Dodaj do ulubionych

Płachty reklam oszpecą miasto

21.03.13, 19:54
dziadostwo, dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo ale... "jaki pan taki kram" brawo nasz gospodarzu - sołtysie, widać, ze leży ci na sercu rozkwit naszego miasta, które usilnie chcesz zmienić w wiejski jarmark!
Obserwuj wątek
    • bartspin Zasada jest jedna 21.03.13, 19:57
      Zero reklam wielkoformatowych w mieście, wszystkie pozostałe według wzoru przygotowanego przez projektanta jakiegoś, a nie urzędników. Absolutny zakaz zawieszania tych tandetnych banerów, plandek i wszystkiego innego. Centrum katowic pod względem reklam i szyldów gdyby wróciło do sytuacji z przed 40 lat to byłby mega krok do przodu:)
      • Gość: Duncan Re: Zasada jest jedna IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 23:36
        Popieram!
    • allures Płachty reklam oszpecą miasto 21.03.13, 20:09
      "Znaczna częśc śródmieścia nie jest objęta regulacją"-skoro to słowa urzędnika to która część jest objęta?Główne puntky w Katowicach pominięto?Urzędnicy nie robią nic w tym mieście poza jednostkami min. Panem Tomaszem Godziec,,który zaskakuje mnie pozytywnie swoimi pomysłami.To są oczywiste rzeczy ,które jak widać mało kto dostrzega, od dawna martwiło mnie to ,że tak proste sprawy o których Ja jako mieszkaniec wiem,nie widzą urzędnicy.
    • Gość: xyz Re: Płachty reklam oszpecą miasto IP: *.c193.msk.pl 21.03.13, 20:31
      Dodam do tego pojazdy komunikacji miejskiej oblepione reklamami, tony śmieciowych ulotek na chodnikach, słupy obklejone ulotkami czy kuriozum w postaci reklam na przyczepach (niby zaparkowanych przy ulicy).
      Nie korzystam z reklam, dla mnie to śmieci, nawet nie zwracam uwagi jaki mają ,,przekaz".
    • emitecc Płachty reklam oszpecą miasto 21.03.13, 21:15
      Według urzędników z UM z tym problemem nic nie da się zrobić. Niestety trzeba przeczekać do wyborów samorządowych 2014.
      www.katowice.eu/forum_spoleczne/index.php/forum/17-infrastruktura/1772-reklamowy-chaos-i-niead-w-katowicach
    • Gość: Członek izby Przykład idzie z góry IP: *.free.aero2.net.pl 21.03.13, 21:23
      Urzednicy opracują zarys- urząd miasta Katowice wydział budownictwa, rynek 1- tam wiszą szmaty reklamujące festiwal interpretacje, na ul rozdzienskego/ dudy gracza co chwila wisi jakiś baner reklamujący miejską imprezę. Centrum kultury- to samo. Kopuła na rondzie obsmarkana. A ja będąc projektantem konsultuje kolorystyke, przedstawiam próbki tynków, rysuje podziały okienne i inne ciulstwa pani konserwator która i tak wie lepiej co powinno być na elewacji prywatnego budynku. Mam już dosyć tego zaniedbanego i bylejakiego miasta, gdzie urzędnik zakazuje reklam, sam wieszając tandete na budynkach publicznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka