qatroscc 26.02.13, 18:09 i tak ludzie POpier..lą do urn głosować na oszusta, taki naród Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: apostata Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.13, 19:18 qatroscc napisał: > i tak ludzie POpier..lą do urn głosować na oszusta, taki naród ---------------------------------------- Bredzisz nie na temat. trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,13341782,_Przychodza_parami_i_nasluchuja___Poczta_wylapuje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qatroscc Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.cable.smsnet.pl 26.02.13, 23:44 jak nie na temat, ja ludziom obiecałem likwidacje abonamentu i odpolitycznienie mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikado Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 12:50 Dla przypomnienia tylko kilka przykładowych kontraktów TVP z tego roku: > Tomasz Karolak - 250 tysięcy za udział w 20 kilkuminutowych głupawych programikach, które rzekomo uczą Polaków... ekonomii w ramach misji > Robert Janowski - 240 tysięcy miesięcznie za prowadzenie idiotycznego teleturnieju "Jaka to melodia" > Katarzyna Zielińska - ok. 100 tysięcy miesięcznie za udział w kretyńskich serialach i jeszcze bardziej ogłupiajacych show. > Tomasz Lis - według różnych źródeł od 100 do 200 tysięcy miesięcznie. > Hanna Lis - 30 tysięcy miesięcznie za kilkanaście godzin pracy polegającej na czytaniu z promptera. > Kraśko i inni prowadzący "Wiadomości" - od kilkunastu do dwudziestu kilku tysięcy miesięcznie. Poza tym TVP zatrudnia kilkakrotnie więcej pracowników biurowych niż TVN lub Polsat. Czas stawiać szubienice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.internetia.net.pl 27.02.13, 14:24 na Poczcie POlskiej teraz siedzą krewni i znajomi królika Donalda i jest totalny burdel, jak w całym państwie. Oni wysyłają wezwania do nieboszczyków albo na stare adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
folwark_polski rachunki wysłać Tuskowi z adnotacją: 27.02.13, 15:00 "mówiłeś żeby nie płacić oszuście" Odpowiedz Link Zgłoś
glupiadmin Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 26.02.13, 19:32 Zabawne, przecież abonament jest teraz nielegalny, jest to wyłudzenie. Poczta wysyła wezwania do zapłaty na zasadzie a może się ktoś wystraszy i zapłaci. Poczta także w żaden sposób nie jest uprawniona do wystawiania tytułów egzekucyjnych. Aby ściągnąć dług musi wystąpić do sądu i wykazać że dług jest wymagalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 20:47 glupiadmin napisał(a): > Zabawne, przecież abonament jest teraz nielegalny Co ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.13, 20:53 Gość portalu: TT napisał(a): > glupiadmin napisał(a): > > > Zabawne, przecież abonament jest teraz nielegalny > > Co ty bredzisz? --------------------------- prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/666494,nie_bedzie_abonamentu_rtv_tylko_oplata_audiowizualna.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupiadmin Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.omi.pl 26.02.13, 21:11 No właśnie, jesteś tym ciemnym ludem któremu można wszystko wcisnąć. Masz prąd, gaz, kablówkę, telefon, satelitę. Ze wszystkimi wymienionymi zawarłeś umowę w której zaakceptowałeś obustronne warunki. Wiesz dlaczego? bo wymaga to Kodeks Spółek Prawa Handlowego. Telewizja od kilku lat też spółką akcyjną, i też ją umowa obowiązuje, i do tej pory umowy nie zawarła. A Poczta Polska S.A.też jest spółką prawa handlowego, i owszem może wystawić wezwanie do zapłaty, ale nie ma prawa wystawić tytułu egzekucyjnego, musi wystąpić do sądu. .Nie chce mi się pisać, poczytaj sobie Kodeks Handlowy, znajdziesz za darmo w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 26.02.13, 22:01 Jesteś taki mundry a nawet nie wiesz, że Kodeks Handlowy nie obowiązuje od 12 lat, a Kodeksu Spółek Prawa Handlowego nigdy w Polsce nie było. A ustawa o opłatach abonamentowych obowiązuje w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundry Bartoszcze Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.3s.pl 27.02.13, 06:07 Kodeks spółek handlowych Dz.U. z 2000 nr 94 poz. 1037 • Brzmienie od 1 stycznia 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 14:12 Potrafisz odróżnić Kodeks spółek handlowych od wymyślonego powyżej "Kodeksu Spółek Prawa Handlowego"? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 14:32 Raz że nie potrafi a dwa że nie ma pojęcia, że ten kodeks nie ma tu żadnego zastosowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupiadmin Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.omi.pl 27.02.13, 22:08 W czasach PRL abonament radiowo-telewizyjny nazywany był daniną publiczną na rzecz twórców kultury. Po zmianach ustrojowych Balcerowicz wprowadził ograniczenie wynagrodzeń w przedsiębiorstwach państwowych, tzw. ustawę kominową. W celu jej ominięcia wymyślono że telewizję państwową przekształci się w spółkę prawa handlowego ze 100% udziałem państawa. Na pozór nic się nie zmieni, państwo dalej będzie właścicielem, a swoim "tfurcom" można będzie mościć ile kasa wytrzyma. Zapmniano o jednym, że Telewizja Polska S.A. jest już innym tworem niż PRL-owska TVP i ustawa o abonamencie przestała ją dotyczyć. Abonament jako forma rozliczenia finansowego jest możliwa wówczas, jeżeli obie strony zawrą umowę cywilno - prawną w której jest określona wzajemna relacja. Proszę zwrócić uwagę, umowy na dostawę mediów zawieramy z elektrownią, gazownią, wodociągami, kablówkami....itd. Dlaczego TVP S.A. dotyczczas tego nie zrobiła? Odpowiedź jest prozaiczna - tak jest korzystniej. Dopóki frajerzy typu bartoszcze i inni płacą, nie ma potrzeby nic zmieniać.Umowa jest trudna w egzekucji bo nie ma technicznej możliwości wyłączenia niepłacącemu sygnału. Można by wprowadzić dekodery, ale okaże się że król jest nagi i wpływy będą mniejsze. Ciekaw jestem jak abonament jest księgowany... pewnie jako darowizny, jak u Rydzyka. Warto wspomnieć o roli jaką w układzie odgrywa Poczta Polska S.A. Otóż dwa podmioty gospodarcze zawarły umowę w myśl której Poczta Polska S.A. będzie ściągać kasę dla telewizji część zachowując dla siebie jako wynagrodzenie. I znowu trzeba przypomnieć że Poczta Polska S.A. nie ma żadnych szczególnych przywilejów, tylko takie jak wszystkie podmioty Prawa Handlowego z Biedronką włącznie. Poczta występując w roli kanara, może namierzać niepłacących, wystawiać wezwania do zapłaty, ale nie ma prawa wystawiać tytułów egzekucyjnych - od tego są sądy powszechne. Ja tak to widzę. Ktoś może ze mną się zgodzić lub nie, jego prawo. Jesli ktoś ma przemożną ochote płacić abonament, niech płaci. Osobiście tylko nie lubię jak jestem robiony za wała. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze bzdury należy prostować 27.02.13, 22:29 Jak czytam takie bzdury to zaczynam rozumieć skąd się biorą premierzy techniczni. Więc teraz krótko, żeby te debilizmy wyprostować: 1/ obowiązek wnoszenia opłat abonamentowych wynika z ustawy, podobnie jak obowiązek płacenia opłaty skarbowej od podania czy jazdy w pasach (a nie z żadnej wyssanej z palca przez debila lub prowokatora umowy) 2/ wpływy z opłat abonamentowych zgodnie z ustawą (a nie żadną wydumaną umową) otrzymują jednostki publicznej radiofonii i telewizji, którymi zgodnie z ustawą są spółki Skarbu Państwa 3/ wysokość opłat ustala nie żadna rzekoma umowa, tylko Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji w drodze rozporządzenia przewidzianego w ustawie, i przekazuje ściągnięte opłaty jednostkom RTV na finansowanie misji, 4/ Poczta Polska SA pobiera opłaty nie na podstawie żadnej wyczytanej w fusach umowy, tylko na podstawie dwóch ustaw, jako publiczny operator pocztowy. Przygłup sobie może wymyślać bzdury o umowach, ale prawda jest taka, że cokolwiek napisał, nadaje się co najwyżej do Faktu Polskiego Codziennie Na Żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupiadmin Re: bzdury należy prostować IP: *.3s.pl 28.02.13, 06:36 Sorry bartoszcze, ja wymiękam. Nie dam się sprowadzić do twojego poziomu (poziomu matoła) bo tam masz ogromne doświadczenie i na pewno mnie załatwisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 11:16 Gość portalu: glupiadmin napisał(a): > No właśnie, jesteś tym ciemnym ludem któremu można wszystko wcisnąć. Masz prąd, > gaz, kablówkę, telefon, satelitę. Ze wszystkimi wymienionymi zawarłeś umowę w > której zaakceptowałeś obustronne warunki. Wiesz dlaczego? bo wymaga to Kodeks S > półek Prawa Handlowego. Telewizja od kilku lat też spółką akcyjną, i też ją um > owa obowiązuje, i do tej pory umowy nie zawarła. A Poczta Polska S.A.też jest s > półką prawa handlowego, i owszem może wystawić wezwanie do zapłaty, ale nie ma > prawa wystawić tytułu egzekucyjnego, musi wystąpić do sądu. .Nie chce mi się p > isać, poczytaj sobie Kodeks Handlowy, znajdziesz za darmo w internecie ----------------------------------------------------------------------------------------- byłoby lepiej , gdybyś zabrał się do uczenia innych dopiero wtedy, gdy sam się czegoś nauczysz. Telewizja a w szczególności TVP, jest kulturowym gazem paraliżującym, jest bezwonna, bezbolesna, nie ma smaku i jest zabójcza. Zatem odstąp od tradycji i wyrzuć telewizorek do odpadów wielkogabarytowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.3s.pl 27.02.13, 11:39 Kuriozalne. ktoś podpowiada jak nie płacić, a goście robią wszystko żeby płacić. Uzależnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.nplay.net.pl 27.02.13, 21:46 Zrobiłem to już lata świetlne temu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: 195.117.118.* 27.02.13, 11:27 glupiadmin napisał(a): > Zabawne, przecież abonament jest teraz nielegalny, jest to wyłudzenie. Faktycznie, zabawne:) A który sąd stwierdził brak legalności ustawy o opłatach abonamentowych, zarzucisz może jakąs sygnaturą prawomocnego wyroku, czy tak sobie trolluejsz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.3s.pl 27.02.13, 11:53 Przepraszam... czy ty z PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikado Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:02 Sąd??? W Polsce??? Polski sąd właśnie stwierdził, że korzystanie ze służbowego samochodu w celach służbowych jest przychodem pracownika i powinno być opodatkowane, o czym donosi dzisiejsza Gazeta.pl na pierwszej stronie. To jest przykład tego, do czego jest zdolny polski sąd. Abonament nie ma dziś ŻADNEGO uzasadnienia. Jest niezgodny nie tylko z jakimkolwiek kodeksem, ale nawet z podstawowymi zasadami logiki. Miałby sens, gdyby był przeznaczany w CAŁOŚCI na utrzymanie infrastruktury nadawczej, która należy do państwa i obsługuje wszystkich nadawców, publicznych i prywatnych. Tymczasem znaczna część pieniędzy z abonamentu trafia do kieszeni prostytutek i złodziei z organizacji przestępczej pod nazwą TVP, w tym tysięcy krewnych i znajomych bandytów z rządu. Czterdzieści lat temu, gdy istniała wyłącznie telewizja państwowa, abonament miał sens. Dziś posiadacz telewizora ma do wyboru kilkadziesiąt kanałów i często W OGÓLE NIE OGLĄDA TVP. Wymuszanie od kogokolwiek opłat za usługę, której ten ktoś nie chce i nie używa, jest KLASYCZNYM BANDYTYZMEM. Polacy, wiosna idzie, czas stawiać szubienice. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 14:28 "Polski sąd właśnie stwierdził, że korzystanie ze służbowego samochodu w celach służbowych jest przychodem pracownika i powinno być opodatkowane," Nie przez pracownika ale przez prywatnego przedsiębiorcę na kontrakcie. Nie wiem o jakiej niezgodności z kodeksem (ustawą) piszesz skoro abonament jako danina publiczna jest ustanowiony w drodze ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rvb Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.internetia.net.pl 27.02.13, 12:13 Zdziwisz się jak ci wejdą na konto. Poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.02.13, 12:30 A co zrobi US jeśli ktoś nie osiąga dochodów bo np jest bezrobotny, a jego rachunek bankowy jest pusty ? Zresztą, sam tytuł egzekucyjny może wydać sąd ale na pewno nie Telekomunikacja, Poczta Polska i inne takie tam twory. A w ogóle to może wreszcie jasno zostanie rozstrzygnięte czy abonament to świadczenie okresowe, czy podatek (inne termin przedawnienia). Bo niby to drugie ale już dawno zapewniano nas, że nie jest to podatek więc co to jest tak na prawdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikado Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:04 Jak to co zrobią? Wywalą na bruk, mieszkanie zlicytują. Przecież Lis musi mieć swoje dwieście tysięcy, nie będzie żył jak parias. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 13:07 Lis jak Lis, ale ostatnio żona mi mówiła że wyczytała w tych swoich piśmidłach że Cichopek ma problemy ze spłatą kredytu za swoją iście hollywódzką willę, to straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 16:15 Platforma Obywatelska ogłosiła, że abonament to archaiczny haracz i go zlikwiduje. ****************************** Teraz PełO powinna płacić te rachunki za robienie ludziom wody z mózgu, ale żeby to było tylko tyle zła co narobiła PełO to i tak byłoby dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Prezesyłajmy je do kancelarii premiera:) IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 21:31 Nasz kochany premier, wygrął pierwsze wybory min. dlatego,z ę obiecął zniesienie archaicznego rachunku. Więc niech zapłaci za te faktury, o kótre upomina sie poczta polska. Proponuję przesyłanie wszytskich przychodzących ścigających rachunków z tych 5 lat, do kancelarii premiera. Niech zapłacą, jak nie zniesli, chociaż obiecali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Prezesyłajmy je do kancelarii premiera:) IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:20 Wątpie by wygrał z powodu abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Re: Prezesyłajmy je do kancelarii premiera:) 27.02.13, 12:27 no nie tylko, jeszcze obiecywał, ze już wkrótce POlacy zaczną wracać z emigracji, bo praca w POlsce zacznie się opłacać n.p., poza tym podatek liniowy, zniesienie podatku Belki, autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Prezesyłajmy je do kancelarii premiera:) 27.02.13, 12:30 Ależ ten Tusk podły !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Prezesyłajmy je do kancelarii premiera:) 27.02.13, 13:14 Gościu, co Ty opowiadasz? Odkąd to obowiązują ustne "ustawy" nawet wypowiedziane przez najwyższych polityków. W dodatku Tusk obiecywał /ustnie/ przed wyborami a wtedy każdy obiecuje swoje, nawet Kaczyński, a może przede wszystkim Kaczyński. Takie przedwyborcze obietnice nigdy nie były i nie są obowiązujące i nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 26.02.13, 21:32 A jaki problem z płaceniem abonamentu. Problemem jest to ,że nie wszyscy go płacą a państwo jak narazie było bezsilne i bezmyślne. Teraz abonament płaci 25 % i wynosi on około 200zł, gdyby go obniżyć o połowę tj. do 100 zł rocznie i wyegzekwować od wszystkich to wpływy wzrosłyby dwukrotnie . Takie rozwiązanie miałoby korzystny wpływ na budżety domowe i budżety publicznej telewizji i radia. Takie rozumowanie naszym elitom politycznym nie przyjdzie do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:20 A nie przyszło ci do głowy że większość ma głęboko gdzieś budżety jakiś publicznych czegoś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:58 opt napisał: > Problemem jest to ,że nie wszyscy go płacą a państwo jak narazie było bezsilne i bezmyślne. A dlaczego mam płacić skoro nie mam telewizora? A nawet jakbym jakiś miał to służyłby do podłączenia Xboxa a nie do oglądania TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.centertel.pl 27.02.13, 16:00 Publiczny budzet mam głeboko w doopie .Interesuje mnie natomiast mój budzet. Poza tym to nie abonament tylko podatek Odpowiedz Link Zgłoś
felucjan Ludzie zejdziecie z drogi, bo listonosz jedzie... 26.02.13, 22:14 Ta piosenka nabiera nowego znaczenia. :) A tak na marginesie: czy premier nie wypowiedział tego w trakcie urzędowania w godzinach pracy? Jeżeli tak, to czy można ponosić konsekwencje za stosowanie się do opinii Zwierzchnika Władzy Wykonawczej? :) Pozdrawiam Pana listonosza z mojego bloku. Do tego Pana nie mam kompletnie żadnych pretensji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 00:26 Ja też dostałem taki rachunek za abonament i zaraz wysłałem go do Warszawy na wiejską do Pana Premiera Tuska wraz z moim protestem odnośnie obietnic wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 10:43 A po kiego grzyba rejestrowałeś ? Przy książeczce na moją mamę dopiero po jej śmierci :( udało się wyrejestrrować to badziewie.... Ja nigdy nie zarejestrowałem odbiornika i mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fh Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: 89.191.144.* 27.02.13, 11:48 co ty piszesz o jakis trudnosciach z wyrejestrowaniem - nie ma żadnych . Owszem przed 2007 pytali jaki jest powód wyrejestrowania ale po 2007 szedłeś wyrejestrować i o nic nikt nikogo nie pytał. O dowód przekazania telewizora i radia do składnicy złomu nikt nigdy nie pytał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.c193.msk.pl 27.02.13, 11:03 Prosty przykład: w Canal+ mecze lig angielskiej, hiszpańskiej czy włoskiej są komentowane ze studia w Polsce. TVP na każde wydarzenie sportowe wysyła za granicę komentatorów, dziennikarzy itp. Np. na MŚ w narciarstwie poleciał chyba cały samolot. I to wszystko za pieniądze z abonamentu. Oczywiście taki komentator widzi dokładnie to co widz i czyta wyniki jak dla niewidomych. Po co? Wystarczyłoby jakby siedział przed monitorem w Polsce i gadałby to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
jluc Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 11:32 te działania Poczty sa bezprawne! podobnie działaja tzw. firmy windykacyjne, żądajace przedawnionych nalezności! abonament to tzw. swiadczenie powtazalne, a te przedawniaja sie po dwu latach, Poczta może wzwwać do zapłaty tylko za ubiegły rok... wtedy kwoty byłyby nie tak wielkie, ale wezwani może by je zapłacili?! to 300-400zł... wezwanie na pare tysiecy i straszenie egzekucja komornicza ma uratować i Poczte i TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 11:55 Lepiej nikomu nie doradzaj bo w ten sposób jedynie spotka się z egzekucją administracyjną przez urząd skarbowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyb Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.internetunion.pl 27.02.13, 13:43 i te 1500 to właśnie zaległości za 2 lata, wszystko zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Korekto ! 27.02.13, 11:33 "PO nie spełniła wyborczej obietnicy, ale od czasu, kiedy padła, ściągalność abonamentu systematycznie spada." A kiedy to PO padla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfsa Re: Korekto ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 15:49 Akurat w tym przypadku jest op poprawne choć oczywiście budzi skojarzenia. Słowo "padła" odnosi się oczywiście to ostatniego wymienionego podmiotu czyli "obietnicy". Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub ... 27.02.13, 11:34 Wszystkim PO-szkodowanym przez pana Tuska, ktory wzywal PUBLICZNIE do nieplacenia HAHHHACZU (czytaj haraczu), polecam zlozenie zbiorowego pozwu przeciwko Donaldowi Tuskowi, ktory oficjalnie wezwal do nieplacenia abonamentu i do dzisiaj sie z tego PUBLICZNIE nie wycofal. Lemingi PO-sluchaly jak slepe psy/szczenieta swego Pana .- a teraz im Pan podrzyna gardelka ? Nie szkodzi !! Najwazniejsze przeciez to....ze......pis nie rzadzi ? PHHHHAWDA ? Buahahahahahaha!