arnold7 15.02.12, 12:33 I jak tu nie lubic ekipy z RAS:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krepel Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 13:14 Byda tam jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sfinx.Slask RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: 212.160.172.* 15.02.12, 13:27 "...prezes GUS poinformował, że wyniki spisu będą dostępne dopiero w drugiej połowie roku..." - ile czasu może zająć obróbka danych zebranych w sposób elektroniczny ? Jak widać co najmniej 1,5 roku - po co w Polsce informatyzacja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erno gero Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.com.pl 15.02.12, 13:37 Informatyzacja w Polsce jest po to, żeby mogło powstać odpowiednie ministerstwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pol Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: 93.159.164.* 15.02.12, 13:39 sama obróbka danych to pikuś - niestety trzeba je także dostosować do aktualnej linii społeczno-politycznej jedynie słusznej warszawskiej władzy - a to niestety wymaga już czasu bo nie tak łatwo i nie da się zrobić tylko "elektronicznie". to już nie czasy referendum z 1946 - teraz władza musi się wykazać większą finezją. a to wszystko potrzebuje czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 14:15 zato jak juz bydom mieli wyniki,to hohoho...Slozokow wcale nie bydzie abo bydom na minusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary krepel Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.esilco.pl 15.02.12, 14:33 Na mojej ulicy (Chorzów Stary) żadnego spisu nie było, ja spisałem sie przez internet, ale reszta nie. Skąd więc będą mieli dane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? po co dane? IP: 93.159.164.* 15.02.12, 14:42 skoro wyniki i tak z góry znane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwujajowy Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 14:11 > zjydz krepla Ten dopelniacz, to juz polonizm. Poprawnie by bylo: zjydz krepel. Ale egal, akcja popjyrom, pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwujajcowy, mniam Re: Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 14:14 Chodzi mi o to, ze to raczej nienaturalny, sztuczny, niezgrabny, nieprzyjemny polonizm. Takie troche "rozwodnienie" czy rozmycie oryginalu. A tak, to oczywiscie polonizmów, germanizmów, bohemizmów itd. cala masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 17:51 to zjedz koloczka abo bryjtka ale nie maruc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Ja tylko tak formalnie : IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 18:06 marud,. hopie, marudz :) Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Ja tylko tak formalnie : 16.02.12, 13:01 Gość portalu: ale jaja napisał(a): > marud,. hopie, marudz :) Tak po prowdzie - to pedziou bych njy wynokfiej - a niy niy maruc. Ale "maruda" momy tysz w naszy godce Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Za ten bełkot Gymbalski 16.02.12, 22:30 artjomka napisał: > Gość portalu: ale jaja napisał(a): > > > marud,. hopie, marudz :) > > Tak po prowdzie - to pedziou bych njy wynokfiej - a niy niy maruc. Ale "maruda" > momy tysz w naszy godce > Pyrsk! .....mosch kara obsrańcu. A kaka uono budiet, to ty charascho wiysch. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta katoryj rehtoorym we Uoberszlyzjen jest.Bud gatow Marjan. Parsk Bud gatow MARIAN Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg [...] 15.02.12, 16:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwaretka Re: Głos Małego Ślązaka IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 17:33 Głos Ślązaczki: www.youtube.com/watch?v=lE_Xq8frN10 Normalny Ślazak nie wie co to jest "ćwiortka", nigdy nie nazwie też dziadem Opy/Starzika. Kwaretka Odpowiedz Link Zgłoś
czornefuzekle Z przecieków wiadomo 15.02.12, 18:26 że będzie coś bombowego, warto pojawić się o 16:00 w okolicach katowickiego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 łoł... 16.02.12, 10:36 ...czyzby VI powstanie ? no to muszę łapać za sikawkę i w zarodku gasić bo inaczej ta moja Polska zginie w żarze śląskiego ogniska. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: łoł... 16.02.12, 18:05 erka-4 napisał: > ...czyzby VI powstanie ? no to muszę łapać za sikawkę i w zarodku gasić bo inac > zej ta moja Polska zginie w żarze śląskiego ogniska. To tylko na naszym śląskim węglu,zacofanie zacofaniem,dobrze rozumiem,chyba?,Polacy znacie już czy przecież hubkę i krzemień,albo nie wiecie co kradliście z Sląska i jak okradaliście Sląsk,Slązaków? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 złodzieje... 17.02.12, 10:37 ...złodzieje,złodzieje,ale my "som" katolicy i otrzymaliśmy odpust zupełny. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: RAŚ urządzi happening dla GUS-u 15.02.12, 18:57 arnold7 napisał: > I jak tu nie lubic ekipy z RAS:) > > Brawo RAS!!!,a GUS to znowu polska instacja dupowatości i tch(ó)rzowstwa polskiego,nic nowego,ot - polskość Polaków -. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walenty Fojkis Będzię prostestował cały "naród ślaski" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 09:49 Pewnie będzie kolejny sukces RAŚ. Padnie kolejny rekord frekfencji: 40 +1 protestujących. Przyjdzie nam utrzymywać ten "naród" i płacić za naukę "języka" tego "naródu" ? Po ogłoszeniu danych przez GUS będą zaraz zaprzańcy protestować przed Sejmem, aby zarejstrować "język śląski" i wyciągną łapska po dotacje dla "narodu śląskiego". To się RAŚ upasie... na "warszawskiej kasie"... Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Będzię prostestował cały "naród ślaski" ? 16.02.12, 13:12 Ja Walynty! Jak nos ejscie tela czasu cyckali - to teroski musicie nos "uczimywac"! A tak po prowdzie - to fto kogo uczimywou? Za kogo piniondze zbudowaliscie sie Gdynia, a potym "potynga ekonomiczno" - zwano PRL? Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Gymbalski !! 16.02.12, 22:41 artjomka napisał: > Ja Walynty! > Jak nos ejscie tela czasu cyckali - to teroski musicie nos "uczimywac"! > A tak po prowdzie - to fto kogo uczimywou? Za kogo piniondze zbudowaliscie sie > Gdynia, a potym "potynga ekonomiczno" - zwano PRL? Napewno nie za tfoje bejmy ciulu. A za eta szto pociskosch gupoty mosch kara, bolschaja kara herr dohtoor. Ciełaja ukrainskaja siemia dohtoora Gorzelika spode Pramyśla budiet zwanit w tawju giermanskuju kwartiru we Recklinghausen. Eta budiet bolsche niż sorok tieliefonow. I potomu nie zawracej rzici giermanskom policmajstrom, gorolskom terrorist-attakom na tiebia, ani snajut szto ty schloonzackij ciul i majut tiebia głuboka w swaich giermanskich dup...ch. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta, katoryj rehtoorym jest we Uoberschlysien. Bud gatow Marjan, a teroski posuchej spiywki uod waschygo dohtoora Mjoda. www.youtube.com/watch?v=wYbtpYw47Q4&feature=related Echte dojczoberszlezjer wejlujom we Rajchu DOJCZENACJONALDEMOKRATEN!!! Parsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwaretka Re: Gymbalski !! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 22:44 Napewno nie za tfoje bejmy ciulu. A za eta szto pociskosch gupoty mosch kara, bolschaja kara herr dohtoor. Ciełaja ukrainskaja siemia dohtoora Gorzelika spode Pramyśla budiet zwanit w tawju giermanskuju kwartiru we Recklinghausen. Eta budiet bolsche niż sorok tieliefonow. I potomu nie zawracej rzici giermanskom policmajstrom, gorolskom terrorist-attakom na tiebia, ani snajut szto ty schloonzackij ciul i majut tiebia głuboka w swaich giermanskich dup...ch. Pazdrawliaj swajego brudera Julka musikanta, katoryj rehtoorym jest we Uoberschlysien. Bud gatow Marjan, a teroski posuchej spiywki uod waschygo dohtoora Mjoda. www.youtube.com/watch?v=wYbtpYw47Q4&feature=related Echte dojczoberszlezjer wejlujom we Rajchu DOJCZENACJONALDEMOKRATEN!!! Dlaczego pan tak bełkocze? Kwaretka Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Gymbalski !! 16.02.12, 22:50 Dlaczego pan tak bełkocze? > > Kwaretka Zapytaj pan szlyzjerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwaretka Re: Gymbalski !! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 23:10 Dlaczego pan tak bełkocze? > > Kwaretka Zapytaj pan szlyzjerów. No cóż, jeśli przyprawiła Ci rogi ze Ślązakiem, to może wina była po Twojej stronie? Kobiety są raczej stałe w uczuciach, ale zawsze wolą uczucia od bełkotu, którym epatujesz być może również w życiu codziennym. Zmień się trochę, spróbuj jeszcze raz. Kwaretka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwaretka Re: Gymbalski !! IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 23:26 Ślązak to nie szlyzjer.. Może pozostawisz ocenę Ślazakom/Slonzokom/Slezanom/Silesianom/Schlesierom Chyba nie jesteś stąd. Kwaretka Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Gymbalski !! 16.02.12, 23:30 Pewnie, ukrainiec Gorzelik to jest najlepszy recenzent. Bo jest welt majstrym we sraniu na Polskę na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 RAŚ urządzi happening dla GUS-u 16.02.12, 10:30 cytat; na zachętę zapowiadają, że uczestników będą częstować pączkami ...zaś będzie okazja podliczyć swój osobowy zasób ale coś mi sie wydaję,że więcej tam przyjdzie tych wyglodzonych śląskich kloszardów i oni autonomiczną frekfencję podniosą. Zarażliwe jest to przekupstwo,czy te paczki podawane będa w kopercie ze stosownym załącznikiem.może też dałbym sie skusić,wszak należy brać przykład z mądrzejszych. www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/korupcja;w;niemczech;powszechna;i;kosztowana,139,0,708235.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizo_pitok Muyczna oprawa na happening dla GUS-u IP: *.static.sitel.net.pl 16.02.12, 11:56 www.youtube.com/watch?v=rSYFEnlJmSc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit A proces o obraze schloonckiego narodu wygroueś ? 16.02.12, 20:03 Pietraschynski siedzi czy dalij tyn goroll na was sr...o. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizo_pitok to ty pitoku ze_ZOO czy rinny pirzasty... IP: *.static.sitel.net.pl 16.02.12, 21:19 www.youtube.com/watch?v=pCIxGz4ZjTo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit [...] 16.02.12, 21:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁowcaKretynów pitu_miłych snów IP: *.static.sitel.net.pl 16.02.12, 22:44 www.youtube.com/watch?v=-Cs6h44A_Q4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilim-owski RAŚ urządzi happening dla GUS-u IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.12, 23:45 Wielkie brawa dla RAS. Ale, w tym przypadku tutaj, nie mniejsze dla tutejszego Admina-Cenzora. :) Cza zwalczac brzydkich polakowców, tak jest ! Odpowiedz Link Zgłoś