Gość: tez podroznik IP: *.spectranet.com 09.03.05, 07:15 Nie wiedzialem, ze Sahare tak ladnie zalesili od czasu jak tam ostatnio bylem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: globtroter Podroznicy Polscy UCZCIE SIE IP: *.spectranet.com 09.03.05, 07:59 Strona Morawcow jest niezle skonstruowana i nawet ciekawa (chociaz zdjecia slabe). Juz myslalem, ze trafilem na prawdziwych podroznikow studiujacych troche glebiej religie,zwyczaje itp. odwiedzanych krajow...kiedy nagle znalazlem w opisie zdjec z Dhaki ..URODZINY WAZNEGO DUCHOWNEGO Eida Mubaraka. Nie wiem - smiac sie czy plakac? Eid Mubarak oznacza "blogoslawione swieto" i jest zyczeniem skierowanym do wspolbraci muzulmanow z okazji Eid-al-Fitr czyli swieta, ktore konczy miesiac postu Ramadan. Umieszcza sie je na wszystkich kartkach z zyczeniami wysylanymi z tej okazji. Ludzie poczytajcie troche przed wyjazdem (i po tez). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atrur Re: Podroznicy Polscy UCZCIE SIE IP: *.zo.bytom.pl 09.03.05, 10:01 Witaj Dzięki za odwiedzenie strony. Z ta Dhaką to nie pomyłka. Nie dość , że braliśmy udział w obchodach urodzin, to mamy rónież gazetę Bangladeską (wersja angielskojęzyczna) z tego dnia, gdzie jest zdjęcie jubilata, podpis i opis obchodów. Świętujący na ulicach muzłumanie tez mówili nam , że są urodziny Eid Mubaraka. Mieliśmy także możliwość rozmawiania z komitetem organizacyjnym obchodów. Być może nie jest nazwisko, a przydomek. W Bangladeszu bylismy w maju 2004r., a więc w zupełnie innym czasie niż wypadał Ramadan. Smak (a raczej głód) Ramadanu oraz obchody święta Eid-al-Fitr mieliśmy okazję poznać w grudniu 2003 roku na zupełnie innej wyprawie. pozdrawiamy serdecznie i prosimy - nie przekreślaj ludzi na podstawie jednego podpisu pod zdjeciem. Zarazem gratuluje erudycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Podroznicy Polscy UCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:20 Mnie sie podoba strona p. Morawców. 10 lat podrózowania to coś znaczy. Ja zazdroszczę i życzę wielu udanych wypraw - Trzymam kciuki za Państwa wyprawy. Zdjęcia sa ciekawe, ale mogłoby być wiecej. Plus to informacje praktyczne. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Zaproszenie na festiwal slajdów w Katowicach IP: *.zo.bytom.pl 09.03.05, 09:48 Hej. Gratuluje spostrzegawczosćci :-) Zdjecie wykonane w Samrze u zaprzyjaźniogo Saharianina - fotografa w jego studiu fotograficznym. Te drzewa w tle to oczywiście fototapeta. Gazeta poprosiła nas o jakies wspólne zdjęcia, i wybrała do publikacji akurat takie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Zaproszenie na festiwal slajdów w Katowicach IP: *.zo.bytom.pl 09.03.05, 10:43 I jeszcze jedno wyjaśnienie - Smara to miasto na terytorium Sahary Zachodniej. Podpis pod zdjęciem w gazecie nie jest najszczęśliwszy - powinno być że zdjęcie jest zrobione w Saharze Zachodniej, a nie że na Saharze - nie mieliśmy jednak tekstu w autoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Zaproszenie na festiwal slajdów w Katowicach IP: *.zo.bytom.pl 09.03.05, 10:47 Ale Wam zazdroszczę podróży. Byłam na Waszej stronie - wspaniałe przeżycia. gratuluję. Jak mi się uda będę w piątek i sobotę na Festiwalu na UŚ. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zaproszenie na festiwal slajdów w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:54 Gdzie Ty tam widizsz drzewa? Oj okulista sie kłania!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:00 Ja cieszę sie, że i w Katowicach - tak jak w Wa-wie oraz w Krakowie ktoś zaczał organizować cykliczne imprezy . Trzymam kciuki za Koło podrózy i Stowarzyszenie. Chiałabym móc podrózowac jak Morawcowie. Tyle pieknych miejsc odwiedzili. Wspaniałe i to ze moga razem podrózować. Bede na festiwalu i moze dzisiaj w marchołcie żeby pogadac z prawdziwymi podróznikami i dowiedziec sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:03 Popieram studentke też będę! Podózuje od wielu lat i cieszsę się ze w Katowicach jest festiwal. Pozdrawiam napewno będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Zaproszenie na festiwal slajdów w Katowicach IP: *.spectranet.com 09.03.05, 14:56 www.riksza.blog.onet.pl , fascynuje sie Indiami, staram sie o nich pisac, nie jest to latwe, bo jest to kraj najrozmaitszych kontrastow! Marzy mi sie podroz, jaka Panstwo przebyli, podozajac za nurtem gangesu, to naprawde musi byc nie lada przezycie. Na czym sie zawiodlem, to brak opisu z podrozy po Radzastanie. Zapraszam na strone, ktora tak naprawde jest wciaz w powijakach. Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś