Dodaj do ulubionych

RAŚ urządzi happening dla GUS-u

15.02.12, 12:33
I jak tu nie lubic ekipy z RAS:)
Obserwuj wątek
    • Gość: krepel Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 13:14
      Byda tam jutro!
    • Gość: Sfinx.Slask RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: 212.160.172.* 15.02.12, 13:27
      "...prezes GUS poinformował, że wyniki spisu będą dostępne dopiero w drugiej połowie roku..." - ile czasu może zająć obróbka danych zebranych w sposób elektroniczny ? Jak widać co najmniej 1,5 roku - po co w Polsce informatyzacja ???

• Gość: erno gero Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.com.pl 15.02.12, 13:37
        Informatyzacja w Polsce jest po to, żeby mogło powstać odpowiednie ministerstwo :-)
      • Gość: anty pol Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: 93.159.164.* 15.02.12, 13:39
        sama obróbka danych to pikuś - niestety trzeba je także dostosować do aktualnej linii społeczno-politycznej jedynie słusznej warszawskiej władzy - a to niestety wymaga już czasu bo nie tak łatwo i nie da się zrobić tylko "elektronicznie". to już nie czasy referendum z 1946 - teraz władza musi się wykazać większą finezją. a to wszystko potrzebuje czasu.
        • Gość: Byno Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 14:15
          zato jak juz bydom mieli wyniki,to hohoho...Slozokow wcale nie bydzie abo bydom na minusie
          • Gość: stary krepel Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.esilco.pl 15.02.12, 14:33
            Na mojej ulicy (Chorzów Stary) żadnego spisu nie było, ja spisałem sie przez internet, ale reszta nie. Skąd więc będą mieli dane?
            • Gość: ? po co dane? IP: 93.159.164.* 15.02.12, 14:42
              skoro wyniki i tak z góry znane?
    • Gość: dwujajowy Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 14:11
      > zjydz krepla
      Ten dopelniacz, to juz polonizm.
      Poprawnie by bylo: zjydz krepel.

Ale egal, akcja popjyrom, pyrsk.
      • Gość: dwujajcowy, mniam Re: Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 14:14
        Chodzi mi o to, ze to raczej nienaturalny, sztuczny, niezgrabny, nieprzyjemny polonizm. Takie troche "rozwodnienie" czy rozmycie oryginalu. A tak, to oczywiscie polonizmów, germanizmów, bohemizmów itd. cala masa.
        • Gość: Byno Re: Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 17:51
          to zjedz koloczka abo bryjtka ale nie maruc
          • Gość: ale jaja Re: Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 18:06
            marud,. hopie, marudz :)
            • artjomka Re: Ja tylko tak formalnie : 16.02.12, 13:01
              Gość portalu: ale jaja napisał(a):

> marud,. hopie, marudz :)

Tak po prowdzie - to pedziou bych njy wynokfiej - a niy niy maruc. Ale "maruda" momy tysz w naszy godce
              Pyrsk!
              • pit-zeolit Za ten bełkot Gymbalski 16.02.12, 22:30
                artjomka napisał:

> Gość portalu: ale jaja napisał(a):
                >
                > > marud,. hopie, marudz :)
                >
                > Tak po prowdzie - to pedziou bych njy wynokfiej - a niy niy maruc. Ale "maruda"
                > momy tysz w naszy godce
                > Pyrsk!

.....mosch kara obsrańcu. A kaka uono budiet, to ty charascho wiysch. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta katoryj rehtoorym we Uoberszlyzjen jest.Bud gatow Marjan.

Parsk

Bud gatow MARIAN
    • jacgg [...] 15.02.12, 16:44
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Kwaretka Re: Głos Małego Ślązaka IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 17:33
        Głos Ślązaczki:

www.youtube.com/watch?v=lE_Xq8frN10

Normalny Ślazak nie wie co to jest "ćwiortka", nigdy nie nazwie też dziadem Opy/Starzika.

Kwaretka
    • czornefuzekle Z przecieków wiadomo 15.02.12, 18:26
      że będzie coś bombowego, warto pojawić się o 16:00 w okolicach katowickiego rynku.
      • erka-4 łoł... 16.02.12, 10:36
        ...czyzby VI powstanie ? no to muszę łapać za sikawkę i w zarodku gasić bo inaczej ta moja Polska zginie w żarze śląskiego ogniska.
        • rico-chorzow Re: łoł... 16.02.12, 18:05
          erka-4 napisał:

> ...czyzby VI powstanie ? no to muszę łapać za sikawkę i w zarodku gasić bo inac
          > zej ta moja Polska zginie w żarze śląskiego ogniska.

To tylko na naszym śląskim węglu,zacofanie zacofaniem,dobrze rozumiem,chyba?,Polacy znacie już czy przecież hubkę i krzemień,albo nie wiecie co kradliście z Sląska i jak okradaliście Sląsk,Slązaków?
          • erka-4 złodzieje... 17.02.12, 10:37
            ...złodzieje,złodzieje,ale my "som" katolicy i otrzymaliśmy odpust zupełny.
    • rico-chorzow Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u 15.02.12, 18:57
      arnold7 napisał:

> I jak tu nie lubic ekipy z RAS:)
      >
      >

Brawo RAS!!!,a GUS to znowu polska instacja dupowatości i tch(ó)rzowstwa polskiego,nic nowego,ot - polskość Polaków -.
    • Gość: Walenty Fojkis Będzię prostestował cały "naród ślaski" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 09:49
      Pewnie będzie kolejny sukces RAŚ. Padnie kolejny rekord frekfencji: 40 +1 protestujących.
      Przyjdzie nam utrzymywać ten "naród" i płacić za naukę "języka" tego "naródu" ?
      Po ogłoszeniu danych przez GUS będą zaraz zaprzańcy protestować przed Sejmem, aby zarejstrować "język śląski" i wyciągną łapska po dotacje dla "narodu śląskiego". To się RAŚ upasie... na "warszawskiej kasie"...
      • artjomka Re: Będzię prostestował cały "naród ślaski" ? 16.02.12, 13:12
        Ja Walynty!
        Jak nos ejscie tela czasu cyckali - to teroski musicie nos "uczimywac"!
        A tak po prowdzie - to fto kogo uczimywou? Za kogo piniondze zbudowaliscie sie Gdynia, a potym "potynga ekonomiczno" - zwano PRL?
        Pyrsk!
        • pit-zeolit Gymbalski !! 16.02.12, 22:41
          artjomka napisał:

> Ja Walynty!
          > Jak nos ejscie tela czasu cyckali - to teroski musicie nos "uczimywac"!
          > A tak po prowdzie - to fto kogo uczimywou? Za kogo piniondze zbudowaliscie sie
          > Gdynia, a potym "potynga ekonomiczno" - zwano PRL?

Napewno nie za tfoje bejmy ciulu. A za eta szto pociskosch gupoty mosch kara, bolschaja kara herr dohtoor. Ciełaja ukrainskaja siemia dohtoora Gorzelika spode Pramyśla budiet zwanit w tawju giermanskuju kwartiru we Recklinghausen. Eta budiet bolsche niż sorok tieliefonow. I potomu nie zawracej rzici giermanskom policmajstrom, gorolskom terrorist-attakom na tiebia, ani snajut szto ty schloonzackij ciul i majut tiebia głuboka w swaich giermanskich dup...ch. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta, katoryj rehtoorym jest we Uoberschlysien. Bud gatow Marjan, a teroski posuchej spiywki uod waschygo dohtoora Mjoda.
          www.youtube.com/watch?v=wYbtpYw47Q4&feature=related
          Echte dojczoberszlezjer wejlujom we Rajchu DOJCZENACJONALDEMOKRATEN!!!

Parsk

• Gość: Kwaretka Re: Gymbalski !! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 22:44
            Napewno nie za tfoje bejmy ciulu. A za eta szto pociskosch gupoty mosch kara, bolschaja kara herr dohtoor. Ciełaja ukrainskaja siemia dohtoora Gorzelika spode Pramyśla budiet zwanit w tawju giermanskuju kwartiru we Recklinghausen. Eta budiet bolsche niż sorok tieliefonow. I potomu nie zawracej rzici giermanskom policmajstrom, gorolskom terrorist-attakom na tiebia, ani snajut szto ty schloonzackij ciul i majut tiebia głuboka w swaich giermanskich dup...ch. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta, katoryj rehtoorym jest we Uoberschlysien. Bud gatow Marjan, a teroski posuchej spiywki uod waschygo dohtoora Mjoda.
            www.youtube.com/watch?v=wYbtpYw47Q4&feature=related
            Echte dojczoberszlezjer wejlujom we Rajchu DOJCZENACJONALDEMOKRATEN!!!

Dlaczego pan tak bełkocze?

Kwaretka
            • pit-zeolit Re: Gymbalski !! 16.02.12, 22:50
              >
              > Kwaretka

Zapytaj pan szlyzjerów.
              • Gość: Kwaretka Re: Gymbalski !! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 23:10
                >
                > Kwaretka

Zapytaj pan szlyzjerów.

No cóż, jeśli przyprawiła Ci rogi ze Ślązakiem, to może wina była po Twojej stronie?
                Kobiety są raczej stałe w uczuciach, ale zawsze wolą uczucia od bełkotu, którym epatujesz być może również w życiu codziennym. Zmień się trochę, spróbuj jeszcze raz.

Kwaretka
                • pit-zeolit Re: Gymbalski !! 16.02.12, 23:23
                  Ślązak to nie szlyzjer..
                  • Gość: Kwaretka Re: Gymbalski !! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 23:26
                    Ślązak to nie szlyzjer..

Może pozostawisz ocenę Ślazakom/Slonzokom/Slezanom/Silesianom/Schlesierom

Chyba nie jesteś stąd.

Kwaretka

• pit-zeolit Re: Gymbalski !! 16.02.12, 23:30
                      Pewnie, ukrainiec Gorzelik to jest najlepszy recenzent. Bo jest welt majstrym we sraniu na Polskę na odległość.
    • erka-4 RAŚ urządzi happening dla GUS-u 16.02.12, 10:30
      cytat;
      na zachętę zapowiadają, że uczestników będą częstować pączkami

...zaś będzie okazja podliczyć swój osobowy zasób ale coś mi sie wydaję,że więcej tam przyjdzie tych wyglodzonych śląskich kloszardów i oni autonomiczną frekfencję podniosą.
      Zarażliwe jest to przekupstwo,czy te paczki podawane będa w kopercie ze stosownym załącznikiem.może też dałbym sie skusić,wszak należy brać przykład z mądrzejszych.

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/korupcja;w;niemczech;powszechna;i;kosztowana,139,0,708235.html
    • Gość: lizo_pitok Muyczna oprawa na happening dla GUS-u IP: *.static.sitel.net.pl 16.02.12, 11:56
      www.youtube.com/watch?v=rSYFEnlJmSc&feature=related
    • pit-zeolit A proces o obraze schloonckiego narodu wygroueś ? 16.02.12, 20:03
      Pietraschynski siedzi czy dalij tyn goroll na was sr...o. ?
      • Gość: lizo_pitok to ty pitoku ze_ZOO czy rinny pirzasty... IP: *.static.sitel.net.pl 16.02.12, 21:19
        www.youtube.com/watch?v=pCIxGz4ZjTo&feature=related
        • pit-zeolit [...] 16.02.12, 21:26
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ŁowcaKretynów pitu_miłych snów IP: *.static.sitel.net.pl 16.02.12, 22:44
            www.youtube.com/watch?v=-Cs6h44A_Q4&feature=related
            • pit-zeolit Wzajemnie 16.02.12, 23:14
              www.youtube.com/watch?v=LsSbdX1ilFk
    • Gość: Wilim-owski RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.12, 23:45
      Wielkie brawa dla RAS.

Ale, w tym przypadku tutaj, nie mniejsze dla tutejszego Admina-Cenzora. :)
      Cza zwalczac brzydkich polakowców, tak jest !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka