Dodaj do ulubionych

Gliwiczanie nie chcą płacić za A4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:47
Mam jedno, może głupie pytanie - ZA CZYJE PIENIĄDZE JEST BUDOWANA A4 - bo
wydaje mi się, że także za moje. Wobec tego dlaczego ktoś, kto z jakichś
powodów wydaje moje pieniądze bez mojej zgody chce je darować tzw.
koncesjonariuszowi? Może ten beneficjent zainwestuje swoje pieniądze - wtedy
nie będę protestował, że chce pobierać opłaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: piok Re: Gliwiczanie nie chcą płacić za A4 IP: *.zwnet.bmj.net.pl 23.09.04, 00:12
      To jest skandal!!! Najpierw warszawka zablokowała starania w UE o środki na tzw
      małą obwodnicę - tłumacząc że role obwodnicy będzie spełniać A4 a teraz chcą
      nas wykiwac i wprowadzić opłaty za przejazd obwodnicą; to jest rozbój w biały
      dzień!!!!!
      A taki kit, że jeszcze nic nie ejst postanowione to se mogom w warszawce
      pociskać ale nie nam
      • veto2 Re: Gliwiczanie nie chcą płacić za A4 23.09.04, 07:50
        Ministerstwo Infrastuktury niech sobie wsadzi swoje uspokojnia. Problem był
        sygnalizowany znacznie wcześniej(m.in przez UM Gliwice oraz sentora
        Markowskiego) niż została zawara umowa pomiedzy MI a Stalexportem. Czy oni mają
        gliwiczan za głupców którzy będa łudzić się nadzieją że prywatna firma jaką
        jest Stalexport zrezygnuje z opłat skoro taki wymóg nie został zawarty w umowie
        na administrowanie autostrady.Obawiam się ,że jedynym srodkiem nacisku który
        gliwiczaną zostanie będzie zablokowanie punktu poboru opłat.Wtedy rekacja rządu
        jest łatwa do przewidzenia- potępi protest jako bezprawny oraz wyda
        oświadczenie że sprawo go nie dotyczy bo jest to konflik pomiędzy mieszkancami
        a prywatną firmą. I jeszcze jedna dygresja - bardzo mamy "skuteczny" lobbing w
        Warszawce, pamiętajmy o tym podczas wyborów parlamentarnych.
    • Gość: Xvid Re: Gliwiczanie nie chcą płacić za A4 IP: 213.227.80.* 23.09.04, 08:39
      tylko nie stalexport, jak wogole ktos mogl dac koncesje tej firmie po tym co
      wyrabia na platnym odcinku A4 z Katowic do Krakowa. Juz widze jak stalexport
      odpuszcza pobieranie oplat na gliwickim odcinku...
    • Gość: Miki a czy zbudowali przepust IP: 62.148.88.* 23.09.04, 10:46
      na kolej wąskotorową która jest w planie zagospodarowania terenu (Chodzi o
      odcinek Gliwice Trynek-Rudy, gdzie złodzieje skradli nawierzchnię, ale za jakiś
      czas powinna być szansa na odbudowę). Jeżeli nie zbudowali przepustu, to nalezy
      rozpętac aferę z konserwatorem zabytków, nie takie rzeczy sie już działy że
      likwidowano zabytki pod wpływem odpowiednich $$$ argumentów...
      • pepperoni Re: a czy zbudowali przepust 23.09.04, 11:55
        blokowanie bramek nic nie da, bo bedzie za pózno. trzeba walczyć teraz poki
        jest czas. co za głupi pomysł z tą płatna autostradą!!!
    • Gość: optymista Panowie NOTABLE! IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 23.09.04, 12:50
      Panowie notable rodem ze Śląska, czasy dziś niepewne, dobry moment żeby
      załatwić historyczną sprawę, prawdziwie zasłużyć się miastu i regionowi -to się
      Wam opłaci tylko troszeczkę odwagi... Moze to jest to 5 minut?!
      • hepik1 Re: Panowie NOTABLE! 23.09.04, 13:02
        Nawet w Francji płatne autostrady końcą sie kilkanaście kilometrów od Paryża.Nie
        dajcie sie zrobić w kasztana.
        • pepperoni Re: Panowie NOTABLE! 23.09.04, 18:27
          wszedzie jest normalnie tylko u nas jak zwykle wszystko postawione na głowie
    • mein_schlesien Re: Gliwiczanie nie chcą płacić za A4 23.09.04, 18:36
      Das Bundesministerium für Verkehr, Innovation und Technologie buduje bezplatne
      autostrady. Moze Slask powinien sie do tego ministerstwa zapisac. Co myslicie ?
      • mein_schlesien Re: Gliwiczanie nie chcą płacić za A4 23.09.04, 23:16
        Nie macie zdania ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka