niebiesk 26.03.13, 17:52 Duża tragedia, ale nie wierzę że dom nie był ubezpieczony. Szkoda tych wszystkich pamiątek. To tylko rzeczy materialne, ale zawsze przykro. Wiadomo czy podpalenie czy jakieś zwarcie było przyczyną pożaru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fuj gnida!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 18:11 Nie o ściany tu chodzi, ale o naszą historię. To, co po sobie zostawiamy, dla rodziny, pokoleń, to jest włąśnie nasza historia, nasz ślad na ziemi. Nie da się odtworzyć rodzinnych zdjęć, rysunków dzieci, ksiązek po dziadkach, listów osób których już nie ma. Do tego Piotr van der Coghen miał pasję zbieractwa. Jego zbiory były bardzo cenne, i nie o wartości materialnej myślę, chiociaż tę też miąły niemałą, ale historyczną. Kto wie, ile tam było ostatnich zachowanych egzemplarzy różnych przedmiotów, dokumnetów. To, co piszecie excellenz, jest żenujące! Jak można być taką zawistną gnidą. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: gnida!!! 26.03.13, 18:27 Nieszczęście to spotyka bezrobotną samotną matkę, której zachoruje dziecko albo zepsuje się jej wózek. Albo jedynego żywiciela trójki dzieci, który traci pracę nie z swojej winy. To jednak jest mało widowiskowe, i w GW o tym nie napiszą. Trudno nazwać nieszczęściem los człowieka, który w ciągu 8 lat (2 kadencje sejmu) dostaje od podatników ponad milion (1 000 000) zł za jakże wiele wnoszącą pracę (np. przewodniczenie komisji ds. narciarstwa) a żali się w mediach, że stracił dorobek życia. Gnid szukaj w swojej rodzinie. Gdyby v.d. Coghen miał choć trochę przyzwoitości, to nie żaliłby się w mediach, tylko przemyślał skalę głupoty jaką popełnił nie ubezpieczając domu oraz nie zabezpieczając podobno tak wartościowych zbiorów. I siedział cicho, bo nie ma się czym publicznie żalić. Jeśli jego zbiory były tak wartościowe i miały taką wartość historyczną wartość historyczną, to ich miejsce było w bezpiecznym, ogólnodostępnym miejscu do tego przeznaczonym, czyli w muzeum. A nie w prywatnej, skrytej kolekcji. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: gnida!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 19:24 excelenzz mam nadzieje ze życie ogniście zweryfikuje twoje osądy a wasza wiara w ubezpieczenia jest zaiste gimnazjalna. widać, że za nic nie wyciągaliście kasy od ubezpieczyciela. kilka stówek za ubezpieczenie domu??? Gdzie wy żyjecie?? jak kilka tysięcy place za samochód - zwykła skodę. weźcie załatwcie sobie pożadne ubezpieczenie domu , do wartości odtworzeniowej, z ubezpieczeniem części ruchomych - a potem piszcie duby smalone o ubepieczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: gnida!!! 26.03.13, 19:44 Życie już wielokrotnie weryfikowało moje poglądy. I nauczyło mnie, że lepiej mieć ubezpieczenie, niż nie mieć. Ubezpieczenie domu na wartość 500 000 zł kosztuje np. 400 zł rocznie w Aviva. W PZU 780 zł. www.pzu.wroclaw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=70 bzwbkaviva.pl/ubezpieczenia/kalkulator-locum/ubezpieczenie-nieruchomosci-dom-mieszkanie.html To nie są duże pieniądze, to naprawdę jest kilkadziesiąt zł miesięcznie. Nawet, jeśli nie pokrywa to całej wartości nieruchomości, to ta suma pozwala na bezpieczne urządzenie się w szybkim czasie. I nie narzekanie na to, że zostało się "w dresach". Nota bene, ktoś, kto wie, że za parę dni na konto dostanie kilkanaście tysięcy zł, i będzie tak dostawał co najmniej do listopada 2015 roku, w ogóle nie powinien publicznie narzekać na swoją sytuację. Bo takie narzekanie obraża tysiące ludzi w Polsce, którzy nie zarabiają na poziomie minimum socjalnego, czyli 800 zł netto na osobę. Przypominam, że setki tysięcy Polaków zarabiają w granicach płacy minimalnej, czyli ok. 1200 zł na rękę. I ci ludzie muszą opłacić mieszkanie, media, kupić jedzenie, ubranie, leki, dojechać do pracy. A nie mówią, że "zostali w samych dresach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: gnida!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 00:00 ja cię proszę. jeśli cała twoja wiedza pochodzi od tego co przeczytasz na reklamach na necie to weź się w garść. przeczytaj regulamin i wykluczenia. na tych linkach co podałeś już widać że ruchomości tylko do 20000 są ubezpieczone. ja nie bronię nikogo, tylko po przejściach z pzu nie wierzę w ubezpieczenia w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: gnida!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 08:44 Gość pojęcia nie ma, a struga oczytanego. Olej go. Toż to zwykły ignorant ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: gnida!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 13:48 Ubezpieczenie mieszkania na wartość 200 tys zł kosztowało mnie w PZU 230 zł. Ruchomości możesz sobie ubezpieczyć na większą sumę, ale wtedy składka będzie większa. Inna sprawa to to że Pana posła z całą pewnością stać jest na ubezpieczenie domu i ruchomości. W każdym bądź razie współczuję, to na pewno musi być spora trauma, stracić wszystko w jednej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitmik Re: gnida!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 18:27 jaką gnidą? jest realistą proste, jak musisz ubezpieczyć samochód też tak płaczesz? aha, nie ubezpieczasz? aha, nie masz? aha, dalej kątem u rodziców albo w gimnazjum? szkoda chaty, dobrze, że nikomu z ludzi nic sie nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gnida!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 22:28 Obaj z @excellenz mówicie cały czas o kasie. mamona, mamona, mamona. Opętało was, czy tylko tym żyjecie. Facet stracił całe swoje życie, swoje i swojej rodziny, swoich przodków, nie ma nic. A wy o szmalu. Mury można postawić nowe, ale tego, pamiątek, listów ubezpieczenmie ci nie zwróci. Tak trudno to zrozumieć? Nie możesz pojąć, że dal ludzi są jeszcze rzeczy ważniejsze niż szmal? Odpowiedz Link Zgłoś
speleus Re: gnida!!! 26.03.13, 22:36 Gość portalu: gosc napisał(a): > Obaj z @excellenz mówicie cały czas o kasie. mamona, mamona, mamona. Opętało wa > s, czy tylko tym żyjecie. Facet stracił całe swoje życie, swoje i swojej rodzin > y, swoich przodków, nie ma nic. A wy o szmalu. Mury można postawić nowe, ale te > go, pamiątek, listów ubezpieczenmie ci nie zwróci. Tak trudno to zrozumieć? Nie > możesz pojąć, że dal ludzi są jeszcze rzeczy ważniejsze niż szmal? są pewne osobniki w tym dzikim kraju, którym tylko we łbie kasa. A przecież są wartości naprawdę inne , chociażby przywiązanie do zainteresowań, pamiątek rodzinnych. Czasem jest tak, że za bardzo nie ma co do gara wrzucić, ale człowiek przywiązany do domowego antykwariatu nie odda za kawałek pasztetowej pewnych rzeczy. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: gnida!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 09:48 Ktoś dla kogo życie to 3XP / popić , pojeść ,po...ć/ jest niepojete że może istnieć coś więcej ponad to. I wszelkie polemiki o czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gnida!!! IP: *.net.stream.pl 29.03.13, 11:16 fuj o czym ty gadasz, otrząsnij się chłopie, gamoniu, van cos tam Coghen to biznesmen i bardzo dobrze zarabijący polityk i ma nas malutkich ludzi w dupiee, 100% za excellenz. a co do gnidy to już się nie przedstawiaj lamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent współczuje! 26.03.13, 18:42 Przykro czytać takie informacje, mam nadzieję że mimo poprzednich postów dom był ubezpieczony. Niezależnie od wszystkiego, partii, dochodów sejmowych i polityki która nas tak bardzo emocjonuje moim zdaniem warto powstrzymać negatywne komentarze, nikomu w niczym nie pomogą. Niezależnie od wszystkiego szanujmy ludzi z prawdziwą pasją... Możemy się z nimi nie zgadzać (sam się nie zgadzam, jestem głęboko rozczarowany PO) ale szanujmy tak, jak sami chcielibyśmy być szanowani. Napisałem maila do swojego agenta że chce dokupić ubezpieczenie mieszkania, wyszło dodatkowe 12 zł miesięcznie czyli cztery browary, czy warto.... to już każdy musi sobie sam odpowiedzieć. pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: współczuje! IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 19:27 support.agent ale co tak naprawdę ubezieczyles w domu? zalozmy, ze wybucha gaz, Ciebie nie ma w domu, została dziura w ziemi nie masz nic. suma ubezpieczenia musi byc tak z 500 000 lekko licząc + meble + ciuchy +dodatki. Twoje ubezpieczenie jest na max 150000 za12 pln miesiecznie. czyli jakby co jesteś w ...... popraw mnie bardzo proszę jesli sie myle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: współczuje! IP: 89.25.246.* 26.03.13, 19:35 Masz racje ale lepiej mieć 170 000 zł (taką mam opcję) niż nie mieć nic, prawda? Z ubezpieczeniami mieszkań jest tak, że wszyscy je biorą bo są obowiązkowe do kredytu ( u mnie też tak było), bank wymagał tylko potwierdzenia opłacenia rocznej polisy a kredyt mam na 15 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMA Re: współczuje! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.03.13, 22:06 WSPÓŁCZUJE ALE ŻYJECIE WSZYSCY.....POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt kto ma posła w rodzie tego bieda nie ubodzie 26.03.13, 19:45 pensja + premia i nagroda i jakoś do pierwszego dożyje Odpowiedz Link Zgłoś
halinnka.beauty Re: kto ma posła w rodzie tego bieda nie ubodzie 26.03.13, 19:56 obrzydliwe!!!!!!!!!!!!!!! jesteś klasycznym polskim zawistnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: kto ma posła w rodzie tego bieda nie ubodzie IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 21:45 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
speleus Re: kto ma posła w rodzie tego bieda nie ubodzie 26.03.13, 21:50 mateusztt napisał: > pensja + premia i nagroda i jakoś do pierwszego dożyje Kto ma księdza w rodzinie, ten nie zginie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mateusza Re: kto ma posła w rodzie tego bieda nie ubodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 21:56 W jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Tak sam z siebie 26.03.13, 20:05 wziął i spłonął ! Hmm, zastanawiające . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiu Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.13, 20:31 a ja wierze, ze dom nie był ubezpieczony, bo ludzie pamiętają co się działo po tornadach, powodziach itp. Ci, co nie ubezpieczyli dostawali kase od państwa, a ci, co ubezpieczyli, dostali co najwyżej łatkę frajerów. Prezio Jarek też wielokrotnie ratował hojnie nieubezpieczonych, więc po co wyrzucać kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lamia Reno Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 21:17 Łatwo przyszło łatwo POszło. Odpowiedz Link Zgłoś
speleus Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła 26.03.13, 21:29 Przecież facet sam się na posła nie wybrał, tylko był wybrany. Dlaczego jazgoczecie i mu zazdraszczacie jak mówił Pawlak. Stało się nieszczęście i tragedia, i czy on poseł , czy minister, czy babcia klozetowa, to jest to przeżywka dla rodziny. Szanuję pana za to co robi dla fanatyków speleologii i taternictwa. Facet był super instruktorem wspinaczek jurajskich i nie tylko, zorganizował pomoc dla nieodpowiedzialnych dyletantów wspinaczek i eksploracji jaskiń. Powołał JOPR i fajnie, że tacy ludzie są. A to w jakiej on jest partii to mnie to lata. Szkoda człowieka i jego dobytku, który kolekcjonował. Zapewne w naszych domach też się znajdują pewne pamiątki, które mają ponad 100 lat i więcej, i strata tych przedmiotów była by szokiem dla zbieraczy. I wcale one nie muszą być w muzeach. Na moim kierunku studiów geomorfologia krasu u profesora Puliny świrów nie brakowało takich jak Pan Coghen, dlatego też Pana pozdrawiam, życzę zdrowia i odstresowania. Bratnie dusze pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 21:46 cyt.>Duża tragedia, ale nie wierzę że dom nie był ubezpieczony. Szkoda tych wszystki > ch pamiątek. To tylko rzeczy materialne, ale zawsze przykro. Wiadomo czy podpal > enie czy jakieś zwarcie było przyczyną pożaru? < dom może był ubezpieczony ale czy był zabezpieczony przed pożarem ???? hę np gaśnice,hydranty ,instalacja tryskaczowa,zabezpieczenia elektryczne -anty zwarciowe i inne było a przeglądy tych instalacji były terminowo przeprowadzane?zalecenia wykonywane? Tak to kosztuje! szkoda szkody a może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Drewniany,stary dom a liczne zabytki w nim. IP: *.pl 26.03.13, 22:31 Wspolczuję tej rodzinie straty domu i wszystkiego co tam zgromadzili. Jednak ogromną nieostrożnością bylo trzymanie w takim starym,drewnianym domu ,narażonym w każdej chwili na pożar -tak ogromnej liczby b.wartościowych ,zabytkowych przedmiotów-gromadzonych żmudnie przez wiele lat przez p.Piotra. Kto jak kto ,ale b.doświadczony ratownik GOPR tym bardziej powinen zdawać sobie sprawę ,że drewniany ,stary dom nie zapewnia na kolejne dziesięciolecia bezpiecznego życia -podobnie jak np.zabytkowe dworki,domy,kościoly ,często padają ofiarą ognia i nie da często wtedy nic już ocalić. Choć trudno jest rozstawać się ze swymi bogatymi zbiorami ,gromadzonymi niemal cale życie z dużym trudem nieraz,to rozsądek powinien zwyciężyć i tak cenne zbiory powinny być jednak umieszczone poza tym drewnianym domem/choćby w muzeum sportu ,czy lokalnym /,by nie narażać ich na zniszczenie np.na skutek powodzi,pożaru itd. Tyle lat trudu kolekcjonowania poszly na darmo a raczej strawil je ogień.Tej straty nie powetuje żadne ubezpiecznenie i nie da się tego odnowić ,odbudować już.Tak samo jak pamiątek osobistych,rodzinnych. Najważniejsze jednak,że nie zostalo w tym pożarze i tragedii ,narażone życie ani zdrowie rodziny p.Piotra. Odpowiedz Link Zgłoś
speleus Re: Drewniany,stary dom a liczne zabytki w nim. 26.03.13, 22:39 Powódź to raczej w tym regionie nie za bardzo nikomu grozi. Myślę, że jakiś się znalazł odważniak i po prostu podpalił. Ale to niech już wyjaśniają służby do tego upoważnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACRZ Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 22:05 Wielka szkoda! Jednak cenne rzeczy jak i pieniądze powinno się lokować w różnych miejscach! Mam w tym temacie doświadczenie.... jednak miałem zdublowane zbiory....! Odpowiedz Link Zgłoś
piter_czwa Spłonął dom ratownika górskiego i posła 26.03.13, 22:51 Jak się całe życie było kawałkiem ... to teraz trzeba za to odpowiedzieć. Życie jak widać doceniło. Jak zwykle sprawa musi być nagłośniona w mediach bo nie byłby sobą. Działając jeszcze w Joprze zamiast ratować życie innych to zawsze czekał na przyjazd TV i dopiero wtedy wkraczał do akcji niby jako profesjonalista. Wielokrotnie szukając miejsc zdażeń po kilka godzin tak by reporterzy zdążyli dojechać. Nie wspominając o pozowanych akcjach. Wiele by tu pisać chociażby o tym jak na sprzęcie państwowym organizował imprezy zarobkowe dla firm. Ciekawe dlaczego nigdy nie potrafił dojść do porozumienia z Państwową Strażą Pożarną w sprawie współpracy w zakresie ratownictwa specjalistycznego ;) Może jest to brutalne ale wcale mi nie jest go szkoda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
speleus Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła 26.03.13, 23:10 Piter no nie bądź taki zawzięty. Wiem , że różne akcje przeprowadza się pod media, ale może nie było aż takiego zagrożenia życia dla poszkodowanych. Sory. Każdy z osób co tam coś znaczy na początku próbuje zabłysnąć. Znam doskonale środowisko ratowników tatrzańskich , z racji mojego zawodu, trochę mniej jurajskich . Wiem, że kiedy jest poważna sprawa , to nie czekają na media. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.centertel.pl 27.03.13, 00:16 co to znaczy, ze ie było aż takiego zagrożenia życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter_czwa Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.elwico.pl 27.03.13, 07:24 Skoro doskonale znasz środowisko ratowników innych grup jak tych na jurze to wiedziałbyś że w/w człowiek nie cieszy się wśród nich zbytnim zaufaniem i poparciem. Działając od kilkunastu lat w środowisku ratowniczym i speleo właśnie na jurze doskonale poznałem techniki i sposoby działania tego pana. Fakt, że na pewno nikt nie chciałby stracić domu i dorobku całego życia. Nie piszcie że miał niepełnosprawną córkę , nie próbujcie wzbudzić litości wśród innych tak samo ja to że zbliżają się święta. Zawsze będzie przed jakimiś świętami. Akurat to że ktoś ma niepełnosprawne dzieci nie daje mu prawa do tego by nie szanować innych lub szukać jaskini kilka godzin, gdzie na dole leży osoba ze złamaną nogą (oczywiście bardzo dobrze znanej jaskini, temu panu również) Co do akcji strażaków to oni nigdy nie pałają zawiścią tak by nie próbowali ratować czyjegoś domu. A te wszystkie akcje pana P. o których piszecie czy to pod Szczekocinami czy na Hali MTK w Chorzowie/Katowicach jedynie pokazują jego prawdziwe oblicze. Również jego wypowiedź w telewizji też nie była na miejscu jak po ostatnim nagłośnieniu sprawy obozu surwiwalowego który ponoć poprosił o pomoc ratowników GOPR bo nie potrafili sami zejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.Netcominternet.pl 28.03.13, 14:09 znam wrogów Piotra, zazwyczaj to leniwi, sfrustrowani ludzie, którzy niczego nie osiągnęli, bo nigdy im się nic nie chciało i bali się roboty, wyzwań i zaangażowania w cokolwiek. Liczyli, że ktoś za nich coś zrobi i życie ułoży się samo. Ponieważ się nie ułożyło, zawistnie zazdroszczą Piotrowi. Wstydu nie macie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: 188.95.29.* 27.03.13, 00:20 ...musi komuś zaleźć za skórę. Czyżby strażakom za akcję pod Szczekocinami i stąd mało skuteczna akcja tejże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 06:02 Ludzie,jest Wielki Tydzień, pewnie przygotowujecie się do Świąt Wielkanocnych. Niejeden z was / może się mylę/ pójdzie do Kościoła i będzie się czuł katolikiem. Może ktoś potrafi współczuć tej Rodzinie, może spróbujcie wyobrazić sobie siebie w takiej sytuacji? Nikomu z Was, mimo wszystko ,nie życzę takiego nieszczęścia. Trochę pokory, trochę współczucia i trochę ludzkości. Z artykułu wynika,że ten pan miał niepełnosprawną córkę. Czy wiecie jakie to uczucie stracić dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 06:18 Całkowicie się zgadzam z opinią o największym ratowniku Ale zbiorów żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 06:22 Ludzi żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: 212.87.246.* 27.03.13, 09:42 no i jak widać jeżeli ktoś był tak dobrym człowiekiem a ci którzy go znali wiedza jakim był ch... wesz i cwaniak .to zycie mu odplacilo za wszystkie szkody i i brak zyczliwosci dla innych.A jakskromnie ten człowiek zyl z taka kasa , Każdego szkoda!!coz a ubezpieczonko na pewno było tylko zrobione to wszystko pod dalsza karierę medialna ,nawet w takiej chwili chce mu się artykulik pisać ...brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.comax.net.pl 27.03.13, 23:52 piter_czewa! coś Cie boli??? Co pewnie wjeb..li Cie z Gopru?! Męczy Cie,że ktoś taki ,jak Piotr zrobił coś dobrego??? od początku do końca??? Bo zrobił KAWAŁ dobrej roboty! a te przycinki o prasę i TV ni na miejscu, weź dupę w troki i sam coś takiego stwórz!!! a jeśli chodzi o współprace z PSP, to banda zadufanych buców,gdyby nie rzesza ochotników, GOPR, OSP, WOPR, to nie mieli by prawa bytu!!! siedzieli by w koszarach i cwaniakowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goffer_pl Biedny poseł dostaje tylko kilkanaście tysięcy 27.03.13, 07:21 i nie ma gdzie mieszkać. PIS się zemścił za "cycki na giewońcie". www.fakt.pl/-Piotr-van-der-Coghen-umiescil-na-profilu-nagie-piersi,galeria-artykulu,201756,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 08:13 Czy wiadomo co było przyczyną pożaru...? Odpowiedz Link Zgłoś
veryok Spłonął dom ratownika górskiego i posła 27.03.13, 09:43 bywam czesto w tych okolicach i naprawde przezylam szok, ze nikt o tym czlowieku nie mowi dobrze! sadzilam, ze fakt iz w malej wiosce dziala pogotowie jurajskie jest powodem do dumy itd. Okazalo sie, ze jedyna opina na temat tworcy tej instytucji jest: arogancki buc jezdzacy na sygnale "bo tak moze", czekajacy na media zanim zarzadzi rozpoczecie akcji ratunkowej i obrazajacy ludzi z innych sluzb. mowia to absolutnie wszyscy, niezleznie od tego czy sa zwiazani z nim zawodowo czy nie. i nie kierowala nimi zawisc, byly to raczej smutne refleksje- bo to czlowiek niewatpliwie utalentowany i wiele zrobil dla spopularyzowania Jury. szkoda tych pamiatek, bo pewnie muzeum byloby fajne i bardzo przydatne- mimo megalomanstwa tworcy. szkoda wielka! wspolczuje i zycze woli poprawy wizerunku. ciekawa jestem dochodzenia w tej sprawie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 10:13 -to właśnie przez tą arogancje został doświadczony ogniem piekielnym.Nie ma nad czym rozpaczać taki to sobie da radę.Na wiosnę zaraz ruszą z budową znacznie obszerniejszego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: 212.87.240.* 27.03.13, 10:18 a ja przeczytałam blog pana Piotra i jego zdanie o rożnych akcjach. Ma rację lub jej nie ma -ja nie jestem specjalista,ale facet wie co mówi . Walczy z systemem. A domu i dorobku bardzo żal. we wpisach widać waszą chrześcijańską dusze: która mówi -dobrze mu tak. żal ,żal i wstyd mi za tych co tak mówią Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła 27.03.13, 10:30 ..kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień. swoją drogą to naprawdę zastanawiające dlaczego osoba walcząca o dobry wizerunek wśród społeczeństwa nie potrafi go zdobyć w najbliższym środowisku.... tak czy inaczej to tragedia całej rodziny, nie polityka, posła czy ratownika i nad tym warto się pochylić i pośpieszyć z pomocą. przykro czytać tyle negatywnych komentarzy w aspekcie omawianego wydarzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 10:47 dla mnie to by było przykro wtedy gdyby dla człowieka zarabiającego 1200pln i mającego na utrzymaniu niepracującą żonę i dwoje dzieci spłonoł dom.Ten człowiek będąc posłem decyduje o losach milionów.To dzięki takim jak on mamy 20%bezrobocie a także ludzi ludzi którym nie da się spalić domu ,ponieważ go nie posiadają.I powiem Wam jeszcze tyle że nie będę rozpaczał nad ludźmi którzy pławią się w luksusach kosztem innych.Ratownikiem to on jest,ale tylko w celach medialnych,żeby być na stronach gazet i czerpać z tego tytułu znaczne korzyści dla siebie.Co ,myślicie że gazety by pisały o tym że dla jakiegoś co zarabia 1200pln spłonoł dom?Taki poseł gdyby przeczytał gdzieś w kronice policyjnej o takim wypadku,zaraz by pomyślał "ale głupol,nie ubezpieczył". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdp Re: Spłonął dom ratownika górskiego i posła IP: *.opera-mini.net 28.03.13, 19:43 A czy jest ktoś, o kim w tych okolicach wszyscy mówią dobrze ? To przecie podczęstochowska wioska, gdzie wrogiem jest każdy kto wystaje choćby o pół centymetra. Zresztą tak jest nie tylko w tej wiosce. To prawda, gość był w swoim czasie do znudzenia medialny, ale jakby nie to, to pewnie gopru do dziś by tam nie było. Reszta to już ulubione przez wieśniaków insynuacje. Tak będą mówić o każdym swoim sąsiedzie. A jeśli kogoś nie stać na zrozumienie czyjegoś nieszczęścia, to przyzwoitość nakazuje przynajmniej milczeć. Zresztą praktyka uczy, że każde złe słowo które wypowiadamy o innych, znajdzie się w treści pisanego na nas wyroku. I sami będziemy mogli odczuć jego znaczenie. To jedna z niewielu pewnych rzeczy która nas w życiu spotka. Nie sądźmy abyśmy nie byli sądzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
zanimmnieznowzbanuja Spłonął dom ratownika górskiego i posła. A w ni... 27.03.13, 11:01 Praktycznie codzien plona domy i ludzie traca wszystko i nie sa to ludzie z "pensja" posla. Dlaczego w artykule nie pisze sie o Piotrze van der Coghen, tylko o posle Piotrze van der Coghen i "zalozycielu" Piotrze van der Coghen. Czyzby posel ponosil wieksza szkode niz zwykly obywatel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Nie wierzę w przypadki IP: *.static.3s.pl 27.03.13, 11:10 Akurat dom spłonął, gdy człowiek był operowany, a żona wyjechała. Cóż za zadziwiający zbieg okoliczności. Ciekawe, czy pan Piotr miał zajadłych wrogów. Strata jest stratą, przykre to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Nie wierzę w przypadki IP: *.akk.net.pl 27.03.13, 11:49 Każdego szkoda ;-) jego akurat nie. On ratownikiem nigdy nie był jedynie na potrzeby mediów. Teraz tylko czekać na wywiad w TV ;-) jaki to on biedny. Może powie jak wcześniej mi psy otruli. Albo może opowie dlaczego tyle godzin jechał do dziewczyny która spadła do jaskini Urwista tak ze telewizja zdążyła przyjechać i czekała na niego. Nic nie dzieje się bez przyczyny nawet pożary. Jego całe życie i to co robił jest żałosne a wy wielce tu o współczuciu mówicie. Sorry nie będzie czegoś takiego. Jako poseł zbiera nasze pieniądze z podatków i dobrze się bawi jak jego koledzy ale przecież możecie mu oddać jeszcze trochę swojej kasy bo to pan ratownik Haha ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nie wierzę w przypadki IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 12:27 A jednak istnieje chociaż trochę sprawiedliwości na tym świecie. Jak to się mówi do normalnych "niepolitycznych" ludzi: trzeba było się ubezpieczyć. Chociaż znając życie pewnie zaraz dostanie jakąś premię czy zapomogę na odbudowę z publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Chodzi o fakt że ratownik nie zabezpieczył 27.03.13, 13:10 Chodzi o fakt że RATOWNIK nie zabezpieczył / ubezpieczył swojej rodziny ...nie przystoi komuś kto jest szefem ratowników ...kogo więc uczyć jeśli samemu się zabezpieczyć nie umiemy ? ...pazerność ??? przecież to jak ktoś napisał tylko kilkadziesiąt zł, miesięcznie ... lepiej nie zbierać dóbr materialnych ale mieć bogate wnętrze i inwestować w siebie ..polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczony Re: Chodzi o fakt że ratownik nie zabezpieczył IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 19:53 Temat jest bardzo niewdzięczny a częśc wypowiedzi nie przyzwoitych.Jestem ubezpieczony w Alianz-dom i samochód.Miałem wypadek 3 letnim samochodem z mojej winy -naprawiono mi go raczej dobrze .,Włamano mi się do domku -też odszkodowanie dostałem zadawalające.Mogę narzekać,ale ubezpieczyciel jakoś starał się wywiązać w stopniu na jakie ubezpieczenie było. Każda strata jest bardzo przykra,ale trzeba chociaż próbować się bronić przed jeszcze gorszą sytuacją -niestety żadnego przypadku się nie przewidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Chodzi o fakt że ratownik nie zabezpieczył 28.03.13, 18:04 Filopolityk napisał : " ... nie zabezpieczył / ubezpieczył swojej rodziny ." Co innego zabezpieczyć a co innego ubezpieczyć . Zapewne zabezpieczone miał - ale nie przed ludzką niechęcią . Bo to dość dziwnego, że akurat dom się spalił , kiedy nikogo nie było . Może śledztwo coś wykaże . Ubezpieczyć się można ale też i po co ? To jest koszt . Jedni mają na to , a inni nie a i tak zakłady ubezpieczeniowe lubią kombinować i niechętne są do płacenia odszkodowania . Odpowiedz Link Zgłoś
bedmac123 Spłonął dom ratownika górskiego i posła. A w ni... 28.03.13, 23:51 Przykro mi pisać w takich okolicznościach.Pan Piotr jest złym człowiekiem (posłem i nie tylko-którego 'nie widać'- a powinno)!!! Wiem co pisze - może kiedyś się wypowiem - może... kiedyś...? ps1.do WDP "To przecie podczęstochowska wioska" Do Częstochowy 55km,do Katowic 55km a do Kielc 100km.wdp mapa w rękę i nauka albo poproś swoja panią od geografii - przyrody o pomoc!!! ps2.do jasiek "a jeśli chodzi o współprace z PSP, to banda zadufanych buców,gdyby nie rzesza ochotników, GOPR, OSP, WOPR, to nie mieli by prawa bytu!!! siedzieli by w koszarach i cwaniakowali!!!" Coś w tym prawdy jest-ale z tego co się orientuje to właśnie ten JOPR-GOPR nie współpracuje z WOPR i OSP, mało tego chce mieć "monopol" na wszystkie wydarzenia-interwencje w tym regionie i nie tylko. ps3.do R "Akurat dom spłonął, gdy człowiek był operowany, a żona wyjechała. Cóż za zadziwiający zbieg okoliczności. Ciekawe, czy pan Piotr miał zajadłych wrogów. Strata jest stratą, przykre to bardzo" Tak, jest to przykre.P.Piotr był operowany ale żona i jego syn z ratownikami GOPR był już na miejscu nawet przed przyjazdem pierwszych ratowników straży pożarnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś