh1iWpmvc4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubr Re: zubro_Franiu chce do RASiu..ale rozlicz sie IP: *.zone4.bethere.co.uk 06.04.12, 17:51 Przeciez Gorzelik wyraznie mowi ze RAS i Autonomia Slaska jest dla wszystkich , nie tylko dla rdzennych mieszkancow Slaska ale tez dla przyjezdnych, wiec chyba problemu mial nie bede. Co o tym sadzicie? Prosze o szczere odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: zubro_Franiu chce do RASiu..ale rozlicz sie IP: *.play-internet.pl 06.04.12, 18:21 zubru..ty zapytaj swojej matki, tej od ....wyrąbanego lasu, skoro nie ufasz Ruchowi Autonomii Zagłębia. Poza tym....masz problem, to skocz na nieszpór albo na piwo i pogadaj z krajanami, z obrazka.....górnikami, co wydobywają opał w Zagłębiu www.youtube.com/watch?v=WMUlLi-KJfc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polski Ślązak No nie uwierzymy! IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 09:05 Trudno im wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polski Ślązak Nie uwierzycie! Autonomiści chcą zakopać Brynicę IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 20:16 No dalej nie wierzymy! Odpowiedz Link Zgłoś