Gość: Mag Osiedle to nie tylko Spoldzielnia IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 19:27 W ten sposob zablokowali miejsca parkingowe mieszkacow blokow npkomunalnych, zostalo pare miejsc podblokiem resza miejsca przejela spoldzielnia. Co na to urzad miasta? Chba tez powinien dbac o swoich platnikow, a nie tylko sciagac czynsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweq Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 19:43 I bardzo dobrze - masz samochód, to płać! Dlaczego osoby nieposiadające samochodów mają fundować zmotoryzowanym darmowe miejsca parkingowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eot Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 19:51 Komu płać i za co???, bo już raz zapłacone jest i to mieszkanie i ten plac a ty na moim placu chcesz kręcić interes? dobre! Tego nawet Dooooorf nie wymyślił , żeby płacić za pilnowanie placu . Jak ja wjadę na twoje to ty możesz na moje i nie potrzeba rajce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Że też innym kalkulują się wielopoziomowce IP: *.katowice.multimetro.pl 07.04.12, 19:46 Może jednak wybudować parking wielopoziomowy - chyba obok Lidla jest miejsce, nieużytek od 40 lat - i pobierać opłaty oraz określić rozsądny abonament. Przypuszczam, że zarówno goście WPKiW jak i mieszkańcy po jakimś czasie by się przyzwyczaili. Byłaby też korzyść dla terenów zielonych Tysiąclecia. W przeciwnym wypadku za chwilę będą tu same parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol tu jest Polska, kraj wyższej kultury. IP: *.welnowiec.pl 08.04.12, 17:37 kto Ci tam będzie parkował? To jest Polska, tu parkingi są gratis..., bo płacimy czynsze, podatki czesne itp., a jak nie ma miejsca to masz prwo parkować wg uznania na trawniku, chodniku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Park Partner? IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 21:26 Na skanach regulaminu widać wyraźnie, że parkingiem ma się zajmować Park Partner sp. z o.o. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej (zobaczcie par. 6 pkt 2). Nie ma żadnych bliższych danych, adresu, nr telefonu, NIP, REGON ani numeru pod którym spółka została wpisana do KRS (Krajowy Rejestr Sądowy). Podstawowe dane spółek zamieszczone są w jawnej bazie danych, którą każdy może sprawdzić na oficjalnej stronie rządowej stronie krs.ms.gov.pl. Proszę spróbować znaleźć Park Partner:) krs.ms.gov.pl/Nazwa.aspx?rodzaj=Full&nazwa=park+partner "Nie odnaleziono danych podmiotu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACTA.1000 Re: Park Partner? prezes się dziwi ,ze my na NIE! IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 22:19 Jak wygooglasz ich nazwę ,to można poczytać sporo o metodach działania bezpłatnego w/w firmy. np: forum.gazeta.pl/forum/w,550,122685747,122696076,Legalnosc_firmy_Park_Partner_i_fotki.html i inne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000lecianin Re: Park Partner? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 00:18 Działa jako osoba fizyczna prowadząca działalność. Także kary może ściągać jedynie sp z o.o., która nie istnieje :):):):) bo taki jest regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_gość Proponuję pójść dalej .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 22:23 Zasieki, drut kolczasty, wieżyczki, kamery, biometria, i ogromny napis "OK TYSIĄCLECIE" - OBCYM WSTĘP WZBRONIONY ! A narzekaliście na komunę......... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.mieszek <a href="http://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0" target="_blan 07.04.12, 23:05 www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo NIE DAJMY SIĘ IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 00:08 A więc mam zamiar zgłaszać kto do mnie przyjeżdża w związku z tym 1. na ich stronie podany w regulaminie podaję nr pojazdu który przyjedzie. Sądzę, że goście mają nr rejestracyjny SBE 23558. Radzę go zapamiętać jakby ktoś ich widział proszę o info. 2. Czas pobytu do XII.2012 3. Podaję również adres ul. Roździeńskiego 11 Mam obawy czy jeżeli my mieszkańcy zaczniemy zgłaszać wielu, i bardzo wielu naszych znajomych, nie koniecznie z gorolskiego zagłębia, to czy nie zawiesi im się system. Co o tym sąsiedzi myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
thajduk Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie 08.04.12, 00:27 Jak dla mnie nie ma sprawy. Z tym że dla właścicieli pojazdów z naklejką Tauzena w każdym innym miejscu Katowic opłata trzy stówy i odholowanko. Za tamte nieruchomości też placą ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Nowak Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: 87.207.8.* 08.04.12, 11:30 Oczywiście, zgoda: 1. Jak ktoś przyjeżdża do parku to niech nie parkuje na 1000-leciu tylko w parku, a jak szkoda mu wydać na parking 5 zł to niech płaci 300 jego wybór nikt go nie zmusza. 2. Jak parkuję w Katowicach to zawsze płacę zgodnie z taryfikatorem opłat, 3. Mieszkańcy 1000-lecia płacąc za fundusz remontowy zapłacili za te miejsca parkingowe 4. Jeśli ktoś parkuje na twoim miejscu, które sam wybudowałeś (lub zrobiła to firma z Twoich środków finansowych), uzgodniłeś jego budowę, uzyskałeś zgodę na budowę i na użytkowanie –i pozwalasz komuś za darmo parkować to TWOJA sprawa, a jeśli Ci to nie odpowiada to ustal regulamin parkowania, opłaty, wynajmij człowieka który będzie Ci tego wszystkiego pilnował i opłać go należycie 5. Wesołych Świąt Tobie i Twoim Bliskim –M. Nowak z rodziną z TAUZENA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Michalik Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 11:42 100 % poparcia nic dodadać nic ując Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja A do Biblioteki to jak IP: 93.175.71.* 08.04.12, 01:47 A jadąc do bilblioteki to gdzie mam zaparkować - też zapłacę 300 zł - to sie nadaje tylko do TVN-u :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja chłopazjajami Re: A do spółdzielni to jak? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 08:00 To się nadaje do prokuratora!!! Dane o pojazdach i właścicielach są to dane tajne i nie powinny się znaleźć w innych bazach. Inna baza powstaje już z danych dostarczonych przez nieświadomych mieszkańców Tysiąclecia. Podają im swój adres i numerr rejestracyjny pojazdu,markę . Podają im dane swoich znajomych, a przypadkowi przyjezdni podają swoje dane firmie , która nie ma prawa wglądu w te informacje. Czy prezes SM nie zdaje sobie sprawy co może wyniknąć z takiego obiegu informacji? To jest kupczenie wolnością obywatela. Niezłe jaja wielkanocne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelo znowu ty Re: A do spółdzielni to jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 08:21 Na bank nie masz auta bo nie masz prawa jazdy ,Jakie dane nikt tu nie mówi danych osobowych chodzi tylko o przekazanie liczby aut które przyjeżdżaja do danej osoby . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajca Re: A do spółdzielni to jak? IP: *.rybnik.vectranet.pl 08.04.12, 08:47 a w jaki sposób Sherlocku ta firma będzie później rozróżniała te zgłoszone samochody od tych które zaparkują tam nielegalnie skoro podasz tylko ilość aut w żaden sposób niezidentyfikowanych? Rusz deklem bo myślenie nie boli. Heheh już słyszę te dialogi: "Hej Zdzichu podaj mi twoje blachy bo muszę zgłosić że przyjeżdżasz". Bareja wiecznie żywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystko jasne Re: A do spółdzielni to jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 09:01 A może nie zdzichu tylko Andrzej dlaczego Zdzichu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tys Re: A do spółdzielni to jak? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 11:27 Zanim coś skomentujesz, proszę przeczytaj ze zrozumieniem treści co komentujesz. Spółka Park Partner będzie gromadzić dane adresowe, do kogo ktoś przyjedzie, oraz nr rejestracyjne odwiedzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenua Re: A do spółdzielni to jak ??? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 20:54 Gość portalu: tys napisał(a): > Zanim coś skomentujesz, proszę przeczytaj ze zrozumieniem treści co komentujesz > . Spółka Park Partner będzie gromadzić dane adresowe, do kogo ktoś przyjedzie, > oraz nr rejestracyjne odwiedzających. Na wstępie gospodarz zażądał ode mnie dokumentu rejestracji pojazdu . Nikt inny oprócz policji nie ma prawa spisywać moich danych (w przypadku przestępstwa, wypadku). Tzw. ochroniarze parkingowi jeżeli nie spisują danych -to nie pobierają opłaty 300 zł- bo musieliby wystawić mi rachunek. Jeżeli wystawiają rachunek, to tym samym tworzy bazę danych , które mogą trafić w niepowołane ręce.(jakie to chyba masz wyobraźnię) p.s Ja mam jeździć z nalepką na szybie że jestem UWAGA!!! z Tysiąclecia???. Jeżdżę na Gisz,Witosa,Nikisz....i do ...Chorzowa,do Rudy,do Zabrza...i już wszystko jasne !! Nie muszę nawet sobie przyklejać znaczka Tauzen Gieksa Czy potrzebujesz dodatkowych objaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotkaEma Re: A do spółdzielni to jak ??? IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 15:44 OSIEDLE TYSIĄCLECIA WITA WAS Drodzy goście do Europy możecie jechać sobie bez zaproszenia i paszportów. Aby odwiedzić znajomych hanysów na Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach musicie mieć zgodę gorolskiej firmy PARK PARTNER sprawującej ochronę tegoż osiedla (na wniosek najlepszego prezesa spółdzielni mieszkaniowej PIAST) Gorol w oczach przeciętnego hanysa, czyli Slónzoka, jest w pół mongołem, z kolei dla przeciętnego gorola hanys jest w pół Niemcem Dobrali sie, no niy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A do spółdzielni to jak ??? IP: *.ngm.net.pl 16.04.12, 14:45 Nie muszę nawet sobie przyklejać znaczka Tauzen Gieksa O_o I wszystko jasne dlaczego Twoje wypowiedzi są jakie są ... Każdy już sobie sam oceni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: A do spółdzielni to jak ??? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 09:10 GieKSa + FCBaník !!!! I co , jak przyjadą goście z Ostrawy nie wpuścisz Ich na gościnne osiedle i założysz na koła blokady. O święci młodziankowie nie demolujcie nam osiedla przez kilku zapaździałych ,nieużytych,niegościnnych dziadków leśnych którym się marzy luz blues w starym golfie na pustym parkingu z kartką na gaciach. Tylko wstyd Panie Michale przez tych chytrych dziadów nas czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parkingowy Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.1000lecie.pl 08.04.12, 08:18 Nic to nie da, liczba miejsc parkingowych sie nie zwiększy więc to czyste nabijanie kasy albo prezesowi albo jakiemuś jego kolezce. Wkońcu x6 swoje spala! Dyskusja na temat parkowania jakby nie było ważniejszych rzeczy do zrobienia na tym osiedlu. Czy nie uważacie ze w pierwszej kolejności należało by poruszyć temat bezpieczeństwa, włamań do aut, mieszkań. Tu jest największy problem tego osiedla!!! Więc drogi Panie prezesie wraz ze swoimi giermkami pomyślcie o tym bo to priorytet. Bo tylko zapewnienie bezpieczeństwa naszego i naszych rodzin sprawi ze na tym osiedlu będzie chciał żyć każdy. Póki co to nasuwa się jeden wniosek ze na tym osiedlu jest jak na ALTERNATYWY !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 08:26 Nie łapię tego o czym wy tu piszecie , chodzi tylko i wyłącznie o zapewnie członkom Spółdzielni i mieszkancom pierwszeństwa w parkowaniu na ich parkingach .Ja bardzo bym sie cieszył jakby na moim osiedlu była taka inicajtywa .Jest to typowe Polskie połowa osiedli zazdrości wam tego osiedla ,zostaliście wybrani najlepsza dzielnicą w Katowicach ale to mało dowalic ,opluć to lubicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qn Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.88net.trzepak.pl 08.04.12, 13:23 Ja natomiast wolalbym, zeby o sprawach mojego osiedla decydowali tylko mieszkancy. Moze na twoim osiedlu taki pomysl by sie sprawdzil, ja natomiast uwazam, ze na Tysiacleciu bedzie przede wszystkim utrudnial zycie mieszkancom. MIejsc parkingowych (ktorych jest za malo) nie przybedzie, samochodow mieszkancow nie ubedzie. Do tego opiekowac sie bedzie nami jakas wspaniala, ultraprzejrzysta korporacja proponujac lawety i blokady jesli nie zglosze im wizyty moich gosci. Zabawnie bedzie pod sklepami, punktami uslugowymi, poczta... Ciesze sie, ze mieszkam na takim fajnym osiedlu, ale nie wszystko jest tu cukierkowe i idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrz wyniki Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 08:49 Nie marudzcie tylko zobaczcie na wyniki sondy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołych świąt Re: Koniec bezkarnego kopania tysiąclecia IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 09:04 Sondy identyfikują adresy poczty i IP dla sondującego. Jeżeli sonda jest dobrze zrobiona - to nie pozwoli zmienić wyniku przy ponownym wejściu tego samego sondowanego. To znak , że raz już zarejestrowała jego dane. Nie namawiaj ludzi do ujawniania swoich myśli i danych adresowych zdrajco. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.mieszek Pryma Aprilis 08.04.12, 11:25 Przecież ten artykuł miał się ukazać w niedzielę 1 kwietnia, a nie w wielką sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000 latek Już tytuł artykułu jest głupi. "Bezkarne parkowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 13:18 To znaczy że parkowanie samo w sobie jest rzeczą karalną ? Psim obowiązkiem budowniczych osiedli i nadzoru budowlanego jest zadbanie o infrastrukturę adekwatną do rzeczywistych potrzeb. Rzeczywistych a nie urojonych. Wbrew logice i ptrzebom buduje się tam nowe wieżowce i usługowiec. Najlepiej to upchać jak najwięcej ludzi -płatników, ubić jak bydło i niech się martwią gdzie postawić auto, jak przyjąć gości itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 15:32 Michał Marcinkowski, prezes SM "Piast" (...) Zgadza się też, że niektóre zapisy regulaminu brzmią dość groźnie i mogą być niejasne. - Jestem dla ludzi. Jeśli coś nie zadziała, jak trzeba, wówczas to zmienimy. Może rzeczywiście zgłaszanie gości jest trochę na wyrost? - zastanawia się. Miło, że Szanowny Pan Prezes zdaje sobie sprawę, że mu nie wyszło. Tyle że regulamin nie jest jakimś teoretycznym problemem, nie mającym wpływy na życie ludzi. On już jest i lada dzień ktoś na podstawie tych niejasnych nawet dla Prezesa zapisów może zostać zobowiązany do zapłaty 300 zł. Ale przecież to już nie będzie problem spółdzielni Piast! Z regulaminu jasno wynika, że ona ręce umywa od jakichkolwiek działań firmy. Firmy, która według KRS nie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksgks Koniec bezkarnego pakowania na Tauzenie :-) IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 09.04.12, 14:12 JAKA STREFA rUCHU ? NA TAUZENIE TYLKO GIEKSA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 18:15 prezes spoldzielni lepiej by sie zajal stanem w jakim sa budynki mieszkalne. Stara aluminiowa instalacja elektryczna, klatki nie malowane od conajmniej 20 lat, wchodzi sie do blokow jak do slamsow. Wokol tylko robione sa trawniki i chodniki. A z kazdego bloku co roku jest conajmniej 300 tys. funduszu remontowego. Gdzie jest ta kasa? A naklejki to chyba interes dla firmy. ktora bedziemy wszyscy oplacac. Dlaczego oplaty maja ponosic wszyscy? nie wszyscy maja samochody, znaczna czesc trzyma je na parkingu platnym. To jakas firma "szwagra" prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mery lu Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 18:27 Może mi na gołom dupe naklejke nakleić z przodu jedna z tyłu druga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku...ony Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 22:55 kogoś pojebało na tym osiedlu, niech na wszystkich osiedlach też to wprowadzą, i wtedy można będzie pojezdzić w koło osiedla, swojego osiedla, a co zrobią ci kretyni jak np na każde mieszkanie będzie przypadał jeden pojazd . To co wtedy? Każą mieszkancą w czynie społecznym wybudowac parkingi ale wcześniej muszą się opodadkowac oczywiście dobrowolnie i kupić działke na te parkingi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynaztauzyna „chłopcu z Tauzena” IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 10:57 SM Piast zawarła z firmą Park Partner, umowę pilotażową — dotyczącą prowadzenia nadzoru i monitorowania parkingów znajdujących się przy budynkach: Piastów 3, Piastów 5 oraz Piastów 9. Od 1 kwietnia 2012 roku, systemem tym zostanie objęta całe Dolne Osiedle, a od 15 kwietnia całe Osiedle Górne. To jest zamach na wolność osobistą realizowany przez w kontrolę stanu posiadania i kontaktów osobistych. ,„chłopcu z Tauzena" nie wybaczę tej zniewagi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chopie Re: „chłopcu z Tauzena” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 17:20 Daj sobie spokój chello , z tej umowy Pist w każdej chwili sie wycofa jak cos bedzie nie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: „chłopcu z Tauzena” IP: *.1000lecie.pl 10.04.12, 17:35 Tutaj potrzebna jest refleksja i tzw. ZDROWY ROZSĄDEK. Po przeczytaniu prawie 100 wpisów do tego wątku, widać wyraźnie, że sprawa... ukrócenia BEZKARNEGO PARKOWANIA NA TAUZENIE powoli staje się... "kijem wsadzonym do mrowiska". W takiej sytuacji najlepszym wyjściem może być... Zawieszenie tych "pilotażowych" innowacji, związanych z parkowaniem przy tych trzech blokach mieszkalnych na Dolnym Tysiącleciu (Piastów 3, 5 i 9) - bo zaczyna się robić bardzo burzliwie wiosennie i... gorąco. Poczekać z ostatecznymi rozwiązaniami parkingowymi na nieco spokojniejszy czas, zbierając konsultacje społeczne (nie tylko pochodzące od mieszkańców Tysiąclecia), a przede wszystkim... OSZACOWAĆ PROPORCJE W WYKORZYSTYWANIU ISTNIEJĄCYCH MIEJSC DO PARKOWANIA NA CAŁYM OSIEDLU TYSIĄCLECIA w KATOWICACH: - ilu jest mieszkańców Tauzena i ile samochodów przypada średnio na 1 mieszkanie? - ilu jest ludzi pracujących tutaj i dojeżdżających swoimi autami do pracy? - ile jest samochodów służbowych, dostawczych i obsługujących to wielkie osiedle? - ilu można spodziewać się tzw. "gości", odwiedzających mieszkańców Tysiąclecia? - ilu przyjezdnych do WPKiW "okazjonalnie" korzysta z parkowania na tym osiedlu? - ILE W OGÓLE JEST MIEJSC DO PAKOWANIA AUT NA CAŁYM OS. TYSIĄCLECIA??? I dopiero po takiej szacunkowej (ale rzetelnie zrobionej analizie) - postawić sobie pytanie: NA CZYM POLEGA CAŁY TEN PROBLEM Z PARKOWANIEM I... CZY TO MA W OGÓLE SENS??? (hkp) ... NASZE OSIEDLE TYSIĄCLECIA JEST PIĘKNE, ZASŁUŻYŁO SOBIE NA MIANO NAJLEPSZEGO W KATOWICACH, SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA "PIAST" BARDZO DOBRZE PROSPERUJE I NIM ZARZĄDZA, A TU TERAZ TAKI "NIEPOTRZEBNY ZGRZYT" I BULWERSUJĄCA SPRAWA!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OszukAna Katowice MIASTO przyjazne IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 17:58 'chłopcom z Tauzena ku rozwadze' forum.gazeta.pl/forum/w,760,131123050,131137683,Re_Nie_ma_gotowki_to_czekamy_az_wroci_z_pienied.html Wczoraj zamknęła swoje wrota gościnne KSM, dzisiaj zamyka PIAST,jutro Paderewo zamknijcie wszystko wszystkim nie bądźcie zdziwieni , że gdzieś może będziecie pukać i wam się nie otworzy Nie używam, nie palę, Ograniczam, wstrzymuję, Nie odzywam się wcale, Siadam, padam, hamuję, Nie oddycham, nie chodzę, Myśleć nie mam zwyczaju... Ja - wolny obywatel w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Katowice MIASTO przyjazne IP: *.1000lecie.pl 10.04.12, 18:41 Gość portalu: OszukAna napisał(a): > 'chłopcom z Tauzena ku rozwadze' > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,760,131123050,131137683,Re_Nie_ma_gotowki_to_czekamy_az_wroci_z_pienied.html > > Wczoraj zamknęła swoje wrota gościnne KSM, dzisiaj zamyka PIAST,jutro Paderewo > zamknijcie wszystko wszystkim > nie bądźcie zdziwieni , że gdzieś może będziecie pukać i wam się nie otworzy > > Nie używam, nie palę, > Ograniczam, wstrzymuję, > Nie odzywam się wcale, > Siadam, padam, hamuję, > Nie oddycham, nie chodzę, > Myśleć nie mam zwyczaju... > Ja - wolny obywatel w wolnym kraju. > > Skoro TAKIE COŚ... pierwsza wprowadziła KSM (Katowicka Sp-nia Mieszkaniowa), to tym bardziej lepiej byłoby poczekać trochę, aby się przekonać... JAK "TAKIE COŚ" SIĘ TAM SPRAWDZIŁO I... CZY PRZYNIOSŁO POZYTYWNE REZULTATY??? (hkp) ... BYŁ KIEDYŚ POMYSŁ Z PORTIERAMI-OCHRONIARZAMI W ZAMYKANYCH BLOKACH NA TAZUZENIE... ALE UPADŁ NA SKUTEK PROTESTÓW MIESZKAŃCÓW. OBECNY POMYSŁ Z BLOKADAMI NA KOŁA AUT I... KARANIEM ZA PARKOWANIE - JEST KONTROWERSYJNY. ;-(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 22:18 Przy wjeździe na parking przed blokiem, ustawiono wielkie tablice informujące o tym , że UWAGA TEREN PRYWATNY. W/g mnie jest to własność spółdzielni , a spółdzielnia to forma własności społecznej tzw.spółdzielców , a więc nie jest to wcale teren prywatny. ? Co na to statut i tzw Rada Nadzorcza oraz prawnicy z prawdziwego zdarzenia? Mówimy o zakładaniu blokad. Polskie ustawodawstwo traktuje zakładanie blokad na koła jako środek przymusu bezpośredniego i jasno określa poprzez ustawy i rozporządzenia kto takich środków może używać i kiedy. Opisywanie terenów przez kolejne spółdzielnie jako 'teren prywatny' sprawi , że przestaniemy się poruszać szybko i swobodnie w XXI wieku i będziemy się zachowywać jak małorolni chłopi walczący o miedzę i pole. Artjomka ma rację. Polska kargulen stoi a ,że zamiast sierpa blokada - a co to za różnica. www.youtube.com/watch?v=QbV11BnMPCk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Formalina Żyję w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w H IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 10:39 gość Normal napisał(a)> Artjomka ma rację. Polska kargulen stoi a ,że zamiast sierpa blokada - a co to > za różnica. czuwanko harcowanko A jak jest z ławkami przed blokiem , których nastawiano nadgorliwie wokół donicy ,obok piaskownicy? Czy to jest na terenie prywatnym mojego bloku ,czy nie? Jak TAK, tzn na terenie prywatnym to czemu nie sprzedawać biletów 'obcym' za zajmowanie placu na ławce. Jak NIE jest to teren prywatny, to ja już nie nadążam bo wjechać nie wolno, a wejść wolno i wysmolić się wolno,wypić piwsko i wyrzygać koło ławki , a ja stoję jak ten .... ..itp itd. Na zebraniu zgłoszę wniosek aby firma PARTNER rozszerzyła swoje obserwancje i zaczęła zakładać blokadę np na nogę za siedzenie na ławce i koniecznie psu kaganiec jak przyjdzie się wyrobić na prywatnym terenie Piasta a pochodzi z Activa lub z komunalnego tzn z miasta. No i koniecznie postawić PARTNERA przy placu zabaw, na który z kieszeni Piasta poszło 400tysiaków gotówki (z naszych piastowskich co miesiąc odkładanych...) a przecież nie wszyscy mają dzieci w wieku zabaw (idąc tokiem myślenia tych co piszą ,że nie wszyscy mają auta i gości) Nawarzyliście piwa z tą prywatnością prezesi spółdzielni katowickich to go pijcie Na zdrowie-prywaciarze' T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cba , IP: *.ngm.net.pl 11.04.12, 19:07 Tablice " TEREN PRYWATNY" + REGULAMIN napisany maczkiem są na Dolnym Osiedlu prawie przy każdym bloku. Kto jest w stanie ten regulamin przeczytać jadąc samochodem ??? Niepotrzebnie wydano na tablice dużo pieniędzy z pewnością z naszych kieszeni, nie licząc papieru,który dostał każdy lokator. Wyrzucone pieniądze w błoto !!! a nie ma ich na inne korzystniejsze cele. Zamiast firmy "kogucik" trzeba było lepiej zaangażować do tego celu CBŚ, przynajmniej mieliby uprawnienia.Najpierw trzeba myśleć a potem robić, podobnie było z ACTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te cba Re: , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 22:14 to idz do Spółdzieleni i sprawdżczy wydała na to jakies pieniadze a nie pieprz .Ja Ci mówię ,że nie wydała i nie wyda możesz to spradzić a jak w dalszym ciagu bedziesz tak pieprzył bez sprawdzenia to znaczy że jesteś nieodpowiedzialny i liczysz się z konsekwencjami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Formalina Ciekawe kto z tegonapięciapie...ieze szczęścia IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 08:59 Patrzcie patrzcie !!ostrzega 'gość z neoplusa' już nie pierwszy raz. Gość portalu: te cba napisał(a): > to idz do Spółdzieleni i sprawdżczy wydała na to jakies pieniadze a nie pieprz > .Ja Ci mówię ,że nie wydała i nie wyda możesz to spradzić a jak w dalszym ciagu > bedziesz tak pieprzył bez sprawdzenia to znaczy że jesteś nieodpowiedzialny i > liczysz się z konsekwencjami . Co to gościu myślisz , że tablice 2 metrowe przyniósł Mikołaj 6 grudnia? Dowiemy się ,ja również mam taką nadzieję ile to kosztowało na najbliższym zebraniu, które jak informacja głosi odbędzie się w tej sprawie 16 kwietnia o 17 . Mam nadzieję ,że ' wsi szczęśliwa,wsi spokojna' nie prześpi tego zgromadzenia i zajmie właściwą pozycję. Ja nie mam nic przeciw parkingom strzeżonym i płatnym, parkingom gwarantującym miejsce na parkingu tak jak to jest w blokach nowo wybudowanych na tym osiedlu. Ale nawet z tych nowych bloków ludzie się przemieszczają w swoich interesach i chcieliby bez kłopotów i zastraszania zatrzymać się i .... i mogą spotkać się z PARK PARTNEREM ,który założy im blokadę? Problem parkowania dotyczy całej Polski, ale nie tędy droga tzn od zastraszania ,stawiania 2metrowych tablic i zakładania blokad. Takie sprawy będą się kończyć w sądzie i owszem , prawnicy będą mieć pełne ręce roboty Tak tak ,ciekawe kto z tego napięcia pie...ie ze szczęścia! p.s czy komuś udało się zapowiedzieć za pośrednictwem tej strony swoją potrzebę przebywania pod chronionym blokiem? kontakt.parkpartner.pl Po zgłoszeniu nie przychodzi odpowiedź, którą można byłoby okazać w razie kontroli. Kiedy ja mówię 'wolność' zaraz grozisz mi wojną Kiedy drugą stroną drogi chcę przejść Więc kiedy ja mówię 'wolność', nie mów mi że nie wolno Moja wolność to żaden Twój grzech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chello durniu Re: Ciekawe kto z tegonapięciapie...ieze szczęści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 07:19 Ciagle to ten sam smutny pozostawiony sammeu sobie Chello grfoman rewolucjonista śniący o współnotach cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatych coodeszli Re: Ciekawe kto z tegonapięciapie...ieze szczęści IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 09:12 Gość portalu: Chello durniu napisał(a): > Ciagle to ten sam smutny pozostawiony sammeu sobie Chello grfoman rewolucjonist > a śniący o współnotach cha cha Popatrz na innych portalach miejskich też są tacy , którym pomysły naszych radnych zaradnych też się nie podobają. Przez te inwestycje, to na drzwiach mojego bloku wisiało w ciągu ostatniego miesiąca ze cztery nekrologi . Ten piach z budowy swoje zrobił, ale co to ciebie obchodzi to biednym piach w oczy i płuca wieje Teraz będzie wiało na Piastów i Zawiszy , a efekty na wiosnę następnego roku ................. www.youtube.com/watch?v=hC0tSSF5iEI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chhellodureń Re: Ciekawe kto z tegonapięciapie...ieze szczęści IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 09:21 Pardones neoplusiasty! Nie na Piastów ,tylko na Tysiąclecia 4 i na Zawiszy będzie wiało!!! Na Pastów już wiało w 2008 www.youtube.com/watch?v=cCaNY0cXm4s i swoje nawiało . Niektórzy już ledwo chodzą i myślą ....co widać na zebraniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Ta sprawa sygnalizuje, że rodzi się nowy problem IP: *.1000lecie.pl 11.04.12, 23:22 ...związany z parkowaniem aut m.in. na osiedlach mieszkaniowych w Polsce. Zjawiska ilościowe zawsze prowadzą do koniecznych zmian jakościowych. Dlatego mój pierwszy wpis dotyczył podziemnych wielopoziomowych parkingów samochodowych - jak dotąd, ze względu na koszty takiej inwestycji... n i e r e a l n y c h . Spółdzielnie mieszkaniowe urządzają nowe parkingi dla aut pod swoimi blokami, likwidując zieleńce, skwery rekreacyjne, czy nawet place zabaw - zaś samochodów i tak ciągle przybywa, a miejsc do parkowania stale jest za mało, za mało... W ten sposób osiedla nasze, widziane z lotu ptaka... przypominają zagracone gęsto i wszędzie składowiska aut. Bo tak jest... najtaniej i kochamy te samochody, poświęcając dla nich wszystko. Taki jest nasz współczesny model cywilizacyjny. Jednakże w kosztach zakupu, eksploatacji, napraw i utrzymania prywatnego samochodu pozycja... parkowanie prawie że nie występuje. Albo jest proporcjonalnie mała. I to jest główny powód tego, że nie buduje się w Polsce parkingów wielopoziomowych. Ale do czasu... To, co się teraz w kwestiach parkowania zaczyna dziać na katowickim Tysiącleciu - jest pierwszym sygnałem zachodzących zmian. W kosztach utrzymania prywatnego auta pozycja PARKOWANIE będzie stale rosnąć, a gdy osiągnie odpowiednio wysoki poziom... to zacznie się opłacać budowanie PODZIEMNYCH PARKINGÓW SAMOCHODOWYCH - tak jak to ma miejsce na Zachodzie. A póki co... KTOŚ takie opłaty za parkowanie aut powinien pobierać. Do tego prowadzić musi gospodarka rynkowa i wolna konkurencja. Może to robić spółdzielnia mieszkaniowa, jako prywatny właściciel terenu i wybudowanego na nim parkingu, albo wynajęta przez nią spółka. Bo sens jest w tym, aby opłaty z parkowania trafiały do tego podmiotu, który poniósł koszty zbudowanego parkingu. Obecna sytuacja na Tysiącleciu z pobieraniem opłat przez prywatną spółkę "zakładającą blokady na koła aut" - nie jest klarowna i przekonywująca oraz jest nazbyt skomplikowana i zagmatwana, co wywołuje uzasadnione sprzeciwy i kontrowersje. I niech nie zmyli mieszkańców osiedla to, że będą na Tauzenie "uprzywilejowani" oraz... zwolnieni z tych opłat parkingowych. Bo jak ten system się upowszechni i rozrośnie to i tak... GDZIEŚ INDZIEJ ich "skasują na 300 zł", po założeniu żółtej blokady na koło. (HKP) ... COŚ SIĘ ZACZYNA NOWEGO W PARKOWANIU AUT W POLSCE DZIAĆ!!! Od potrzeby budowania wielopoziomowych parkingów podziemnych... i tak nie uciekniemy: www.youtube.com/watch?v=GxygxD3T_P0&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acomutam Re: era parkingowców nadchodzi IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 00:48 ad @harc-mistrz I niech nie zmyli mieszkańców osiedla to, że będą na Tauzenie "uprzywilejowani" oraz... zwolnieni z tych opłat parkingowych. Bo jak ten system się upowszechni i rozrośnie to i tak... GDZIEŚ INDZIEJ ich "skasują na 300 zł", po założeniu żółtej blokady na koło. To jeszcze mało płacimy podatków,czynszów,remontowych funduszy ? Podpowiedz im ,tym wybranym prezesom aby od razu zrobili podwyżkę czynszu uwzględniającą auto bo potrzebuje parkingu,dziecko bo smaruje ściany,psa bo sra po trawnikach i....gołębie bo budzą za free i chlapią na parapet. www.youtube.com/watch?v=YoXOMbOXkmg&feature=related Potem z Górnego przez Dolne będzie jazda - o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: era parkingowców nadchodzi IP: *.1000lecie.pl 12.04.12, 11:22 Dziękuję Ci, Acomutam, za konstruktywne i ciekawe wpisy do tego ważnego bardzo wątku, który dopiero od tej drugiej strony O'K! (Opinii i Komentarzy) sprawia, że TA DYSKUSJA NA FORUM KATOWICE, NA TEMAT KOSZTÓW PARKOWANIA PRYWATNYCH AUT... zaczyna mieć jakiś sens. Wydawać by się mogło, że... "Polska to taka dziwna kraina"!? Niektórzy neoliberałowie z PO to nawet mówią: "DZIKI KRAJ"!!! ;-))))))))))))))))))))) Jesteśmy jeszcze, w stosunku do zachodnich cywilizacji, zbyt biedni, ale za to taką ilością posiadanych prywatnych aut, to albo już... doganiamy ten Z a c h ó d , albo go może nawet - p r z e b i j a m y . [???] Kiedyś "z ułańską i polską fantazją" kochaliśmy... piękne konie. Teraz kochamy auta i chcemy ich coraz więcej wokół siebie (oraz wokół swoich domostw)... m i e ć . Nie dziwi przeto, że PO takim zauroczeniu... koszta takiej przyjemności oraz miłości do 4 kółek zaczynają... powoli, PO'woli rosnąć. Rosną więc stale ceny benzyny, koszty napraw, ubezpieczenia, no i... będą wzrastały także koszty p a r k o w a n i a . Spójrzmy tylko nieco trzeźwiej na te nasze... "oblepione autami - jak jakimiś mechanicznymi stworami - bloki mieszkalne i osiedla" w Polsce. ;-((((((((((((((((((((((((( (HKP) ... ECH...!!! NIECH TO NOWE ZJAWISKO, KU... REFLEKSJI JAKIEJŚ MOŻE NAS PO'BUDZI...!? - "Tylko koni żal"... (ode mnie ta muzyczka akordeonowa pod mądrą i rozważną dyskusję): www.youtube.com/watch?v=GazLr8IWTfg POZDRAWIAM I CZUWAM - NA TYSIĄCLECIU oraz W KATOWICACH!!! PS: Ciekawe, Acomutam, kiedy zdejmą tę ohydną żółto-niebieską blokadę koła na FK??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tywisz Re: era parkingowców nadchodzi IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 17:01 Szła żabka po świeżym betonie i wcale nie kumała w jak wielkie się gó... wplątała. I szła zamyślona dalej środkiem stygnących alej Skąd się wziął pomysł na wyróżnianie właścicieli i gości? Przecież wszyscy 'tu i teraz jesteśmy gośćmi' Jestem gościem u ciebie ,Ty u mnie i mamy swoje numerki (z dowodu) rejestrować w jakiejś dziwnej bazie numerów- na czyj użytek pytam?? Komu i czemu ma służyć informacja , że ja mam auto,ona ma auto a zeon nie ma ??? Ty jesteś mądry człowiek ty mnie to wytłumacz zanim udam się do Rzecznika Praw Obywatela. Bo Pan Bóg, kiedy karę na naród przepuszcza, Odbiera naprzód rozum od obywateli . A/Mickiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.com.pl 12.04.12, 10:13 Gratuluję panu Godlewskiemu stwierdzenia "Skoro graniczące miasta nie poczuwają się do zapewnienia ludziom dojazdu do miejsca (...)" Rozumiem, że w opinii byłego kandydata na stanowisko prezydenta miasta sytuacja kiedy odwiedzający WPKiW ze sknerstwa (bo przecież żal wydać kilka złotych za wjazd do parku) pozostawiają swoje pojazdy na pobliskim osiedlu jest najzupełniej normalna, a próba ograniczenia tego procederu to zamach na ich wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze Długonie Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 10:35 Gość portalu: Kaz napisał(a): kiedy odwiedzający WPKiW ze sknerstwa (bo przecież żal wydać kilka złotych za wjazd do parku Tu nie o kilka zł. chodzi zostawiającemu swoje ukochane auto 'gdzieś tam ' na pastwę zawistnych ziomali. Każdy ma swój honor i chętnie zapłaci rozsądną cenę za postawienie i pilnowanie swoich koni. Ale tu chodzi o to , aby ludzie sami się pozabijali o miejsce na ziemi, a ONI będą w tym czasie napawać się swoją władzą (wadzom ) Zorientowani w rzeczy poprostu przestają przyjeżdżać do parku , który na dodatek przestał być Wojewódzkim Parkiem Kultury i Wypoczynku , a stał się Parkiem Śląskim ,w którym jak to na Śląsku o jeden talyrz zupy pozabijajom sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądek Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.ngm.net.pl 12.04.12, 20:58 Sprawa parkowania samochodów nie wynika z tego,że parkują przybysze do parku lecz z małej ilości miejsca pod blokami. Choćby miało się nawet 10 identyfikatorów, jak nie będzie miejsca to i tak nie zaparkuje się pod swoim blokiem i co wtedy ??? Skandalem jest fakt zgłaszania "gości" do firmy ParkPartner, jakim prawem dopuszcza się szpiegowanie ludzi do kogo idą i ile czasu przebywają.Również w jakim celu SM zbiera dane o właścicielach samochodów ( nazwisko + nr rejestracyjny ), czemu to ma służyć ? Takie dane może sprawdzać tylko policja a nie prezes, ParkPartner czy ksiądz proboszcz. Wniosek z tego - "krótka piłka"- wycofać się z tego bzdurnego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akjawas Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 23:21 ech raz escho raz Gdyby to wszystko co w artykule pisze i te wypowiedzi ekspertów i to co my tu napisaliśmy i nadal piszemy -skumały te 'głosujące członki' zapatrzone w ....prezesa , to pewnie nie najedlibyśmy się wstydu przed światem, że mieszkamy na takim zadupiu gdzie zamiast latarni na parkingu- oświecają nas ' parkpartnery' . Jest to nowy gatunek żarłocznego robola zamieszkałego na parkingu,żywiącego się krwawicą sfrustrowanego kierowcy. Pewnie 'głosujące członki' zagłosują w 'myśl prezesa i radźców' a potem umyją ręce. ... Jak ja się bardzo ludziom dziwię Którzy wybrali taki chłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello miernoto Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 07:22 Do budy weż sie do roboty jeśli ją masz tworzysz wątek a pózniej sam ze soba piszesz nu pakadi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-(((( Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.1000lecie.pl 13.04.12, 18:45 Intencją obecnego pomysłu było, ABY WYBUDOWANE PRZEZ SM "PIAST" KATOWICE SAMOCHODOWE PARKINGI POD BLOKAMI NA OS. TYSIĄCLECIA... SŁUŻYŁY PRZEDE WSZYSTKIM GŁÓWNIE MIESZKAŃCOM BLOKÓW ORAZ ICH GOŚCIOM. Dla zapewnienia tego standardu wynajęto spółkę PARK PARTNER, która za pomocą blokad na koła aut oraz 300-złotowymi opłatami za jej zdjęcie... ma wymusić, ażeby te spółdzielcze parkingi... nie były zajmowane przez INNYCH, tzw. "nieproszonych gości". Wymyślono też specjalne identyfikatory, umieszczane za szybą uprzywilejowanych aut - by odróżnić: KTO ZASŁUGUJE NA ZAŁOŻENIE BLOKADY KOŁA - A KTO NIE... ORAZ SYSTEM WCZEŚNIEJSZEGO ZGŁASZANIA (do S-ki Park Partner)... WIZYT NA OSIEDLU TYSIĄCLECIU SAMOCHODOWYCH GOŚCI. Na osiedlu jest około 50 wielkich bloków mieszkalnych. Przeciętnie przy takim typowym np. 228-rodzinnym wieżowcu jest tylko... 50 miejsc parkingowych. System jest bardzo skomplikowany i wymaga całodobowego patrolowania osiedla. Park Partner już działa w ten sposób we Wrocławiu i na osiedlach Katowickiej Sp-ni Mieszkaniowej. Jego terenem działania są prywatne parkingi. CZY TAKIE COŚ SPRAWDZI SIĘ POZYTYWNIE??? Bardzo w to wątpię... Bowiem przy tak wielkiej liczbie posiadanych aut... ilość miejsc parkingowych wkrótce nadal będzie za mała, a zamieszanie na osiedlu (oraz... inwigilowanie samochodziarzy tudzież ich pojazdów) będzie ogromne i... t o t a l n e . Praktycznie więc "interes" na naszych spółdzielczych parkingach będzie robiła tylko S-ka z o.o. PARK PARTNER, urządzając myśliwskie polowanka z blokadami (jak wnykami), na które będą łapali i golili tylko tych frajerów, co im się nawiną... ;-))))))))))))))))) I tak może być na wszystkich osiedlach mieszkaniowych w Katowicach i w całej Polsce. Straszne...!!! (HKP) ... JEDYNYM "POZYTYWEM" TEGO PROCEDERU BĘDZIE TO, ŻE WRESZCIE (POPRZEZ BLOKADY ZAKŁADANE NA KOŁA AUT)... PARKOWANIE STANIE SIĘ... BARDZO KOSZTOWNE, CO MOŻE KIEDYŚ WYMUSI U NAS... BUDOWANIE WIELOPOZIOMOWYCH PODZIEMNYCH PARKINGÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelloA Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: 89.73.33.* 15.04.12, 00:20 @chello miernoto W odróżnieniu od ciebie ja znam życie. Wiem, że mieszkają tu starzy , samotni często ludzie, którzy mają problem z odebraniem telefonu , a co dopiero z zamawianiem gościa w PARK... Infolinia odrzuca numery komórki, internetowa strona jest źle podana w regulaminie, na komórkowym zgłasza się poczta głosowa z którą babcia boi się rozmawiać. W zależności od czasu rozmowy , babcia płaci jak za zboże. Jeżeli doczekasz starości i pamięć cię nie zawiedzie wspomnisz moje słowa i będzie ci nijak patrząc do lustra , że odezwałeś się do kogoś nieznanego właśnie tak: > Do budy weż sie do roboty jeśli ją masz tworzysz wątek a pózniej sam ze soba pi > szesz nu pakadi Bywam piekącym jadem trollów na internetowym forum Jam nieudacznik, grafoman i śmieć Tylko ty chcesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę I załatwiasz te sprawę jak pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiar Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 10:10 Ja chyba śnię !!! Na osiedlu Tysiąclecia w Katowicach do końca kwietnia wprowadzone zostaną nowe zasady parkowania, o które lokatorzy sami postulowali. Przydzielono każdemu miejsce parkingowe, wprowadzono indentyfikatory. Ale władze spółdzielni poszły dalej. Wprowadziły specjalną infolinię dla gości lokatorów. Jeśli ktoś ma gościa, musi go zgłosić na infolinię. Inaczej parkujący dostanie blokadę na koło i będzie musiał zapłacić 300 złotych. www.fakt.pl/Masz-gosci-Dzwon-do-prezesa-,artykuly,154295,1.html W Kanie Galilejskiej – znanej z Ewangelii świętego Jana [J 2, 1-12]Jezus Chrystus dokonał swojego pierwszego cudu przemiany wody w wino na godach weselnych. Tu na Osiedlu Tysiąclecia Tysiąclecia Przydzielono każdemu miejsce parkingowe Pora na gody weselne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający A co z innymi mieszkańcami? Pod moim blokiem pół IP: *.ngm.net.pl 15.04.12, 09:06 osiedla parkuje- ja chce miec nr bloku - bo mi cała swołocz z osiedla sie schodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-)))) Przy niedzieli NA WESOŁO: żółta jak forsyCIA... IP: *.1000lecie.pl 15.04.12, 11:05 ... BLOKADA NA KOŁO!!! Zaśpiewajmy razem, ku... pokrzepieniu PO'czucia humoru i s...KOŁA'tanych serc naszych... nowy PRZEBÓJ TYSIĄCLECIA: "Jadą, jadą chłopcy, chłopcy"... PARKINGOWCY: na boku "kaseczka", a w ręcach... blokadeczka, na głowie czapeczka... PARK PARTNER'rereczka. Oj, dana, dana... BLOKADO kochana*!!! Oj, co za cud TO?! Dziś, a może jutro!? Umpa, umpa, umpa, umpa... (HKP) ... "...I ZAPŁACIŁ 300-ta - BO TO BYŁ... ARTYSTA!!!": www.youtube.com/watch?v=a_XzjPjaHl4 *) Przypis do tekstu piosenki: Ci bardziej wkur... lub o nieco mniejszym poczuciu humoru, mogą zamiennie: zamiast "blokado kochana" - śpiewać: "blokado je...ana". ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druhna Jadzia Re: Przy niedzieli cdn IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 12:24 Pozdrawiam z rana kompanio kochana oj Dana katowice.gazeta.pl/katowice/10,98476,8969065,Samozwanczy_szeryf_przebija_opony_w_zle_zaparkowanych.html Po lekturze tego wątku mógłby prezes SM przysłać nam ten filmik. Nikt Mu nie obiecywał , że będzie łatwo ale jak ma takich radźców jak ma no to ma to ,co tu śmią zbulwersowani pisać i oburzać się święcie i to w święta i na niedzielę jak widzisz , wczoraj w fakt.pl znowu się mizdrzył jak qrwa na postoju i to o 3 rano. (ale ta gośćiowo we aucie i brylach to chiba tylko po parkingu jeździ mam nadzieję) W pewnym wieku klucz trzeba nosić na szyi i noga może złapać kurcz - to straszne! (z autopsji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do budy chelleo Re: Przy niedzieli cdn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 21:56 chaaaaaaa jesteś taki śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez miłosierdzia Re: A co z innymi mieszkańcami? Pod moim blokiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 12:04 Gość portalu: Pytający napisał(a): > osiedla parkuje- ja chce miec nr bloku - bo mi cała swołocz z osiedla sie schod > zi! Przecież jesteś człowieku w XXI wieku!!! W kraju , w którym ludzie o różnym statusie spotykają się na jednym wspólnym gruncie czyli na parkingu. Przecież jak ty staniesz u mnie pod blokiem , bo masz taką potrzebę ,to w tym czasie u ciebie stoi puste miejsce, gdzie może przystanąć każdy potrzebujący GO natenczas . Tak zacznij myśleć boi naczej pozabijamy się jak o ten talerz zupy I nie mów do mnie 'swołocz' bo mnie to obraża i każdego kulturalnego człowieka z tego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! IP: *.ngm.net.pl 15.04.12, 12:58 Ja nie parkuję pod innymi blokami ( nie mam takiego zamiaru) i sobie nie zycze zeby ktos parkował pod moim - bo właśnie z takiego powodu powstajeten HAOS- bo jednemu sie ZACHCE parkować pod innym blokiem i wtedy JA i Inni mieszkańcy nie nie mają gdzie parkować ( nie chodzi tu o jednorazową sytuację - to stało sie juz obyczajem!), jeżeli ma być porządek to zacznijmy od siebie! Pierwsze co zrobie to zadzwonie żeby zholowali tych z okolicznych blokow - bo to przez nich nieład sie zaczął , a pozniej dopiero wezmy sie za przyjezdnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostraBEZmiłosier Re: Co to to nie! IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 14:11 gość napisał> Ja nie parkuję pod innymi blokami ( nie mam takiego zamiaru) i sobie nie zycze > zeby ktos parkował pod moim Tak nie można myśleć jeżeli żyje się w jednej społeczności jaką jest spółdzielnia mieszkaniowa albo wspólnota. Na OSIEDLU po dachem spółdzielni jesteśmy współgospodarzami na jednym podwórku i wszyscy płacimy do jednej kasy. Życie na osiedlu wymaga dostosowania się do życia w grupie , a nie takie gadanie ...to nie ważne czy jest co jest , ale ważne co jest moje.... Tu jest taki wątek forum.gazeta.pl/forum/w,760,134992661,134992661,Dlaczego_inwestorzy_omijaja_Katowice_.html Inwestorzy zaczynają omijać Katowice, goście zamiast przyjechać do parku zostaną w domu. Dziwi tylko ,że w walce o własny kawałek parkingu niektórzy nie widzą dalej niż ich własny koniec nosa i ....niby Katowice nie wioska, gazety są w kioskach i te ograniczenia i ambicje te odgrodzenia i korki na osiedlach, ulicach,drogach i w inwestycjach korki. i dalej to myślenie jak u chłopa sprzed rewolucji przemysłowej. kurna chata pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 15.04.12, 14:43 Szanowny kolego! Na wjezdzie pod blokowe parkingi juz istnieją tabliczki dotyczące parkingu dla mieszkańców danego bloku - niestety nie respektowane, przez tego typu haos jaki jest przez niemiłych ludzi robiony i jaki proponujesz wielu ludzi ( mieszkańców bloku - którzy nigdy nie jezdza po okolicznych parkingach innych blokow) musi parkowac na trawnikach i poboczach POD SWOIM BLOKIEM gdzie ich samochody są REGULARNIE rysowane przez innych niezadowolonych. Kończy się na tym że dla mieszkańców bloku - nie ma parkingu a komu sie podoba są ! - a bierze się to właśnie z takich inicjatyw jak Pańskie. Jestem w stanie nawet dopłacać żeby ktoś to w KOŃCU wyprostował bo jest to poprostu nie uczciwe i nie sprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 15.04.12, 14:52 w dodatku nie rozumeim dlaczego ktoś jest przeciw tego typu rozwiązaniom- niech Pan popatrzy - pod Pana blokiem mój sąsiad już Panu nie bedzie parkował tylko pod swoim i każdy zacznie porządek od siebie a nie od ludzi ktorzy bywają na Tauzenie sporadycznie głownie w weekendy - ale nigdy nie na noce , ja wracając z pracy o 19 np nie mam miejsca na parkingu niemalże nigdy - a 30% samochodow jest z bloków obok - i to ich przywzyczajenie jest naprawde irytujące . Bedzie to bardzo wazne jak Stadion ruszy bo wtedy w trakcie imprezy masowej parkingi mogą być kompletnie zabite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciulu Re: Co to to nie! ! IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 15:07 Czy dowidziśz ,że bloki różnią się wielkością, a parkingi mają podobną wielkość i przy tych 4-ro piętrowych i tych 18-to? Czy dla Ciebie nie liczy się przynależnośc do grupy ? Za swoje to nie wybudowałbyś może żadnego parkingu. To jest wspólna kasa , wspólne osiedle i nie mów do mnie 'chopie ' .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 15.04.12, 15:15 a ty wybudowałeś za swoje? - n i e , i nie masz prawa decydowania o parkingu przynależącym do danego bloku ( wspólnoty mieszkaniowej - jeżeli jesteś właścicielem mieszkania należy też do Ciebie część gruntu) PO TO są znaki "Dla mieszkańców bloku nr... " , czekam jak tylko zacznie się ta akcja będę pierwszym dzwoniącym żeby takich troli jak ty holowali- bo syf trzeba sprzątać - obywatelski obowiązek. To moja i moich sąsiadów pasja by takie mendy "regularnie" płaciły mandaty za złe parkowanie by było to przykładem dla innych równie szprytnych - a jednocześnie początkiem normalnego porządku. Miłej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eot Re: Co to to nie! ! IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 15:38 Przecież ci tłumaczę jak chłop krowie na granicy , że to jest wspólna kasa i moja i twoja. Bloki różnią się wielkością pojemnością parkingów. Płacimy wszyscy w zależności od metrażu mieszkania i ja ci nioie patrze, czy masz m2 czy m8 czy masz auto ty,zona ,syn,córka i wnuk(wszyscy z jednego numeru i jednego mieszkania) I przestań się ośmieszać z takim podejściem do współżycia Żaden prezes nie zagwarantuje ci miejsca pod blokiem. Możesz dostać plakietkę i przykleić sobie na szybie i wszyscy pod twoim blokiem też tak zrobią i kogo będziesz holował ?. Będziesz jeździł po osiedlu i szukał placu- takie jest wyjście. Były wolne miejsca na placu Tesko ale też załozyli blokadę. Pod ośrodkiem namalowali na drodze osiedlowej pasy , napisali PARKINg dla pracowników Trzeba szukać wyjśćia , ale nie kosztem bliźniego,blokady,szantażu,zastraszania. Człowiek cywilizowany jesteś chyba-no ni? end of talk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 16.04.12, 07:29 nie bede jezdzil po osiedlu szukac ludzi bede to robil z mieszkancami tylko pod swoim blokiem , dla mnie to zadne wspolzycie gdzie wszyscy parkują u mnie bo im wygodnie i mają blisko a ja nie mam gdzie parkowac ? to ja dupce takie "wspolzycie" jak pasuje innym - Twoim tokiem rozumowania - dalej bedą podrzucane szroty z całego osiedla na np. MÓJ parking na 6 mscy - jak to ma regularnie miejsce- kogos kto mieszka 10 blokow dalej - ale fajne miejsce an widoku i nikt tego ruszac nie bedzie - nie ma to najmneijszego sensu. Wspólnota mieszkaniowa danego bloku a nie Ułańska 1 i Piastów 500 albo Tysiąclecia 2000 i Zawiszy Czarnego 8 - jedno drugiemu nei rowne i nie ma nic "WSPÓLNEGO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genialne Re: Co to to nie! ! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 08:08 Gość portalu: gość napisał(a): > nie bede jezdzil po osiedlu szukac ludzi bede to robil z mieszkancami tylko pod > swoim blokiem , ja dupce takie "wspolzycie to pod kierym blokiem to dupcynie możno oglondać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrota Re: Co to to nie! ! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 08:21 Gościu drogi .Pod Twoim blokiem nie pomieszczą się wszyscy twoi sąsiedzi i ich ewentualni goście tudzież przypadkowi odwiedzający np lekarz,pielęgniarka,ksiądz ,instalator gazowy i inne muje i co zrobisz wtedy? jak tu się nie wku...ć mam kiedy widzę to wkoło Jak tu się nie wku...ć mam kiedy widzę to wkoło Jak tu się nie wku...ć mam kiedy widzę to wkoło Jak tu się nie wku...ć mam kiedy widzę to wkoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 16.04.12, 08:27 Ludzie!! ( prowokatorzy - obrońcy syfu jaki jest) Skąd wy tacy oporni na fakty? - lekarze , gazownicy , listonosze, pielęgniarki , wizytatorzy agencji towarzyskich, roznosiciele ulotek i rozworzący pizze, goście parku i goście lokatorów nie parkują na cały dzień i noc 7 dni w tygodniu! Najpierw trzeba zrobic porządek z tym co jest i nieproszonymi gośćmi barykadującymi nasze parkingi blokowe a pozniej uregalować sprawę z tymi ktorzy przyjeżdżają i wyjeżdżają 15 min czy 1 h później. W końcu zaczęło coś się dziać porządnego z tym marazmem - chello , skończ ze zmienianiem tych nickow bo to juz jest żenujące że bezsensownie prowokujesz i odpowiadasz mi i sobie w 4 osobach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sramto Re: Co to to nie! ! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 08:36 > - chello , skończ ze zmienianiem tych nickow bo to juz jest żenujące że bezsens > ownie prowokujesz i odpowiadasz mi i sobie w 4 osobach Sobie nie odpowiadam , Tobie tak, ale skoro nie chcesz to spadam i już nie gadam bo widzę ,że i tak nic do ciebie nie dotarło . Donoś, strzelaj,przebijaj,jeździj po osiedlu z identyfikatorem na szybie z przodu i z tyłu i na rękaw sobie przypnij . Wielonikowość ma inny sens , ale skoro o tym nie wiesz to nie będę ci nadaremno tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 16.04.12, 14:31 a pewnie - obywatelski obowiązek, dając przyzwolenie na takich tyfusów jak ty pozniej tworzy jedna wielka syfiasta h...nia a nie osiedle z ludzmi ktorzy chcą mieć i przestrzegają porzadku- jak tak lubisz spacerować to zaparkuj sobie na Załężu ... byleś nam na osiedlu głowy nie zawracał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzisz chelo Re: Co to to nie! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 07:24 Chelo wszystkich wku...asz nawet własną żonę pozostao Ci tylko bazgranie w internecie tu jesteś królem bo jesteś anonimowy i możesz sie wymadrzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chelloA Re: Co to to nie! ! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 08:03 Gość portalu: widzisz chelo napisał(a): > Chelo wszystkich wku...asz nawet własną żonę pozostao Ci tylko bazgranie w inte > rnecie tu jesteś królem bo jesteś anonimowy i możesz sie wymadrzać www.youtube.com/watch?v=0xtfNOIREfg Reasumując niema prawnych uregulowań w tej sprawie. Opinia policji w tej sprawie: Komisarz Marek Struski z wydziału ruchu drogowego komendy miejskiej uważa, że „blokadę może zakładać wyłącznie policja i straż miejska i tylko na drogach publicznych albo w strefie zamieszkania - stwierdził po dokładnym przyjrzeniu się przepisom oraz konsultacji z komendą wojewódzką”. Ile prawników, tyle opinii. Przykładowo polecam opinię, iż ten, kto zakłada blokadę na koła, łamie artykuł 90 kodeksu wykroczeń i podlega przepisowej karze. Podobnie Borys Budka, radca prawny uważa, że blokowanie kół samochodów może zostać uznane przez sąd za działanie bezprawne. Przeciwko takim firmom, które blokują koła pojazdom toczą się sprawy w prokuraturze! Przepisy jasno określają, kto ma uprawnienia do montażu blokad: Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 14 stycznia 2000 r. w sprawie usuwania pojazdów i blokowania ich kół określa jednostki, które mają prawo do montażu blokad. W paragrafie 2 pkt 5 wymieniono: 1) straż gminna (miejska), 2) Policja A na terenie prywatnym? Nie marnuj czasu na szukanie - nie ma takiego przepisu, bowiem Prawo o ruchu drogowym dotyczy wyłącznie dróg publicznych i strefy zamieszkania. Skoro więc nie istnieje przepis prawa określający "podmioty uprawnione" do interwencji na terenie prywatnym, to bezzasadne jest określenie jakiegokolwiek podmiotu jako "nieuprawnionego". Właściciel terenu korzysta z ochrony art. 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej i może swobodnie dysponować swoją nieruchomością, bez dodatkowego ustawowego upoważnienia. Po dwóch latach konfliktu piaseczyńska policja zajęła jednoznaczne stanowisko w sprawie zakładania blokad na osiedlach. We wtorek powiadomiła wspólnoty, że jest to nielegalne Kiedy porządku na parkingu zaczęła pilnować firma Autoclamb, przy miejscach postojowych pojawiły się informacje, że bezprawne pozostawienie auta spowoduje założenie blokady i będzie kosztowało 300 zł. Kierowcy kłócili się z ochroniarzami, wzywali policję. Tymczasem Prokuratura Rejonowa w Sosnowcu właśnie odmówiła wszczęcia śledztwa w sprawie działalności Autoclambu. - Nie widzimy znamion przestępstwa usiłowania oszustwa wobec osób - mówi Mirosław Miszuda, zastępca prokuratura rejonowego w Sosnowcu. Dodaje, że parking przed Plejadą to teren prywatny i obowiązuje tu umowa między kierowcą a właścicielem. Słów miliony, naiwnych jak zabobony Dziewięćdziesiąt procent pustych do połowy Im mniej mówisz, tym lepiej brzmisz Więc zanim coś powiesz, najpierw milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! ! IP: *.ngm.net.pl 16.04.12, 08:21 Słów miliony, naiwnych jak zabobony Dziewięćdziesiąt procent pustych do połowy Im mniej mówisz, tym lepiej brzmisz Więc zanim coś powiesz, najpierw milcz. Szkoda ze wobec siebie tego nei stosujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sioraBM Re: Co to to nie! !To IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 15:22 @gość napisał Pan popatrzy - pod Pana blokiem mój sąsiad już Panu nie bedzie parkował tylko > pod swoim i każdy zacznie porządek od siebie a nie od ludzi ktorzy bywają na T > auzenie sporadycznie głownie w weekendy - ale nigdy nie na noce Jeżeli w pana bloku aut jest mniej niż miejsc na parkingu i żaden gość nie zostanie na noc to ma /pan szansę załapać się na wyczekujące miejsce. Na jedno oko widać , że ilość aut przekracza ilość miejsc na parkingu i o 19 nie będzie miejsca. Pozostaje parking strzeżony albo sąsiada. Czy to takie trudne do pojęcia, że wizytówka nie zapewnia miejsca na parkingu wszystkim???? Wybudujmy wspólny parking,wyznaczmy miejsca,opłaćmy ochronę i bądźmy ludźmi , a nie zajadłymi sąsiadami zakładającymi blokady lub przebijającymi koła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to to nie! !To IP: *.ngm.net.pl 15.04.12, 15:32 sęk w tym że na parkingu już jest tłoczno a jak do tego dochodzą sąsiednie bloki to pozostają już tylko trawniki - i dlatego po co płacić za dodatkowe ochrony i nowe parkingi ( ktore jesli powstaną to prywatne i drogie) - uporządkujmy to co mamy - i dalej zastanówmy się gdzie najbardziej brakuje miejsc a tak to chcemy budować coś od góry zamiast od podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Parkingi Grozy 1000-lecia + PO'pie...ny "szeryf"! IP: *.1000lecie.pl 15.04.12, 17:30 Któren pojawia się i znika... w końcowej sekwencji YT filmika. Szkoda, że umknął mojej uwadze, artykuł prasowy, wątek i reportażyk filmowy sprzed ponad roku o tajemniczym "szeryfie z Tysiąclecia", przebijającym opony źle zaparkowanych aut. ;-(( To, być może?, stanowiło osobliwy "motyw i preludium" do tego, co się teraz zacznie dziać!? W filmie YT, który zamieszczam na końcu niniejszego wpisu, są kolesie i koleżanki owego... "tajemniczego szeryfa", którym znudziła się... tutejsza WODZIONKA i marzy się "mięsko" - jako PARKINGOWA NORMA. [???] (hkp) www.youtube.com/watch?v=f3ytyKJWBUA&feature=fvsr M - a - k - a - b - r - a ! ! ! - Brrrrrrrrrrrrrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czujsruch Re: Parkingi Grozy 1000-lecia + PO'pie...ny "szer IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 07:21 Jeżeli ta 'makabra' stanie się instruktażem dla osiedlowych ludożerców to HKP (hiba kupie pistolet) i 3 dobermany - na 're' niech się żre. www.youtube.com/watch?v=pMmMyMtz8tw To na wszelki wypadek - jak zachować spokój w razie blokady. Są również inne instuctions np 'jak się pozbyć blokady' - dla chcącego nic trudnego. Na początku był chaos - a potem wszystko się popier doliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 22:01 A po co wogóle jezdzić do tego blokowiska ? Ja wole zaprosić do siebie znajomych, jest trawka i teren... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezgryźliwy Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.static.sitel.net.pl 16.04.12, 11:38 Już tylu chłopaków zawitało na Śląsk.... www.youtube.com/watch?v=Iw0-NQTq5FQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdroYOU Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 11:45 i uostou sie ino łowca kretynów bo miał L4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 14:37 gościu pozdroYOU ... wywołany <ŁowcaKretynów >opuścił przed świętami gościnne mury Radochyi Śląskie Zagłębie, kreci sie teraz w oklicach radmoskiej Resursy realzujac misje egzystencjonalne, teraz nie ma czasy na takie pierdoły, jak ty. Wiec jeżeli tęsknisz za nim, to on cię odwiedzi i zaspokoji twoje rozpalone tęsknoty, tak .... na zimną Zośkę albo Jasia od kropidła. Reszta ekipy niestety męczy sie na jednym pececie i kilku SIMach, czeka na ....amnestię, ale już niedługo. Całusy ...pa pa kochanieńki, do miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarodinu naboj Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 15:09 OOO szkoda bo lubię gościa. domiłego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezgryźliwy Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.static.sitel.net.pl 16.04.12, 15:57 Do miłego, lubisz ...no to znów pomyśl sobie o L4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: światsieśmieje Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 16:13 To widzę,że szykujesz na mnie bombę !!! Ale zła się nie ulęknę , a to jest złe patrzyć w moje kontakty, żądać ode mnie meldowania czyim autem ja jeżdżę , to jest złe żądać od babci żeby zapowiadała wizyty i schodziła na parking po odbiór 'gościnnej plakietki', to jest złe żądać aby babcia esemesowała albo nagrywała się na sekretarce bo SM tak wymyślił,to wszystko kosztuje i upokarza. Twoje myślenie jest na twoje potrzeby i w stylu 'wełna nie wełna byle twoja doopa była pełna' Na osiedlu mieszkają przeróżni ludzie i najwyższy czas wyprowadzić się stą gdzie psy dupami szczekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 17:21 Artyści mówią tak...< jak czule grają, tak ciu...le tańczą>..... Zatem, zagrają co lubisz ... i zatańczysz, jak ci każą, na L4 nie licz.. Pa złociutki,bez nerwów, a kto się śmieje ?....ten dowcip znasz, wiec jedno masz z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczitelka Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 07:28 @UrkeRadocha napisał Artyści mówią tak...< jak czule grają, tak ciu...le tańczą>..... - Jak pan czule tańczy - ja tak czule tańczę - nawet jak ciule grają. Nasza szkoła tańca , szkoła baletowa,szkoła zawodowa nam gawariat dwa szagi na liewo,dwa szagi na prawo, szag w pieriod i dwa nazad.... Póki co ,gapie mieszają szyki i mieszają się do polityki. Jedna wielka wodzionka Ciule mogą grać, ale ja z ciulami nie tańczę, dziękuję postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezgryźliwy Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.static.sitel.net.pl 17.04.12, 08:04 Już ci grają, już ..podskakujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwon Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 08:41 dawaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 10:01 Ćwicz, ćwicz....bolec i tak cię nie ominie. Na Radosze znają takie terapeutyczne numery, niejeden taki ja tycw... zeza albo dostał , albo się pozbył, z wrażenia.Spokojnie trenuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc. Bolec Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dibre.com.pl 17.04.12, 12:05 dzwoniec, beda jaja, gdy zaparkuja w twoim dziewiczym zadku , a potem urzadza parking publiczny. Buchahahaahah....ale oberki beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forfiter Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 12:14 forum.gazeta.pl/forum/w,59,135166720,135166720,Parkowanie_przy_Ligonia.html Ten sam problem zaczyna zalewać całe miasto, które ma ambicje światowe i marzą mu się inwestycje. Nara to zakładają okowy i straszą bolcem. www.youtube.com/watch?v=Eyf-7Fd08Hg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezgryźliwy Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.static.sitel.net.pl 16.04.12, 13:49 A na Paderewie przybywa miejsc parkingowych.Byłem w sobotę u znajomych, widać różne rejestracje....po południu, jest o.k. Brawa dla Zarządu i pani Prezes. o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzaba Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 14:39 www.dziennikzachodni.pl/artykul/552501,tysiaclecie-w-katowicach-bedzie-mialo-deptak-za-1-2-mln-zl,id,t.html no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:54 co nocoments debilu a co teraz Ci chodzi dlaczego no coments bo jest za fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marokana Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 07:46 Gość portalu: super napisał(a): > co nocoments debilu a co teraz Ci chodzi dlaczego no coments bo jest za fajnie 'Gościu super z neo ' : Ty chcesz sprowadzić mnie do swojego poziomu ,aby potem zadziwić własnym debilizmem ? Masz za małą wyobraźnię i powtarzasz się, ale tak bywa jak brakuje argumentów zaczyna się przemoc. debiinaczej baran, bałwan, pacan, głupiec, głupi, głupol, głupek, dureń, idiota, kretyn, wariat, imbecyl, patafian, baran, osioł, muł, przygłup, przygłupek, tuman, gamoń, półgłówek, półgłupek, bęcwał, głąb, cymbał, kołek, ciołek, tępak, tępota, matoł, tłumok, tłuk, cep, cap, trep, młot, jełop, jełopa, błazen, pajac, czub, palant, pacan, pomyleniec, pomylony, osioł, oszołom, bezmózgowiec, wolnomyśliciel, świr, świrus, świrnięty, szajbus, wał, zajob, kiep, ciemna masa, ciemny żłób, zakuta pała, kurzy móżdżek, ptasi móżdżek, barania głowa, kapuściana głowa, ośla głowa, pusta głowa, tępa głowa, barani łeb, kapuściany łeb, ośli łeb, pusty łeb, tępy łeb, zakuty łeb, prostak, nieuk, laik, ignorant, abderyta, safanduła, skurczygnat, platfus, wypierdek, ślamazara, trąba, niedołęga, niemota, niezgraba, skurczysyn, sierota, sobaka, niedorajda, ofiara, niezdara, patałach, niezguła, oferma, ciemięga, noga, pierdoła, gamajda, fujara, łamaga, kapcan, niedojda, lebiega, kundel, faja ulżyj sobie,weźże kopnij.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cicha woda Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 10:24 @super napisał <o nocoments debilu a co teraz Ci chodzi dlaczego no coments bo jest za fajnie To tylko 288353 złote. Niegdyś po Maroku pływały łódki z białymi żaglami, od wody unosił się smród i rechot żab. W krzakach przybrzeżnych czaili się rybacy i mocząc sprzęt w brudnej wodzie wypatrywali obiadu.. Aktualnie obraz się zmienia ,maszyny ciężkie robią swoje . Pewnie powtarzasz (jak ci tam na zebraniu) ...ja pieldole wszystkie ptaszki,wszystkie ptaszki i lobaczki tylko jeża nie pieldole bo mie mocno w jajakole...? Pewnie ,że żal mi tych wierzb płaczących co stare były i w obwodzie miały ze 142 i żal mi tych trzcin przybrzeżnych gdzie swój dom mają kumaki nizinne, traszki zwyczajne czy żaby jeziorkowe. W trzcinowisku mieszkają ponoć piżmaki amerykańskie, gniazda zakładają kokoszki wodne i łyski, kaczki krzyżówki, rokitniczki oraz od pewnego czasu gniazdują także remizy. i perkozy dwuczube. Cóż. Jedyne co wolne w naszej cywilizacji, to wiatr. Po prostu tak musi być, bo życie gorzki ma smak. Tak wiele marzeń poszła w pył, a ilu jeszcze pójdzie w piach. Mogło być gorzej, ale może, zawsze być lepiej niż jak jest. I jeśli życiu nie pomożesz, umierasz w ciszy jak ten pies. www.youtube.com/watch?v=NAyUh9j0VKc&feature=related HKP hiba kropnę pyfo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzenia Re: Koniec bezkarnego parkowania na Tauzenie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 10:36 korekta: 1 milion 200 tysięcy zł > To tylko 288353 EU p.s Jak to ma być na miarę czasów ,to mało tej kaski. Umocnienie brzegów Rawy i przykrycie konieczne, bo powpadają z wysokości z roweru i osuwiska(powstanie takie bo nie trzymają go żywe korzenie) wystarczy commentu ? Odpowiedz Link Zgłoś