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:18 Proszę o cytat gdzie Tusk mówi że nie trzeba płacić i że zadłużenie zostanie umorzone. Wtedy se matoły wysyłajcie co tam chcecie. Zresztą problem się rozwiąże sam jak komornik wam zabierze ukochany zarejestrowany telewizorek hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:49 a niby dlaczego mam jakiemus matolowi, albo co gorsza - cynglowi tuska cos pokazywac.. Sam sobie to znajdz ciemna maso, co twoj ryzy bozek setki HHHHAZY powtarzal na wiecach wyborczych, a do tego PO ilie ziemniaki ? po ile jablka? a do tego ... JUTHHHHO jak WYGHHHAMY ludzie beda whhhhacac z Irlandii, BO POLACY ZASLUGUJA NA CUD... tak bylo cwoku ? bylo ! i teraz nie sciemniaj..tylko idz i plac zalegle rachunki, ktore twoj ryzy bozek OBIECAL ci zniesc i WZYWAL DO NIEPLACENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:52 A kto ci każe coś pokazywać? A róbta co chceta, nie chceta wyrejestrować TV to płaćta :) Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:51 spock2 napisał: > Proszę o cytat gdzie Tusk mówi że nie trzeba płacić i że zadłużenie zostanie um > orzone. Wtedy se matoły wysyłajcie co tam chcecie. Zresztą problem się rozwiąże > sam jak komornik wam zabierze ukochany zarejestrowany telewizorek hehehe. chcesz cytatu ? pogielo cie ? co ja jestem miodowicz albo Cichocki czy Tusk .... ja nikogo nie nagrywam, nie podsluchuje jak zamordysci z PO. Ale ma oczy, uszy i PAMIEC - comprende gnojku ? Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:54 Jasne, jasne cymbale - po prostu Tusk nic takiego nie powiedział, a jakby nawet powiedział to i tak jesteście megacymbałami że myśleliście że to że ktoś coś tam powie to nie musicie płacić i wszystko się wam umorzy. Typowo dojne krowy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 13:00 dzielnie walczysz CYNGLU lub tuskowy pierdzistolku. Walcz dalej - premia czeka...gdy 800.000 dzieci w Polsce gloduje. Tylko w Rumunii jest w Europie gorzej. Rzygac mi sie chce, gdy z toba wmieniam posty, smierdzi od ciebie tuskowszczyzna na 1000 km. bez pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 13:03 Buuuu buuuu, tusku nie chce dzieciom jeść dać i jeszcze musimy abonament płacić a tak mu wierzyliśmy że jak niczym średniowieczny król powie to jest to prawo, buuuu be tusku be be be :)) ps. Żoncia waszego rzecznika tego co pod wycieraczką prezia stęka to już zdrowa? Czy nadal naciąga państwo na grubą kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisix Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 13:51 A jak pan komornik ma nam zabrać ukochany telewizorek? Tylko debile i hehe "matoły" (czy jak tam wolisz) wpuszczają do chałupy komornika. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 16:16 spock2 napisał: > Proszę o cytat gdzie Tusk mówi że nie trzeba płacić i że zadłużenie zostanie um > orzone. Wtedy se matoły wysyłajcie co tam chcecie. Zresztą problem się rozwiąże > sam jak komornik wam zabierze ukochany zarejestrowany telewizorek hehehe ************************** Ale; fajnie, roześmiałem się na cały karpyntel> :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:26 Nie kłam, Tusk nigdy nie wzywał do niepłacenia abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:30 wzywać nie wzywał wprost, ale: Chciałbym powiedzieć, że nie spoczniemy dopóty, dopóki nie zmienimy tego wyjątkowo obłudnego systemu narzucania haraczu Polakom szczególnie niezamożnym po to, by nieliczna grupa ludzi mogła korzystać z tego materialnie w sposób nieuzasadniony, poza jakąkolwiek kontrolą, i żeby niektórzy najbardziej ambitni politycy wykorzystywali te media publiczne we własnym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 12:40 I gdzie tu jest żeby nie płacić? Emeryci już nie płacą zdaje się? Odpowiedz Link Zgłoś
roman2727 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 16:21 Żeby tak było trzeba skończyć z demokracją partyjną w dodatku finansowan z budżetu. Większy udział społeczny (a nie pseudokonsultacje społeczne z urzędami) w tworzeniu prawa. Pytania referendalne przy jakchkolwiek wyborach - samorządowych, sejmowych itp. W przeciwnym wypadku Polska się obudzi conajmniej jak ostatnio w Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 13:29 Palikot też wzywał do nie płacenia i co...? Posłuchaliście go? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_nienumerowanej_rp Re: Zlozcie skarge zbiorowa przeciwko tuskowi lub 27.02.13, 14:47 disloyall napisał: > Nie szkodzi !! Najwazniejsze przeciez to....ze......pis nie rzadzi ? PHHHHAWDA ? Żebyś wiedział, że dla oderwania pisdecji od koryta warto znosić drobne niedogodności. Jakby się kaczor dorwał do władzy (mam nadzieję, że zdechnie w trakcie oczekiwania na tę utopię), to nie dość, że siłą weszliby ci do chałupy z policją, nakazem i gotowym drukiem rejestracji odbiornika do podpisania, to jeszcze musiałbyś oglądać w publicznej tv wyłącznie pisdeckie ryje na zmianę z różowo-czerwonymi mordami biskupów i innych pedofilów. Naprawdę, chętnie stworzyłbym w Polsce jakąś pisdecką dzielnicę, gdzie spędziłbym wszystkich wyznawców kaczyzmu i cały kler - i oddałbym tam władzę pisowi i jego pochodnym. Oczywiście po odgrodzeniu całości dwudziestokilometrowej szerokości pasem granicznym, żeby zaraza się nie przedostawała do normalnego społeczeństwa. Gwarantuję, że po kilku miesiącach większość dzisiejszych kaczych dupowłazów na kolanach szłoby do jakiejkolwiek innej opcji politycznej z płaczem i błaganiem o uwolnienie spod kaczej łapy. Niestety, pisdek z zasady pozbawiony jest wyobraźni, w związku z tym nie potrafi przewidzieć fatalnych skutków dorwania się oszalałego jednojajowca do władzy. A tysiąc razy powtarzane kłamstwo - że za rządów pis było tak dobrze, a kartofel był najlepszym prezydentem - ukształtowało się w pustych głowach katolskich ultrasów w "prawdę". Na szczęście w "gó...-prawdę". ............................................................. Co łączy rozbiory, wojny światowe, stalinizm, konkordat i wybór Kaczyńskich na premiera/prezydenta RP? Wszystkie te wydarzenia są formą okupacji narodu polskiego przez żądnych władzy zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 15:11 inaczej nie można skomentować tego bełkotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 11:34 Ja nie płacę bo nie oglądam. Jeśli miałbym płacić to mam warunki. 1. Znikają reklamy. 2. Znika product placement. 3. Znikają programy sponsorowane. i co najważniejsze... 4. Znikają wszelkie programy typu pierdzenie gwiazd na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:28 Ale twoje warunki nikogo nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 13:36 Tym lepiej, bo ja nie chcę płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_nienumerowanej_rp Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 14:54 Gość portalu: xx napisał(a): > Ja nie płacę bo nie oglądam. > > Jeśli miałbym płacić to mam warunki. > > 1. Znikają reklamy. > 2. Znika product placement. > 3. Znikają programy sponsorowane. > > i > > co najważniejsze... > > 4. Znikają wszelkie programy typu pierdzenie gwiazd na lodzie. 5. Znika cała religijna zawartość - wszak Polska to ŚWIECKIE państwo, więc i publiczna tv powinna być ŚWIECKA. Do kanału - TV Religia, czy jak to tam się nazywa. 6. Zero polityki - skoro płacę, to żądam - nie straszenia mnie i mojego dziecka mordami prawicowych polityków, "dziennikarzy", czy "fachofffcufff od katastrof lotniczych", chyba, że po 23-iej. Jak już pójdę spać. Albo do kanału TV Polityka. Jak ktoś chce oglądać odbywający się na Wiejskiej komediohorror z elementami niemieckiego porno - jego sprawa, niech sobie przełączy. ............................................................. Co łączy rozbiory, wojny światowe, stalinizm, konkordat i wybór Kaczyńskich na premiera/prezydenta RP? Wszystkie te wydarzenia są formą okupacji narodu polskiego przez żądnych władzy zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 11:47 Moj komentarz : bez komentarza.....Naiwnych nie sieja.Naiwni sami sie rodza..... Ludziska ! po co rejestrowaliscie odbiorniki ? Przeciez to bylo wiadome od zawsze,ze moze zle sie skonczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:29 Raczej dlaczego nie wyrejestrowali odbiornika gdy przestali płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmiana frontu Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 11:48 No zapłaciłam. I się odwdzięczę oszustom z PO przy wyborach - i za abonament RTV, i za złodziejski zus, i za moją emeryturę, i za prawo które chroni oszustów, i za.... . I pisem proszę mnie nie straszyć. Zagłosuję na starą gwardię z Palikotem na czele. Przynajmniej bedzie śmiesznie, skoro jest beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tslmkdc Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 11:55 po prostu za gapowe się płaci trzeba było wyrejestrować pilnować swoich spraw i byłby problemzgłowy , a ponadto po co ludziom telewizory w dzisiejszej dobie podatek jest od odbiornika TV wystarczy kupić duży monitor komputerowy zrobić wyjście tv i już , od monitorów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:31 Gdzie kupię 42 calowy monitor komputerowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:32 jest też. Jeśli wpuscisz kontrolera i odkryje monitor to też będziesz musiał płacić Odpowiedz Link Zgłoś
bromba-bomba Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 13:21 Wszystko to prawda. Nie jestem z Zabrza, ale już mi Urząd Skarbowy zajął emeryturę. Dostawałam (netto) 831,57 zł. teraz przez 6 m-cy będę dostawała po 588,56 - czyli potrącają po 243,01 miesięcznie. W ostatnim 6 m-cu potrącą końcówkę 193,84 zł. Kwota potrąceń 1408,89 A żeby było jeszcze "śmieszniej" Poczta przez ponad 2 lata blokowała mi uzyskanie zwolnienia od płacenia abonamentu! Przysługiwało mi już ponad 2 lata temu! Jestem niepełnosprawna i chora na cukrzycę. Jak przeżyć za taką emeryturę o zrobić opłaty i wykupić LEKI???? Odpowiedz Link Zgłoś
osika4 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 13:35 Mogłaś płacić na bieżąco, to nie miałabyś zadłużenia. Ja płaciłam cały czas i miałam o tę kwotę mniej od Ciebie ale miałam też spokój wewnętrzny bo nie bałam się kary. Teraz jestem legalnie zwolniona z opłat i też jestem spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba-bomba Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 13:43 Teoretycznie masz rację. Ale w praktyce już jest różnie. TERAZ też jestem zwolniona, tylko, że o ponad 2 lata za późno! Tak to Poczta mnie zwodziła, że nie może zwolnić, a miała Ustawę!~Czyli abonament za ten czas pobierała nieprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:42 W jaki sposob poczta mogla blokowac Ci zwolnienie od abonamentu z tytulu niepelnosprawnosci? Przeciez zwolnienie to uzyskuje sie na podstawie oswiadczenia zlozonego na poczcie na odpowiednim druku (potwierdzona kopia dla Ciebie koniecznie!). Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l i to jest koniec klamcy Tuska 27.02.13, 12:09 bez względu na to czy abonament ma czy nie, rację bytu, Donald zachował się jak ostatni MATOŁ Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: i to jest koniec klamcy Tuska 27.02.13, 12:15 A gdzie Tusk mówił żeby nie płacić abonamenetu i że całe zadłużenie umorzy? Proszę o cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: i to jest koniec klamcy Tuska IP: *.play-internet.pl 27.02.13, 12:30 Po ch*j się powtarzasz? Szukasz cytatu, sam sobie znajdź w necie, to żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: i to jest koniec klamcy Tuska IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:33 Kolejny idiota, widzi cytaty które nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: i to jest koniec klamcy Tuska 27.02.13, 12:45 ekolodzy to faktycznie przymuły, no gdzie tusku kazał ci nie płacić? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: i to jest koniec klamcy Tuska IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:32 Nigdzie. To humbug medialny na który ludzie się nabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Szpec od cytatow 27.02.13, 12:56 ty - szpecu od cytatow, plyta ci sie zaciela. Od kazdego krytykanta megaklamcy tuska zadasz cytatow. A ja sie ciebie zapytam : po ile kartofle ? Buahahahahahaha!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Szpec od cytatow 27.02.13, 12:58 Najlepiej was matoły tak załatwić, wtedy zamykacie te swoje kłamliwe pyszczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Re: Szpec od cytatow 27.02.13, 13:07 Jak to okresliles :"zalatwic przy pomocy cytatu". A kto powiedzial, ze inteligentni ludzie musza cos jakiemus tuskowemu tumanowi odowadniac ? niedoczekanie, przynajmniej na razie. Cierpliwosci. Co dluzej sie gotuje - mocniej eksploduje. Twoja bezczelnosc, jesli mieszkasz w Polsce, juz na pewno jest zauwazona przez uczciwych ludzi. Przyjdzie czas, jak ci pokaza drzwi albo wywioza na taczce. Nie pierwszyzna w polsce, tak koncza kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Szpec od cytatow 27.02.13, 13:11 Tak, tak, tylko rewolucja wam przychlasty została. A antkiem od brzozy na czele, bo normalni ludzie na was nie głosują :))) buuu buuu tusku im obiecał i oni nie płacili buuuu buuuu buuuu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6523 chcesz cytatu na temat Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 15:14 no to masz: "Ten człowiek w życiu słowa prawdy nie powiedział" ("Miś" reż. Stanisław Bareja) Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 I słusznie - za głupotę się płaci 27.02.13, 12:14 Nie chciało się pójść wyrejestrować odbiornika? Pomijam fakt samej głupoty z jego rejestracją. To trzeba teraz bulić i nie ma co płakać i rzucać gromy na jakiś tusków bo matoł jeden z drugim sam jest sobie winien. Ja nigdy nic nie rejestrowałem i nikt mnie nie będzie nigdzie ciągał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: I słusznie - za głupotę się płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 14:48 Poczta jest sprytna - nie można wyrejestrować odbiornika bez wcześniejszej spłaty zadłużenia, mimo że nikt nie jest w stanie podać podstawy prawnej. Oto Polska praworządna, heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: I słusznie - za głupotę się płaci IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 16:39 A skąd wiedzą, że nie jest opłacony? Bo wątpię aby mieli bazę danych Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkoz1 Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 12:19 pl.wikipedia.org/wiki/Abonament Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 12:25 spokojnie, oni tylko straszą. GW-no mogą zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:29 W tym wypadku się mylisz, komornik czy US wejdzie na pensję podobnie jak to jest z mandatami czy innymi podatkami. Mi ściągli z pensji jakiś mandat sprzed 4 lat, ściągną i abonamencik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie123 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 12:32 Abonament telewizyjny jest pobierany bezprawnie, a mandaty są zgodne z prawem. Stąd mandat ściągną, a abonament nie mogą, bo przegrają w sądzie. Bowiem abonament dla TVP S.A. jest niedozwoloną formą pomocy publicznej oraz dlatego, że abonament jest umową dwustronną a nie podatkiem !!! Czyli mogą skoczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 12:34 Wydaje ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:49 Tia, wytłumaczysz to komornikowi albo US który wejdzie ci w egzekucję, już widzę te ich salwy śmiechu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:33 jak mi wejdzie, nie podpisywałem żadnej umowy. Przysłali wezwanie do zapłaty, ale dla osoby, która już nie żyje od 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapnik Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.play-internet.pl 27.02.13, 12:34 Bzdura, mandat przedawnia się po 3 latach, skoro ściągnęli z ciebie, jesteś typowym wyborcą PO, czyli frajerem. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:43 Jesteś typowym wyborcą bolszewii który swoje nieudacznictwo by nie powiedzieć wrodzoną głupotę zwala na różnych "tusków". Mandat za parkowanie przedawnia się po 5 latach cymbale. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:49 nieudascznicy to są w rządzie, urzędach i w spółkach państwowych, ośle. Onnej roboty dla nich nie ma, daltego nadal istnieją dziwne spółki państwowe i tworzy się nowe (n.p. NCS). Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:57 A kaczy wodzusio coś powiedział że je zlikwiduje? Ja tylko słyszę o zamachu i brzozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.internetia.net.pl 27.02.13, 14:19 a co to ma do rzeczy? Jesteś, człowieku, chory psychicznie, powinieneś sie leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechu Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.cable.smsnet.pl 28.02.13, 16:19 rozmawiasz z nim, że wiesz co mówi, czy tylko wiadomości z PAPu przedstawione przez TVP i TVaueN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:38 A Ty jestes typowym wolakiem - jesli przyszlo jakiekolwiek upomnienie, bieg przedawnienia zostal przerwany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.gorzow.mm.pl 27.02.13, 15:32 Do Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akostia Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 12:35 Moim rodzicom komornik wszedł na konta. 1500 dla emerytów to majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdro z UK Wybraliście kłamliwą rudą szuję do płaczcie i IP: 217.116.98.* 27.02.13, 12:33 płaćcie. Im w Polsce gorzej tym bardziej się cieszę że stąd wyjechałem. Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Wybraliście kłamliwą rudą szuję do płaczcie i 27.02.13, 12:48 Zdaje się że prawdomówna kacza patriotka jest jak najbardziej za abonamentem? Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Re: Wybraliście kłamliwą rudą szuję do płaczcie i 27.02.13, 12:53 Ja nie wybrałem. Ponad połowa Polaków nie poszła do wyborów. Rudy reprezentuje MNIEJSZOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
disloyall Re: Wybraliście kłamliwą rudą szuję do płaczcie i 27.02.13, 13:09 no i cwoka spoka wiernopoddancza gebe zatkalo. pozdrawiam Disloyall Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Wybraliście kłamliwą rudą szuję do płaczcie i 27.02.13, 13:12 A co mnie to matole obchodzi na kogo se głosujesz :))) Skoro pozwalacie by te 40% za was decydowało to gratulacje ćwoki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wybraliście kłamliwą rudą szuję do płaczcie i IP: *.251.rev.vline.pl 27.02.13, 15:10 Niesprawiedliwy system, w którym jeśli ktoś nie zarejestrował, to nie musi płacić, nikt z moich znajomych nie ma zarejestrowanego odbiornika. Poza tym nie mam wpływu na chorendalne pensje jakiś przygłupich panieniek Płacę już za kabówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prometeusz jest BARDZO PROSTA metoda IP: 81.81.207.* 27.02.13, 12:35 Odeslac poczcie kwitek z adnotacja: ABONENT NIE ZYJE. sprawdzone, juz sie nie czepiali. I zweryfkowac tez nie moga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hiromata Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 12:45 Wysyłać rachunki do ryżego niech płaci skoro obiecał, to teraz niech on płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tommen Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopłac... 27.02.13, 12:52 wysyłajcie te rachunki Tuskowi Odpowiedz Link Zgłoś
spock2 Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł 27.02.13, 12:59 A możecie se wysyłać co chcecie, a nie prościej kopsnąć się na pocztę jak kurde Małysz i wyrejestrować wasz odbiorniczek? :)) A tak trzeba będzie bulić Mroczkom i Cichopkom :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zswabku Komunistyczny nawyk. IP: *.ngm.net.pl 27.02.13, 13:17 To było do zaakceptowania, jak była tylko jedna słuszna TV w wymiarze 3 kanałów. Od kiedy jest wolny rynek i mnóstwo operatorów, to każdy ma w nosie takie byle co i płaci abonament za określone programy. Ja przestałem płacić ok. 5 lat temu /płaciłem przez ponad 30 lat/, przysyłali mi chyba ze 3 razy powiadomienia /tel. nie odbierali/, nigdzie nie poszedłem, nic nie zapłaciłem, wszystko dawno ucichło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDarek Re: Ludzie dostają horrendalne rachunki za nieopł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 13:22 Przecież wiadomym było, nawet dla dzieci, że Tusk lubi kłamać, więc jeśli ktoś przestał płacić, wierząc Tuskowi na słowo, to jest skończonym matołem. Natomiast, jeżeli ktoś przestał płacić tak od siebie to też nie jest zbyt lotny. W tym kraju nikt nikomu nie daruje złotówki, szczególnie państwo obywatelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman niech wyślą rachunki do Donka 27.02.13, 13:43 albo zażądają umorzenia i powołają się na opinie ważnego polityka składane w latach 2005-2007 Odpowiedz Link Zgłoś